BURSE
Bursa din Sibiu - schimbare de site si lansarea unui nou produs Bursa din Sibiu a anuntat, joi, lansarea spre tranzactionare a unui nou produs derivat precum si schimbarea site-ului institutiei. Astfel, incepand cu data de 3 ianuarie 2008, a fost lansat la tranzactionare un nou contract futures pe cursul in lei al monedei EURO avand simbolul RON/EUR5, respectiv a optiunilor pe contractul futures RON/EUR5, cu simbolul OPRON/ EUR5. De asemenea, noul site al institutiei poate fi gasit la adresa www.sibex.ro.
Bursa incepe anul in scadere Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) s-au depreciat in prima sedinta de tranzactionare din acest an cu peste 2%, cea mai mare scadere, de 2,63%, fiind inregistrata de indicele celor mai lichide zece titluri listate. Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 32,13 milioane de lei, echivalentul a 8,93 milioane de euro, din care 27,83 milioane de lei, 7,73 milioane de euro, au reprezentat transferurile cu actiuni.
Bursa a inchis pe verde ultima sedinta de tranzactionare din 2007 Bursa de Valori Bucuresti a inchis pe plus ultima sedinta de tranzactionare din acest an, toti indicii incregistrand cresteri de peste 1,5%. Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 174,48 milioane de lei (49,93 milioane de euro), din care operatiunile cu drepturile de alocare Transgaz au totalizat 16,97 milioane de lei (4,85 milioane de euro), iar obligatiunile au avut un rulaj de 11,04 milioane de lei (3,15 milioane de euro).
SIF-urile pierd peste 3%, pe o piata in crestere Indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a pierdut, in sedinta de joi a Bursei de Valori Bucuresti, peste 3%, pe o piata in usoara crestere. Operatiunile cu drepturile de alocare aferente ofertei publice initiale a Transgaz au reprezentat 19,52% din lichiditatea totala a Bursei, de 96,46 milioane de lei, 27,40 milioane de euro, in usoara scadere fata de sedinta precedenta.
Drepturile de alocare Transgaz au ridicat lichiditatea Bursei la un nivel record Bursa de Valori Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere usoara, indicele celor mai lichide zece titluri listate fiind singurul care a inregistrat un mic avans fata de sedinta anterioara. Operatiunile cu drepturile de alocare aferente ofertei publice initiale a Transgaz au reprezentat 44,1% din lichiditatea totala a Bursei, de 105,66 milioane de lei, 29,82 milioane de euro, un nivel mai ridicat fiind consemnat in 18 iulie.
CNVM suspenda derularea ofertelor publice la BVB in perioada 24 decembrie - 2 ianuarie Comisia Natioanala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat derularea ofertelor publice la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in perioada 24 decembrie 2007 - 2 ianuarie 2008, perioada de derulare a acestora prelungindu-se in mod corespunzator, fara alta formalitate, se arata intr-un comunicat al CNVM. BVB are obligatia de a lua masurile ce se impun in vedere punerii in aplicare a acestei ordonante.
Stere Farmache, stapanul Bursei Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, a fost ales marti seara in functia de presedinte al Consiliului Bursei de catre actionarii BVB. Farmache l-a inlocuit in functie pe Septimiu Stoica. Pentru functia de presedinte a mai candidat si Cristian Sima.
Indicii bursieri au inchis pe rosu in prima sedinta a saptamanii Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta de tranzactionare de luni in scadere, indicii pierzand intre 0,65% si 1,28% fata de sedinta anterioara. Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 41,17 milioane de lei, echivalentul a 11,57 milioane de euro.
Transgaz da vina pe intermediar pentru pretul mic al actiunilor Reprezentantii Transgaz dau vina pe intermediarul Raiffeisen Capital & Investment pentru pretul mic al actiunilor oferite spre vanzare in cadrul ofertei publice primare de vanzare de actiuni (IPO), de 191,92 lei pe actiune. "Pretul unei actiuni ar fi fost mai mare, dar atat a fost stabilit de intermediar si de comisia de listare prin raportul de evaluare", a declarat pentru HotNews.ro Ioan Stefanescu, director strategie, organizare si relatii cu actionariatul Transgaz. Oferta publica primara de vanzare de actiuni Transgaz a fost suprasubscrisa de aproape 30 de ori. Reprezentantii Raiffeisen Capital & Investment nu au putut fi contactati pe parcursul acestei zile pentru a-si expune punctul de vedere.
Transgaz ar putea derula o noua oferta publica la bursa, in urmatorii ani Transgaz Medias ar putea derula, in urmatorii ani, o noua oferta publica de vanzare a actiunilor, avand in vedere succesul pe care l-a avut prima oferta primara de vanzare de actiuni, au declarat, joi, reprezentantii companiei de transport al gazelor naturale. Acest lucru depinde insa de actionarul majoritar, Ministerul Economiei si Finantelor, care va dori sa mentina controlul asupra societatii, adica cel putin 51% din titluri, potrivit lui Ioan Stefanescu, director strategie, organizare si relatii cu actionariatul Transgaz.
Bursa a inchis pe rosu, influentata de evolutia pietelor externe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri in scadere, fiind influientata de evolutia pietelor externe. Toti indicii au pierdut circa 1% in aceasta sedinta, cea mai mare depreciere inregistrand-o indicele compozit al bursei. Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 43,6 milioane de lei, echivalentul a 12,36 milioane de euro.
Indicii burselor din Europa si Asia s-au depreciat in urma deciziei Fed Indicii burselor asiatice si cele europene au scazut miercuri dupa ce Federal Reserve a anuntat scaderea dobanzii cheie cu un sfert de punct procentual, potrivit agentiei AFP citata de NewsIn. Indicii celor mai importante burse europene au pierdut, in prima parte a zilei, in jur de 1%, in vreme ce indicii din Asia au inregistrat deprecieri cuprinse intre 0,7% si 2,3%. Fed a coborat marti nivelul dobanzii cheie cu un sfert de punct procentual, pana la 4,25% si a subliniat incertitudinile legate de cresterea inflatiei.
Bulgargaz a cumparat aproximativ 1% din Transgaz Bulgargaz Holding a achizitionat sub 1% din procentul de 10% din actiunile oferite la Bursa Romana de Valori de catre operatorul roman Transgaz. Stirea a fost data publicitatii de catre directorul executiv al holdingului bulgar, Liubomir Dencev, scrie Rador. Transgaz, impreuna cu Bulgartransgaz, sunt implicate in proiectul Nabucco pentru livrare de gaz din regiunea caspica catre Europa Centrala si de Est si sunt potentiali participanti la ideea lansata de compania ungara MOL privind edificarea unui holding regional de gaz, care sa uneasca operatorii a sase state.
Bursa din Viena lanseaza un nou indice regional - CECE MID CAP Bursa din Viena a lansat marti un nou indice regional CECE MID CAP, ce cuprinde 30 dintre titlurile cele mai tranzactionate si cu pondere mare de capitalizare, cotate la bursele din Bucuresti, Praga, Varsovia, Budapesta, Belgrad, Sofia, Ljubljana si Zagreb. Noul indice cuprinde un numar maxim de sase membri din fiecare tara, cu scopul de a mentine structura indicelui cat mai diversificata posibil.  Companiile romanesti luate in calcul in cadrul acestui indice sunt Condmag, Oltchim, Antibiotice Iasi si Biofarm Bucuresti.
Familia patronului de la Romania Libera a vandut 1,83% din Unirea Shopping Center Un pachet de actiuni reprezentand 1,83% din capitalul companiei Unirea Shopping Center, care administreaza centrul comercial cu acelasi nume, a fost vandut marti pe piata Rasdaq, printr-o tranzactie speciala, pentru 3,82 milioane lei, potrivit NewsIn. Transferul celor 38.200 de actiuni s-a facut la un pret de 100 lei pe titlu, in scadere cu 21,88% fata de pretul de inchidere din sedinta precedenta.
Transgaz - cea mai mare suma subscrisa pana acum in Romania, intr-o oferta publica primara de actiuni Investitorii au plasat 6,306 miliarde lei (1,796 miliarde euro) in cadrul ofertei publice primare de vanzare de actiuni (IPO) Transgaz Medias, jumatate din lichiditatea Bursei de la inceputul acestui an, depasind de 27,91 de ori valoarea ofertei, potrivit datelor furnizate luni de Raiffeisen C&I, informeaza NewsIn.
Bursa inchide pe rosu in prima zi a saptamnii Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat prima sedinta de tranzactionare din aceasta saptamana in scadere, dupa sapte sedinte consecutive de crestere. Indicele celor cinci societati financiare a fost singurul care a inregistrat un avans in sedinta de luni. Valoarea tranzactiilor incheiate la bursa a fost de 52,71 milioane de lei, 14,99 milioane de euro, cu 14,72% mai mult decat in sedinta precedenta.
SIF-urile inchid pe rosu, pe fondul unei cresteri usoare a pietei Bursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de tranzactionare de vineri in usoara crestere, indicele care arata evolutia societatilor de investitii financiare fiind singurul care s-a depreciat. Valoarea tranzactiilor incheiate la bursa a fost de 44,95 milioane de lei, 12,79 milioane de euro, in scadere cu 18,3% fata de sedinta precedenta.
800.000 obligatiuni BEI s-au transferat vineri la Bursa pentru 83,3 milioane lei Un pachet de 800.000 obligatiuni emise de Banca Europeana de Investitii (BEI) s-a transferat vineri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru suma de 83,3 milioane de lei, echivalentul a 23,66 milioane de euro. In sedinta de luni, au mai fost transferate doua pachete reprezentand cumulat 1,475 milioane obligatiuni pentru suma de 153,4 milioane de lei (43,87 milioane de euro).
Bursa a incheiat sedinta de joi pe plus, pentru a sasea zi consecutiv Bursa de Valori Bucuresti a incheiat sedinta de joi pe verde, aceasta fiind ce-a de-a sasea sedinta consecutiva de crestere. Valoarea tranzactiilor incheiate a fost de 55 milioane de lei, echivalentul a 15,62 milioane de euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version