ASIGURARI
Doi administratori de fonduri de pensii facultative, sanctionati de CSSPP Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat cu avertisment in scris doi administratori de fonduri de pensii facultative, respectiv BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata, pentru incalcarea unor prevederi ale legii pensiilor facultative, a anuntat joi institutia. ING Asigurari de Viata sustine ca problemele semnalate se datoreaza unor greseli facute de catre angajatorii participantilor.
Norma privind transferul participantilor intre fondurile de pensii private a fost aprobata Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti norma privind transferul participantilor intre fondurile de pensii administrate privat, elaborata in aplicarea Legii care reglementeaza pilonul II de pensii. Potrivit noilor reguli, Casa Nationala de Pensii (CNPAS) va procesa trimestrial cererile aderentilor care vor sa se trasfere la un alt fond. Norma prevede si situatiile in care participantii nu platesc penalitati de transfer.
Primii 5 administratori de pensii private, controlati de Comisia de Supraveghere a pensiilor private Primii cinci administratori de pensii private din Romania, ING, Allianz-Tiriac, Generali, Aviva si Interamerican, vor fi supusi unor controale din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru ca ar fi incheiat acte de adeziune si dupa expirarea datei permise de lege. Jurnalistii de la Evenimentul Zilei au demonstrat, intr-un articol publicat luni, cum se puteau semna acte de aderare la cele cinci fonduri de pensii dupa data de 17 ianuarie.
Val de achizitii pentru Aviva pe piata europeana a asigurarilor Grupul Aviva, cel mai mare asigurator britanic, a incheiat un acord pentru cumpararea Diviziei de asigurari de viata din Belgia a companiei Swiss Life, contra sumei de 135 milioane euro (196 milioane dolari), informeaza Bloomberg. In urma tranzactiei, Aviva va deveni a cincea companie de asigurari de viata ca marime din Belgia. Saptamana trecuta, Aviva a anuntat ca va prelua jumatate plus unu din actiunile UBI Assicurationi Vita SpA, o companie de asigurari de viata din Italia, pentru 65 milioane euro.
Aviva va prelua o companie italiana de asigurari pentru 65 milioane euro Grupul Aviva va prelua jumatate plus unu din actiunile UBI Assicurationi Vita SpA, o companie de asigurari de viata din Italia, detinuta in totaliate de catre UBI Banca, potrivit unui comunicat de presa al Aviva Asigurari de Viata. Valoarea tranzactiei se ridica la 65 milioane euro, iar finalizarea acesteia este asteptata in prima jumatate a anului acesta.
ING: schimbarea mecanismului loteriei nu evita concentrarea pietei ING Fond de Pensii sustine ca o modificare a legii pensiilor private, in sensul distribuirii in mod egal si nu in functie de cota de piata a angajatilor pana in 35 de ani care nu au semnat sau au semnat pentru mai multe fonduri, nu va elimina situatia de concentrare din piata. Potrivit estimarilor este vorba de circa 500.000 de salariati, iar sindicatele au cerut recent o distribuire in mod egal catre toti administratorii de fonduri pentru evitarea concentrarii in piata.
Loteria pensiilor private isca certuri intre administratorii de fonduri Faptul ca joi, 17 ianuarie, se incheie campania de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat si ca aproximativ 500.000 de angajati vor intra in loteria pensiilor private a incins spiritele in tabara administratorilor de fonduri. Aviva a cerut, miercuri, intr-o scrisoare deschisa ca fondurile de pensii cu cote de piata de peste 20% sa fie excluse de la distribuirea aleatorie a celor care nu au semnat sau au semnat pentru mai multi administratori. Administratorii vizati condamna aceasta propunere.
La pensie, romanul isi doreste o gradina :) La pensie, romanii isi doresc cel mai mult sa calatoreasca in toata lumea, dar sa-si pastreze Romania ca tara de resedinta, releva un studiu comandat de compania Aviva. Topul preferintelor romanilor la pensie arata ca acestia isi doresc foarte mult sa aiba gradini. Acelasi studiu releva faptul ca peste 80% dintre romani isi doresc ca, la pensie, sa traiasca in continuare in Romania, urmatoarea tara preferata fiind Spania.
Romania va fi parata la UE daca schimba regulile jocului pe piata pensiilor private obligatorii Principalii administratori de pensii private obligatorii din Romania, si-au aratat vineri nemultumirea fata de propunerea de introducere, in mod neasteptat, a unui randament minim anual garantat, in pas cu inflatia, in legislatia romaneasca. Actiunea este o reactie la solicitarea facuta, saptamana aceasta, de mai multe ONG-uri, care au atentionat ca, lipsa acestei garantii va afecta pe termen lung valoarea contributiilor la pensiile private. Administratorii sustin ca argumentele ONG-urilor sunt gresite si ca vor sesiza organismele UE, ca Romania schimba regulile jocului, dupa efectuarea unor investitii semnificative in sistemul de pensii.
Mai multe ONG-uri cer ca randamentele pensiilor private obligatorii sa tina cont de inflatie Mai multe organizatii ale societatii civile din Romania cer autoritatilor ca legea privind pensiile private obligatorii sa prevada un randament minim anual garantat al pensiilor din pilonul II, egal cu rata anuala a inflatiei. Oficialii arbitrului pietei private sustin ca in Parlament este deja o propunere legislativa in acest sens. Update:  Voci din piata nu sustin aceasta idee, iar administratorii de fonduri ameninta cu schimbarea politicilor investitionale. Proiectul legislativ este atasat articolului.
Punctul de pensie se majoreaza cu 7,4% in ianuarie  Punctul de pensie se va majora, de la inceputul anului viitor, cu 7,4%, de la 541 lei la 581,3 lei, valoarea acestuia urmand a ajunge la 37,5% din salariul mediu pe economie, potrivit lui Paul Pacuraru, ministrul Muncii, citat de NewsIn. De aceasta majorare vor beneficia atat pensionarii din sistemul public, cat si cei din agricultura.
ING Fond de Pensii pluseaza: 1,3 milioane clienti la pensiile private obligatorii ING Fond de Pensii a anuntat, miercuri, depasirea numarului tinta de adeziuni pentru pensiile private obligatorii, in prezent avand peste un milion de clienti. Administratorul si-a propus initial atingerea acestui numar de aderenti abia la incheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii (17 ianuarie 2008). Oficialii companiei estimeaza acum atragerea a 1,3 milioane clienti pana la finalul perioadei de aderare.
Intrebari privind stabilirea si plata pensiilor private obligatorii  Dreptul la pensia privata se deschide de la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta in sistemul public.
Allianz Tiriac Pensii Private a atras peste 750.000 semnaturi la pensiile private obligatorii Allianz Tiriac Pensii Private a strans, in primele trei luni ale campaniei pentru aderarea la sistemul de pensii private obligatorii, peste 750.000 semnaturi, si estimeaza ca va depasi obiectivul fixat initial, de 800.000 participanti pana la finele perioadei initiale de aderare, se arata intr-un comunicat al asiguratorului.
Organele de cercetare penala alertate pentru 158 de sesizari de semnaturi false pe piata pensiilor private Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a inregistrat, in perioada 17 septembrie – 13 decembrie a acestui an, un numar de 433 sesizari referitoare la procesul de aderare initiala, iar pentru 158 dintre acestea s-a dispus sesizarea organelor de cercetare penala pentru infractiuni ce vizeaza fals de semnaturi şi uz de fals, informeaza un comunicat de presa al arbitrului pietei de pensii private obligatorii.
Raspunsuri la intrebari privind siguranta fondurilor de pensii si procedura de administrare speciala Toate entitatile de pe piata pensiilor administrate privat (administratorul, fondul de pensii, depozitarul, auditorul, agentul de marketing) sunt autorizate/avizate de catre CSSPP...
Omniasig se asteapta la venituri de cinci milioane euro din vanzarea de polite RCA Compania de asigurari Omniasig-Vienna Insurance Group estimeaza ca va incasa cinci milioane euro din vanzarea politelor de raspundere civila auto (RCA) ca urmare a unui parteneriat incheiat luni cu reteaua Carrefour, potrivit NewsIn. Cele doua societati vor lansa din 15 decembrie mai multe tipuri de asigurari destinate populatiei, iar politele, printre care RCA, Casco, asigurari de locuinte, de bunuri si asigurari de calatorie, vor putea fi incheiate la standurile plasate in reteaua de magazine a Carrefour.
Barometrul European al Pensiilor Un top al celor mai sustenabile scheme europene de pensii plaseaza in topul tarilor in care pensionarii traiesc peste limita decentei Danemarca, Estonia, Irlanda, Letonia si Olanda.
AG2R Fond de Pensii - una din companiile suspectate de practici anticoncurentiale Consiliul Concurentei a efectuat marti o inspectie la sediul AG2R Fond de Pensii, scopul acesteia fiind de a verifica legaturile sau contactele pe care compania le-ar avea cu societati concurente si care ar putea duce la intelegeri privind practici anticoncurentiale, se arata intr-un comunicat al administratorului de fond de pensii.
Raspunsuri la intrebari privind contributiile la fondurile de pensii administrate privat Ce se intampla daca nu mai platesc contributia la CAS, deci nici pe cea la fondul de pensii privat? Cand si cum se transfera contributia de la angajator la administratorul fondului de pensii? Ce se intampla in cazul neachitarii la termen a contributiei? Cititi raspunsurile la unele dintre cele mai frecvente intrebari privind fondurile de pensii administrate privat.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri