ASIGURARI
Marfin Fond de Pensii si Zepter Fond de Pensii ies oficial de pe piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras marti autorizatia de functionare a Marfin Fond de Pensii si a Zepter Fond de Pensii, precum si radierea acestora din Registrul CSSPP, ca urmare a solicitarii companiilor de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Masuri similare au fost aplicate si pentru fondurile de pensii administrate privat apartinand Marfin si Zepter, precum si pentru prospectul schemei de pensii private aferente.
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Asiban de catre Groupama Consiliul Concurentei a autorizat preluarea asiguratorului Asiban de catre Groupama International, in urma analizei rezultand ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata, se arata intr-un comunicat al autoritatii. In luna aprilie, Groupama International a anuntat incheierea contractului de preluare integrala a Asiban, pretul tranzactiei, care va fi impartit in mod egal actionarilor BCR, BRD-Societe Generale, CEC si Banca Transilvania, fiind de 350 milioane de euro.
Disputa dintre ING si CSSPP s-a sfarsit. ING spune ca va plati 1,38 milioane lei pentru mentinerea increderii in sistemul de pensii private Reprezentantii ING au anuntat ca se supun hotararii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), care a impus o amenda de 0,5% din capitalul social al ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii, pentru externalizarea administrarii activelor catre o alta firma din grup, a declarat marti pentru NewsIn directorul general al autoritatii. Amenzile depasesc 1,38 milioane lei si sunt primele acordate pe piata pensiilor private. Compania a anuntat ca a decis sa nu conteste decizia pentru a pastra increderea in sistemul pensiilor private.
Generali PPF Holding va prelua companiile romanesti Ardaf si RAI Generali PPF Holding a semnat un acord cu fondul de investitii PPF Investments pentru achizitionarea companiilor de asigurari romanesti Ardaf si RAI, se arata intr-un comunicat al grupului, fara a fi facuta publica valoarea tranzactiei. Potrivit unor surse din piata citate de NewsIn, fondul de investitii va incasa circa 80 milioane euro din vanzarea Ardaf si Rai catre Generali PPF Holding, dublu fata de investitia initiala.
ING riposteaza iar: Legislatia primara are prioritate. CSSPP: Legislatia primara nu spunea nimic de externalizarea serviciilor ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii au anuntat joi ca vor contesta sanctiunea de peste 1,38 milioane lei impusa de arbitrul pensiilor private, pe motiv ca externalizarea serviciilor catre compania olandeza nu a modificat cu nimic prevederile prospectelor fondurilor administrate. ING sustine ca cele doua companii si-au pastrat integral responsabilitatea in acest sens si ca Hotararea din aprilie a CSSPP nu poate prevala legislatiei primare. In replica, oficialii Comisiei de supraveghere spun ca legislatia primara nu prevedea nimic despre externalizare.
Raiffeisen Acumulare, al 8-lea fond pe piata pensiilor private facultative. Se pregateste si Concordia Moderat Raiffeisen Asset Management a obtinut autorizarea fondului de pensii facultative Raiffeisen Acumulare, acesta fiind al optulea fond activ pe piata pensiilor private facultative, a anuntat joi Raiffeisen. In perioada urmatoare, arbitrul pensiilor private (CSSPP) va autoriza fondul de pensii facultative Concordia Moderat, dupa ce a avizat prospectul fondului, anunta NewsIn, citand datele autoritatii.
ING ia primele amenzi pe piata pensiilor private din Romania - peste 1,38 milioane lei Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat companiile ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii cu amenzi de cate 0,5% din capitalurile sociale pentru incalcarea legislatiei in domeniul pensiilor private obligatorii si facultative din Romania, a anuntat miercuri autoritatea. Oficialii CSSPP au declarat pentru HotNews.ro ca amenzile depasesc 1,38 milioane lei si sunt primele acordate pe piata pensiilor private. Cele doua companii isi externalizasera activitatile de administrare si investire a activelor fondurilor catre o companie olandeza, desi legislatia impiedica acest lucru. Update1: ING: suntem surprinsi si vom contesta decizia CSSPPUpdate2: CSSPP: legislatia privind externalizarea administrarii activelor a fost definitivata abia in aprilie 2008
BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social si tinteste achizitii pe pilonul II BT Aegon Fond de Pensii isi majoreaza capitalul social cu patru milioane euro pentru sustinerea activitatii operationale, a anuntat marti compania. In functie de criteriile proprii de evaluare, BT Aegon este interesata de achizitionarea unor afaceri din zona pensiilor obligatorii, spun oficialii administratorului. BT Aegon Fond de Pensii este un joint-venture intre Banca Transilvania si asiguratorul Aegon, ocupand in prezent locul sapte in randul celor 14 administratori de fonduri de pensii administrate privat din Romania cu o cota de piata de circa 3,15% si peste 131.000 participanti la fondul administrat.
ING a lansat un serviciu online de informare si administrare de conturi pentru proprii participanti la fondul de pensii obligatorii administrate privat ING Fond de Pensii a anuntat luni lansarea serviciului online My ING, care ofera participantilor la propriul fond de pensii obligatorii administrate privat acces nelimitat la conturile lor, prin folosirea unui nume de utilizator, a unei parole si a unui cod de securitate, potrivit unui comunicat de presa al companiei. In prima parte, portalul se adreseaza doar participantilor la Pilonul II, urmand ca pana la sfarsitul anului serviciul sa se adreseze tuturor clientilor de pensii private, pensii facultative si asigurari de viata.
Verde la fuziunea intre fondurile de pensii private obligatorii. Participantii fondului absorbant se pot transfera fara penalitati Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat miercuri aprobarea unei norme care reglementeaza cadrul legal necesar desfasurarii procesului de fuziune, prin care un fond de pensii administrat privat este absorbit de catre un alt fond. Norma stabileste ca participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati la un alt fond de pensii administrat privat.
Asirom vrea un profit de sapte milioane euro in 2008, dupa pierderile de anul trecut Compania de asigurari Asirom, detinuta de Vienna Insurance Group (VIG), si-a propus sa obtina in acest an un proft de sapte milioane euro si sa-si sporeasca nivelul primelor brute subscrise cu 30%, a anuntat, joi, directorul general al societatii, Boris Schneider, citat de NewsIn. In 2007, Asirom a avut pierderi de 31,8 milioane lei.
Primele trei fonduri de pensii de pe pilonul II insumeaza doua treimi din conturile goale Primii trei jucatori din piata pensiilor private obligatorii (pilon II), care au incasat aproape 70% din contributiile virate de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), sunt ingrijorati de ponderea mare a conturilor goale in portofolii, acestia acumuland aproximativ doua treimi din totalul conturilor goale din sistem. Totalul sumelor virate de CNPAS este de 88,19 milioane lei (24,13 milioane euro), valoarea medie pe asigurat fiind de 7,55 euro. Primele viramente catre fondurile de pensii obligatorii, aferente lunii martie, au fost facute pe 20 mai.
Asiguratorii din Romania au inregistrat pierderi de 75,8 milioane euro in 2007 Societatile de asigurare din Romania au afisat anul trecut o pierdere neta de 253 milioane de lei, circa 75,8 milioane de euro, fiind al doilea an consecutiv in care asiguratorii inregistreaza un rezultat negativ, a spus marti Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), citata de NewsIn. Ea a adaugat ca pierderea financiara neta are o pondere de 3,5% din valoarea primelor brute subscrise in 2007, de 2,15 miliarde euro.
Afacerile Astra Asigurari au crescut cu 15% pana la 37,3 milioane euro Astra Asigurari a inregistrat in primele trei luni ale acestui an venituri din prime brute subscrise in valoare de 137,68 milioane lei (37,3 milioane euro), in crestere cu 15% fata de perioada similara din 2007, si a trecut pe profit, dupa pierderile din prima parte a anului trecut, potrivit datelor companiei, citate de NewsIn. Asiguratorul a obtinut un profit net de 1,05 milioane lei in primul trimestru din acest an, comparativ cu pierderea de 11,36 milioane lei din trimestrul similar al anului trecut.
CSSPP: Romania a devenit in 2007 a doua piata de pensii private obligatorii din regiunea Europei Centrale si de Est Romania a devenit anul trecut a doua piata de pensii private obligatorii din regiunea Europei Centrale si de Est, in privinta numarului de participanti (4,16 milioane persoane) dupa Polonia (13,3 milioane) si a depasit deja alte piete din zona, cum ar fi Ungaria sau Bulgaria, a anuntat miercuri Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Doar 14 companii ramase pe pilonul II - se retrage si AG2R Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a AG2R Fond de Pensii, in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii, a anuntat luni comisia. AG2R Fond de Pensii este al patrulea administrator de pensii private, care a decis retragerea de pe piata, inainte de inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, dupa Marfin, Zepter si MKB Romexterra.
Allianz-Tiriac asteapta castiguri de 2,25 milioane euro in 2008 din vanzarile unei polite de asigurari cu componenta investitionala Allianz-Tiriac a lansat luni un produs de asigurari cu componenta investitionala, EuroMax, iar directorul executiv al diviziei de viata si sanatate al asiguratorului, citat de NewsIn, a anuntat ca se asteapta la castiguri de minim 2,25 milioane euro din vanzarea acestor polite, in acest an. Euro Max este o polita de asigurare cu prima unica, a carei valoare minima este de 2.000 euro. Directorului general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, spune ca asiguratorul tinteste afaceri de 410 milioane euro in 2008.
MKB Romexterra, al treilea administrator care paraseste piata pensiilor private obligatorii Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a demarat procedura de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii, in urma solicitarii venite din partea acestei companii, a anuntat vineri CSSPP. Acesta este al treilea administrator, dupa Marfin si Zepter, care au decis sa se retraga de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II). Fondul administrat de MKB Romexterra are in prezent 1.884 de participanti.
CSSPP: Peste 75.000 de romani au pensii private facultative 75.423 de romani contribuiau pentru o pensie facultativa (pilonul III) intr-unul dintre cele sapte fonduri de pe piata, la data de 31 martie, in primul trimestru fiind atrasi peste 25.000 de noi clienti, potrivit raportului trimestrial intocmit de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Cei mai multi participanti apartin fondurilor BCR Prudent si AZT Moderato, care la finele lunii martie detineau, impreuna, 58% din totalul activelor nete de pe pilonul III.
Afacerile Aviva Asigurari de Viata au crescut cu 36%, pana la 23 milioane lei Aviva Asigurari de Viata a inregistrat in primele trei luni din 2008 o crestere cu 36% a primelor brute subscrise, pana la 23 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat vineri compania. Aviva Asigurari de Viata a mai anuntat o crestere cu 5% a fondurilor detinute sub administrare, pana la 121 milioane lei.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version