COMPANII
Ce vând micii producatori români pe marketplace Peste 1.300 de producători, întreprinderi sociale sau ONG-uri îşi vând produsele pe marketplace-ul eMAG prin programul ”Deschide România”, potrivit datelor companiei. Ei au vândut produse de circa 11 milioane de lei, în ultimii doi ani. Cele mai căutate produse.
Premii de 10.000 euro pentru 3 afaceri culturale, din Cluj O aplicaţie de curatorie, oganizatori de târguri pentru circuri și un proiect pentru gameri sunt cele trei idei de afaceri din zona culturală care au primit finanţări totale de 10.000 de euro la ediţia din acest an a Culturepreneurs, de la Cluj.
Amazon își extinde tehnologia „cash-out” Compania Amazon a început să testeze tehnologia „cash-out” pentru mai multe magazine mari, a informat Wall Street Journal citat de Reuters.
Digi 24: Au ipotecat tot ce aveau și au cumpărat fabrica. Acum vând tractoare românești în toată lumea Sunt puţine fabrici comuniste care au ajuns să-şi trăiască gloria la decenii după Revoluţie. Dar ei au reînviat producţia românească de tractoare şi investesc în cercetare. Au învățat cum se face din Germania și Austria, unde nu le-a fost rușine să muncească.
Ziua Națională a României: Antreprenorii care au ridicat țara La Centenarul României, StartupCafe.ro omagiază antreprenoriatul românesc prezentând o listă a oamenilor de afaceri care au creat branduri și au construit valoare în România, înainte și după Marea Unire de la 1918. Lista este evident incompletă, dar o puteți completa prin comentarii în formularul de la finalul articolului.
Rivale în business, McDonald's și KFC România și-au transmis mesaje de 1 Decembrie #TraiascaCapraVecinului McDonald's și KFC România și-au trimis reciproc mesaje pe Facebook, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire și a campaniei #TraiascaCapraVecinului.
Preşedintele Emmanuel Macron cere menţinerea alianţei Renault-Nissan în discuţiile cu premierul Japoniei Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a întâlnit vineri cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi a subliniat faptul că alianţa Renault-Nissan trebuie să fie menţinută, transmit Kyodo şi Reuters citate de Agerpres.
Grupul Marriott, vizat de un atac cibernetic, fiind expuse datele a sute de milioane de oameni Grupul hotelier Marriott International a comunicat vineri că baza de date pentru rezervări online a brandului Starwood a fost atacată cibernetic, fiind expuse datele a aproximativ 500 de milioane de persoane, anunță postul american CNBC, citat de Mediafax.
Viorica Dăncilă: Înființăm Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea, denumire care marchează sărbătorirea celor 100 de ani de agricultură și produse românești de înaltă calitate Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de Hotărâre privind înființarea Societății Naționale "Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea" SA. "Prin programul de guvernare ne-am asumat ca obiectiv înființarea casei de comerț agroalimentar Unirea, denumire ce marchează sărbătorirea celor 100 de ani de agricultură și produse românești de înaltă calitate", a declarat premierul Viorica Dăncilă, joi, la începtul ședinței solemne de Guvern, care are loc la Alba Iulia. Societatea se va ocupa cu vânzarea de produse agricole.
Ce promite Viorica Dăncilă pentru sectorul construcțiilor: Înființarea unui fond de garantare cu o participare a statului de 80%, eliminarea unor taxe, salariu minim de peste 500 de euro și obligativitatea acordării unui avans de 30% Premierul Viorica Dăncilă a lansat joi, în ședința solemnă a Guvernului de la Alba Iulia, o serie de promisiuni pentru sectorul construcțiilor. Viorica Dăncilă spune că va fi semnat un memorandum cu patronatele prin care sectorul va fi declarat de importanță națională pentru 10 ani. Salariul minim net ar urma să depășească echivalentul în lei a 500 de euro, iar taxele de muncă pentru angajatori vor fi eliminate. Mai mult, promite și înființarea unui fond de garantare pentru construcții cu participarea statului de 80%. Trebuie precizat că un memorandum nu are valoare de act normativ și nu înseamnă că va fi pus obligatoriu în aplicare.
Facebook își extinde serviciile și introduce o nouă secțiune Facebook a declarat miercuri că își extinde serviciile , introducând o secțiune dedicată știrilor locale, "Today In", și începe un test pentru alerte de la paginile guvernului, scrie Reuters.
Pepsi și Coca Cola vor face investiții de 1,4 miliarde de dolari în Pakistan Pepsi și Coca Cola vor investi 1,4 miliarde de dolari în Pakistan în anii următori, se arată într-o declarație a biroului premierului Imran Khan, după ce directorii celor două companii s-au întâlnit cu acesta.
Criza forței de muncă: România apelează la Vietnam pentru acoperirea deficitului / Circa 3.000 de vietnamezi lucrează deja în țara noastră Înțelegerea de colaborare dintre cele două state a fost parafată astăzi în condițiile în care România traversează o criză acută a forței de muncă, iar Republica Vietnam are o populație de 94 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 60 de milioane sunt persoane apte de muncă, se arată în comunicatul Ministerului Muncii, condus de Marius Budăi. “Pe teritoriul României lucrează, în prezent, aproximativ 3.000 de cetățeni vietnamezi, care se declară mulțumiți atât de condițiile de muncă, cât și de salariile primite”, a dat asigurări Dao Ngoc Dung, ministrul vietnamez al Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale.
Site-ul care ajută magazinele românești din diaspora să-și vândă produsele O platformă online îi ajută pe românii plecați în străinătate să găsească produse autohtone în 25 de țări din lume. Site-ul aduce la un loc peste 1000 de magazine, restaurante, cofetării și patiserii cu specific românesc din 450 orașe.
[P] Un nou HUB IT, lansat de Groupe Renault în România ​Groupe Renault România a lansat Hub IT, unde ai ocazia de a inova și dezvolta aplicații financiare care să fie utilizate de întregul Grup, la nivel internațional. Recunoscută pentru diversitatea oportunităților oferite pe piața muncii din România, compania lansează o nouă provocare și caută cei mai buni specialiști în domeniul tehnologiei și economiei. Echipa HUB IT va avea misiunea de a inova prin tehnologie digitală activitățile financiare din Groupe Renault.
webPR: Links Associates aniversează 10 ani ​​Links Associates aniversează 10 ani de comunicare strategică, timp în care a contribuit fundamental la modelarea şi profesionalizarea activităţii de lobby în România. Încă de la primul său client, în 2008, agenţia şi-a asumat misiunea de a lucra pe un «culoar» îngust, acela al proiectelor cu miză mare, care pun în dialog părţi importante ale societăţii – mediul de business, instituţii publice, societate civilă, mass-media, comunităţi locale, parteneri ai dialogului social.
Care sunt drepturile lucrătorilor din UE pe care Eugen Teodorovici le-ar vrea limitate: Libera circulație este un principiu fundamental al Uniunii Europene Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris chiar în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, la articolul 45, potrivit Comisiei Europene. În plus, legislaţia secundară a UE şi jurisprudenţa Curţii de Justiţie prevăd drepturi clare ale cetățenilor Uniunii Europene în privința liberei circulații. Reamintim că ministrul finanțelor Eugen Teodorovici vrea să propună limitarea dreptului de a lucra în statele membre UE. Vezi în text drepturile cetățenilor pe piața muncii în UE și ce prevede Tratatul UE.
Corporate Report: GM în restructurare; Un tsunami tehnologic înghite cablul TV; Purceii chinezi și inteligența artificială; UE înfruntă marele dragon asiatic General Motors elimină slujbe și modele. Conform anunțului de luni, gigantul nord-american va scoate din fabricație modele cu vânzări nesatisfăcătoare și va reduce forța de muncă în SUA cu 8.000 de posturi
webPR: VESNA Arad a pariat pe calitate Economia Aradului a cunoscut un salt spectaculos in perioada 2008-2015, industria avind o crestere spectaculoasa de 163%, cel mai important sector de business fiind cel de componente auto. Municipiul Arad, cu cca. 160.000 de locuitori, parea un loc prielnic pentru investitii, din arhicunoscutele motive: orasul se afla in vestul tarii, la nici 500 km de Viena, deci problemele de infrastructura pe care le are Clujul, de exemplu, nu se aplica aici, autostrada reprezentind deja o buna deschidere catre vest, industria se afla deja in atentia multinationalelor, o dezvoltare viitoare a investitiilor fiind extrem de probabila, personalul aradean - mai apoi - are o educatie tehnica deloc de neglijat. Nu e de trecut cu vederea nici proximitatea municipiului Timisoara, care impreuna cu Aradul vor constitui in viitorul apropiat un pol de crestere.
VIDEO Japonezii cultivă viță de vie românească: Crama din Iași care a cucerit Țara soarelui răsare Unul dintre micii producători de vin din regiunea Moldovei i-a făcut pe niponi să aleagă vița de vie românească în defavoarea soiurilor din Franța și Italia. Cu o producție anuală de aproximativ 100 000 de sticle de vin din diverse sortimente, crama Gramma de pe colinele satului Vișani din Iași îi va ajuta pe doi investitori japonezi să cultive soiuri de viță de vie ­românească în țara lor.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version