COMPANII
webPR: VESNA Arad a pariat pe calitate Economia Aradului a cunoscut un salt spectaculos in perioada 2008-2015, industria avind o crestere spectaculoasa de 163%, cel mai important sector de business fiind cel de componente auto. Municipiul Arad, cu cca. 160.000 de locuitori, parea un loc prielnic pentru investitii, din arhicunoscutele motive: orasul se afla in vestul tarii, la nici 500 km de Viena, deci problemele de infrastructura pe care le are Clujul, de exemplu, nu se aplica aici, autostrada reprezentind deja o buna deschidere catre vest, industria se afla deja in atentia multinationalelor, o dezvoltare viitoare a investitiilor fiind extrem de probabila, personalul aradean - mai apoi - are o educatie tehnica deloc de neglijat. Nu e de trecut cu vederea nici proximitatea municipiului Timisoara, care impreuna cu Aradul vor constitui in viitorul apropiat un pol de crestere.
VIDEO Japonezii cultivă viță de vie românească: Crama din Iași care a cucerit Țara soarelui răsare Unul dintre micii producători de vin din regiunea Moldovei i-a făcut pe niponi să aleagă vița de vie românească în defavoarea soiurilor din Franța și Italia. Cu o producție anuală de aproximativ 100 000 de sticle de vin din diverse sortimente, crama Gramma de pe colinele satului Vișani din Iași îi va ajuta pe doi investitori japonezi să cultive soiuri de viță de vie ­românească în țara lor.
Peste jumătate din patronii IMM ar putea face concedieri după creşterea salariului minim Peste jumătate dintre firmele care au participat la un sondaj realizat de Consiliul IMM-urilor spun că ar putea face concedieri după creșterea salariului minim pe economie începand cu 1 decembrie 2018, de la 1.900 lei la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei.
O serie de documente aparținând Facebook au fost confiscate pentru investigații în cazul Cambridge Analytica Un set de documente aparținând Facebook, incluzând e-mailuri, a fost confiscat de reprezentanții care se ocupă de cazul Cambridge Analytica, potrivit BBC.
Eugen Teodorovici, întrebat de ce lasă companiile de stat fără sumele destinate investițiilor: De ce să le lăsăm acolo? Dacă rămân bani în depozite, înseamnă că este o eroare de management la acele companii Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici susține că nu sunt afectate investițiile companiilor de stat de la care statul a cerut, acum pe final de an, să verse la buget 2 miliarde de euro sub formă de dividende suplimentare. Întrebat vineri, într-o conferință de presă, de ce a cerut statul român sume peste cele fundamentate companii, Teodorovici a oferit un răspuns surprinzător: "Aș putea să vă răspund tot printr-o întrebare: Dacă există față de aceste sume pe care statul le-a solicitat diferențe în depozite bancare. Dacă da, înseamnă că este o eroare de management la acele companii, nu la stat".
Cum a ajuns o spălătorie auto să valoreze aproape 3 milioane de euro Un start-up estonian care promite să "redefinească spălătoriile auto", a obținut investiții în valoare de jumătate de milion de euro în primele sale 20 de luni de activitate.
Șapte lucruri pe care companiile din statele membre UE trebuie să le știe despre Brexit Brexitul poate afecta companiile din statele membre ale Uniunii Europene, iar Comisia Europeană spune că, pentru evitarea oricăror probleme, acestea trebuie să se pregătească și să finalizeze acțiunile administrative înainte de 30 martie 2019. Sunt șapte lucruri pe care întreprinderile din statele membre UE trebuie să le știe.
Premierul Republicii Moldova: Ne dorim ca unirea cu România să se producă prin interconectarea infrastructurii, cetățenii noștri nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta Republica Moldova dorește să aibă o infrastructură comună cu cea a României în mai multe domenii, a declarat Pavel Filip, premierul R. Moldova, la finalul unei ședințe comune cu Executivul din România. "Avem un proiect frumos, denumit simbolic 'Autostrada Unirii. Vorbesc despre autostrada Târgu-Mureș-Iași-Ungheni", a mai spus Pavel Filip, enumerând mai multe proiecte comune cu România.
Un brand de lux a anulat o prezentare de modă în Shanghai din cauza unei reclame la mâncare Dolce & Gabbana a anulat miercuri o prezentare de modă, după ce o serie de reclame în care o femeie chineză încearcă să mănânce pizza și spaghete cu bețisoare, a fost criticată de celebritățile chineze pe social media, scrie Reuters.
Ikea anunţă un program masiv de restructurare în urma schimbării comportamentului consumatorilor Ikea, cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni, a anunţat planuri de restructurare a afacerii deoarece creşterea în sectorul de retail încetineşte, comportamentul consumatorilor se modifică rapid, iar serviciile online devin mai populare, scrie Agerpres citând DPA, Reuters, AP şi MarketWatch.
Proiect de lege pentru prevenirea insolvenței: Două modificări importante Senatul a adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede reglementarea şi completarea Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a unor acte normative din domeniu, vizând îmbunătățirea climatului de afaceri, scrie Mediafax.
Un nou incubator de idei pentru modele de afaceri, lansat la Bucureşti Un incubator de idei, în care programatori, designeri, specialiști în mediul de business și analiști de date pot să dezvolte soluții și programe pentru firme din diverse sectoare a fost lansat la Bucureşti.
Gustări și electronice vândute în Uber: Startup-ul care profită de timpul petrecut de călători în mașini Un start-up din Statele Unite profită de timpul utilizatorilor Uber și vinde gustări și accesorii electronice (precum căști sau încărcătoare de telefon) în mașini, iar conducătorilor auto li se promite că pot păstra 25% din vânzări.
Consiliul Concurenței suspectează comportamente anticoncurențiale pe piața cimentului/ Între Holcim România, CRH România şi HeidelbergCement ar exista o coordonare pentru împărțirea pieței Analiza sectorului producerii și comercializării cimentului din România indică o situaţie atipică, în care producătorii de ciment își menţin cote de piață aproximativ egale şi stabile în timp, crescând astfel riscul apariției unor forme de coordonare a activităților, informează Consiliului Concurenței. Autoritatea a constatat că ar putea exista o coordonare între cei trei mari producători, Holcim România, CRH România şi HeidelbergCement România, la nivelul sortimentelor produse și livrate în scopul împărțirii pieței.
webPR Investiţie în sănătate: Pachetele de prevenţie si profilaxie private, soluţie pentru accesul la asistenţă medicală de calitate Zilnic, 700 de români îşi achiziţionează pachete de prevenţie si profilaxie. Date recente arată că piața abonamentelor private de sănătate a crescut în ultimii ani, ajungând la 1,5 milioane de abonamente la nivelul întregului sector. Principalii jucători din domeniu estimează că, până în 2020, vom vorbi de un număr de 2 milioane de abonamente medicale private.
CNAIR a atribuit unei firme cu patru angajați contracte de aproape 370 milioane de lei pentru lucrări de întreţinere a drumurilor Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit firmei de construcţii Teo Trans Consulting contracte de 369,94 milioane de lei (79,3 milioane de euro), fără TVA, pentru lucrări de întreţinere curentă a drumurilor pe timp de vară, potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Consiliul Concurenței a aprobat preluarea unor active ale Oltchim de către Chimcomplex SA Consiliul Concurenței a autorizat tranzacţia prin care Chimcomplex SA preia unele active de la Oltchim SA, anunță autoritatea de concurență printr-un comunicat de presă. Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza, şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.
USR lansează un proiect legislativ privind acordarea unor facilități fiscale în sectorul petrochimiei Uniunea Salvați România a lansat un proiect legislativ privind acordarea unor facilități fiscale pentru investitorii și companiile din sectorul petrochimiei. Potrivit expunerii de motive, industria petrochimică a scăzut foarte mult în ultimii ani și este nevoie de relansarea ei, mai ales în condițiile în care ar putea absorbi o cotă însemnată din cantitatea de gaze naturale din Marea Neagră. Una dintre măsurile propuse este reducerea impozitului de la 16 la 10% pentru profituri de 10 milioane de lei pentru societățile care au venituri din petrochimie. Vezi ce mai prevede proiectul de lege.
[P] Cum a devenit Sustainalytics unul dintre cei mai mari angajatori din România în domeniul economiei sustenabile Sustainalytics, unul dintre cei mai mari angajatori din România în domeniul economiei sustenabile își continuă expansiunea la nivel național și global, angajând specialiști în București și Timișoara. După opt ani de prezență pe piața locală, în echipa Sustainalytics lucrează peste 200 de persoane, în departamente de analiză, consultanță, soluții financiare sustenabile, dezvoltare software, economie, juridic, administrare și resurse umane.
Companie aeriană dată în judecată de un bărbat care a fost nevoit să stea lângă un pasager obez Un turist a dat în judecată compania British Airways, susținând că a suferit leziuni fizice din cauza faptului că a trebuit să stea lângă un pasager obez, într-un zbor de 12 ore, potrivit BBC.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version