CONSUMATOR
Top 100 artiști români
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Top 100 artiști care au îmbogățit colecționarii

de HotNews.ro
Piața de artă prosperă, prețurile record sunt atinse în mod regulat și apoi din nou depășite de alte opere de artă, mai importante, semnate de artiștii ce devin din ce în ce mai cunoscuți. Procesul este continuu susținuți de colecționari, pasionați de artă ori pur și simplu investitori, care ajung fericiții proprietari legitimi ai acestor valori. Comorile de artă, adunate în colecții valoroase, aduc posesorilor nu doar capital material și o inspirată investiție în vremuri tulburi, ci și educațional și spiritual, precum și, nu în ultimul rând, o implicare în conservarea și promovarea patrimoniului cultural național.
Masca de protectie
Foto: pixabay.com

Protecţia Consumatorului a primit trei alerte noi despre măști de protecție neconforme

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Oct 2020 Economie | Consumator
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că a primit trei alerte noi despre măști de protecție neconforme.
Joc de șah cu tematică Star Wars
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Brâncuși și Brauner, în licitație

de HotNews.ro
Joi, 15 Oct 2020 Economie | Consumator
Multe surprize în Licitația unei Colecții de Avangardă, organizată de Artmark peste câteva zile. Părintele sculpturii moderne, Constantin Brâncuși, este surprins în fotografie - de către prietenul său, artistul avangardist Man Ray - alături de companioana sa de nădejde, câinele siberian Polaire (o figură cunoscută, alături de Brâncuși, în boema pariziană, căci sculptorul mergea regulat, împreună cu câinele său, la teatru, având loja proprie). Fotografia de colecție are, în licitație, un preț de pornire de 5.000 de euro. Brâncuși îl cunoaște în 1921 pe celebrul Man Ray, care îi va deveni profesor de fotografie - îi dă primele sfaturi, îi recomandă ce aparatură să achiziționeze, mai mult, îl ajută să-și facă o cameră obscură într-un colț al atelierului.
Expoziția Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Tonitza după Grigorescu

de HotNews.ro
Marţi, 13 Oct 2020 Economie | Consumator
Nicolae Grigorescu și Nicolae Tonitza, marii maeștri ai artei românești semnează 12 capodopere în Licitația de Toamnă, eveniment programat pentru 22 octombrie și care concentrează topul artiștilor români, râvnit de colecționari și pasionații de artă.
Expoziția Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Picturi românești de 200 de ani, scoase la licitație

de HotNews.ro
Joi, 8 Oct 2020 Economie | Consumator
Două capodopere ale picturii vechi românești sunt scoase la licitație în cel mai mare eveniment al pieței românești de artă din această toamnă. Operele care înnobilează Licitația deToamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești, din 22 octombrie, sunt realizate acum 200 de ani de către cel mai important portretist al boierimii pământene, Mihail Töpler.
Colectia LEGO Harry Potter
Foto: eMAG

[P] Iată cartea "Harry Potter" care ar putea valora chiar și $65.000!

de Smile Media
Miercuri, 7 Oct 2020 Economie | Consumator
O primă ediție rară a unei cărți „Harry Potter” considerată a fi un „sfânt graal” ar putea valora până la 65.000 de dolari atunci când va fi scoasă la licitație luna viitoare. Copia din „Harry Potter și piatra filosofală” a fost cumpărată inițial acum mai bine de 20 de ani, de un vânzător anonim pentru a-și învăța copiii în limba engleză, relatează agenția de știri britanică SWNS. De atunci, a stat pe un raft și vânzătorul a decis să o valorifice, uimindu-l când a aflat ce sumă ar putea obține.
Masca
Foto: Dreamstime.com

România a importat măști de 272 milioane euro din afara UE, în primele 6 luni

de CZ HotNews.ro
Marţi, 6 Oct 2020 Economie | Consumator
Comerțul cu măști de protecție a explodat și în România, online și offline, din cauza pandemiei de coronavorus COVID-19, în țara noastră fiind importate din afara UE astfel de mărfuri în valoare de 272 de milioane de euro, în primele 6 luni ale anului 2020.
Vacanta
Foto: Getty Images / Digi 24

Bilanțul intereselor pentru vacanță: Ce au căutat românii în 2020

de RA HotNews.ro
Vineri, 2 Oct 2020 Economie | Consumator
Sezonul vacanțelor în 2020 a fost unul atipic și s-a desfășurat în condiții speciale, dat fiind contextul creat de pandemia COVID-19. Care au fost schimbările, ce au căutat românii, dar și cum se compară acest sezon cu cel din anul precedent, potrivit analizei unei agenţii de SEO.
Licitații online
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Vânzări 100% la primele licitații de artă din noul sezon/ Noul sezon al pieței de artă românești a debutat cu un record absolut.

de HotNews.ro
Vineri, 2 Oct 2020 Economie | Consumator
Primele două licitații de artă, de fapt două părți ale aceleași Licitații a unei Colecții de Artă Bucureștene, organizate de casa de licitații A10 by Artmark, au înregistrat adjudecări de 100%. Au fost scoase la vânzare aproximativ 500 de opere de pictură românească și europeană, fie istorice, fie contemporane, de la un preț unitar de pornire, specific licitațiilor cu caracter de lichidare de patrimoniu (organizate sub egida mărcii asociate Hanul cu Tei bu Artmark), nu puține dintre acestea semnate de mari artiști, precum Aman, Iser, Mutzner, Baba, Câlția sau Piliuță.
dulciuri
Foto: YouTube

California: Berkeley va interzice chipsurile și dulciurile la casele supermarketurilor

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 25 Sept 2020 Economie | Consumator
Orașul Berkeley, un bastion progresist din nordul Californiei, va interzice vânzarea produselor exagerat de dulci sau sărate la casele supermarketurilor sau în imediata lor apropiere (impuls market) pentru a promova o alimentație mai sănătoasă, o premieră în Statele Unite, potrivit presei locale, citată de AFP.
Licitatia de Design de Interior de la Palatul Cesianu
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Salvador Dali ridică pe soclu, în România, zeița iubirii Venus

de HotNews.ro
Miercuri, 23 Sept 2020 Economie | Consumator
"Venus din Milo" a fost prima sculptură creată de maestrul suprarealist Salvador Dali. Întâia experiență în calitate de sculptor este redată chiar de artist în autobiografia sa „La vie secrète” (Viața secretă a lui Salvador Dali), unde povestește cum, în copilărie, a realizat un model al lui Venus din Milo după o imagine de pe o cutie de creioane, dându-i o bucurie erotică necunoscută.
Masa de șah din fosta colecție Nicolae Ceaușescu
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Ceaușescu, pe tabla de șah

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Luni, 21 Sept 2020 Economie | Consumator
Un împătimit al jocului de șah, fostul dictator Nicolae Ceaușescu își petrecea timpul liber practicând celebrul sport al minții alături de miniștri, parteneri sau tovarăși de partid. Astăzi, una dintre mesele de șah din fosta colecție Nicolae Ceaușescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitației de Design de Interior din 1 octombrie.
Glovo
Foto: Glovo

Glovo renunță la afacerile sale din America Latină. Prețul tranzacției

de CZ HotNews.ro
Joi, 17 Sept 2020 Economie | Consumator
Startup-ul de livrări Glovo, activ și pe piața din România, se retrage din America Latină, toate operațiunile sale de acolo fiind preluate de germanii de la Delivery Hero, au anunțat, miercuri seara, oficial, cele două companii.
Sebastian Siemiatkowski, CEO Klarna
Foto: Hotnews

Cel mai nou decacorn european este platforma online Klarna

de CZ HotNews.ro
Marţi, 15 Sept 2020 Economie | Consumator
Platforma online Klarna, prin care utilizatorii pot cumpăra în rate diverse produse de la magazinele înregistrate, a primit, marți, o investiție de 650 de milioane de dolari, în urma căreia fintech-ul suedez a fost evaluat la 10,65 miliarde de dolari, devenind cel mai nou decacorn european, adică un startup care ajunge la o valoare de cel puțin 10 miliarde de euro fără să fie listat la bursă.
Expoziția Licitației unei Colecții Bucureștene de Artă
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Noul sezon al pieței românești de artă, oficial, deschis

de HotNews.ro
Marţi, 15 Sept 2020 Economie | Consumator
După o tradițională și binemeritată vacanță de 2 luni, pe timpul verii, noul sezon al pieței românești de artă debutează la Artmark cu peste 1.000 de piese de colecție, cu prețuri medii de pornire între 100 și 500 de euro, dispuse în 4 evenimente culturale de amploare. Noutatea pe care o aduce deschiderea sezonului este bogăția și diversitatea de opțiuni de economisire ori investiție pe termen mediu și lung - de la artă de patrimoniu la artă contemporană, de la decorativă de epocă la design de autor contemporan.
Allegro
Foto: Dreamstime.com

Cea mai mare platformă de comerț online din Polonia, Allegro, estimată la o valoare de 10 miliarde euro

de CZ HotNews.ro
Luni, 14 Sept 2020 Economie | Consumator
Cea mai mare platformă de comerț online din Polonia, Allegro, urmează să se listeze la bursa de la Varșovia la o valoare estimată de 10-12 miliarde de euro, scrie FT, citat de Tech.eu.
telemunca
Foto: pxfuel.com

Ajutorul de 2.500 de lei pentru telemuncă. Formularele necesare

de CZ HotNews.ro
Vineri, 11 Sept 2020 Economie | Consumator
A apărut Ordinul ministrului Muncii 1376/2020 în Monitorul Oficial de joi, care cuprinde declarația pe proprie răspundere și alte formulare pe care trebuie să le trimită firmele la agențiile de ocupare a forței de muncă pentru a beneficia de ajutoarele de câte 2.500 de lei pentru achiziționarea de laptopuri pentru telesalariați.
Combine frigorifice Miele
Foto: Miele

[P] 5 greșeli de evitat în alegerea frigiderului perfect

de Smile Media
Marţi, 8 Sept 2020 Economie | Consumator
Fie că este vorba de renovarea bucătăriei sau dorința de upgrade a celui deja existent, alegerea unui nou frigider se poate dovedi o misiune mai complicată decât la prima vedere. Și, uneori, chiar cu bătăi de cap pe termen lung, dacă modelul se dovedește nepotrivit. Cu o experiență de peste 100 de ani în electrocasnice premium și inovații permanente aduse industriei refrigerării, Miele a compilat 5 cauze care pot conduce la alegerea greșită a noului frigider:
Mopul electric de la Karcher
Foto: Karcher

[P] Mopul electric - igienă sigură, la îndemână și de neegalat!

de Smile Media
Luni, 7 Sept 2020 Economie | Consumator
Igienă și dezinfectare în doar câteva clipe, asta ne dorim cu toții în propria locuință de când pandemia ne-a schimbat prioritățile. Noțiuni precum „antibacterian” sau „dezinfectant” au devenit cuvinte de legătură, iar curățenia casei ocupă primele locuri în topul celor mai importante activități. Puțini își dau seama, însă, că cea mai mare suprafață ce necesită o igienizare constantă se află chiar sub picioarele lor. Încă din momentul în care intrăm în casă putem transporta pe tălpile încălțămintei bacterii și murdărie, ce trebuie eliminate cât mai repede.
Amazon Seller
Foto: Amazon

Amazon se luptă cu review-urile false la produse de pe marketplace

de CZ HotNews.ro
Luni, 7 Sept 2020 Economie | Consumator
Mii de review-uri false au inundat marile platforme marketplace, pentru promovarea înșelătoare a produselor unor seller-i independenți, gigantul Amazon dând, însă, asigurări că le combate folosind tehnologii puternice de machine learning, transmite CNBC.com .

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by