ASIGURARI
Piata pensiilor private facultative a crescut la 10 fonduri de pensii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat prospectul schemei de pensii facultative pentru fondul de pensii facultative Eureko-Confort, cu grad mediu de risc, potrivit unui comunicat al autoritatii. Cu acest fond, care este administrat de catre societatea de administrare a fondurilor de pensii Interamerican, numarul fondurilor de pensii facultative a ajuns la 10, dupa 18 luni de functionare a sistemului fondurilor de pensii facultative (pilonul III).
Allianz si-a sporit cu 11% afacerile din estul Europei pana la peste trei miliarde euro Grupul de asigurari Allianz a afisat pentru primele noua luni din 2008 prime brute subscrise de peste trei miliarde euro in 12 tari din estul Europei, cu 11% mai mult fata de acelasi interval din 2007, in ciuda turbulentelor de pe pietele financiare, a anuntat vineri grupul, potrivit NewsIn. In Romania, Allianz-Tiriac Asigurari a raportat o crestere a profitului net cu 14,1% in primele noua luni, la 21,8 milioane lei (6 milioane euro).
Activitatea Unita, interzisa temporar de arbitrul pietei asigurarilor Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis interzicerea temporara a activitatii Unita, deoarece noii actionari (Uniqa International Beteiligungs – Verwaltungs si Uniqa International Versicherungs Holding) nu au solicitat si obtinut aprobarea din partea autoritatii, conform legislatiei in vigoare, a anuntat miercuri Comisia. Decizia s-a facut si datorita schimbarilor efectuate de noii actionari la nivelul conducerii companiei fara a obtine in prealabil aprobarea autoritatii. Sanctiunea nu are implicatii asupra contractelor de asigurare deja incheiate.
Arbitrul pensiilor private respinge preluarea Omniasig Pensii de catre BCR. Fuziunea ar mai fi totusi posibila Arbitrul pensiilor private (CSSPP) a respins la data de 13 noiembrie preluarea Omniasig Pensii de catre BCR Leasing, parte a grupului Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al saptelea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), potrivit reprezentantilor autoritatii, citati de NewsIn. Surse din piata au declarat pentru HotNews.ro ca procesul de fuziune ar putea fi reluat la nivel de fonduri si nu de administratori cum s-a incercat anterior.
Allianz-Tiriac asteapta venituri de peste trei milioane euro in 2009 pentru polite de asigurare auto si de calatorie vandute prin Internet Allianz-Tiriac Asigurari emite, incepand de luni, polite in sistem electronic pentru clientii persoane fizice pentru trei tipuri de produse de asigurare auto si pentru calatorii, a anuntat compania, citata de NewsIn. Pentru cele trei produse care pot fi achizitionate prin internet, reprezentantii asiguratorului estimeaza vanzari de peste trei milioane euro in 2009.
49% din actionarul majoritar al AIG Life Romania s-ar putea duce in China Un consortiu condus de fondul de investitii China Investment Corp (CIC) negociaza cumpararea a 49% din American Life Insurance Co (Alico), divizie a grupului AIG, care detine in Romania asiguratorul AIG Life, tranzactie care ar putea valora pana la 10,6 miliarde dolari, informeaza Reuters, care citeaza cotidianul japonez Nikkei.
Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza active de 54 milioane euro pe pilonul II la sfarsitul lui 2008 Allianz-Tiriac Pensii Private estimeaza o crestere a activelor fondului de pensii private obligatorii cu circa 43% in ultimele doua luni din 2008, pana la 54 milioane euro, ca urmare a calitatii peste medie a portofoliului, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Crinu Andaunut. La sfarsitul lui octombrie, Allianz-Tiriac Pensii Private - al doilea jucator de pe Pilonul II - administra active de 37,9 milioane euro.
Profitul brut al ING din asigurari si pensii pe piata din Romania a crescut cu 34% ING a inregistrat un profit brut din activitatile de asigurari si pensii private si facultative pe piata din Romania de 26,4 milioane lei, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada din 2007, a anuntat miercuri compania. Pe segmentul de asigurari de viata, volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a crescut cu 14% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 414 milioane lei. Grupul financiar olandez ING a afisat miercuri pierderi nete de 478 milioane euro in al treilea trimestru din acest an, compania fiind afectata de criza financiara mondiala.
CSA a modificat normele privind coeficientul de lichiditate a firmelor, ca masura prudentiala Arbitrul asigurarilor a decis modificarea unor norme potrivit carora activele lichide, dupa care se stabileste coeficientul de lichiditate, se evalueaza la valoarea lor de piata, iar daca acesta scade sub nivelul minim admis, firma trebuie sa prezinte Comisiei explicatii privind cauzele diminuarii, potrivit unui comunicat al autoritatii citat de NewsIn. In prezent, activele lichide sunt calculate la valoarea lor din situatiile contabile.
Alexandrescu, AIG Life: Nu am avut discutii si nici nu am primit oferte de preluare a companiei Cand un actionar se imbolnaveste nu inseamna ca si noi suntem bolnavi. Suntem entitate juridica separata cu bilant separat, in timp ce actionarii se schimba tot timpul. Nu am avut discutii cu actionarul majoritar si nici nu am primit oferte pentru preluarea companiei, sustine Theodor Alexandrescu, director general al AIG Life. Compania a inregistrat cresteri ale rezultatelor financiare pe piata din Romania, forta de vanzari a crescut si numarul angajatilor va fi marit, in timp ce ponderea celor care au renuntat la polite este sub 1%.
Concurenta a aprobat preluarea Unita de catre Uniqa, actionarul majoritar al Astra ameninta cu masuri legale pe austrieci Consiliul Concurentei a anuntat luni autorizarea preluarii Unita Vienna Insurance Group de catre asiguratorul austriac Uniqa Versicherungen AG. Pe de alta parte, compania condusa de omul de afaceri Dan Adamescu, Nova Trade, actionar majoritar al asiguratorului Astra, sustine ca va recurge la masuri legale pentru ca austriecii de la Uniqa au incalcat obligatiile care le reveneau dintr-un contract cu firma, prin preluarea Unita. In urma cu cinci zile, Uniqa, care detine in prezent 27% din actiunile Astra, a anuntat ca renunta la preluarea restului de actiuni al asiguratorului, ca urmare a esecului negocierilor privind pretul tranzactiei.
Piata pensiilor private din Romania: Active in crestere cu 20,1% pe pilonul II si cu 10,3% pe pilonul III Piata pensiilor private obligatorii (pilon II) a ajuns la active nete de 598,4 milioane lei (163,47 milioane euro) la sfarsitul lui octombrie, in crestere cu 20,10% fata de luna anterioara, in timp ce numarul de participanti a depasit 3,85 milioane de persoane, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), citate de NewsIn. In aceeasi luna, valoarea activelor pe piata pensiilor private facultative (pilonul III) a ajuns la 65,78 milioane lei (17,97 milioane euro), in crestere cu 10,38% fata de septembrie, numarul de participanti crescand pana la peste 135.000 persoane.
Afacerile Vienna Insurance Group pe piata din Romania au crescut cu 34% Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 34% in primele noua luni ale acestui an pe piata din Romania, cea mai mare crestere, cu 46%, fiind inregistrata de afacerile Omniasig, care au ajuns la 263 milioane euro, a anuntat joi grupul, potrivit NewsIn.
Preluarea Ardaf si Rai de catre Generali PPf Holding, aprobata de Concurenta Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului asupra asiguratorilor Ardaf si Rai de catre Generali PPF Holding, considerand ca aceasta concentrare afecteaza nesemnificativ competitia de pe piata, a anuntat joi institutia, potrivit NewsIn. Fondul de investitii PPF Investments va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea la pachet a societatilor romanesti de asigurari Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala, potrivit unor surse din piata.
Afacerile Allianz-Tiriac au crescut cu 13%, pana la peste un miliard lei Allianz-Tiriac a inregistrat in primele noua luni ale acestui an venituri din prime brute subscrise de 1,03 miliarde lei, cu 13% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor asiguratorului. Dupa primele trei trimestre din acest an, profitul net al Allianz-Tiriac a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 22 milioane lei.
Vienna Insurance Group a finalizat vanzarea Unita catre Uniqa Vienna Insurance Group (VIG) a finalizat tranzactia prin care a vandut pachetul de control al societatii de asigurari Unita VIG catre grupul austriac Uniqa, dupa ce a obtinut acordul din partea autoritatilor de supraveghere a asigurarilor si din domeniul concurentei, a anuntat, marti, VIG, citata de NewsIn. Potrivit unor surse apropiate afacerii, grupul austriac Uniqa ar putea plati intre 200 si 250 milioane euro pentru Unita.
Greenberg, fost sef AIG, va propune un plan alternativ de salvare a asiguratorului american Hank Greenberg, fost director executiv al grupului AIG, de la carma caruia a plecat in anul 2005, va propune, in curand, o solutie alternativa de salvare a asiguratorului american, scapat de la faliment luna trecuta de interventia guvernului american, relateaza Financial Times, citat de Reuters.
Deductibilitati mai mari pentru pensiile private facultative si pentru asigurarile de sanatate din 2009 Executivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro anual pe angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro anual pe angajat, informeaza NewsIn. Pentru asigurarile voluntare de sanatate, angajatorii care ofera astfel de beneficii salariatilor beneficiaza in prezent de o deductibilitate in limita anuala a 200 de euro pe angajat.
Astra-Uniqa asteapta un profit de circa 1,5 milioane euro pentru 2008 si lanseaza asigurari de sanatate de grup Astra-Uniqa estimeaza prime brute subscrise de aproximativ 170 milioane euro si realizarea unui profit brut de circa 1-1,5 milioane euro in acest an, in timp ce nivelul daunelor este asteptat sa atinga in jur de 100 milione euro, a anuntat miercuri, Radu Mustatea, presedinte directorat Astra. Asiguratorul a lansat o polita de asigurare voluntara de sanatate care se adreseaza companiilor pentru angajatii acestora, care ofera pachete de servicii medicale la tarife lunare de la 10 euro pe angajat (in tara) pana la 150 euro pe angajat (pentru seviciile oferite in strainatate).
Allianz-Tiriac, active de peste 35 milioane euro pe piata pensiilor private Compania Allianz-Tiriac Pensii Private administra la sfarsitul lunii septembrie active nete in valoare totala de peste 35 de milioane de euro in cele trei fonduri de pensii private, iar oficialii companiei sustin ca rezultatul va permite atingerea tintei de active nete administrate de 60 milioane euro, pana la sfarsitul acestui an. Pe piata pensiilor private obligatorii, fondul administrat de Allianz avea la sfarsitul lunii trecute peste 968.000 participanti (cu contributii platite), valoarea activelor administrate depasind 31,2 milioane euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version