ASIGURARI
ING are cei mai bine platiti clienti pe piata pensiilor private obligatorii ING Fond de Pensii are clientii cel mai bine platiti de pe piata pensiilor obligatorii, cu un venit lunar mediu de 467 de euro si o contributie medie incasata de fond de 10,15 euro/client, dupa a patra etapa de incasare a contributiilor de la Casa de Pensii, si este urmat de fondurile care au vandut pensii prin intermediul bancilor, arata datele CNPAS, citate de NewsIn. Pe locul secund se afla AIG Fond de Pensii, cu un salariu mediu pe asigurat de 460 euro pe luna si o contributie medie incasata de fond de 9,95 euro.
Fondurile de pensii de pe pilonul II incaseaza, miercuri, contributii de 100 milioane de lei Administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) vor incasa, miercuri, contributii de 100 milioane de lei (28,3 milioane de euro) pentru iunie, in usoara crestere fata de mai, valoarea medie pe asigurat fiind de 9,01 euro, a declarat marti, pentru NewsIn, Mariana Campeanu, presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS). Aceasta este a patra luna in care se vireaza fondurilor contributiile aferente celor peste 4,3 milioane de participanti inregistrati, cei 14 administratori din piata urmand sa ajunga la incasari totale de 400,5 milioane de lei (113,5 milioane de euro).
Allianz Tiriac, Omniasig Vienna si Asirom, domina topul asiguratorilor din Romania Allianz Tiriac, Omniasig Vienna si Asirom detin primele trei locuri in topul primelor zece companii de asigurari din Romania in functie de primele brute subscrise in primele sase luni ale acestui an, cu o valoare cumulata de peste 1,71 miliarde lei, arata datele publicate luni de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor din Romania (CSA). Pe segmentul asigurarilor generale, primul loc este ocupat de Allianz Tiriac, cu prime subscrise in perioada mentionata de peste 645 milioane lei, in timp ce domeniul asigurarilor de viata este dominat de ING Asigurari de Viata, cu prime subscrise in valoare de peste 273 milioane lei.
CSA: Piata asigurarilor din Romania a crescut cu 22,3%, pana la peste 4,42 miliarde lei Valoarea primelor brute subscrise in primele sase luni ale acestui an a depasit 4,42 miliarde lei, in crestere cu 22,32% fata de aceeasi perioada din 2007, potrivit datelor provizorii publicate luni de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). In perioada mentionata, volumul primelor brute subscrise din asigurari generale depasea 3,5 miiarde lei, cu 21,7% mai mult decat in perioada similara din 2007, in timp ce valoarea primelor din asigurari de viata a fost de aproape 850 milioane lei, cu 24,9% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.
Aviva, venituri de 255 milioane de lire sterline pe piata din Romania Afacerile de asigurari si pensii ale Aviva in regiune au sporit cu 173% in primul semestru, la 509 milioane de lire sterline (644 milioane de euro), sustinute mai ales de reforma pensiilor private din Romania, unde grupul se asteapta sa-si depaseasca tinta in al treilea trimestru, potrivit datelor grupului Aviva, citate de NewsIn. In primele sase luni, veniturile Aviva din activitatile de asigurari si pensii pe piata romaneasca au fost de circa 255 milioane de lire sterline. In perioada mentionata, grupul Aviva a inregistrat pierderi nete de 81 milioane de lire sterline, fata de un profit de 890 milioane de lire sterline in perioada similara din 2007.
Profitul ING pe piata asigurarilor din Romania a scazut cu 25% Grupul ING a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit inainte de taxe de trei milioane euro din activitatile de asigurari din Romania, in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit raportului financiar prezentat miercuri de grupul olandez. In trimestrul doi al acestui an, ING a obtinut la nivel de grup un profit net de 1,92 miliarde euro, in scadere cu 25% fata de trimestrul similar din 2007, dar peste asteptarile din piata, potrivit Reuters.
AIG, Allianz, AXA si Aegon, pierderi trimestriale importante pe fondul crizei creditelor Allianz, Axa, si Aegon, trei dintre cei mai mari asiguratori europeni, au raportat joi scaderea profiturilor aferente trimestrului doi din acest an, pe fondul crizei creditelor si a turbulentelor din pietele financiare internationale, titreaza Bloomberg. In acelasi timp, AIG, cel mai mare asigurator din lume, a anuntat pierderi nete de 5,36 miliarde euro, pentru trimestrul doi din acest an.
Groupama a finalizat preluarea companiei de asigurari Asiban Asiguratorul francez Groupama a finalizat preluarea societatii Asiban, dupa obtinerea tuturor aprobarilor necesare, valoarea tranzactiei fiind de 350 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei. In urma acestei tranzactii, Groupama se pozitioneaza pe locul al treilea pe piata de asigurari din Romania, conform rezultatelor din 2007.
Directorul general al ING Fond de Pensii si-a dat demisia. Motive: oboseala si un alt proiect Directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, a demisionat joi de la conducerea companiei, in urma unei decizii pe care a luat-o in urma cu o luna si jumatate, si va activa pe piata de consultanta financiara din aceasta toamna, informeaza NewsIn. Vasilescu si-a motivat decizia prin oboseala acumulata in calitate de director al companiei, care detine in prezent primul locul pe piata pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II), dar si prin intentia de a activa pe piata de consultanta financiara.
Avertismente scrise si amenda de 10.000 lei pe piata de brokeraj si intermediere de pensii private Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat cu avertisment scris doua societati de brokeraj, respectiv Pension Broker Pool Broker de Pensii Private (actuala Broker House - Broker De Asigurare) si Kunden Broker de Asigurare pentru incalcarea normelor pe piata pensiilor private, a anuntat joi institutia. Administratorul unic al Pension Broker Pool Broker de Pensii Private a fost amendat cu 10.000 lei.
Marfin Fond de Pensii si Zepter Fond de Pensii ies oficial de pe piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras marti autorizatia de functionare a Marfin Fond de Pensii si a Zepter Fond de Pensii, precum si radierea acestora din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitarii companiilor de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Masuri similare au fost aplicate si pentru fondurile de pensii administrate privat apartinand Marfin si Zepter, precum si pentru prospectul schemei de pensii private aferente.
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Asiban de catre Groupama Consiliul Concurentei a autorizat preluarea asiguratorului Asiban de catre Groupama International, in urma analizei rezultand ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata, se arata intr-un comunicat al autoritatii. In luna aprilie, Groupama International a anuntat incheierea contractului de preluare integrala a Asiban, pretul tranzactiei, care va fi impartit in mod egal actionarilor BCR, BRD-Societe Generale, CEC si Banca Transilvania, fiind de 350 milioane de euro.
Disputa dintre ING si CSSPP s-a sfarsit. ING spune ca va plati 1,38 milioane lei pentru mentinerea increderii in sistemul de pensii private Reprezentantii ING au anuntat ca se supun hotararii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), care a impus o amenda de 0,5% din capitalul social al ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, pentru externalizarea administrarii activelor catre o alta firma din grup, a declarat marti pentru NewsIn directorul general al autoritatii. Amenzile depasesc 1,38 milioane lei si sunt primele acordate pe piata pensiilor private. Compania a anuntat ca a decis sa nu conteste decizia pentru a pastra increderea in sistemul pensiilor private.
Generali PPF Holding va prelua companiile romanesti Ardaf si RAI Generali PPF Holding a semnat un acord cu fondul de investitii PPF Investments pentru achizitionarea companiilor de asigurari romanesti Ardaf si RAI, se arata intr-un comunicat al grupului, fara a fi facuta publica valoarea tranzactiei. Potrivit unor surse din piata citate de NewsIn, fondul de investitii va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala.
ING riposteaza iar: Legislatia primara are prioritate. CSSPP: Legislatia primara nu spunea nimic de externalizarea serviciilor ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii au anuntat joi ca vor contesta sanctiunea de peste 1,38 milioane lei impusa de arbitrul pensiilor private, pe motiv ca externalizarea serviciilor catre compania olandeza nu a modificat cu nimic prevederile prospectelor fondurilor administrate. ING sustine ca cele doua companii si-au pastrat integral responsabilitatea in acest sens si ca Hotararea din aprilie a CSSPP nu poate prevala legislatiei primare. In replica, oficialii Comisiei de supraveghere spun ca legislatia primara nu prevedea nimic despre externalizare.
Raiffeisen Acumulare, al 8-lea fond pe piata pensiilor private facultative. Se pregateste si Concordia Moderat Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare, acesta fiind al optulea fond activ pe piata pensiilor private facultative, a anuntat joi Raiffeisen. In perioada urmatoare, arbitrul pensiilor private (CSSPP) va autoriza fondul de pensii facultative Concordia Moderat, dupa ce a avizat prospectul fondului, anunta NewsIn, citand datele autoritatii.
ING ia primele amenzi pe piata pensiilor private din Romania - peste 1,38 milioane lei Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat companiile ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii cu amenzi de cate 0,5% din capitalurile sociale pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private obligatorii si facultative din Romania, a anuntat miercuri autoritatea. Oficialii CSSPP au declarat pentru HotNews.ro ca amenzile depasesc 1,38 milioane lei si sunt primele acordate pe piata pensiilor private. Cele doua companii isi externalizasera activitatile de administrare si investire a activelor fondurilor catre o companie olandeza, desi legislatia impiedica acest lucru. Update1: ING: suntem surprinsi si vom contesta decizia CSSPPUpdate2: CSSPP: legislatia privind externalizarea administrarii activelor a fost definitivata abia in aprilie 2008
BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social si tinteste achizitii pe pilonul II BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social cu patru milioane euro pentru sustinerea activitatii operationale, a anuntat marti compania. In functie de criteriile proprii de evaluare, BT Aegon este interesata de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, spun oficialii administratorului. BT Aegon Fond de Pensii este un joint-venture intre Banca Transilvania si asiguratorul Aegon, ocupand in prezent locul sapte in randul celor 14 administratori de fonduri de pensii administrate privat din Romania cu o cota de piata de circa 3,15% si peste 131.000 participanti la fondul administrat.
ING a lansat un serviciu online de informare si administrare de conturi pentru proprii participanti la fondul de pensii obligatorii administrate privat ING Fond de Pensii a anuntat luni lansarea serviciului online My ING, care ofera participantilor la propriul fond de pensii obligatorii administrate privat acces nelimitat la conturile lor, prin folosirea unui nume de utilizator, a unei parole si a unui cod de securitate, potrivit unui comunicat de presa al companiei. In prima parte, portalul se adreseaza doar participantilor la Pilonul II, urmand ca pana la sfarsitul anului serviciul sa se adreseze tuturor clientilor de pensii private, pensii facultative si asigurari de viata.
Verde la fuziunea intre fondurile de pensii private obligatorii. Participantii fondului absorbant se pot transfera fara penalitati Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat miercuri aprobarea unei norme care reglementeaza cadrul legal necesar desfasurarii procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de catre un alt fond. Norma stabileste ca participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version