COMPANII
MedLife a achiziționat platforma medicală SfatulMedicului.ro MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță achiziția în proporție de 100% a platformei sfatulmedicului.ro cel mai mare hub de informatii medicale din România. Managementul platformei va fi integral independent de MedLife și de administratorii actuali ai companiei
Pragul cifrei de afaceri anuale pentru comercianţii ce trebuie să permită plata cu cardul ar urma să crească la 50.000 euro Comisia de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor a votat modificarea legii cash-back, astfel încât comercianţii ar trebui să permită plata cu cardul doar dacă au o cifră de afaceri anuală de peste 50.000 de euro, nu de 10.000 de euro cât prevede legea actuală.
Puterea comerțului online: Carrefour se asociază cu Google pentru a crește vânzările pe internet în Franța Carrefour, cunoscut în România pentru lanțurile sale de hipermarketuri, s-a asociat cu gigantul american de internet Google, pentru a-şi dezvolta vânzările online în Franța, unde comercianții concurenți lansează la rândul lor ofensive în domeniul comerţului electronic, transmite Reuters, citată de News.ro.
Este Statul un bun administrator? Dl Ionescu, față în față cu rentabilitatea investițiilor firmelor de stat și a celor private Când domnul Ionescu s-a decis să facă o investiție în fabrica sa de pantofi, primul lucru a fost să calculeze câți bani în plus îi va genera. “Merită să fac investiția!”, le-a transmis dl. Ionescu, salariaților adunați în sala de protocol a firmei sale după niște calcule ample. Omul își riscase banii personali, făcuse și un credit bancar și voia să le spună în mod trasparent muncitorilor că, dacă trag toți la căruță, vor reuși și le va fi mai bine.
VIDEO Fostul ministru PSD-ist Ilan Laufer spune că pleacă 2 ani în SUA, cu afaceri Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunțat luni că va pleca 2 ani în Statele Unite pentru a acorda sprijin unor firme mici și mijlocii românești să se extindă acolo, în cadrul unui nou proiect de internaționalizare: Smart Start USA.
Comerțul electronic creşte cererea pentru spaţii de depozitare Extinderea accelerată a retailului a determinat o evoluție importantă a pieței depozitelor din România, potrivit specialiştilor din domeniu. Iar depozitarea pentru comerțul electronic vine cu specificațiile și cerințele proprii. Iată câteva dintre acestea.
UPDATE Protecția Consumatorilor București a oprit de la comercializare 160 de kilograme de hering colorat artificial și vândut sub denumirea de somon/ Firma Ocean Fish spune că a fost o eroare Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a efectuat în această săptămână un control la firma SC Ocean Fish SRL, după ce a primit o reclamație potrivit căreia un produs "care este vândut sub denumirea de somon, este în realitate hering colorat". După verificări, s-a constatat că produsul reclamat era comercializat sub denumirea MATIAS SALMON, fiind, de fapt, hering colorat artificial. Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București a dispus oprirea temporară a livrării unei cantități de 160 kg Matias Salmon. UPDATE Ocean Fish susține printr-un comunicat de presă că a fost o eroare, pentru care își cere scuze, iar etichetele vor fi înlocuite.
Concernul german Continental, prezent și în România, interzice comunicarea prin WhatsApp pe smartphone-urile de serviciu, de teama GDPR Pentru că aplicațiile WhatsApp și Snapchat să funcționeze, utilizatorii își urcă, pe acestea, agendele cu contacte. Potrivit Regulamentului general privind protecția datelor, acest upload ar necesita aprobarea fiecărei persoane din agendă. Pentru a garanta securitatea și confidențialitatea datelor, concernul german Continental AG a decis să interzică aplicațiile de chat pe smartphone-urile de serviciu. Firma este prezentă și în România, având peste 19.700 de angajați.
Patronat: În hoteluri și restaurante sunt cele mai mari falsuri și neconformități la produsele alimentare Cele mai multe falsuri și neconformități la produsele alimentare se găsesc în sectorul horeca (hoteluri - restaurante - cafenele), unde produsele folosite în prepararea mâncării sunt neconforme cu meniul, a declarat joi Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronatelor din Industria Laptelui (APRIL), potrivit Mediafax.
Investiţie de 1 milion dolari pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor români Digitalizarea are un impact puternic pe piața muncii, la nivelul competențelor de care este și va fi nevoie în economie și în societate, în condițiile în care 90% dintre locurile de muncă de astăzi necesită deja un nivel de bază al abilităților digitale, arată iniţiatorii programului Alt Viitor, prin care anunţă o investiţie de 1 milion de dolari pentru dezvoltarea de competențe digitale, cu focus pe programare, pentru circa 11.000 de elevi. De asemenea, prin acțiuni specifice, proiectul va crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește noile tehnologii în rândul a peste 160.000 de copii, anunţă oficialii companiei.
Multe SRL şi PFA îşi schimbă sediile în căutarea unor zone cu taxe mai mici Numărul operațiunilor de schimbare a sediului social în cazul societăților cu răspundere limitată, respectiv schimbare a sediului profesional în cazul persoanelor fizice autorizate, din Sectorul 4 al Municipiului București în alte sectoare sau județe din România a crescut cu aproximativ 47% în perioada ianuarie-aprilie 2018 în comparație cu aceeași perioadă din anul 2017.
[P] Romaqua Group sărbătorește 10 ani de când a lansat pe piață berea Albacher În primăvara anului 2008 Romaqua Group a intrat pe piața berii cu brandul Albacher, făurit în una dintre cele mai moderne fabrici de bere din lume la Sebeș-Lancrăm, după o rețetă tradițională ce folosește ingrediente 100% naturale. Albacher este o bere Premium Lager, produsă exclusiv din ingrediente naturale: apă, malț, mălai şi hamei. Realizată conform unei rețete tradiționale, berea are un caracter unic şi distinct, exprimat printr-un gust pur şi o aromă naturală perfect echilibrată, o bere uşoară pe care o savurezi oricând cu plăcere.
TOP fake-uri în România, pe categorii de produse. Fața întunecată a comerțului online Comerțul online oferă un avantaj firmelor care își vând produsele și serviciile în întreaga lume, dar le-a oferit și celor care vând produse contrafăcute noi posibilități de câștig ilegal, spune autoritatea UE de combatere a fake-urilor din piață. Într-un raport remis miercuri StartupCafe.ro, Biroul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) face și un top 5 al produselor contrafăcute din România.
SONDAJ Ce imagine îți lasă noul Fond Suveran de Investiții? Legea prin care e înființat "Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții", format din 33 de companii de stat și cu un aport în numerar de 9 miliarde de lei, a fost aprobată miercuri de Camera Deputaților, cameră decizională. Dacă intră în vigoare, legea va avea efecte majore asupra deficitului bugetar, va trece companiile de stat sub control politic total și va include în Fond, pe lângă firmele rentabile, și companii cu pierderi. Detalii aici
UPDATE Vot final: Deputații PSD și ALDE au aprobat acapararea a 9 miliarde de lei și a celor mai importante companii de stat, prin Fondul Suveran de Investiții Camera Deputaților a dezbătut miercuri, în calitate de cameră decizională, Legea privind inființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, care va fi format din 33 de companii de stat și cu un aport în numerar de 9 miliarde lei. Legea a suferit câteva modificări față de forma inițială, însă fără a exista dezbateri ample în comisii și fără un aviz obligatoriu din partea Eurostat. Dacă va intra în vigoare această lege, implicațiile acesteia asupra economiei ar putea fi uriașe. După discuții tensionate care au durat circa o oră, Legea a fost aprobată cu 174 de voturi pentru, 98 împotrivă și 3 abțineri. PNL și USR anunță că vor contesta legea la Curtea Constituțională. Deputații din opoziție acuză ca este cel mai mare jaf din ultimii 25 ani.
Deputații se grăbesc să voteze inființarea fondului mamut format din companiile profitabile ale statului, fără prea multe dezbateri și fără aviz din partea Eurostat Comisiile din Camera Deputaților s-au grăbit marți să avizeze inițiativa legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), urmând ca miercuri să fie aprobată în plen. Chiar dacă este un proiect foarte important având în vedere că fondul va fi format din cele mai importante companii ale statului, nu au existat dezbateri ample asupra lui. Mai mult, este votat pe repede, înainte ca Eurostat să trimită un aviz esențial. Inițiativa legislativă a fost aprobată de Senat în luna aprilie, iar acum se află în camera decizională.
Mediul de afaceri: Problema României nu este că au plecat mulți cetățeni, ci că ritmul exodului nu scade Criza forței de muncă este mai gravă decât cea economică, iar situația din România este mai gravă decât cea a altor țări est-europene, consideră mediul de afaceri. Antreprenorii sunt de părere că românii plecați sunt o bogăție prin expertiza acumulată afară, iar dacă aceștia revin, pot transforma țara.
Tarom a încheiat asigurări medicale private pentru toți angajații și anunță că a făcut reduceri de costuri de 16 milioane lei Tarom, transportatorul aerian național, a încheiat un contract cu Asirom Vig pentru asigurări medicale private pentru toți cei 1.750 de angajați ai companiei. Tarom susține că a realizat astfel o reducere de costuri de circa 16 milioane de lei față de contractul precedent.
Premiu de 25.000 de euro pentru afacerile care reciclează resurse Startup-urile și antreprenorii care au dezvoltat un model de business în domeniul economiei circulare, bazate pe reciclare și reducerea deșeurilor, pot câștiga Green Alley Award și 25.000 de euro dacă se înscriu în competiție până la data de 1 iulie 2018.
[P] ​Totul despre GDPR, Editia a-V-a, 13 iunie 2018, World Trade Center Bucuresti Din 25 mai 2018 a intrat în vigoare Regulamentul General privind Datele Personale (GDPR), legislație europeană care obligă toate companiile care prelucrează date cu caracter personal să se conformeze la noile reguli mult mai stricte. World Trade Institute Bucharest (WTIB) organizează un seminar în care veți afla toate informațiile necesare pentru a vă pune în conformitate cu noul Regulament privind Protecția Datelor.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version