CONSUMATOR
Studiu IRES și produsele cu risc redus
Foto: BAT
Articol Smile Media

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

de Smile Media
Miercuri, 22 Sept 2021 Economie | Consumator
Consumatorii români de glo, produsul BAT care încălzește tutunul în loc să-l ardă, consideră că aceste produse au mai puține efecte negative decât fumatul. Astfel, consumatorii afirmă că, în comparație cu fumatul, dispozitivele care încălzesc tutunul (THP) produc mai puțin miros, nu colorează în aceeași măsură dantura și îi fac să tușească mai puțin. În același timp, consumatorii consideră aceste produse mai puțin supărătoare pentru cei din jur întrucât impactul asupra calității aerului din interior este redus.
Expoziția celor 400 de opere de artă cu prețul de pornire de doar 100 de euro
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

400 de opere de artă cu prețul de pornire de doar 100 de euro

de HotNews.ro
Marţi, 21 Sept 2021 Economie | Consumator
Tradițional, Casa de Licitații A10 by Artmark scoate la licitație, sub marca Hanul cu Tei 1833, în fiecare sezon, un impresionant stoc de opere de artă cu prețul unitar de pornire de doar 100 de euro.
Black Friday
Foto: Dreamstime.com

Noi reguli de Black Friday și alte campanii, amenzi de până la 35.000 lei pentru magazine (proiect)

de CZ HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 Economie | Consumator
Guvernanții vor să împiedice comercianții să atragă consumatorii cu false reduceri de prețuri, de Black Friday sau alte campanii promoționale, printr-un proiect de hotărâre de guvern care prevede și noi amenzi, de până la 35.000 de lei, pentru magazinele contraveniente.
O colecție de monede românești, la Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Una dintre cele mai importante colecții de monede românești, scoasă la vânzare

de HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 Economie | Consumator
În premieră în România, a cărei piață de artă nu a fost până astăzi tentată de vânzări publice de numismatică importantă, este scoasă la licitație una dintre cele mai importante colecții de monede românești. Colecționarii de monede, obișnuiți până mai ieri să se intereseze de monede importante și să le tranzacționeze în cercuri restrânse, prin schimburi ori vânzări private, ori, mai rar, în străinătate, la casele de licitație specializate din Germania ori Elveția, sunt chemați în premieră să vizioneze și participe la licitația primei mari colecții importante de numismatică românească, pe data de 23 septembrie, joi săptămâna viitoare. Inițiativa aparține tot Artmark, ce a declarat că dorește să dezvolte și transparentizeze, în beneficiul colecționarilor și pasionaților domeniului, și accesul la piața și colecțiile de specialitate numismatică, formate în România ori străinătate.
Recuperare impact COVID
Foto: Comisia Europeana

Eurobarometru: Sănătatea și creșterea prețurilor - principalele probleme văzute de români / Când se așteaptă revenirea economică după criza COVID

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 13 Sept 2021 Economie | Consumator
Situația economică este principala preocupare la nivelul UE, urmată de mediu și schimbările climatice și de imigrație, în timp ce sănătatea continuă să fie principala problemă la nivel național, cu puțin înainte de situația economică a țării, arată cel mai recent eurobarometru al Comisiei Europene. În România, principalele probleme sunt sănătatea, apoi creșterea prețurilor și situația economică. Vezi în articol când se estimează revenirea din impactul pandemiei de COVID-19.
Deschiderea noului sezon de artă la Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Se deschide noul sezon al pieței românești de artă

de HotNews.ro
Luni, 13 Sept 2021 Economie | Consumator
Noul sezon al pieței românești de artă debutează la Artmark, după clasica vacanță de vară, cu cele mai multe evenimente de până acum, 5 la număr, dispuse de-a lungul lunii septembrie, mizând pe dezvoltarea și diversificarea pieței de profil în 2021-2022.
Carte cu Mine
Foto: Hotnews

Un startup din Cluj, „Carte cu mine”, intră pe nișa dedicată preșcolarilor și elevilor de școală primară

de Redactia HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Consumator
În 2020, cifra de afaceri a celor mai importante 70 de edituri din România abia ajungea la 84 de milioane de euro (plus 20-30 de milioane - cartea școlară), înregistrând o scădere de peste 7% față de anul precedent și păstrând România pe ultimele locuri din UE în privința vânzărilor de carte. Abia 1,3 milioane de români citesc, și nici aceștia nu depășesc o carte pe an, în medie. Adică, 3 euro cheltuiți, comparativ cu 108, cât cheltui un neamț!
Florin Citu despre salariul minim
Foto: Hotnews

VIDEO Cîțu: Propunerea creșterii salariului minim, surprinzător vă spun, a venit în primul rând de la patronate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Economie | Consumator
Premierul Florin Cîțu a susținut miercuri că "propunerea creșterii salariului minim a venit în mod surprinzător, în primul rând de la patronate". "Am avut două obiective în discuția de ieri și amândouă au fost atinse: unu - salariul minim să nu mai fie un instrument politic și de acord au fost și patronatele și sindicatele. Doi - și aici, surprinzător vă spun, propunerea cresterii salariului minim a venit în primul rând de la patronate. Deci a fost ușor să cădem de acord că trebuie să crească.", a spus Cîțu.
Claudiu Nasui
Foto: Arhiva personala

Năsui: Creșterea salariului minim brut este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat / Vor crește salariile bugetarilor și pensiile speciale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Economie | Consumator
Claudiu Năsui atacă miercuri creșterea salariului minim brut anunțată de premierul Florin Cîțu, precizând că măsura este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat. Măsura înseamnă automat creșterea tuturor salariilor bugetarilor, pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim, dar și a pensiilor speciale, care sunt bazate pe salariul minim brut. Soluția liberală pentru a crește salariile este reducerea impozitării muncii", spune ministrul USR-PLUS care și-a prezentat demisia din Guvern.
Buchete de trandafiri
Foto: Velvet Flower Shop

[P] Ce semnificație au trandafirii în funcție de culoare și cui îi poți dărui

de Smile Media
Miercuri, 1 Sept 2021 Economie | Consumator
Trandafirii sunt de departe cele mai populare flori din întreaga lume. Pot fi dăruiți oricărei persoane din viața noastră, indiferent de ocazie. Este important însă să ții cont de culoarea acestora dacă nu vrei să transmiți mesajul greșit.
Reducerea consumului de energie la birou
Foto: Unsplash.com

Cum să îți reduci factura la energie: Etichete energetice ale UE mai simple pentru produsele de iluminat, de la 1 septembrie

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 31 Aug 2021 Economie | Consumator
Pentru a-i ajuta pe consumatorii din UE să își reducă facturile la energie și amprenta de carbon, începând de miercuri, 1 septembrie 2021, va fi disponibilă în toate magazinele și la toate punctele online de vânzare cu amănuntul o versiune complet nouă a etichetei energetice a UE, recunoscută pe scară largă, pentru becuri și alte produse de iluminat.
furculite-plastic
Foto: Dreamstime.com

Ordonanța în Monitorul Oficial: Paie pentru băut, bețișoare de urechi, furculițe, farfurii și alte produse din plastic interzise

de CZ HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Consumator
Luni, 25 august 2021, s-a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de guvern 6/2021, privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, care prevede, printre altele, interzicerea comercializării în România a unor produse din plastic precum paiele pentru băut, furculițele, farfuriile și bețișoarele de urechi.
librarie online
Foto: Dreamstime.com

​Librărie online în România: Cât de bună poate fi o astfel de afacere?

de CZ HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Consumator
Nu știm. Sunt prea multe aspecte de luat în calcul. Dar dacă ne uităm la cererea de carte în rândul consumatorilor online din România, cifrele nu sunt deloc mari. Mai ales că pe 13 septembrie, trebuie să înceapă școala, poate n-ar fi rău să ne uităm și la consumul de produse culturale, din România.
Aspirator vertical
Foto: eMAG

[P] Ghid de cumpărare a aspiratoarelor verticale fără fir

de Smile Media
Joi, 26 Aug 2021 Economie | Consumator
Nu este nimic mai confortabil decât să apeși butonul de pe aspiratorul robot și acesta să înceapă curățarea de la sine. Din păcate, însă, un aspirator robot nu funcționează pentru curățarea canapelelor sau a interiorului mașinii și nici nu sunt cele mai bune pentru viraje sau în special în zone murdare. În aceste cazuri, este necesar să recurgi la alte tipuri de aspiratoare, precum modelul tradițional de tip sanie sau să pariez pe un aspirator vertical fără fir, model care oferă versatilitatea aspiratorului clasic cu confortul wireless-ului.
Atac phishing in numele DPD Romania
Foto: DPD

Compania de curierat DPD România, ținta unui atac de tip phishing

de C.V. HotNews.ro
Miercuri, 18 Aug 2021 Economie | Consumator
Compania de curierat DPD România a fost ținta unui atac de tip phishing miercuri, 18 august, a anunțat compania. Mai mulți clienți au primit un mesaj prin e-mail, expediat de la o adresă fără vreo legătură cu „@dpd.ro”, prin care erau îndemnați să își modifice datele livrării accesând un link-capcană.
OUG pentru debirocratizarea comertului
Foto: Claudiu Nasui / Facebook

​DOCUMENT Ordonanța „de la fermă la furculiță” care i-ar putea scoate din schema de comerț pe intermediari. Modelul de afaceri care funcționează deja în Europa

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 18 Aug 2021 Economie | Consumator
"Vă întrebați de ce nu scad prețurile produselor? Sau nu scad sub anumite praguri? Pentru că prin legea actuală acest lucru este amendat și descurajat printr-o birocrație infernală", a declarat miercuri ministrul Economiei Claudiu Năsui, care a anunțat că a scos în dezbatere un proiect de OUG pentru debirocratizarea comerțului. Actul va elimina obligația de a face cursuri inutile de vânzători și va legaliza modelul de afaceri „from-farm-to-fork”, adică direct de la fermă la furculiță, fără intermediari, interzis în prezent de ANPC. Vezi în articol ce bariere ar urma să fie eliminate prin noul OUG.

ANSVSA anunţă că, la finalul lunii august, vor fi reduse nivelurile maxime admise de plumb şi cadmiu în mai multe produse alimentare, inclusiv unele pentru bebeluşi şi copii

de I.B. HotNews.ro
Joi, 12 Aug 2021 Economie | Consumator
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că, la finalul lunii august, vor fi reduse nivelurile maxime de plumb şi cadmiu admise în alimente pentru bebeluşi şi copii, fructe, legume, unele tipuri de carne, potrivit News.
Plata facturilor prin aplicația PayPoint
Foto: PayPoint

[P] Câștigă timp la plata facturilor cu aplicația PayPoint

de Smile Media
Joi, 12 Aug 2021 Economie | Consumator
Cum ar fi să îți poți plăti toate facturile lunare într-un singur loc, din doar câteva click-uri, oriunde te-ai afla? Dar cum ar fi să ai și toate facturile la îndemână, într-un singur cont, totul 100% sigur și gratuit? Cu aplicația pentru smartphone PayPoint este posibil: iată de ce plata facturilor lunare pentru întreaga familie va deveni infinit mai ușoară!
Inghetata retrasa de la vanzare
Foto:

Nou sortiment de înghețată retras din magazine din cauza conţinutului de oxid de etilenă - „La strada” de căpşuni

de V.M. HotNews.ro
Joi, 5 Aug 2021 Economie | Consumator
Mai multe loturi de înghetaţă „La strada” de căpşuni au fost retrase din hipermarketurile Auchan, Cora şi Carrefour, după ce producătorul a fost informat că unul dintre stabilizatorii folosiţi are conţinut de oxid de etilenă peste limitele premise.
Inghetata retrasa de la vanzare
Foto:

Loturi de îngheţată retrase de la vânzare și din magazinele Carrefour și Auchan, din cauza conţinutului de oxid de etilenă

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 1 Aug 2021 Economie | Consumator
Mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare și din magazinele Carrefour și Auchan, din cauza prezenței oxidului de etilenă într-un aditiv utilizat - guma de carruba.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by