ASIGURARI
Anca Babaneata, sefa Gothaer Asigurari: In 2015 am platit daune de peste 43 milioane lei, iar veniturile au scazut cu 2,7 % pe fondul incetarii vanzarii asigurarilor de aviatie Gothaer Asigurari Reasigurari a platit anul trecut despagubiri in valoare de 43.484.927 lei (cea mai mare dauna platita a fost de 2,8 milioane lei - pe segmentul asigurarilor de garantii), a anuntat marti asiguratorul. Veniturile din prime brute subscrise au scazut cu 2,7% pana la peste 81,98 milioane lei, principala cauza fiind incetarea subscrierilor pe asigurarile de aviatie. "Am incetat subscrierile pe linia asigurarilor de aviatie, pentru ca aceasta necesita un capital semnificativ, capital pe care am decis sa il alocam altor forme de asigurare, mai performante", a declarat Anca Babaneata, sefa Gothaer Asigurari.
GRAFICE Stadiul platilor catre pagubitii Astra Asigurari la 25 aprilie 2016 Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat in aceasta saptamana ca a inceput sa faca primele plati pentru pagubitii Astra Asigurari, asigurator intrat in faliment. In prima conferinta de presa pe tema platilor catre zecile de mii de pagubiti, Fondul a spus ca pana in data de 4 mai a aprobat la plata doar 354 de dosare de dauna, in valoare de peste 1,9 milioane lei, insa a prezentat si statistici detaliate cu stadiul platilor la data de 25 aprilie 2016, pe care HotNews.ro vi le prezinta in continuare.
Pagubitii Astra Asigurari incep sa-si primeasca banii: FGA a platit pana acum 1,9 milioane de lei in primele 354 de dosare Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a inceput primele plati catre pagubitii Astra Asigurari, societate aflata in faliment. Pana in prezent, FGA a achitat 1,9 miloane de lei pentru 354 de dosare de dauna. Atentie! Toate aceste plati se fac celor care au facut cereri de plata si au dosare aprobate la plata. Pana in prezent, dintr-un total de 65.000 de dosare de dauna, pagubitii au facut numai 32.000 de cereri de plata.
Falimentul Astra Asigurari a fost decis definitiv in instanta: Fondul de Garantare a Asiguratilor poate incepe sa faca plati catre pagubiti Falimentul Astra Asigurari a fost decis definitiv joi, 28 aprilie, de catre Curtea de Apel Bucuresti. Din acest moment Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) poate face plati doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. Pana in data de 8 aprilie 2016, FGA a aprobat  la plata doar 3645 dosare de dauna, cu o valoare la plata de 14.160.679 lei. Cifra este extrem de mica tinand cont ca pagubitii Astra au deschise aproape 60.000 de dosare de dauna in care cer despagubiri de 650 milioane de lei.UPDATE Fondul de Garantare a Asiguratilor a anuntat vineri ca va initia platile catre creditorii de asigurari ai Astra care au dosare aprobate la plata
Litigii in care este implicata ASF: Constantin Buzoianu, fost sef CSA, a pierdut definitiv procesul in care pretindea peste 1,5 milioane de lei drept compensatii pentru incetarea mandatului inainte de termen Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat joi ca a castigat definitiv procesul cu Constantin Buzoianu, fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in perioada 2011 - 2012, Curtea de Apel Bucuresti respingand ca nefondat apelul formulat de acesta in dosarul in care pretindea peste 1,5 milioane de lei drept compensatii pentru incetarea mandatului inainte de termen. Alti 11 fosti membri ai structurilor de conducere din vechile autoritati de supraveghere a asigurarilor, pietei de capital si pietei pensiilor private, printre care si Angela Toncescu, fosta sefa CSA, retinuta in luna februarie din acest an pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat la Carpatica Asigurari, cer in instanta compensatii de peste 15,5 milioane de lei pentru incetarea mandatelor inainte de termen.
ASF: Primele RCA pentru autoutilitare si autocamioane s-au stabilizat la sfarsitul primului trimestru din 2016 Prima medie aferenta politelor de asigurare auto obligatorie RCA incheiate pentru vehicule din categoria autoutilitare si autocamioane, pe o perioada de douasprezece luni, a ramas in martie aproximativ la acelasi nivel ca in februarie (+1%), in conditiile in care pe segmentul de masa maxima cuprinsa intre 3,5 si 7,5 tone a fost inregistrata chiar o scadere substantiala de 19%, a anuntat miercuri Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
Omniasig VIG: In 2015 am platit despagubiri de peste 539,1 milioane lei, in scadere cu 19,27%, fapt ce subliniaza selectia atenta si prudenta a riscurilor Omniasig VIG a anuntat miercuri ca anul trecut a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 976,69 milioane lei, in crestere cu 13,52% fata de anul anterior si un profit de 28,87 milioane lei, conform standardelor de raportare IFRS. Asiguratorul a precizat si ca in 2015 a platit despagubiri totale de 539,11 milioane lei, o valoare cu 19,27% mai mica decat anul anterior, 'fapt care subliniaza inca o data selectia atenta si prudenta a riscurilor pe care compania noastra o urmareste permanent'. Potrivit datelor ASF, Omniasig s-a clasat pe primul loc in piata asigurarilor generale, cu o cota de piata de 14,08%, si tot pe primul loc in piata in functie de volumul total al despagubirilor platite.
Schimbari la varful Allianz-Tiriac Asigurari: Remi Vrignaud va prelua, din toamna, conducerea cancelariei sefului Allianz Group Remi Vrignaud, actualmente director general al Allianz-Tiriac Asigurari, va prelua, incepand cu data de 1 septembrie 2016, conducerea cancelariei sefului Allianz Group, Oliver Bate, a anuntat marti asiguratorul. In consecinta, la sfarsitul lunii august, Remi Vrognaud urmeaza sa isi incheie mandatul in Romania, dupa exact patru ani in care a coordonat activitatile Allianz-Tiriac. In locul sau, Consiliul de Administratie al Allianz-Tiriac Asigurari l-a nominalizat pe Virgil Soncutean - actualmente director executiv vanzari si distributie (Chief Sales Officer - CSO) si director general adjunct al asiguratorului.
Fondul de Garantare a Asiguratilor a definitivat procesul de selectie pentru conducerea executiva a institutiei Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a definitivat procesul de selectie pentru cele trei posturi din conducerea executiva a institutiei. Astfel, incepand cu data de 1 mai 2016, functia de director general al FGA va fi ocupata de catre Cristian Rosu, care in prezent este director al directiei de rezolutie la Carpatica Asigurari si care are o experienta de peste 15 de ani atat in domeniul bancar.
City Insurance acuza ASF ca vrea sa distruga asiguratorii cu capital romanesc si anunta ca va contesta in instanta decizia prin care a intrat in procedura de redresare financiara City Insurance a anuntat vineri ca va contesta in instanta decizia ASF din data de 18 aprilie prin care autoritatea a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan impotriva acestui asigurator. City Insurance sustine ca decizia este netemeinica si nelegala, in conditiile in care ASF ar fi ignorat cu rea credinta rezultatul unui audit comunicat de asigurator chiar in aceeasi zi din care ar fi rezultat ca indeplinea si depasea toti indicatorii impusi de directiva Solvency II. City Insurance poate contesta decizia ASF din 18 aprilie in termen de 10 zile de la comunicare, dar contestatia nu suspenda executarea deciziei ASF.
Cine asigura conducerea temporara la Carpatica Asigurari, dupa ce Angela Toncescu si Liviu Stoicescu au fost trimisi in judecata pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat Cristian Rosu, director al Directiei de rezolutie, in calitate de reprezentant al Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) si alti noua specialisti din FGA au fost desemnati in data de 8 martie 2016 sa asigure administrarea temporara a Carpatica Asigurari. Aceasta deoarece ASF a retras autorizatia pentru conducerea acestui asigurator, dupa ce omul de afaceri  Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, impreuna cu alte cinci persoane din managementul Carpatica, respectiv Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau au fost retinuti de procurorii DIICOT Sibiu pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat.Vezi in articol ce spune FGA despre stadiul vanzarii Carpatica Asig catre International Insurance Consortium(IIC)
Actionarii Euroins au adus cu intarziere 200 milioane de lei la capitalul social, o parte din suma necesara redresarii financiare Euroins, asigurator aflat in redresare financiara, a anuntat luni ca a incheiat operatiunea de majorare a capitalului social cu 200 milioane lei. In toamna anului trecut, ASF a declansat procedura de redresare financiara pe baza de plan la Euroins avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an. Planul aprobat de ASF viza doua majorari de capital in valoare totala de pana la 400 de milioane de lei, iar majorarea de capital cu 200 milioane lei a carei finalizare a fost anuntata luni ar fi trebuit incheiata pana la 31 decembrie 2015.
Ce pagube ar produce in Romania un cutremur similar celui din 1977: Proprietarii de locuinte sau statul ar suporta daune de peste 5,07 miliarde de euro Un cutremur similar celui din 1977 ar afecta in prezent 846.856 de locuinte, adica aproape 10% din fondul locativ al tarii, iar valoarea daunelor ar depasi 6,5 miliarde de euro. Problema cea mare este ca aproape 700.000 dintre aceste locuinte nu sunt asigurate, pagubele estimate pentru distrugerea acestora depasind 5,07 miliarde de euro. Daca s-ar intampla o astfel de catastrofa, aceasta suma ar fi suportata de proprietari sau de stat. Acestea sunt concluziile unei analize realizate luna trecuta de catre AON Benfield, unul dintre cei mai mari brokeri de reasigurare din lume, la solicitarea UNSAR (Uniunea Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania).
2016 va aduce o premiera in asigurari: Romanii vor avea mai multe asigurari obligatorii decat asigurari facultative pentru locuintele lor Falimentul Astra si schimbarile legislative de anul trecut vor conduce la o premiera in piata de asigurari din Romania in acest an: romanii vor avea mai multe asigurari obligatorii decat asigurari facultative pentru locuintele lor. Numarul asigurarilor obligatorii pentru locuinte a crescut cu 6,6% anul trecut pana la peste 1,59 milioane de polite si este de asteptat ca in acest an numarul acestora sa atinga 1,9 milioane de polite, depasind in premiera numarul politelor facultative de locuinte, care a scazut cu 2,45% anul trecut la 1,7 milioane polite si este asteptat sa ramana cam la acelasi nivel in acest an, a declarat sambata Aurel Badea, expert UNSAR.
Fermierii romani pierd anual zeci de milioane de euro alocate de UE pentru riscurile din agricultura/Asiguratorii propun subventionarea asigurarilor agricole Fermierii romani pierd anual zeci de milioane de euro alocate de UE pentru riscurile din agricultura, sustin asiguratorii, care au propus recent autoritatilor sa modifice legislatia astfel incat sa fie subventionate asigurarile agricole, asa cum se intampla in Franta, Italia, Ungaria si Croatia. Romania are la dispozitie 200 milioane de euro fonduri UE pentru gestionarea riscurilor in agricultura prin Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020, iar prin legislatie a acceptat sa primeasca aceste fonduri doar prin crearea de catre fermieri a unor fonduri mutuale, care de doi ani nu au fost create si prin urmare banii europeni nu au fost atrasi.
Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Credit Europe Asigurari de catre grupul austriac Ergo Consiliul Concurentei a anuntat joi ca a autorizat preluarea Credit Europe Asigurari de catre grupul austriac Ergo, care urmeaza sa vanda pe piata locala atat asigurari de viata, cat si asigurari generale, inclusiv auto. Ergo Austria International AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piata din Romania, in anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurari de Viata SA (Ergo Romania), al carei obiect unic de activitate il reprezinta asigurarile de viata. Grupul Ergo este detinut in proportie de 99,69% de catre Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali.
Licitatie RCA de peste 3,3 milioane de euro la MAPN: 7555 de masini ale Armatei cu polite la Astra si Carpatica vor trebui asigurate din nou in vara Ministerul Apararii (MAPN) a demarat o licitatie deschisa pentru asigurarea RCA a intregului parc auto, estimat la 7555 de autovehicule, pentru o perioada de 24 de luni, contract cu o valoare estimata fara TVA la maxim 14,7 milioane lei (peste 3,3 milioane de euro), potrivit datelor publicate joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul implica obligatoriu si incheierea unei polite CASCO colective pentru 47 de masini si asigurarea CASCO individuala pentru alte 50 de autovehicule. Amintim ca MAPN a semnat in 19 iunie 2014 un acord cadru cu Astra si Carpatica, asiguratori care la acel moment erau in redresare financiara, pentru asigurarea RCA si CASCO a 7.635 de autovehicule, contract care expira in 31 iulie 2016.
Cornelia Coman, cea care in ultimii 8 ani a condus afacerile NN din Romania si Ungaria, va prelua sefia asiguratorului in Spania, incepand cu 1 iulie 2016 Cornelia Coman, cea care in ultimii 8 ani a condus afacerile de asigurari de viata ale NN in Romania si ulterior in Ungaria, a fost numita miercuri in functia de director general (CEO) al Nationale-Nederlanden Spania, mandatul ei urmand sa inceapa la 1 iulie 2016, a anuntat asiguratorul. Cornelia Coman il va inlocui pe Robin Buijs, care a ocupat pozitia de CEO al companiei in ultimii patru ani. Romanca a ocupat in ultimii 4 ani pozitia de CEO al NN Ungaria, iar anterior, in perioada 2008 - 2012, a condus NN Asigurari de Viata Romania.
Fondul de Garantare a Asiguratilor ar putea plati in prezent doar 14,1 miloane lei, daca ar exista o decizie definitiva in justitie privind falimentul Astra Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat luni ca pana in data de 8 aprilie 2016, a aprobat  la plata doar 3645 dosare de dauna, cu o valoare la plata de 14.160.679 lei. Cifra este extrem de mica tinand cont ca pagubitii Astra au deschise aproape 60.000 de dosare de dauna in care cer despagubiri de 650 milioane de lei. FGA poate face plati doar dupa ramanerea definitiva a hotararii de deschidere a procedurii falimentului la Astra si doar catre pagubitii care  au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se va face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor. O decizie finala in justitie privind falimentul Astra ar putea fi anuntata pe 28 aprilie 2016.
Groupama Asigurari: In 2015 am platit despagubiri de aproximativ 100 milioane euro, cea mai mare despagubire de 2,1 milioane lei fiind pentru o polita RCA Groupama Asigurari a anuntat vineri ca anul trecut a platit despagubiri in valoare de aproximativ 100 de milioane de euro pe segmentul de  de asigurari non-life, 68% din suma reprezentand despagubiri achitate persoanelor juridice. Cea mai mare dauna platita de Groupama in 2015 a reprezentat despagubirea pentru o polita RCA, de peste 2,1 milioane de lei. Conform datelor ASF, Groupama s-a situat anul trecut pe locul trei in piata asigurarilor atat in ceea ce priveste veniturile cat si despagubirile platite si pe locul noua in topul asiguratorilor cu cele mai multe reclamatii de la clienti.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică