COMPANII
S-a deschis site-ul prevenirii: Centralizatorul amenzilor ANAF, Inspecției muncii sau Protecției consumatorului de care pot fi iertate firmele la prima abatere Firmele și persoanele fizice din România au la dispoziție un centralizator al sancțiunilor contravenționale, cum sunt cele date de ANAF, Inspecția muncii, Protecția consumatorului și alte autorități de control, prevăzute diferitele legi care intră sub incidența Legii prevenirii, prin care sunt iertați de amenzi contravenienții la prima abatere.
Romaero îl dă în judecată pe fostul director general Constantin Dinischiotu pentru a recupera un prejudiciu Romaero Bucureşti, companie de stat specializată în producţie, servicii şi cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile şi militare de pasageri sau cargo, îl va da în judecată pe fostul director general Constantin Dinischiotu, pentru a recupera un prejudiciu, reprezentând cheltuieli pe care Romaero le-a efectuat în timpul mandatului său, plăţi pe care Curte de Conturi le-a descoperit ca fiind fără bază legală, potrivit unor documente publicate pe site-ul societăţii, relatează News.ro.
UPDATE CFR Călători a suplimentat trenurile pentru minivacanţa de 1 Mai: Peste 30 de trenuri directe spre şi dinspre litoral. Cu toate acestea, din București nu mai sunt locuri nici măcar în picioare CFR Călători a suplimentat trenurile în timpul minivacanţei de 1 Mai, în condiţiile în care aşteaptă o creştere a traficului, în special spre litoral şi Valea Prahovei. Către şi dinspre litoral sunt disponibile peste 30 de trenuri directe, atât din Bucureşti, cât şi din marile oraşe ale ţării, relatează News.ro. Sâmbătă nu mai sunt locuri nici măcar în picioare la trenurile din București spre litoral, potrivit Digi 24.
[P] Dedeman își schimbă logo-ul ca să atragă atenția asupra siguranței la locul de muncă Anual, pe 28 aprilie se comemorează victimele accidentelor de muncă din întreaga lume, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății și Securității în Muncă. Cu România pe primul loc în topul accidentelor de muncă (conform unui studio Eurostat cu date din 2014), cel mai mare retailer de materiale de construcții din țară vrea să atragă atenția asupra fenomenului care duce la moartea a 7 din 100.000 de români.Cățelul Dedeman renunță la casca de protecție într-un demers de constientizare a importanței siguranței pe șantiere
Cum faci afaceri online cu mâncare vegană şi cât de pretenţioşi sunt clienţii români. Povestea unei “bucătării sălbatice” Mâncarea vegană, sau de post – după cum preferă unii să-i spună, capătă din ce în ce mai multă atenţie. Tocmai de aceea fanii acestui gen de mâncare nu se mai mulţumesc doar cu ideea “fără carne” şi caută gusturi noi, interesante sau care să le amintească de copilărie. Ana, antreprenoare din București, a decis să transforme apetența vegană în propria afacere.
Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania, reales. Horia Ciorcilă, la al cincilea mandat de presedinte al CA Acționarii Băncii Transilvania au ales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în 25 aprilie a.c., în Cluj-Napoca. Horia Ciorcilă, fondator BT şi Preşedinte al Consiliului de Administrație din anul 2002, a primit al cincilea mandat consecutiv pentru această funcție. De asemenea, cei şase membri CA au obținut un nou mandat din partea acționarilor.
[​P] Câștigă o Bursă parţială E/MBA la Cotrugli Business School! Aplică până pe 29 Aprilie! Cea mai importantă școală de afaceri din Europa de Sud Est, Cotrugli Business School, are plăcerea de a acorda în România, pentru al zecelea an consecutiv, bursele parțiale MBA şi Executive MBA. Bursele se vor decerna în cadrul concursului anual "Cotrugli Scholarships" (Mai 2018), concurs care face parte dintr-un proiect complex de responsabilitate socială pe care școala îl derulează în partea de sud-est a Europei. Astfel, Cotrugli îşi dorește să sprijine managerii tineri şi ambiţioşi ce pun preț pe investiția în noi cunoștințe şi realizează necesitatea networking-ului în dezvoltarea carierei profesionale.Aplică pentru bursele COTRUGLI Business School​
Top judeţe cu cele multe firme şi PFA deschise în acest an Numărul înființărilor de firme (SRL), persoanelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor individuale (ÎI) și întreprinderilor familiale (ÎF) au înregistrat creșteri semnificative la începutul anului 2018 în județe cum ar fi Caraș-Severin sau Dâmbovița. Iată judeţele de la coada clasamentului.
BBC: Cum pot companiile să facă față hărțuirii sexuale? Potrivit unui sondaj recent al BBC, aproape jumătate dintre femeile britanice și o cincime dintre bărbati au fost hărtuiti sexual la locul de muncă. Marija Kramer, reprezentant al uneia dintre cele mai influente companii de consultanță din lume, ISS, spune că investitorii "văd hărțuirea sexuală ca produs al unor politici, proceduri și controale corporatiste slabe".
DOCUMENTE Propunere de lege în Parlament: Platformele de ridesharing, ca UBER și Taxify, trebuie autorizate de primării, iar șoferii vor avea limită de vârstă. Amenzi și taxe Serviciile de ridesharing, cum sunt Uber sau Taxify, vor avea nevoie de autorizație din partea autorităților locale, în localitățile în care îi desfășoară activitatea, iar șoferii vor avea un prag minim de vârstă pentru a putea face transport prin intermediul platformelor electronice, prevede o propunere de lege de reglementare a serviciilor de ridesharing inițiată de 69 de parlamentari PSD, UDMR și PMP, printre care și doi actuali miniștri. Inițiativa legislativă pare să afecteze activitatea companiilor de ridesharing existente, dar mai ales să descurajeze apariția unor startupuri românești în domeniu, întrucât apar taxe , cerințe tehnice și amenzi greu de suportat pentru antreprenorii la început de drum. De asemenea, autostopul este interzis expres prin acest text.
O platformă românească vrea să facă 240.000 lei în acest an din cursuri de marketing online Online Knowledge (OK) Institute, platformă de learning din zona de marketing online, dedicată antreprenorilor şi specialiştilor în domeniu, estimează afaceri de 240.000 de lei în 2018, de două ori mai mari faţă de veniturile înregistrate anul trecut.
Proiect de directivă: Înființarea firmelor pe internet, obligație pentru toate statele UE Antreprenorii își vor putea înregistra online firme în toate statele Uniunii Europene, iar afacerile  se vor putea muta mai ușor dintr-o țară UE în alta, potrivit unor propuneri de directive inițiate miercuri de Comisia Europeană.
Mai multe firme din Amsterdam colaborează pentru a fabrica adidași din gumă de mestecat reciclată Guma de mestecat este o distracție universală pentru oamenii de toate vârstele, dar consumul ei are și consecințe asupra mediului. Pentru a reduce pierderile și deșeurile, organizația de marketing urban Iamsterdam, designerul Explicit Wear și compania de sustenabilitate Gumdrop au colaborat la proiectarea unui pantof din guma de mestecat reciclată.
INS: Mai mult de o treime din drumurile publice din România sunt pietruite și de pământ Lungimea drumurilor modernizate din România a crescut cu doar 2,9% în anul 2017 comparativ cu 2016, potrivit unui comunicat al Institutului Național de Statistica (INS). Din cele 86.088 kilometri de drumuri publice câte există în România, peste o treime (35%) sunt pietruite și de pământ. Doar 34.900 kilometri (40,5%) sunt drumuri modernizate, iar 21.074 kilometri sunt drumuri cu îmbrăcăminți ușoare rutiere.
Președintele Consiliului Concurenței: Viitorul cumpărător al Sidex Galaţi ar putea fi obligat de Comisia Europeană să majoreze producția de oțel Comisia Europeană va obliga viitorul cumpărător al Sidex Galaţi să majoreze producţia de oţel a combinatului gălăţean, ca contrapondere la ArcelorMittal după preluarea grupului italian Ilva, a declarat marţi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, ArcelorMittal Galaţi va trebui să vândă unui singur investitor majoritatea activelor pe care vrea să le vândă pentru a prelua combinatul din Italia, care este cel mai mare din Europa.
 Portretul firmei românești care ajunge la insolvență: mirajul profitului rapid și credulitatea România este printre țările Uniunii Europeane în care firmele au cea mai lungă și dificilă perioadă de insolvență, iar unul dintre motivele principale este legat de faptul că mulți investitori au lacune serioase în domeniul strategiilor de prevenire a riscului, avertizează marți o societate de practicieni în insolvență, care a realizat și un profil al firmelor românești și al acționarilor care ajung în insolvență.
Startup românesc ce închiriază jucării a primit o finanţare de la fondul de investiţii Sparking Capital Evertoy, un site de închiriere de jucării care foloseşte şi o monedă proprie, a primit o finanţare de tip seed de până la 100.000 euro (cifra exactă nu a fost făcută publică) din partea Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel. Iată povestea acestui startup românesc.
PSD, la un pas de preluarea controlului asupra Consiliului Concurenței / Un proiect de lege aflat pe ultima sută de metri în Parlament ar permite schimbarea în plin mandat a actualului șef de la Concurență Actualul președinte al Consiliului Concurenței ar putea fi schimbat înainte de expirarea mandatului, în condițiile în care Comisia juridică din Camera Deputaților a aprobat marți un amendament controversat la Legea concurenței. Amendamentul a fost propus de PSD și prevede că președintele Consiliului Concurenței "trebuie să fi îndeplinit funcții de conducere cu largi responsabilități pentru o perioadă de cel puțin 15 ani, în care a făcut dovada înaltei sale competențe profesionale și manageriale". Bogdan Chirițoiu, actualul șef al Consiliului Concurenței, se află în mijlocul celui de-al doilea mandat, însă nu îndeplinește cerința prevăzută în amendament pentru a rămâne la conducerea instituției.
Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România Firmele din România, cu cifră de afaceri de pânî ân 5 milioane de euro, își încasează facturile într-un termen mediu de 158 de zile, fiind astfel afectate peste 98% din totalul afacerilor din țară - susține o platformă românească de factoring, într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.
ANAF va putea executa silit mai repede PFA, prin declarația unic (consultanți) Persoanele fizice autorizate (PFA) și celelalte persoane care realizează venituri din activități independente vor putea fi  executați silit mai repede de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), prin intermediul noii declarații unice privind impozitul pe venit și constribuțiile sociale, intrate în vigoare anul acesta - avertizează, luni, o societate de consultanță, într-un comunicat remis StartupCafe.ro .

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version