CONSUMATOR
EPP Group
Foto: eppgroup.eu
Articol susținut de PPE

Grupul PPE susține tratamentul egal pentru toți consumatorii, prin eliminarea dublului standard la produsele de pe piața comună a Uniunii Europene

de Smile Media
Joi, 13 Sept 2018 Economie | Consumator
Azi 13 septembrie, Parlamentul European voteaza un raport care își propune să elimine diferențele între produsele vândute sub aceeași marcă și în același tip de ambalaj în diferitele țări ale Uniunii Europene. Adina Vălean, președinte al comisiei ENVI care se ocupă de siguranța alimentară în PE și membru al Grupului Popularilor Europeni, spune că acest raport pune presiune pe Comisie pentru a proteja consumatorii din statele estice.
EPP Group
Foto: eppgroup.eu
Articol susținut de PPE

PPE susține un pachet legislativ care luptă împotriva rezistenței antimicrobiene

de Smile Media
Marţi, 11 Sept 2018 Economie | Consumator
În prezent Uniunea Europeană pierde 1,5 miliarde de euro anual din pricina rezistenței antimicrobiene, o problemă de sănătate publică extrem de importantă atât la nivel european, cât și mondial. Statisticile arată că în Uniunea Europeană peste 25 de mii de oameni mor în fiecare an din pricina super-microbilor rezistenți la tratament. La nivel global cifrele ajung la 700.000 de victime și vor crește până la 10 milioane în anul 2050.
EPP Group
Foto: eppgroup.eu
Articol susținut de PPE

Grupul PPE din Parlamentul European sprijină oportunitățile economice reprezentate de economia circulară

de Smile Media
Vineri, 7 Sept 2018 Economie | Consumator
Uniunea Europeană are un nou pachet concret de legislație care reglementează problema deșeurilor, a separării și reciclării lor ca parte a economiei circulare. Noile ținte care trebuie îndeplinite în privința reciclării deșeurilor municipale sunt de 55% până în 2025, 60% până în 2030 și 65% până în 2035. În timpul negocierilor s-a obținut o derogare de 5 ani care se aplică statelor membre mai puțin performante. Derogarea este de 5% pentru fiecare dintre aceste ținte.
Petre Daea
Foto: Camera Deputatilor

Ministrul Daea, ironic, întrebat de demisie din cauza pestei procine: Vreți să intrați cu mine în afacerile acestea de creștere a oilor. Valoarea despăgubirilor cerute pentru sacrificarea porcilor

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 28 Aug 2018 Economie | Consumator
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a răspuns ironic unei jurnalste care l-a întrebat dacă ia în calcul demisia din funcție ca urmare a gestionării crizei pestei porcine din România. El a menționat că în acest moment valoarea despăgubirilor care trebuie acordate fermierilor cărora le-au fost eutanasiați porcii sdepășește 1 milion de euro, dar plățile sunt mult mai mici.
WalMart
Foto: walmart.com

Cel mai mare lanț de hipermaketuri convenționale investește 16 miliarde de dolari într-un marketplace online, să atace Amazon

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Aug 2018 Economie | Consumator
Tendința de extindere a afacerilor de comerț convențional de a se extinde în online continuă: cel mai mare lanț de hipermarketuri din lume, Walmart, investește 16 miliarde de dolari în marketplace-ul Flipkart, pentru a ataca astfel pozițiile Amazon, liderul mondial în e-commerce.
Agricultori romani
Foto: AGERPRES

Țările Grupului de la Vişegrad solicită măsuri mai stricte împotriva distribuitorilor incorecţi

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Aug 2018 Economie | Consumator
Ţările Grupului de la Vişegrad (V4) alături de miniştrii agriculturii din Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi România, au semnat miercuri la Nitra (Slovacia) o declaraţie comună privind punctul de vedere comun în legătură cu proiectul directivelor pentru reducerea practicilor neloiale ale distribuitorilor, elaborate de Comisia Europeană, potrivit MTI sși Rador.
Porcii de la DAB Zootehnica Tulcea
Foto: Hotnews

Un fermier din Tulcea se plânge că statul îi ține porcii în carantină și nu-i poate vinde

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 13 Aug 2018 Economie | Consumator
Un crescător de porci din județul Tulcea acuză Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) că îi ține sub carantină ferma, în mod nejustificat, deși porcii săi nu sunt contaminați cu pesta porcină africană (PPA).
Franciza
Foto: Pixabay

Se va face lege nouă pentru micile afaceri în franciză, gen Shop & Go, 5 to Go sau Meli Melo. Descarcă proiectul inițial

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Aug 2018 Economie | Consumator
Reglementările românești privind afacerile în franciză, așa cum sunt magazinele Shop&Go și Meli Melo sau cafenelele 5toGo, vor fi modificate, însă prin proiect de lege, ci nu prin ordonanță de urgență cum se dorea inițial, ceea ce va prelungi introducerea noilor reguli.
De cati bani ai avea nevoie pentru un trai decent?
Foto: Hotnews

SONDAJ De câți bani ai avea nevoie pentru un trai decent în România?

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Aug 2018 Economie | Consumator
Un român ar avea nevoie de circa 2000 de lei, fără a lua în calcul ratele și chiria, pentru a duce un trai decent într-unul din orașele mari ale țării, potrivit bazelor de date consultate de HotNews.ro și a statisticilor de profil.
De câți bani crezi că ai avea nevoie pentru un trai decent?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Gandac in mancare la un mall
Foto: Facebook

Galați: Trei restaurante din mall, închise, după ce inspectorii OPC au găsit gândaci în bucătării

de V.M. HotNews.ro
Luni, 23 Iul 2018 Economie | Consumator
Aproape toate restaurantele din mall-ul din Galați, unde au fost filmați gândaci în mâncare, au probleme, trei dintre ele fiind închise după ce au fost găsite insecte în zona unde se prepară mâncarea, transmite Mediafax.
magazin online de fashion
Foto: commons.wikimedia.org

Ce cumpără românii vara din magazinele online de fashion

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Consumator
Sezonul cald presupune noi provocări pentru vânzătorii online din zona de fashion și lifestyle, pe fondul apetitului crescut al consumatorilor pentru călătorii și diminuarea interesului pentru îmbrăcăminte și accesorii. Care sunt obiceiurile de cumpărături ale românilor pe timp de vară, când vine vorba de modă.
Legume congelate
Foto: Flickr/ siddhu2020

ANSVSA: În urma scandalului Listeria, și legumele congelate vor avea etichete speciale

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 15 Iul 2018 Economie | Consumator
În urma discuțiilor purtate săptămâna trecută la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor să se menționeze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea să fie preparate termic înainte de a fi consumate, arată un comunicat al Autorității Sanitar-Veterinare (ANSVSA).
Legume congelate
Foto: Flickr/ siddhu2020

​Alertă alimentară privind bacteria Listeria: Marile lanțuri de supermarketuri anunţă clienţii să aducă înapoi fructele și legumele congelate

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 10 Iul 2018 Economie | Consumator
Mai multe lanţuri de supermarketuri din țara noastră și-au anunțat clienții să returneze unele dintre produsele congelate cumpărate, după ce ANSVSA a anunțat că a fost notificată oficial că și România ar putea fi printre țările afectate de produsele contaminate cu bacteria Listeria Monocytogenes, bacterie ce a provocat deja nouă decese în Europa.
Numarul de sit-uri de productie pentru aparate electrocasnice in tarile europene
Foto: APPLiA

Cât folosesc în medie europenii electrocasnicele și ce spun producătorii despre scurtarea artificială a duratei de viață a unui aparat

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 10 Iul 2018 Economie | Consumator
În medie europenii folosesc 10-12 ani o mașină de spălat sau un frigider, iar durata nu s-a schimbat în ultimele patru decenii, a spus într-un interviu pentru HotNews, Paolo Falcioni, director general APPLiA, Asociația Europeană a Producătorilor de Electrocasnice. Mulți consumatori sunt convinși că producătorii scurtează artificial viața aparatelor, pentru a-i determina pe clienți să cumpere mai des un produs nou. În articol puteți citi opinia lui Falcioni despre acest subiect controversat.
Legume congelate
Foto: Flickr/ siddhu2020

EFSA: Porumbul congelat din Ungaria, sursa probabilă a contaminării cu bacteria care afectează Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie / 47 de îmbolnăviri raportate, inclusiv 9 decese

de V.M. HotNews.ro
Joi, 5 Iul 2018 Economie | Consumator
Porumbul congelat şi posibil alte legume congelate sunt sursa probabilă a contaminării cu bacteria Listeria Monocytogenes care afectează Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia şi Marea Britanie, se arată într-un comunicat publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), citează Agerpres.
Turism
Foto: Pixabay

De la 1 iulie, noi obligații pentru agențiile de turism din UE, inclusiv pe internet

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 29 Iun 2018 Economie | Consumator
Agențiile de turism din Uniunea Europeană ar trebui să aibă noi obligații față de clienți,  din 1 iulie 2018, când începe aplicarea unei directive UE în toate statele membre, a informat vineri Comisia Europeană, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. În schimb, autoritățile române nu au transpus până acum directiva europeană, motiv pentru care nu este clar în ce măsură se aplică în România.
Amazon
Foto: Amazon

Amazon, Alibaba și eBay vor elimina produsele periculoase din marketplace, printr-un acord european

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 25 Iun 2018 Economie | Consumator
Patru mari companii care operează marketplace-uri on-line, pe care vând bunuri diverși comercianți, au semnat luni un acord cu Comisia Europeană pentru a retrage mai repede produsele periculoase listate pe platforme. Măsura se aplică pentru toate cele 28 de state ale  Uniunii Europene, inclusiv în România.
Piatraonline.ro
Foto: Smile Media

[P] 31 de motive pentru a alege grătarele de grădină PIATRAONLINE

de Smile Media
Vineri, 8 Iun 2018 Economie | Consumator
Grădina a devenit un spațiu important care definește conceptul de acasa – acel loc intim și personal în care relaxarea este principala caracteristică. Amenajarea ei poate deveni un proiect important, căruia trebuie să-i dedici timp și multă atenție, iar elementele care vor umple acest spațiu cu siguranța vor dicta ambianța. Grătarul a devenit un element important într-o familie, care nu ar trebui să lipsească din gradina ta, mai ales că în societatea româneasca grătarul alături de prieteni a devenit o activitate cotidiană – un prilej sau un motiv pentru care oamenii dragi se strâng în jurul unei mese și petrec timp împreună, așa cum este pentru francezi ieșirea în parc la un picnic.
Felicitari! Au castigat!
Foto: Delaco

[P] Premieră în România! Singura promoție unde garantat NU câștigi nimic pentru tine. Ce vor face Cătălina Ponor, Marian Râlea și Dana Rogoz cu 185.000 de premii

de Smile Media
Joi, 7 Iun 2018 Economie | Consumator
DELACO a lansat prima promoție din istorie unde consumatorii garantat nu au nicio șansă să câștige niciun premiu. Nimic pentru ei! Cu cât mai mult cașcaval Delaco DeSenviș cumpărat, cu atât mai multe șanse să nu câștige marile premii.
Dar mii de copii le vor mulțumi.
Paie din plastic
Foto: publicdomainpictures.net

Comisia Europeană propune interzicerea materialelor plastice de unică folosință

de V.M. HotNews.ro
Luni, 28 Mai 2018 Economie | Consumator
Comisia Europeană propune interzicerea materialelor plastice de unică folosință pentru a contribui la protejarea vieții marine, relatează Mediafax citând BBC.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version