ASIGURARI
BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social si tinteste achizitii pe pilonul II BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social cu patru milioane euro pentru sustinerea activitatii operationale, a anuntat marti compania. In functie de criteriile proprii de evaluare, BT Aegon este interesata de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, spun oficialii administratorului. BT Aegon Fond de Pensii este un joint-venture intre Banca Transilvania si asiguratorul Aegon, ocupand in prezent locul sapte in randul celor 14 administratori de fonduri de pensii administrate privat din Romania cu o cota de piata de circa 3,15% si peste 131.000 participanti la fondul administrat.
ING a lansat un serviciu online de informare si administrare de conturi pentru proprii participanti la fondul de pensii obligatorii administrate privat ING Fond de Pensii a anuntat luni lansarea serviciului online My ING, care ofera participantilor la propriul fond de pensii obligatorii administrate privat acces nelimitat la conturile lor, prin folosirea unui nume de utilizator, a unei parole si a unui cod de securitate, potrivit unui comunicat de presa al companiei. In prima parte, portalul se adreseaza doar participantilor la Pilonul II, urmand ca pana la sfarsitul anului serviciul sa se adreseze tuturor clientilor de pensii private, pensii facultative si asigurari de viata.
Verde la fuziunea intre fondurile de pensii private obligatorii. Participantii fondului absorbant se pot transfera fara penalitati Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat miercuri aprobarea unei norme care reglementeaza cadrul legal necesar desfasurarii procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de catre un alt fond. Norma stabileste ca participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat.
Asirom vrea un profit de sapte milioane euro in 2008, dupa pierderile de anul trecut Compania de asigurari Asirom, detinuta de Vienna Insurance Group (VIG), si-a propus sa obtina in acest an un proft de sapte milioane euro si sa-si sporeasca nivelul primelor brute subscrise cu 30%, a anuntat, joi, directorul general al societatii, Boris Schneider, citat de NewsIn. In 2007, Asirom a avut pierderi de 31,8 milioane lei.
Primele trei fonduri de pensii de pe pilonul II insumeaza doua treimi din conturile goale Primii trei jucatori din piata pensiilor private obligatorii (pilon II), care au incasat aproape 70% din contributiile virate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), sunt ingrijorati de ponderea mare a conturilor goale in portofolii, acestia acumuland aproximativ doua treimi din totalul conturilor goale din sistem. Totalul sumelor virate de CNPAS este de 88,19 milioane lei (24,13 milioane euro), valoarea medie pe asigurat fiind de 7,55 euro. Primele viramente catre fondurile de pensii obligatorii, aferente lunii martie, au fost facute pe 20 mai.
Asiguratorii din Romania au inregistrat pierderi de 75,8 milioane euro in 2007 Societatile de asigurare din Romania au afisat anul trecut o pierdere neta de 253 milioane de lei, circa 75,8 milioane de euro, fiind al doilea an consecutiv in care asiguratorii inregistreaza un rezultat negativ, a spus marti Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), citata de NewsIn. Ea a adaugat ca pierderea financiara neta are o pondere de 3,5% din valoarea primelor brute subscrise in 2007, de 2,15 miliarde euro.
Afacerile Astra Asigurari au crescut cu 15% pana la 37,3 milioane euro Astra Asigurari a inregistrat in primele trei luni ale acestui an venituri din prime brute subscrise in valoare de 137,68 milioane lei (37,3 milioane euro), in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2007, si a trecut pe profit, dupa pierderile din prima parte a anului trecut, potrivit datelor companiei, citate de NewsIn. Asiguratorul a obtinut un profit net de 1,05 milioane lei in primul trimestru din acest an, comparativ cu pierderea de 11,36 milioane lei din trimestrul similar al anului trecut.
CSSPP: Romania a devenit in 2007 a doua piata de pensii private obligatorii din regiunea Europei Centrale si de Est Romania a devenit anul trecut a doua piata de pensii private obligatorii din regiunea Europei Centrale si de Est, in privinta numarului de participanti (4,16 milioane persoane) dupa Polonia (13,3 milioane) si a depasit deja alte piete din zona, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Doar 14 companii ramase pe pilonul II - se retrage si AG2R Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, a anuntat luni comisia. AG2R Fond de Pensii este al patrulea administrator de pensii private, care a decis retragerea de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, dupa Marfin, Zepter si MKB Romexterra.
Allianz-Tiriac asteapta castiguri de 2,25 milioane euro in 2008 din vanzarile unei polite de asigurari cu componenta investitionala Allianz-Tiriac a lansat luni un produs de asigurari cu componenta investitionala, EuroMax, iar directorul executiv al diviziei de viata si sanatate al asiguratorului, citat de NewsIn, a anuntat ca se asteapta la castiguri de minim 2,25 milioane euro din vanzarea acestor polite, in acest an. Euro Max este o polita de asigurare cu prima unica, a carei valoare minima este de 2.000 euro. Directorului general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, spune ca asiguratorul tinteste afaceri de 410 milioane euro in 2008.
MKB Romexterra, al treilea administrator care paraseste piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii, in urma solicitarii venite din partea acestei companii, a anuntat vineri CSSPP. Acesta este al treilea administrator, dupa Marfin si Zepter, care au decis sa se retraga de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II). Fondul administrat de MKB Romexterra are in prezent 1.884 de participanti.
CSSPP: Peste 75.000 de romani au pensii private facultative 75.423 de romani contribuiau pentru o pensie facultativa (pilonul III) intr-unul dintre cele sapte fonduri de pe piata, la data de 31 martie, in primul trimestru fiind atrasi peste 25.000 de noi clienti, potrivit raportului trimestrial intocmit de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cei mai multi participanti apartin fondurilor BCR Prudent si AZT Moderato, care la finele lunii martie detineau, impreuna, 58% din totalul activelor nete de pe pilonul III.
Afacerile Aviva Asigurari de Viata au crescut cu 36%, pana la 23 milioane lei Aviva Asigurari de Viata a inregistrat in primele trei luni din 2008 o crestere cu 36% a primelor brute subscrise, pana la 23 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri compania. Aviva Asigurari de Viata a mai anuntat o crestere cu 5% a fondurilor detinute sub administrare, pana la 121 milioane lei.
Dupa Marfin, si Zepter Fond de Pensii se retrage de pe pilonul II Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inceput procedura de retragere a autorizatiei de functionare pe piata pensiilor private obligatorii a Zepter Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei, a anuntat joi autoritatea. Este pentru a doua oara in aceasta luna, cand administratorul unui fond de pensii decide sa paraseasca aceasta piata, dupa anuntul facut recent de catre Marfin Fond de Pensii.
OTP Broker de Pensii Private paraseste piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia de agent de marketing al fondurilor de pensii administrate privat a OTP Broker de Pensii Private, in urma deciziei companiei de a se retrage din piata de brokeraj de pensii private, a anuntat miercuri comisia. Tot in aceasta luna, un administrator de fond de pensii private, respectiv Marfin Fond de Pensii, a cerut arbitrului pilonului II de pensii retragerea autorizatiei de functionare pe aceasta piata.
S-a reglementat modul cum se vor colecta banii in sistemul pensiilor private obligatorii Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma privind colectarea contributiilor pentru Pilonul II, a anuntat marti autoritatea de supraveghere. Colectarea contributiilor la fondurilor de pensii incepe odata cu declararea contributiilor de asigurari sociale datorate pentru luna de referinta martie 2008, iar termenul limita de efectuare a primelor viramente catre fondurile de pensii, aferente lunii martie 2008, este data de 20 mai.
Marfin Fond de Pensii paraseste piata pensiilor private obligatorii. Presedintele CSSPP: Nu mai sunt alte solicitari deocamdata, dar nu este exclus sa mai apara Marfin Fond de Pensii a cerut Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sa i se retraga autorizatia de functionare pe piata pensiilor private obligatorii, fapt ce a surprins pilonul II de pensii in vid legislativ. Pentru ca solicitarea a venit inainte de inceperea colectarii contributiilor participantilor, CSSPP a fost nevoita sa adopte rapid o procedura speciala. Presedintele acestei autoritati, Mircea Oancea, a declarat pentru HotNews.ro ca momentan nu mai sunt astfel de solicitari, dar ca este posibil sa mai apara si altele.
CSSPP a aprobat norma care marcheaza procesul de aderare continua in sistemul Pilonului II Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat marti aprobarea si completarea normei care stabilea aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat. Intrarea in vigoare a acestui act marcheaza procesul de aderare continua in sistemul Pilonului II.
Generali Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social pana la 71 milioane lei, pentru sustinerea activitatii pe pilonul II Generali Fond de Pensii a anuntat marti finalizarea majorarii de capital de la 14,1 milioane lei la 25 milioane lei, in urma emiterii a peste 10,9 milioane de noi actiuni, informeaza un comunicat de presa al companiei. Pentru perioada urmatoare, compania pregateste majorarea capitalului social pana la 71 milioane lei. Directorul general al companiei, Ioan Vreme spune ca infuziile de capital au fost facute atat pentru acoperirea activitatii desfasurate cat si pentru sustinerea operatiunilor viitoare din acest an.
ING - lider pe asigurari de viata si pensii private obligatorii, dar profit mai mic cu 25,6% ING si-a consolidat anul trecut pozitia de lider pe piata asigurarilor de viata din Romania, cu o cota de piata de 35% si momentan este pe primul loc si pe piata pensiilor private obligatorii, cu o cota de piata de 33,2%, insa profitul a scazut cu 25,6%, arata datele prezentate miercuri de companie. Directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon, motiveaza acest rezultat negativ prin investitiile facute pentru lansarea fondurilor de pensii.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă