ASIGURARI
Profitul brut al ING din asigurari si pensii pe piata din Romania a crescut cu 34% ING a inregistrat un profit brut din activitatile de asigurari si pensii private si facultative pe piata din Romania de 26,4 milioane lei, in crestere cu 34% fata de aceeasi perioada din 2007, a anuntat miercuri compania. Pe segmentul de asigurari de viata, volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata a crescut cu 14% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 414 milioane lei. Grupul financiar olandez ING a afisat miercuri pierderi nete de 478 milioane euro in al treilea trimestru din acest an, compania fiind afectata de criza financiara mondiala.
CSA a modificat normele privind coeficientul de lichiditate a firmelor, ca masura prudentiala Arbitrul asigurarilor a decis modificarea unor norme potrivit carora activele lichide, dupa care se stabileste coeficientul de lichiditate, se evalueaza la valoarea lor de piata, iar daca acesta scade sub nivelul minim admis, firma trebuie sa prezinte Comisiei explicatii privind cauzele diminuarii, potrivit unui comunicat al autoritatii citat de NewsIn. In prezent, activele lichide sunt calculate la valoarea lor din situatiile contabile.
Alexandrescu, AIG Life: Nu am avut discutii si nici nu am primit oferte de preluare a companiei Cand un actionar se imbolnaveste nu inseamna ca si noi suntem bolnavi. Suntem entitate juridica separata cu bilant separat, in timp ce actionarii se schimba tot timpul. Nu am avut discutii cu actionarul majoritar si nici nu am primit oferte pentru preluarea companiei, sustine Theodor Alexandrescu, director general al AIG Life. Compania a inregistrat cresteri ale rezultatelor financiare pe piata din Romania, forta de vanzari a crescut si numarul angajatilor va fi marit, in timp ce ponderea celor care au renuntat la polite este sub 1%.
Concurenta a aprobat preluarea Unita de catre Uniqa, actionarul majoritar al Astra ameninta cu masuri legale pe austrieci Consiliul Concurentei a anuntat luni autorizarea preluarii Unita Vienna Insurance Group de catre asiguratorul austriac Uniqa Versicherungen AG. Pe de alta parte, compania condusa de omul de afaceri Dan Adamescu, Nova Trade, actionar majoritar al asiguratorului Astra, sustine ca va recurge la masuri legale pentru ca austriecii de la Uniqa au incalcat obligatiile care le reveneau dintr-un contract cu firma, prin preluarea Unita. In urma cu cinci zile, Uniqa, care detine in prezent 27% din actiunile Astra, a anuntat ca renunta la preluarea restului de actiuni al asiguratorului, ca urmare a esecului negocierilor privind pretul tranzactiei.
Piata pensiilor private din Romania: Active in crestere cu 20,1% pe pilonul II si cu 10,3% pe pilonul III Piata pensiilor private obligatorii (pilon II) a ajuns la active nete de 598,4 milioane lei (163,47 milioane euro) la sfarsitul lui octombrie, in crestere cu 20,10% fata de luna anterioara, in timp ce numarul de participanti a depasit 3,85 milioane de persoane, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), citate de NewsIn. In aceeasi luna, valoarea activelor pe piata pensiilor private facultative (pilonul III) a ajuns la 65,78 milioane lei (17,97 milioane euro), in crestere cu 10,38% fata de septembrie, numarul de participanti crescand pana la peste 135.000 persoane.
Afacerile Vienna Insurance Group pe piata din Romania au crescut cu 34% Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 34% in primele noua luni ale acestui an pe piata din Romania, cea mai mare crestere, cu 46%, fiind inregistrata de afacerile Omniasig, care au ajuns la 263 milioane euro, a anuntat joi grupul, potrivit NewsIn.
Preluarea Ardaf si Rai de catre Generali PPf Holding, aprobata de Concurenta Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului asupra asiguratorilor Ardaf si Rai de catre Generali PPF Holding, considerand ca aceasta concentrare afecteaza nesemnificativ competitia de pe piata, a anuntat joi institutia, potrivit NewsIn. Fondul de investitii PPF Investments va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea la pachet a societatilor romanesti de asigurari Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala, potrivit unor surse din piata.
Afacerile Allianz-Tiriac au crescut cu 13%, pana la peste un miliard lei Allianz-Tiriac a inregistrat in primele noua luni ale acestui an venituri din prime brute subscrise de 1,03 miliarde lei, cu 13% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit informatiilor asiguratorului. Dupa primele trei trimestre din acest an, profitul net al Allianz-Tiriac a crescut cu 14% fata de aceeasi perioada din 2007, pana la 22 milioane lei.
Vienna Insurance Group a finalizat vanzarea Unita catre Uniqa Vienna Insurance Group (VIG) a finalizat tranzactia prin care a vandut pachetul de control al societatii de asigurari Unita VIG catre grupul austriac Uniqa, dupa ce a obtinut acordul din partea autoritatilor de supraveghere a asigurarilor si din domeniul concurentei, a anuntat, marti, VIG, citata de NewsIn. Potrivit unor surse apropiate afacerii, grupul austriac Uniqa ar putea plati intre 200 si 250 milioane euro pentru Unita.
Greenberg, fost sef AIG, va propune un plan alternativ de salvare a asiguratorului american Hank Greenberg, fost director executiv al grupului AIG, de la carma caruia a plecat in anul 2005, va propune, in curand, o solutie alternativa de salvare a asiguratorului american, scapat de la faliment luna trecuta de interventia guvernului american, relateaza Financial Times, citat de Reuters.
Deductibilitati mai mari pentru pensiile private facultative si pentru asigurarile de sanatate din 2009 Executivul a aprobat, miercuri, majorarea pragului de deductibilitate la pensiile private facultative (pilonul III) pana la 400 de euro anual pe angajat din 2009, de la 200 euro in prezent, iar nivelul pentru asigurarile voluntare de sanatate a fost stabilit la 250 euro anual pe angajat, informeaza NewsIn. Pentru asigurarile voluntare de sanatate, angajatorii care ofera astfel de beneficii salariatilor beneficiaza in prezent de o deductibilitate in limita anuala a 200 de euro pe angajat.
Astra-Uniqa asteapta un profit de circa 1,5 milioane euro pentru 2008 si lanseaza asigurari de sanatate de grup Astra-Uniqa estimeaza prime brute subscrise de aproximativ 170 milioane euro si realizarea unui profit brut de circa 1-1,5 milioane euro in acest an, in timp ce nivelul daunelor este asteptat sa atinga in jur de 100 milione euro, a anuntat miercuri, Radu Mustatea, presedinte directorat Astra. Asiguratorul a lansat o polita de asigurare voluntara de sanatate care se adreseaza companiilor pentru angajatii acestora, care ofera pachete de servicii medicale la tarife lunare de la 10 euro pe angajat (in tara) pana la 150 euro pe angajat (pentru seviciile oferite in strainatate).
Allianz-Tiriac, active de peste 35 milioane euro pe piata pensiilor private Compania Allianz-Tiriac Pensii Private administra la sfarsitul lunii septembrie active nete in valoare totala de peste 35 de milioane de euro in cele trei fonduri de pensii private, iar oficialii companiei sustin ca rezultatul va permite atingerea tintei de active nete administrate de 60 milioane euro, pana la sfarsitul acestui an. Pe piata pensiilor private obligatorii, fondul administrat de Allianz avea la sfarsitul lunii trecute peste 968.000 participanti (cu contributii platite), valoarea activelor administrate depasind 31,2 milioane euro.
AIG isi vinde afacerile de asigurari de viata si pensii din SUA, Europa, America Latina si Japonia Asiguratorul american AIG, fortat sa ramburseze un imprumut de 85 miliarde dolari acordati de Rezerva Federala americana pentru a evita falimentul, va vinde operatiunile de asigurari de viata si pensii din Statele Unite ale Americii, Europa, America Latina si Japonia, informeaza Bloomberg. Anuntul facut vineri de noul CEO al AIG, Edward Liddy, este o surpiza in conditiile in care anterior acesta declarase ca pastrarea acestor operatiuni va fi o prioritate.
Cine isi schimba fondul de pensii administrat privat nu trebuie sa mai anunte administratorul de la care pleaca Cei care vor sa schimbe fondul de pensii administrat privat la care contribuie in prezent nu trebuie sa mai instiinteze administratorul de la care pleaca, aceasta urmand a intra in obligatiile noului administrator ales, potrivit unui proiect de act normativ lansat vineri spre dezbatere publica de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Modificarea normei de transfer a participantilor din pilonul II urmareste inlaturarea disfunctionalitatilor identificate in cadrul primei procedurii de transfer (august 2008).
Administratorii fondurilor de pensii private cer sa fie feriti, temporar, de pierderile Bursei Administratorii de fonduri de pensii private au cerut arbitrului sistemului pensiilor private (CSSPP) sa permita o relaxare temporara a legislatiei, astfel incat fondurile de pensii private obligatorii sau facultative sa poata evita plasamentele in actiuni listate, care le aduc pierderi pe termen scurt in contextul crizei mondiale, informeaza NewsIn. Cererea vine in contextul in care fondurile de pensii private sunt obligate prin legislatie sa investeasca in actiuni listate.
Norma menita sa protejeze activele participantilor de pe piata pensiilor private obligatorii, in dezbatere publica Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat joi spre dezbatere publica norma privind investitiile fondurilor de pensii administrate privat, menita sa protejeze activele participantilor la acest sistem. Printre altele, proiectul detaliaza plasamentele pe care le pot face fondurile de pensii si introduce sublimite in privinta investitiilor efectuate. Actul incorporeaza si hotararea care interzicea administratorilor sa-si externalizeze serviciile de administrare a activelor, fapt pentru care ING a luat in acest an primele amenzi pe piata pensiilor private din Romania, de peste 1,38 milioane lei.
Piata asigurarilor in 2007: Omniasig, Allianz si ING, primii la profit, BT, Astra si Ardaf, lideri la pierderi Doar 18 din cele 42 de societati de asigurare din Romania au inregistrat profit anul trecut, valoarea acestuia depasind 162,8 milioane lei, Omniasig VIG, Allianz-Tiriac si ING Asigurari de Viata cumuland peste 57,5% din intreg profitul pietei, arata raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. La polul opus, 24 de societati au raportat pierderi de peste 416 milioane lei, BT Asigurari, Astra si Ardaf inregistrand cumulat peste 56,7% din totalul pierderilor. Fata de 2006, valoarea profitului la nivelul intregii piete a scazut cu 12,89%, iar valoarea pierderii a crescut cu 60,01%.
AIG intentioneaza sa-si vanda peste 15 divizii American International Group (AIG) asiguratorul salvat de la faliment de catre Rezerva Federala americana la inceputul acestei luni, intentioneaza sa-si vanda peste 15 divizii, pentru a plati imprumutul guvernamental de 85 miliarde dolari, potrivit Financial Times, citat de Reuters. Citand surse apropiate procesului, cotidianul scrie ca AIG ia in calcul vanzarea celor mai multe din operatiunile sale, mai putin divizia internationala de asigurari de viata precum si divizia de pensii din Statele Unite ale Americii.
Allianz-Tiriac: In Romania, criza internationala va afecta in special piata de asigurari cu componenta investitionala Impactul crizei internationale se va simti in special asupra pietei romanesti de asigurari cu componenta investitionala "unit-linked" si mai putin asupra pietei de asigurari generale, pentru ca unii clienti isi rascumpara politele, a declarat vineri Klaus Junker, presedintele Consiliului de Administratie al Allianz-Tiriac Asigurari, citat de NewsIn. Asiguratorul tinteste pentru acest an pe piata din Romania afaceri de circa 440 milioane euro si un profit de peste 10 milioane euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version