ASIGURARI
Compania olandeza International Insurance Consortium anunta ca a semnat un acord cu Ilie Carabulea pentru achizitia integrala a Carpatica Asigurari International Insurance Consortium (IIC), o companie cu sediul in Olanda, axata pe companiile de asigurari din Europa de Est si de Sud-Est, a anuntat joi ca a semnat un acord cu proprietarii Carpatica Asigurari pentru achizitia integrala a pachetului de actiuni la acest asigurator aflat in procedura de rezolutie pentru evitarea falimentului. IIC spune ca vrea sa capitalizeze in mod adecvat societatea, dupa ce va primi aprobarile necesare de la autoritatea de supraveghere financiara si ca, in functie de aceste avize, ar vrea sa incheie tranzactia pana in vara acestui an.UPDATE ASF pentru HotNews.ro: "Nu cunoastem detaliile tranzactiei. Asteptam dosarul pentru avizare si, in functie de cum sunt indeplinite conditiile, ne vom pronunta". Vezi in articol si precizarile facute pentru HotNews.ro de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), administratorul temporar al Carpatica Asig
Pagubitii Astra avertizati din nou sa depuna toate documentele necesare pentru plata daunelor/Fondul de Garantare a Asiguratilor ar putea plati in prezent doar 8,2 milioane de lei, daca ar exista o decizie definitiva in justitie privind falimentul Astra Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat joi ca, pana la 1 martie 2016, erau aprobate la plata 2031 de dosare de dauna in contul Astra Asigurari, in valoare totala de 8,2 milioane de lei, alte 7257 de dosare fiind in curs de aprobare. FGA recomanda pagubitilor Astra Asigurari sa depuna toate documentele necesare pentru  completarea  dosarelor. FGA este in drept sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre pagubitii Astra doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului si doar catre pagubitii care  au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. O decizie finala in justitie privind falimentul Astra ar putea fi anuntata pe 24 martie 2016.
ASF vrea sa cumpere licente Microsoft in valoare estimata de 240.000 de euro Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de licente de tip Microsoft Office (Standard si Professional), Windows Enterprise Upgrade si servicii de instalare si configurare, contract care se va intinde pe o perioada de 3 ani si care are o valoare estimata fara TVA de 240.000 de euro, potrivit unui anunt publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.
DOCUMENT Piata asigurarilor a revenit pe crestere in 2015 si a atins maximul ultimilor sase ani/Allianz-Tiriac, Omniasig si Groupama au avut cele mai mari venituri Piata asigurarilor a inversat anul trecut trendul de scadere din perioada 2013-2014 si a incheiat 2015 cu un volum al primelor brute subscrise de 8,75 miliarde de lei (incluzand contributia Astra pe semestrul I 2015), in crestere cu 8,2% fata de nivelul din anul anterior, a anuntat luni ASF. Pe 26 august 2015, ASF a decis retragerea autorizatiei de functionare si solicitarea intrarii in procedura de faliment a Astra. Urmatorul termen fixat in procesul prin care se judeca cererea de intrare in faliment este 24 martie 2016. Cele mai mari cinci societati de asigurare ramase pe piata - Allianz - Tiriac, Omniasig, Groupama, Asirom si Euroins - concentreaza aproape 50% din volumul primelor brute subscrise.
Omul de afaceri Dan Adamescu este inculpat intr-un dosar privind o paguba de aproape 800 milioane de lei la Astra Asigurari/Adamescu are 10 zile pentru a plati o cautiune de 40 milioane de lei Omul de afaceri Dan Grigore Adamescu este inculpat intr-un dosar de coruptie care vizeaza o paguba de 795.387.999 lei produsa patrimoniului Astra Asigurari. Procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar pe cautiune asupra acestuia, Dan Adamescu avand la dispozitie un termen de 10 zile pentru a depune o cautiune de 40 milioane de lei, a anuntat luni DNA. Procurorii atentioneaza ca nedepunerea cautiunii atrage inlocuirea masurii cu alta mai grava.
Deloitte Audit va evalua activele, datoriile si capitalurile proprii ale Carpatica Asig Deloitte Audit va evalua activele, datoriile si capitalurile proprii ale Carpatica Asig, societate aflata in procedura de rezolutie pentru prevenirea falimentului acesteia, a anuntat vineri Autoritatea de Supraveghere Financiara. Compania de audit a fost selectata in urma unei proceduri de selectie desfasurate de Carpatica Asig. Selectia si contractarea auditorului financiar au fost supervizate si aprobate de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), administratorul temporar al societatii de asigurare.
Detalii ASF din proiectul de modificare a legii RCA: Asiguratii vor putea suspenda polita RCA pe perioada in care autovehiculul nu este utilizat Asiguratii vor avea 'posibilitatea de a suspenda polita RCA pe perioada in care autovehiculul nu este utilizat', potrivit proiectului de modificare a legii RCA transmis de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) catre Parlament, a anuntat vineri autoritatea. In acest proiect obtinut de HotNews.ro, pe care ASF refuza sa-l faca public, se precizeaza: "Polita de asigurare RCA poate fi suspendata la cererea persoanelor fizice si juridice care au incheiat un contract RCA pe perioada suspendarii  dreptului de circulatie al vehiculului conform prevederilor legale".
ASF a retras autorizatia conducerii si administratorilor Carpatica Asigurari, dupa ce o parte dintre acestia au fost retinuti de procurori pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat ASF a decis joi sa ii 'sanctioneze' cu retragerea autorizatiei pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a Carpatica Asigurari, inlocuind temporar conducerea asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor. Sanctiunea ASF vine dupa ce omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, impreuna cu alte cinci persoane din managementul Carpatica, respectiv Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau au fost retinuti de procurorii DIICOT Sibiu pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat.
​DOCUMENT Lichidatorul judiciar KPMG ar vrea sa vanda rapid ce a mai ramas din Astra pana in 14 aprilie 2016, dar modul cum actioneaza este contestat in instanta chiar de ASF si FGA KPMG Restructuring, lichidatorul judiciar al Astra Asigurari, si-a propus sa vanda cat mai repede ce a mai ramas din asiguratorul aflat in faliment, finalizarea tranzactiei fiind estimata in data de 14 aprilie 2016. Motivul este dat de faptul ca numarul politelor valide si al angajatilor scade accelerat. Pe de alta parte, modul in care a actionat KPMG a nemultumit atat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) cat si Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), care au contestat in instanta unele din aceste masuri. Potrivit datelor KPMG remise HotNews.ro, Astra avea la sfarsitul lunii februarie din acest an 397.000 de polite valide, dintre care 50% polite RCA.
Problema constatarii daunelor produse de asiguratii Astra, dupa data de 3 martie 2016: KPMG a cerut de la ASF avizul ca aceasta activitate sa se faca prin personalul asiguratorului aflat in faliment KPMG Restructuring, lichidatorul judiciar al Astra Asigurari, a raspuns marti la solicitarea HotNews.ro care semnala problema aparuta la procedura de constatare a daunelor produse de asiguratii societatii aflate in faliment dupa data de 3 martie. Astfel, dupa ce Fondul de Garantare a Asiguratilor a anuntat in urma cu o zi ca incepand cu 4 martie nu mai are posibilitatea legala de a efectua constatarea tehnica a avariilor, in cazul unui accident auto produs de asiguratii Astra Asigurari, KPMG Restruncturing a anuntat marti ca 'a transmis la ASF solicitarea acordarii avizului pentru derularea acestei activitati utilizand baza materiala, personalul, sistemele si procedurile existente in cadrul Astra Asigurari".
Soferii implicati intr-un accident auto produs de un asigurat Astra ar putea avea probleme majore, incepand din 4 martie: Nu mai are cine sa constate daunele Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a atentionat luni ca, incepand din 4 martie, nu mai are posibilitatea legala de a deschide noi dosare de dauna, respectiv de a efectua constatarea tehnica a avariilor, in cazul unui accident auto produs de asiguratii Astra Asigurari. Pagubitii sunt indrumati sa se adreseze lichidatorului judiciar, KPMG Restructuring, pentru a sti ce pot face. Problema este ca KPMG nu poate constata daunele. Cristian Muntean, presedintele ASSAI (service-urilor auto independete) sustine ca dupa 3 martie, in conditiile in care KPMG nu a denuntat politele Astra, asiguratii vor ramane cu niste contracte valabile, dar in baza carora nu se vor putea face despagubiri.HotNews.ro a solicitat KPMG sa spuna ce pot face potentialii pagubiti Astra, dar pana la publicarea acestui articol nu am primit nici un raspuns.
​DOCUMENT Cum arata proiectul de modificare a legislatiei RCA: Compensarea directa intre asiguratorii RCA se va aplica prejudiciilor produse exclusiv vehiculelor, fiind excluse vatamarile corporale Asiguratii RCA vor putea, in baza unei clauze contractuale optionale, sa se adreseze propriului asigurator RCA pentru obtinerea despagubirilor, acesta recuperand ulterior contravaloarea daunei achitate de la asiguratorul persoanei vinovate de accidentul auto, potrivit proiectului de modificare a legislatiei RCA transmis de ASF catre Parlament si Ministerul de Finante si obtinut de HotNews.ro.Asiguratorul RCA va avea dreptul, in anumite cazuri, de a solicita recuperarea sumelor platite de la persoana raspunzatoare de producerea prejudiciului
Proiectul de modificare a legislatiei RCA a fost transmis Parlamentului si Ministerului de Finante: ASF propune compensarea directa intre asiguratorii RCA Proiectul de modificare a legislatiei RCA, care cuprinde printre altele dispozitii privind "incetarea, nulitatea si rezilierea contractului RCA" si "compensarea directa intre asiguratorii RCA", a fost transmis joi Parlamentului si Ministerului de Finante de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutie care nu are drept de initiativa legislativa. In baza acestui document, despre care ASF nu a dat prea multe detalii, Parlamentul sau Ministerul de Finante ar putea initia un proiect legislativ de modificare a reglementarilor RCA.
Profitul brut al NN Asigurari de Viata a scazut la 22,8 milioane lei in 2015, dupa o cheltuiala exceptionala de 17,1 milioane lei cu rebranding-ul NN Asigurari de Viata, liderul pietei locale de asigurari de viata, a inregistrat anul trecut un profit brut de 22,8 milioane de lei, in scadere cu 26,8% fata de un profit brut de 31,18 milioane lei inregistrat in 2014. Asiguratorul a precizat joi ca acest rezultat include o cheltuiala exceptionala de 17,1 milioane lei, realizata in procesul de rebranding al companiei in NN demarat la inceputul anului 2015. Amintim ca ING Asigurari de Viata, ING Pensii si ING Investment Managment si-au schimbat, incepand din luna aprilie 2015, numele si identitatea vizuala in NN, in urma unui proces de rebranding care va costa pana in 10 milioane de euro.
Posta Romana vrea sa-si asigure CASCO parcul auto format din 603 autovehicule/Conditie minima obligatorie: Despagubirea se va face indiferent daca autovehiculul este dotat sau nu cu anvelope pentru sezonul de iarna Posta Romana vrea sa cumpere servicii de asigurare CASCO pentru cele 603 autovehicule care fac parte din parcul sau auto, contract cu o durata de 12 luni si avand o valoare estimata fara TVA de 1.382.260 de lei, potrivit unui anunt publicat joi in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP). Una dintre conditiile minime obligatorii cerute de Posta este ca asiguratorul sa despagubeasca asiguratul indiferent daca autovehiculul este dotat sau nu cu anvelope pentru sezonul de iarna.
ASF a gasit deficiente la modul cum calculeaza asiguratorii tarifele RCA: Generali, Groupama, Allianz-Tiriac, Asirom, Omniasig, Uniqa si Euroins au 30 de zile sa-si remedieze problemele Echipele de control ale Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au constatat o serie de abateri privind modul in care asiguratorii RCA calculeaza aceasta tarife, autoritatea stabilind in sarcina asiguratorilor ca in termen de 30 de zile sa remedieze deficientele identificate, a anuntat miercuri ASF. Vizate sunt societatile Generali, Groupama, Allianz-Tiriac, Asirom, Omniasig, Uniqa si Euroins, care trebuie sa reanalizeze metodele actuariale si ipotezele folosite in calculul tarifelor RCA, sa justifice modalitatea de aplicare a acestora, iar apoi sa notifice la ASF noile tarife rezultate impreuna cu notele de fundamentare si bazele de date utilizate pentru calcule. In cazul societatilor Carpatica Asig si City Insurance, controalele nu au fost inca finalizate.
Carpatica Asig: Vanzari in valoare de 89 milioane de lei si despagubiri platite in valoare de 42 milioane de lei, in luna ianuarie din acest an Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia, a anuntat luni ca in luna ianuarie din acest an a inregistrat vanzari in valoare de 89 milioane de lei, in crestere cu 64,8% fata de aceeasi luna din 2015, cand valoarea vanzarilor se ridica la 54 milioane de lei. In acelasi interval, despagubirile platite de Carpatica Asig au totalizat 42 milioane de lei, valoare in crestere cu 20% comparativ cu cea inregistrata in ianuarie 2015, de 35 milioane de lei.
353 de masini ale ANAF vor fi asigurate CASCO la Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia 353 de masini ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor fi asigurate CASCO pentru urmatoarele 12 luni la Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia. ANAF a atribuit acest contract, in valoare de 301.864 lei (fara TVA), catre asocierea formata din Carpatica Asigurari (lider) si Fast Broker (asociat) in data de 4 februarie din acest an, in urma unei licitatii la care criteriul de atribuire a fost 'pretul cel mai scazut'.
Seful Allianz-Tiriac Asigurari, despre evolutia RCA in 2015: Pentru fiecare 100 de lei incasati din polite RCA, cheltuielile s-au ridicat la 110 lei/La persoane fizice, prima de baza a crescut cu 5%, pentru acoperirea inflatiei costurilor cu piesele de schimb si cu manopera "In 2015, ce-am luat pe mere am dat pe pere: am reusit sa ne reducem cheltuielile de achizitie si administrare, dar efectul a fost anihilat de cresterea despagubirilor. Tragand linia, rezultatul din 2015 arata la fel ca in 2014: pentru fiecare 100 de lei incasati din polite RCA, cheltuielile s-au ridicat la 110 lei", a declarat vineri Remi Vrignaud, seful Allianz-Tiriac Asigurari. La persoane fizice, asiguratorul spune ca, in ultimul trimestru al anului trecut a majorat cu 5% prima de baza (una dintre componentele tarifului RCA), pentru acoperirea inflatiei costurilor cu piesele de schimb si cu manopera pentru reparatii. Majorarea a fost simtita mai putin de catre clientii care nu au avut daune in ultimul an anterior reinnoirii politelor, prin aplicarea sistemului bonus-malus.
Posta Romana vrea sa-si asigure RCA parcul auto format din 603 autovehicule Posta Romana vrea sa cumpere servicii de asigurare RCA pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule, pe anul 2016, pentru parcul sau auto, format din 603 autovehicule, potrivit unui anunt de licitatie publicat miercuri in Sistemul Electronic de achizitii publice (SEAP). Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 1,16 milioane de lei (peste 265.000 de euro) si va fi incheiat pentru o perioada de 12 luni.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă