CONSUMATOR
Unicredit: Averea romanilor va creste cu 19% intre 2008 - 2009  Averea romanilor va inregistra, in perioada 2008 - 2009, o crestere medie de 19% pe an, in vreme ce in regiunea Europei Centrale si de Est se preconizeaza o crestere medie de 14%, se arata intr-un raport al grupului financiar Unicredit. Avansul economisirii va avea o dinamica foarte rapida si in Rusia (31%), Bulgaria (21%) si Turcia (19%).
Alimente alterate la un centru de plasament din Botosani Inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului au descoperit, la complexul "Floare de colt" din Dorohoi, care apartine Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului, zeci de kilograme de alimente alterate. Produsele alterate ar fi trebuit sa asigure masa a 170 de copii institutionalizati.
Predilectia pentru consum a americanilor - la cel mai scazut nivel din ultimii 2 ani Predilectia pentru consum a americanilor a atins, in luna noiembrie, cel mai scazut nivel din ultimii 2 ani. Potrivit raportului lunar al Universitatii din Michigan pentru studiul comportamentului consumatorilor, citat de site-ul MarketWatch.com, predilectia pentru consum a americanilor a ajuns, in luna noiembrie, la un index de 76,1, comparativ cu 80,9, in luna octombrie, si fata de o cifra de 92,1, in luna noiembrie a anului trecut. Potrivit studiului, cresterea preturilor la combustibili si produse alimentare a avut un impact "devastator" asupra bugetului americanilor.
Bunurile de larg consum sunt cu 40% mai scumpe in Romania decat in Bulgaria Bunurile de larg consum sunt, in medie, cu 40% mai scumpe in Romania decat in Bulgaria, iar tendinta se va mentine si in perioada urmatoare, in ciuda faptului ca in Romania, comertul modern este mult mai dezvolatat decat in tara vecina, releva un studiu al Gfk, citat de NewsIn. In Romania, dezvoltarea comertului modern a fost favorizata mai ales de expansiunea marilor lanturi de hipermarket-uri, precum si cea a discounter-ilor, care au ajuns la cote de piata de 13%, respectiv 5%.
Program de luat spaga: ghisee deschise o ora la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Spaga nu dispare, se adapteaza. Programul cu publicul al Oficiului pentru Cadastru si Publicitate Imobiliara se limiteaza la o ora, iar cetatenii care ajung aici ca sa-si intabuleze un teren sau un imobil, adica sa si-l treaca in proprietate, trec printr-un infern birocratic. In Bucuresti sau in Cluj au loc sute de tranzactii pe zi si circula tot atatea solicitari de intabulare. Cei mai multi cetateni sustin ca problemele se rezolva de regula cu o spaga platita prin avocati sau agentii imobiliare, care au deja “usile deschise” la Cadastru. Cei cativa care aleg sa mearga pe calea legala risca sa fie amanati cu saptamanile, chiar daca platesc taxe de urgenta.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică