COMPANII
O aeronavă Tarom care efectua o cursă de la București la Salonic s-a reîntors pe aeroportul Otopeni din cauza unor probleme tehnice Cursa TAROM ROT 275 – YLATF a decolat la orele 12:50 de la București către Salonic, dar după circa 10 minute de zbor, aeronava s-a întors pe Aeroportul Otopeni, în urma sesizării unor informații neconforme cu indicatorii tehnici optimi. Aeronava de tip ATR 42-500 va fi supusă verificării tehnice amănunțite, în vederea remedierii neconformității și asigurării condițiilor optime de zbor. Tarom anunță că o altă aeronavă va fi pusă la dispoziție pentru a efectua cursa spre Salonic.
​SONDAJ Ar trebui sau nu interzise aplicațiile de tip Clever/Uber? Ministerul Dezvoltării a publicat un proiect de ordonanță de urgență prin care aplicațiile de tipul Clever Taxi și servicii ca Uber și Taxify ar putea fi scoase din piață. Argumentul este că acestea ar funcționa într-un mod ce denaturează concurența pe piață. Clever Taxi a reacționat arătând că ordonanța nu reflectă nevoile reale din domeniu și ar afecta sute de mii de oameni.Participă la sondajul HotNews.ro: Ar trebui sau nu interzise aplicațiile de tip Clever/Uber?
Unul dintre fondatorii BestJobs şi investitor Clever Taxi investeşte 500.000 euro într-o platformă românească de e-fulfillment Frisbo, furnizor român de servicii complete de e-fulfillment, care preia depozitarea și procesarea comenzilor magazinelor online, lansată la Braşov de antreprenorul Bogdan Colceriu a primit o investiție de 500.000 de euro de la Neogen ( Bestjobs, Zumzi), firmă controlată de Călin Fusu. În urma acestei investiții, Frisbo ajunge la o evaluare de 3 milioane de euro și își propune extinderea rețelei de logistică în România și în afara ei.
Clever Taxi, despre intenția Guvernului de a scoate din piață aplicațiile de taxi fără dispecerat: Vor fi afectați 800.000 de cetățeni Ordonanța de Urgență prin care ar putea fi scoase de pe piață aplicaţiile precum Clever Taxi, Star Taxi, sau servicii ca Uber şi Taxify, nu reflectă dorința și nevoile reale din domeniul taximetriei, se arată într-un comunicat al Clever Taxi. Potrivit acestuia, vor fi afectați 800.000 de cetățeni și 20.000 de șoferi de taxi. Clever Taxi cere o dezbatere reală în jurul legii taximetriei, nu o decizie pripită fără motivarea urgenței.Reamintim că proiectul ordonanţei publicat de Ministerul Dezvoltării susţine că "din cauza acestor aplicații de taxi, concurența pe această piață este denaturată".
Guvernul spune că vrea să finanțeze mici afaceri private, printr-un nou fond care să le ia părți sociale Statul ar urma să finanțeze microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) private printr-un nou fond național, care ar urma să fie înființat în anul 2018, potrivit Programului legislativ al Guvernului. De asemenea, fonduri nerambursabile de la stat ar urma să fie acordate antreprenorilor pentru dezvoltarea de hoteluri și restaurante în stașiunile balneare din țară.
FOTO ”Unicornul” românesc UiPath, la o expoziție în Australia, alături de alte firme de IT de la noi Startupul românesc de automatizări software UiPath, considerată a fi primul care a ajuns la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, a expus, alături de alte firme romînești de IT, la o expoziție internațională la Sydney.
Nouă condiție pentru afacerile stațiilor ITP: supraveghere video Micile afaceri ale stațiilor care efectuează inspecțiile tehnice periodice (ITP) la automobile trebuie să îndeplineaxcă, începând cu 21 mai 2018, o nouă condiție pentru a fi autorizate: supravegherea video.
Premiu de 100.000 euro pentru firme cu proiecte de nutriţie Nutrition Greenhouse este un program de incubare a afacerilor susţinut de compania Pepsico, unde startup-uri cu proiecte în domeniul nutriţiei se pot înscrie pentru granturi de 20.000 euro, iar unul dintre proiectele înscrise va primi o finanţare de 100.000 de euro.
Discuții la ANAF despre situația termoficării în București: ELCEN și RADET sunt în colaps/ Transferul lor la o nouă societate ridică problema ajutorului de stat și a unei rambursări de TVA de 500 de milioane de lei Transferul afacerilor RADET și ELCEN către Compania Municipală Energetica București este proces dificil, care nu poate fi efectuat fără o analiză asupra efectelor fiscale și a obligațiilor prevăzute de legislația română și europeană în materie de ajutor de stat, reiese dintr-o minută a unei întâlniri care a avut loc la sediul ANAF, pe 9 mai 2018, între reprezentanți ai fiscului, ai Primăriei Capitalei și ai administratorilor judiciari de la Elcen și Radet. Pe de altă parte, dacă nu este făcut acest transfer, falimentul Radet și Elcen este iminent, cele două fiind în colaps, după cum recunosc chiar reprezentanți ai primăriei. Într-o astfel de situație, peste 500.000 de apartamente din București ar rămâne fără căldură.
Antreprenorii IMM se tem că primarii le vor face concurență neloială în mediul privat după decizia din Parlament: Iohannis să nu promulge legea Legea recent adoptată de Parlament prin care primarii și vicerprimarii vor putea avea funcții în firme ar putea crea concurență neloială împotriva celorlalte companii din piață, avertizează, vineri, antreprenorii reuniți în Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), care cer președintelui Iohannis să respingă de la promulgare legea.
Electrica și Electomagnetica au contestat decizia de sancționare impusă de Consiliul Concurenței Electrica și Electomagnetica au contestat decizia de sancționare impusă de Consiliul Concurenței, la începutul acestui an, referitoare la înțelegeri anticoncurențiale piaţa comercializării contoarelor şi echipamentelor conexe pentru măsurarea energiei electrice.
VIDEO: Microsoft face industria jocurilor mai accesibilă pentru cei cu dizabilități Microsoft a dezvăluit astăzi un nou controler, Xbox Adaptive, care răspunde nevoilor comunității de jucători cu dizabilități. Nu se aseamănă cu versiunile anterioare ale dispozitivului cu care am ajuns să ne obișnuim, însă ar putea face jocurile mai accesibile ca niciodată, scrie Motherboard.
Poți cumpăra sau vinde online afaceri pe un marketplace de IMM-uri pan-european Investitorii și antreprenorii din România pot cumpăra sau vinde afaceri, pe internet, în toată Europa, printr-un marketplace pan-european destinat firmelor mici și mijlocii, lansat oficial joi.
Patroni IMM: Guvernul vrea să dea și companiilor mari din banii destinați micilor afaceri în programul de internaționalizare Patronii cu firme mici și mijlocii (IMM) reclamă, joi, faptul că Guvernul vrea să dea și companiilor mari din banii de la stat destinați micilor afaceri în programul de internaționalizare.
SONDAJ E România în situația de a importa forță de muncă? Lipsa forței de muncă se simte tot mai acut în numeroase sectoare de activitate, de la medicină la construcții, lucru asupra căruia angajatorii avertizează de multă vreme. Unii au început deja să apeleze la muncitori străini, alții atrag atenția asupra posibilelor efecte ale lipsei de forță de muncă asupra investițiilor. Miercuri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că până luna viitoare guvernul va adopta un pachet de acte normative care "să ducă la rezolvarea problemei".Sondaj HotNews.ro: E România în situația de a importa forță de muncă?
Transgaz află pe 7 iunie câți bani va da ca dividende. Statul cere 90% din profit, iar Consiliul de administrație vrea 50% Acționarii Transgaz trebuie să decidă, pe 7 iunie, dacă vor primi 50% sau 90% din profit ca dividende. Propunerea de 50% vine din partea Consiliului de administrație, deoarece compania are nevoie de bani pentru investiții, iar cea de 90% din partea statului, pentru că este nevoie de bani la bugetul de stat.
Bogdan Grecu a fost numit director general al ArcelorMittal Galaţi şi Skopje Compania Arcelor Mittal a anunţat miercuri că Bogdan Grecu a fost numit director general al unităţilor ArcelorMittal din Galaţi şi Skopje, Macedonia, relatează News.ro.
Facebook încearcă să recâștige publicul tânăr Facebook a lansat luni o nouă funcție, numită "Youth Portal", pe care o descrie ca fiind "un loc central pentru adolescenți". În modul clasic în care "adulții le vorbesc tinerilor", aceasta este plină de animații infantile, de metafore simpliste și sfaturi în ceea ce privește comportamentul online. Funcția include, de asemenea, câteva secțiuni neliniștitoare despre utilizarea datelor, scrie Motherboard.
MedLife anunță o cifră de afaceri pro-forma de 196,8 mil. lei pentru T1, în creștere cu 34% față de anul trecut MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, raportează încheierea primului trimestru din 2018 pe o direcție ascendentă și anunță o cifră de  afaceri consolidată pro-forma în valoare de 196,8 milioane lei aferentă acestei perioade, în creștere cu 34% față de aceeași perioadă a anului trecut.
AmCham Romania solicită autorităților menținerea Pilonului II de pensii private: O eventuală stopare a contribuțiilor va avea efecte negative semnificative Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) își exprimă susținerea pentru menținerea actualului model de funcționare a sistemului de pensii administrate privat, "fiind un sistem de asigurări cu o sustenabilitate dovedită pe termen lung, și o premiză fundamentală pentru îmbunătățirea calității vieții viitorilor pensionari români". Astfel, Camera de Comerț Americană se arată îngrijorată cu privire la orice măsuri și politici care ar putea afecta bunăstarea angajaților atât în perioada vieții active, cât și ulterior, la pensie, și ar reduce în același timp potențialul de dezvoltare a pieței financiare românești.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version