COMPANII
Patroni IMM: Guvernul vrea să dea și companiilor mari din banii destinați micilor afaceri în programul de internaționalizare Patronii cu firme mici și mijlocii (IMM) reclamă, joi, faptul că Guvernul vrea să dea și companiilor mari din banii de la stat destinați micilor afaceri în programul de internaționalizare.
SONDAJ E România în situația de a importa forță de muncă? Lipsa forței de muncă se simte tot mai acut în numeroase sectoare de activitate, de la medicină la construcții, lucru asupra căruia angajatorii avertizează de multă vreme. Unii au început deja să apeleze la muncitori străini, alții atrag atenția asupra posibilelor efecte ale lipsei de forță de muncă asupra investițiilor. Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că până luna viitoare guvernul va adopta un pachet de acte normative care "să ducă la rezolvarea problemei".Sondaj HotNews.ro: E România în situația de a importa forță de muncă?
Transgaz află pe 7 iunie câți bani va da ca dividende. Statul cere 90% din profit, iar Consiliul de administrație vrea 50% Acționarii Transgaz trebuie să decidă, pe 7 iunie, dacă vor primi 50% sau 90% din profit ca dividende. Propunerea de 50% vine din partea Consiliului de administrație, deoarece compania are nevoie de bani pentru investiții, iar cea de 90% din partea statului, pentru că este nevoie de bani la bugetul de stat.
Bogdan Grecu a fost numit director general al ArcelorMittal Galaţi şi Skopje Compania Arcelor Mittal a anunţat miercuri că Bogdan Grecu a fost numit director general al unităţilor ArcelorMittal din Galaţi şi Skopje, Macedonia, relatează News.ro.
Facebook încearcă să recâștige publicul tânăr Facebook a lansat luni o nouă funcție, numită "Youth Portal", pe care o descrie ca fiind "un loc central pentru adolescenți". În modul clasic în care "adulții le vorbesc tinerilor", aceasta este plină de animații infantile, de metafore simpliste și sfaturi în ceea ce privește comportamentul online. Funcția include, de asemenea, câteva secțiuni neliniștitoare despre utilizarea datelor, scrie Motherboard.
MedLife anunță o cifră de afaceri pro-forma de 196,8 mil. lei pentru T1, în creștere cu 34% față de anul trecut MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, raportează încheierea primului trimestru din 2018 pe o direcție ascendentă și anunță o cifră de  afaceri consolidată pro-forma în valoare de 196,8 milioane lei aferentă acestei perioade, în creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.
AmCham Romania solicită autorităților menținerea Pilonului II de pensii private: O eventuală stopare a contribuțiilor va avea efecte negative semnificative Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) își exprimă susținerea pentru menținerea actualului model de funcționare a sistemului de pensii administrate privat, "fiind un sistem de asigurări cu o sustenabilitate dovedită pe termen lung, și o premiză fundamentală pentru îmbunătățirea calității vieții viitorilor pensionari români". Astfel, Camera de Comerț Americană se arată îngrijorată cu privire la orice măsuri și politici care ar putea afecta bunăstarea angajaților atât în perioada vieții active, cât și ulterior, la pensie, și ar reduce în același timp potențialul de dezvoltare a pieței financiare românești.
Primul “unicorn” românesc, UiPath, deschide birou la Cluj şi face angajări, după achiziția platformei Smart Data UiPath, firmă specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) și primul “unicorn” românesc, a anunțat deschiderea celui de-al doilea birou din țară. Decizia de a crea o noua echipă de dezvoltare de software RPA în Cluj a fost luată în urma achiziției platformei Smart Data de la Recognos, o companie de software din Cluj, fondată în urmă cu 18 ani.
Promovare de 10.000 euro şi consultanţă pentru firmele care vor să strângă bani prin crowdfunding Primele 10 campanii de crowdfunding care își propun să atingă un target financiar de cel puțin 5.000 euro pe platforma Startarium pot primi un boost de promovare în valoare de 1.000 euro fiecare, anunţă reprezentanţii platformei.
Salarii mai mici, dar mai multe bonusuri în mediul privat În primele 3 luni ale anului curent, valoarea bonusurilor primite de angajații din sectorul privat au crescut cu 68% comparativ cu primul trimestru din 2017, în timp ce salariile au suferit o depreciere de 13% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, arată o analiză a unei firme de externalizare a proceselor de HR. Principala cauză - incertitudinile create de modificările legislative, mai exact de trecerea contribuțiilor sociale obligatorii din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.
Xerox renunță la fuziunea cu Fujifilm Xerox a renunţat la fuziunea cu Fujifilm şi a încheiat în schimb un acord cu doi dintre cei mai mari acţionari ai săi pentru reorganizarea conducerii, acesta fiind cea mai recentă întorsătură de situaţie în conflictul din ultima lună referitor la viitorul emblematicei companii americane, transmite MarketWatch, citat de news.ro.
Dragoș Anastasiu: 5 probleme majore pentru afacerile din România – Birocraţia ne sufocă. Trebuie să facem o grămadă de lucruri inutile. Exemplu, pontajele Antreprenorul român Dragoș Anastasiu, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, a vorbit despre cele mai importante probleme ale mediului de afaceri din acest moment, de la lipsa forţei de muncă, salariile, la birocraţie şi legislaţia aberantă - “Cel mai bun exemplu, pontajele.”
IBM interzice stick-urile USB în rândul angajaților Personalului IBM i s-a interzis să utilizeze dispozitivele de stocare portabile - cum ar fi stick-uri USB, carduri SD și unități flash. Decizia a fost determinată de posibilitatea de daune "financiare și de reputație" în cazul în care personalul ar pierde sau ar utiliza abuziv datele stocate pe dispozitive, scrie BBC.
Gigantul chinez ZTE a încetat principalele activități, din cauza sancțiunilor americane, iar supraviețuirea sa este în joc Privat de microprocesoare, gigantul chinez al telecomunicațiilor ZTE a fost nevoit să-și suspende o mare parte a producției, după o sancțiune a Statelor Unite care îi amenință acum supraviețuirea, scrie AFP.
Antreprenorii se plâng de infrastructura rutieră: Lipsa drumurilor crește prețul produselor made in România În medie, prețul produselor și serviciilor din România le depășesc cu 15-20% pe cele din restul țărilor europene din cauza slabei infrastructuri rutiere, spun reprezentanții Romanian Business Leaders (RBL).
Vouchere de 3.000 Euro pentru digitalizarea IMM-urilor, promise de ministrul pentru Mediul de Afaceri Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Radu Oprea a anunţat lansarea unui program prin care întreprinderile mici şi mijlocii vor primi vouchere de 3.000 de euro pentru digitalizarea afacerilor. Firmele vor putea cu aceste vouchere să îşi dezvolte capacităţile în zona digitală – de la analiză asupra modului în care îşi organizează în interior activitatea, la promovarea site-urilor, achiziţii de semnături electronice sau softuri, spune ministrul.
UPDATE Guvernul a aprobat o nouă legislație privind parteneriatul public-privat Guvernul va aproba joi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind parteneriatul public-privat, a anunţat joi prim-ministrul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că până acum nu a fost niciodată în România o lege a parteneriatului public-privat care să aibă succes. Aceasta a mai spus că pe lângă construcţia de bunuri, vor putea fi încheiate parteneriate public- private și pentru servicii. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
Viorica Vasilica Dăncilă: Ne dorim ca Tarom să prindă aripi și să fie considerată una dintre cele mai performante companii la nivel european și nu numai Premierul Viorica Vasilica Dăncilă crede că Tarom, o societate ineficientă, poate prinde "aripi" după ce va avea încă două aeronave și astfel va ajunge una dintre cele mai performante companii din Europa. Reamintim că Tarom se află pe pierderi de 10 ani. Două aeronave Boeing 737-800 NG (Next Generation), care au fost în trecut ale Malaysia Airlines Lines, vor intra în flota TAROM din luna iunie. Viorica Dăncilă a spus că sunt "două aeronave noi", chiar dacă ele au fost folosite înainte de Malaysia Airlines Lines.
Două avioane Boeing 737-800 NG vor intra în flota TAROM din luna iunie și vor purta numele „Mihai Viteazul” și „Alexandru Ioan Cuza” Două aeronave Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în flota TAROM din luna iunie, anunță operatorul aerian național. Cele două aeronave, luate în leasing operațional de la Boeing pe o perioadă de 7 ani, au fost în trecut ale Malaysia Airlines Lines, iar Tarom va începe plățile pentru avioane abia peste doi ani. Cele două avioane, botezate “Mihai Viteazul” și “Alexandru Ioan Cuza”, au o capacitate de 160 de pasageri, 16 locuri fiind la clasa business.
Finanţări de 50.000 euro pentru firme care dezvoltă proiecte tehnologice pentru domenii precum sănătate, infrastructură sau fiananciar EIT Digital Challenge a deschis încrierile pentru o competiţie unde firmele pot opţine finanţări de 50.000 euro cu ajutorul cărora să îşi extindă afacerea, dacă dezvoltă proiecte digitale  inovatoare pentru diferite domenii - sănătate infrastructură, financiar, smart city şi industrii digitale.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă