COMPANII
Primul “unicorn” românesc, UiPath, deschide birou la Cluj şi face angajări, după achiziția platformei Smart Data UiPath, firmă specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) și primul “unicorn” românesc, a anunțat deschiderea celui de-al doilea birou din țară. Decizia de a crea o noua echipă de dezvoltare de software RPA în Cluj a fost luată în urma achiziției platformei Smart Data de la Recognos, o companie de software din Cluj, fondată în urmă cu 18 ani.
Promovare de 10.000 euro şi consultanţă pentru firmele care vor să strângă bani prin crowdfunding Primele 10 campanii de crowdfunding care își propun să atingă un target financiar de cel puțin 5.000 euro pe platforma Startarium pot primi un boost de promovare în valoare de 1.000 euro fiecare, anunţă reprezentanţii platformei.
Salarii mai mici, dar mai multe bonusuri în mediul privat În primele 3 luni ale anului curent, valoarea bonusurilor primite de angajații din sectorul privat au crescut cu 68% comparativ cu primul trimestru din 2017, în timp ce salariile au suferit o depreciere de 13% în raport cu aceeași perioadă a anului trecut, arată o analiză a unei firme de externalizare a proceselor de HR. Principala cauză - incertitudinile create de modificările legislative, mai exact de trecerea contribuțiilor sociale obligatorii din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.
Xerox renunță la fuziunea cu Fujifilm Xerox a renunţat la fuziunea cu Fujifilm şi a încheiat în schimb un acord cu doi dintre cei mai mari acţionari ai săi pentru reorganizarea conducerii, acesta fiind cea mai recentă întorsătură de situaţie în conflictul din ultima lună referitor la viitorul emblematicei companii americane, transmite MarketWatch, citat de news.ro.
Dragoș Anastasiu: 5 probleme majore pentru afacerile din România – Birocraţia ne sufocă. Trebuie să facem o grămadă de lucruri inutile. Exemplu, pontajele Antreprenorul român Dragoș Anastasiu, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, a vorbit despre cele mai importante probleme ale mediului de afaceri din acest moment, de la lipsa forţei de muncă, salariile, la birocraţie şi legislaţia aberantă - “Cel mai bun exemplu, pontajele.”
IBM interzice stick-urile USB în rândul angajaților Personalului IBM i s-a interzis să utilizeze dispozitivele de stocare portabile - cum ar fi stick-uri USB, carduri SD și unități flash. Decizia a fost determinată de posibilitatea de daune "financiare și de reputație" în cazul în care personalul ar pierde sau ar utiliza abuziv datele stocate pe dispozitive, scrie BBC.
Gigantul chinez ZTE a încetat principalele activități, din cauza sancțiunilor americane, iar supraviețuirea sa este în joc Privat de microprocesoare, gigantul chinez al telecomunicațiilor ZTE a fost nevoit să-și suspende o mare parte a producției, după o sancțiune a Statelor Unite care îi amenință acum supraviețuirea, scrie AFP.
Antreprenorii se plâng de infrastructura rutieră: Lipsa drumurilor crește prețul produselor made in România În medie, prețul produselor și serviciilor din România le depășesc cu 15-20% pe cele din restul țărilor europene din cauza slabei infrastructuri rutiere, spun reprezentanții Romanian Business Leaders (RBL).
Vouchere de 3.000 Euro pentru digitalizarea IMM-urilor, promise de ministrul pentru Mediul de Afaceri Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Radu Oprea a anunţat lansarea unui program prin care întreprinderile mici şi mijlocii vor primi vouchere de 3.000 de euro pentru digitalizarea afacerilor. Firmele vor putea cu aceste vouchere să îşi dezvolte capacităţile în zona digitală – de la analiză asupra modului în care îşi organizează în interior activitatea, la promovarea site-urilor, achiziţii de semnături electronice sau softuri, spune ministrul.
UPDATE Guvernul a aprobat o nouă legislație privind parteneriatul public-privat Guvernul va aproba joi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind parteneriatul public-privat, a anunţat joi prim-ministrul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că până acum nu a fost niciodată în România o lege a parteneriatului public-privat care să aibă succes. Aceasta a mai spus că pe lângă construcţia de bunuri, vor putea fi încheiate parteneriate public- private și pentru servicii. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
Viorica Vasilica Dăncilă: Ne dorim ca Tarom să prindă aripi și să fie considerată una dintre cele mai performante companii la nivel european și nu numai Premierul Viorica Vasilica Dăncilă crede că Tarom, o societate ineficientă, poate prinde "aripi" după ce va avea încă două aeronave și astfel va ajunge una dintre cele mai performante companii din Europa. Reamintim că Tarom se află pe pierderi de 10 ani. Două aeronave Boeing 737-800 NG (Next Generation), care au fost în trecut ale Malaysia Airlines Lines, vor intra în flota TAROM din luna iunie. Viorica Dăncilă a spus că sunt "două aeronave noi", chiar dacă ele au fost folosite înainte de Malaysia Airlines Lines.
Două avioane Boeing 737-800 NG vor intra în flota TAROM din luna iunie și vor purta numele „Mihai Viteazul” și „Alexandru Ioan Cuza” Două aeronave Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în flota TAROM din luna iunie, anunță operatorul aerian național. Cele două aeronave, luate în leasing operațional de la Boeing pe o perioadă de 7 ani, au fost în trecut ale Malaysia Airlines Lines, iar Tarom va începe plățile pentru avioane abia peste doi ani. Cele două avioane, botezate “Mihai Viteazul” și “Alexandru Ioan Cuza”, au o capacitate de 160 de pasageri, 16 locuri fiind la clasa business.
Finanţări de 50.000 euro pentru firme care dezvoltă proiecte tehnologice pentru domenii precum sănătate, infrastructură sau fiananciar EIT Digital Challenge a deschis încrierile pentru o competiţie unde firmele pot opţine finanţări de 50.000 euro cu ajutorul cărora să îşi extindă afacerea, dacă dezvoltă proiecte digitale  inovatoare pentru diferite domenii - sănătate infrastructură, financiar, smart city şi industrii digitale.
Un startup românesc vrea să ofere servicii de securitate cibernetică pentru proiecte Blockchain Un startup românesc, lansat de antreprenorul Andrei Avădănei, preşedintele Centrului de Cercetare în Securitate Informatică din România, vrea să ofere servicii de securitate pentru startup-uri inovatoare pe Blockchain. “Interesul pentru tranzacționarea monedelor virtuale a crescut rapid. Valul de oameni care a adoptat trendul a fost semnificativ și, cum era de așteptat, a apărut și valul de atacuri cibernetice targetate, de tip inginerie socială și phishing”, spune antreprenorul.
Un nou hub de tehnologie, la Cluj. Cu ce ofertă vine pe piaţă Hub-ul Silicon Forest va fi lansat în luna iunie a acestui an, în zona centrală Clujului, după o investiţie de 200.000 euro. Proiectul se adresează industriei IT&C, precum și firmelor, respectiv freelancerilor din alte domenii de business.
Uber angajează fostul preşedinte al autorităţii pentru siguranţa transporturilor din SUA Un fost preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din Statele Unite oferă consultanţă în domeniul siguranţei pentru Uber, în urma unui accident fatal produs în Arizona în care a fost implicat un automobil autonom al startup-ului.
[P] Kaufland România publică primul Raport de Sustenabilitate ce arată impactul companiei în comunitate Raportul arată că, în acest fel, compania este printre cei mai mari investitori în România, alocând peste 6 milioane de euro pe an proiectelor pentru dezvoltarea comunității. Peste 70% dintre furnizorii Kaufland sunt producători români, compania având are un rol important în dezvoltarea economică a țării. Peste 15.000 de români lucrau la Kaufland România în 2016-2017. Compania este printre cei mai mari angajatori privați din țară și este de asemenea cotată ca cel mai bun angajator (Top Employer), acordând salarii și beneficii ce depășesc obligațiile legale.
Ne putem aştepta ca statul să meargă bine dacă este condus precum o companie aflată la limita falimentului? Domnul Ionescu e antreprenor. Produce pantofi pe care îi vinde și în țară și la export. Știe că, după ce recepționează pielea - materia lui primă -, are 60 de zile pentru a-și plăti furnizorul. Mai are cheltuieli cu utilitățile, iar în fiecare lună are de plătit salariile angajaților săi. Nu-și permite să livreze produse de calitate slabă, întrucât și-ar pierde clienții și ar închide apoi firma. Nu mai angajează în firma lui pe pile, ci doar pe competențe, pentru că, altfel, tot spre faliment s-ar îndrepta. Deși el nu înțelege cum și-ar putea conduce altfel afacerea, de ani buni tot citește în presă și vede la TV cum Statul livrează servicii slabe, gâfâie atunci când vine vorba să facă plăți şi numește tot felul de oameni slab pregătiţi în fruntea diferitelor instituții.
ArcelorMittal a primit de la CE acordul de a cumpăra oțelăria Ilva din Italia. Condiția este să cedeze o serie de de active europene, inclusiv combinatul din Galați Grupul siderurgic ArcelorMittal a primit de la CE undă verde pentru a cumpăra compania Ilva din Italia, la schimb trebuind să respecte câteva condiții, inclusiv cedarea de active din Europa, pentru a putea înlătura îngrijorările legate de efectul asupra concurenței. Printre aceste active figurează și combinatul din Galați. Sindicatele sperau să nu se ajungă la vânzare și se tem că se va ajunge la concedieri la combinatul cu 7.000 de angajați.
FOTO: Tremend și alte firme românești au expus la un mare târg de tehnologie din Germania Tremend și alte 28 de firme românești au expus, recent, Hannover Messe 2018, unul dintre cele mai mari târguri internaționale dedicate  subcontractării, electrotehnicii, construcției de mașini și automatizării.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version