COMPANII
Cum a apărut piața produselor pentru tratamentul anxietății și stresului: Fidget spinner, pături grele, nisip kinetic O campanie de crowdfunding din toamna anului 2016 și una din primăvara lui 2017 și-au stabilit obiective modeste: fiecare intenționa să obțină în jur de 20.000 de dolari pentru a crea produse care pretind că vor ajuta oamenii în situații de stres. În schimb, ambele au făcut milioane de dolari și au ajuns să contribuie la crearea unei întregi economii pentru tratamentul anxietății cu elemente simple.
Consultant: Ce trebuie să faci în cazul unei inspecții fiscale. Cum poţi evita conflictul cu ANAF Inspecția fiscală este definită în Codul de procedură fiscală, iar această definiție este preluată și de ghidul online pus la dispoziție pe site-ul ANAF ca fiind o activitate care implică, printre altele, verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor fiscale ale contribuabilului/plătitorului, precum și respectarea prevederilor fiscale cât și contabile. Din punct de vedere practic, inspecția fiscală se finalizează, de cele mai multe ori, cu stabilirea de diferențe de obligații fiscale principale - arată o analiză EY România.
Piloții Ryanair din Germania vor organiza miercuri o grevă de 24 de ore Piloții companiei aeriene Ryanair vor organiza miercuri o grevă de 24 de ore, care va afecta toate zborurile planificate, pentru a protesta față de condițiile rele de muncă și față de salariile prea mici, au transmis reprezentanții Uniunii Piloților Germani, citați de Reuters.
Vânzările en-gros cresc în online. Cele mai căutate produse Comerțul en-gros se mută în online -  susţine un jucător român de pe piaţa parcurilor comerciale, după ce în această vară a înregistrat creşteri semificativee ale vânzărilor en-gros, în online. De unde au venit cei mai mulţi cumpărători şi ce produse caută.
Se deschid ajutoarele de stat pentru investiții private cu impact major: Primul antreprenor român care și-a anunțat înscrierea Producătorul de materiale de construcții TeraPlast, fondat de antreprenorul Dorel Goia, solicită ajutoare de stat prin schema modificată recent de Guvern, pentru a face 3 investiții în valoare totală de aproape 15 milioane de euro, a anunțat, luni, grupul bistrițean, la deschiderea pentru anul 2018 a schemei de ajutoare de stat pentru investiții cu impact major în economie, pe HG 807/2014.
Cum a devenit Suedia capitala europeană a vânzărilor de startup-uri Exiturile de la începutul acestui an a două dintre cele mai mari startup-uri suedeze ar fi suficiente pentru a crește mândria oricărui ecosistem antreprenorial regional. Spotify a obținut 27 miliarde dolari prin listarea pe bursa din New York, iar iZettle a fost cumpărat de PayPal pentru 2,2 miliarde de dolari. Acestea au fost tranzacții importante indiferent de locul în care se aflau afacerile.
[P] Un super camion a pornit în turneul național OMV MaxxMotion 100plus, alături de piloții Napoca Rally Academy ​Începând cu data de 3 septembrie, o echipă formată din piloți ai Napoca Rally Academy și specialiști OMV vor vizita 12 orașe din România, în cadrul unei caravane powered by Scania. Caravana va opri în stațiile OMV din marile orașe pentru a le prezenta șoferilor rezultatele studiului realizat de profesorii Univeristății Tehnice din Cluj, care demonstrează de ce este combustibilul OMV MaxxMotion 100plus diferit.
Ryanair modifică politică privind bagajele pasagerilor Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost, va schimba din luna noiembrie regulile cu privire la bagaje prin mărirea greutății bagajului de cală de la 15kg la 20 de kg și reducerea tarifului de la 35€/£ la 25€/£, scrie The Guardian.
Americanii reununță la Facebook Potrivit unui studiu realizat de Centrul de cercetare Pew, 26% dintre americani spun că au eliminat aplicația Facebook de pe smartphone în ultimele 12 luni, scrie Le Monde.
Analiști: Companiile din România nu captează din creșterea ridicată a economiei, din ultimii ani Consultanții Coface România au remarcat un paradox: în ciuda faptului că economia României este campioana creșterii economice în Europa Centrală și de Est (CEE sau ECE), riscurile asupra companiilor se intensifică, conform unei analize vizând ultimii zece ani, potrivit Mediafax. Primele 1.000 de companii din România din totalul de aproximativ 500.000 de companii generează jumătate din veniturile totale ale businessurilor.
Un startup primeşte o investiţie de 40 milioane dolari pentru a ajuta magazinele online mici să concureze cu giganţi precum Amazon ShipBob, o platformă de e-fulfillment a primit o investiţie de 40 milioane de dolari pentru a ajuta micile afaceri online să poată rezista într-o piaţa dominata de giganţi precum Amazon. Ce face această platformă.
Consultant: Ce efecte vor avea pentru firme modificările regulilor de TVA la cupoanele valorice Autoritățile române doresc să aducă modificări regulilor de TVA pentru cupoanele valorice (vouchere) începând cu 1 ianuarie 2019. Toate companiile care utilizează cupoane valorice vor fi afectate, cu precădere lanțurile de magazine, producătorii, prestatorii de servicii precum și firmele care emit sau intermediază cumpărarea sau vânzarea acestora, arată un consultant EY România.
Bogdan Badea (Hidroelectrica): Listarea companiei ar putea avea loc în toamna anului viitor. Au fost multe listări de dragul listării Listarea Hidroelectrica ar putea avea loc, într-o variantă accelerată, în toamna anului viitor, dar depinde ce vor spune consultanții, a declarat Bogdan Badea, președinele directoratului companiei.
VIDEO Starbucks deschide prima sa cafenea în Italia, patria espresso-ului Starbucks are 29.000 de cafenele în 77 de țări, însă abia acum intră pe piața italiană, una dintre cele mai pretențioase din punctul de vedere al băutorilor de cafea. Primul ”Starbucks italiano” se deschide într-o clădire istorică din centrul orașului Milano, iar cel mai ieftin ”espresso” este 1,80 euro, aproape dublu față de cât costă la micile cafenele locale.
Reprezentanții Facebook, Twitter afirmă că au reacționat prea târziu la ingerințele în alegeri Reprezentanții companiilor Facebook și Twitter au afirmat miercuri, în cadrul unei audieri în Senatul Statelor Unite, că giganții internetului au reacționat prea târziu pentru a împiedica ingerințele străine în alegerile electorale, relatează site-ul agenției BBC.
Kaufland scoate mărcile Unilever de pe raft din cauza unei neînțelegeri la preț În urma unui conflict cu privire la prețurile de achiziție, lanțul de supermarketuri Kaufland va scoate de pe rafturi în jur de 480 de produse ale furnizorului Unilever. Aceasta măsură afectează mărci precum Knorr, Langnese, Lipton, Ax, Mondamin, Pfanni, Magnum sau Dove, a anunțat Kaufland, citată de  "Lebensmittel Zeitung" (LZ).  
Yahoo! persistă în dorința de a analiza e-mailurile utilizatorilor săi în scopuri comerciale  Yahoo! a creat mai mult de 200 de milioane de profiluri de consum, în principal , extrase din conținutul e-mail-urilor primite sau trimise de către utilizatorii Yahoo! Mail, potrivit Le Monde. Sistemul propus de Yahoo! detectează automat e-mailurile care par a fi reclame, comenzi sau facturi și le folosesc pentru a construi un profil.
Consiliul Concurenței a început o analiză a pieței medicamentelor eliberate fără rețetă și a suplimentelor alimentare Consiliul Concurenţei a declanşat o analiză privind producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală şi a suplimentelor alimentare, se arată într-un comunicat al autorității de concurență. În cadrul acestui studiu vor fi analizate condiţiile structurale ale pieţelor, relaţiile contractuale existente între diferiţi actori ce desfăşoară activităţi în sectorul producţiei şi comercializării medicamentelor eliberate fără reţetă/suplimentelor alimentare şi se va efectua o analiză detaliată a cadrului legislativ aplicabil.
MedLife isi propune să ofere acțiuni proprii acționarilor/asociaților filialelor care au și calitatea de foști/actuali angajați, în schimbul acțiunilor deținute de aceștia în companiile parte din grup Consiliul de Administrație al societății MedLife SA anunță convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), ce va avea loc pe 8 Octombrie 2018, pentru toţi acţionarii înregistraţi în registrul acționarilor. Compania ia in calcul un credit stand-by de 10 milioane euro, pentru eventule noi oportunități în zona de achiziții
Ce firme oferă beneficii extrasalariale şi pe ce cheltuie angajaţii banii Sumele acordate lunar de unele companii pentru beneficiile extrasalariale ale angajaţilor variază între 150 de lei şi 750 de lei, iar numărul firmelor care oferă astfel de beneficii este în creştere de la an la an, arată o platforma online de specialitate. Iată care sunt firmele care oferă cele mai multe beneficiile extrasalariale şi pe ce aleg angajaţii să cheltuie aceste bugete.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version