EUROFONDURI
Fonduri nerambursabile
Foto: Dreamstime

Fonduri europene 2018: Promovarea produselor agroalimentare pe pietele internationale

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 12 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Asociatiile de producatori din Uniunea Europeana, inclusiv din Romania, pot accesa si in anul 2018 fonduri europene pentru promovarea produselor agroalimentare pe pietele internationale, Comisia Europeana anuntand, vineri, ca va acorda anul acesta o finantare de 169 de milioane de euro pentru aceste activitati, cu 27 de milioane de euro mai mult decat in 2017.Fonduri
Foto: Dreamstime

APIA: Termenul pana la care fermierii trebuie sa depuna cererile pentru ajutorul de motorina

de CZ HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat, joi, termenul pana la care fermirii vor mai putea sa depuna cererile pentru ajutorul de motorina aferen ultimelor 23 luni din anul trecut.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start Up Nation: Ministerul Fondurilor UE anunta 93,7 milioane euro. Ce categorii de firme vor putea beneficia

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 11 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a semnat trei contracte de finantare, in valoare totala de aproximativ 93,7 milioane euro, in cadrul apelului de proiecte de tip noncompetitiv Romania Start Up Nation, editia 2017, a anuntat, joi, MDRAPFE, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fonduri nerambursabile
Foto: Dreamstime

Calendar 2018: Fonduri europene pentru mici afaceri si antreprenoriat

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 10 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
S-a publicat calendarul calendar estimativ al apelurilor de proiecte care ar urma sa se lanseze in perioada ianuarie-martie 2018, cuprinzand, printre altele si fonduri europene destinate afacerilor mici si mijlocii si programelor de stimulare a antreprenoriatului in randul populatiei Romaniei.
Fonduri
Foto: Dreamstime

Start Up Nation: Situatia la zi si asteptarea antreprenorilor. Ce va fi in editia 2018

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 8 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Programul de finantare nerambursabila pentru mici afaceri Start-Up Nation, editia 2017, continua cu certificarea cheltuileilor si efectuarea platilor, in anul 2018, dupa cum da statul asigurari, in timp ce destui antreprenori care s-au calificat la finantare, precum si consultanti se plang de procesul greoi care le intarzie afacerile. In plus, Ministerul pentru Mediul de Afaceri sustine ca intr-o noua sesiune, 2018, a programului, urmeaza sa ceara de la Guvern noi fonduri, peste nivelul de 700 milioane lei, credite de angajament prevazute in bugetul de stat 2018.
Fonduri
Foto: Dreamstime

Fondurile UE de max. 40.000 Euro pentru mici afaceri: Semnarea contractelor de finantare de catre organizatiile care vor imparti banii

de CZ HotNews.ro
Vineri, 5 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Apar noi informatii despre fondurile europene de maximum 40.000 de euro pentru romanii care vor sa-si deschida mici afaceri in programul Romania Start Up Plus, fiind anuntat termenul estimativ pana la care organzatiile care vor imparti banii catre antreprenorii aspiranti ar urma sa semneze comtractele de finantare cu statul.
Programul Tomate
Foto: Pixabay

Fonduri nerambursabile 2018: 40 milioane euro pentru producatori romani de rosii

de CZ HotNews.ro
Joi, 4 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Producatorii romani de rosii in sere si solarii vor putea primi si in anul 2018 ajutoarele nerambursabile de maximum 3.000 de euro fiecare, in cadrul schemei de minimis pentru tomate, cu o valoare totala de 183 milioane lei (circa 40 milioane euro) in acest an, potrivit unei hotarari de guvern publicate joi in Monitorul Oficial.

670 de milioane de lei de la UE pentru modernizarea unor drumuri din cinci judete

de RH HotNews.ro
Miercuri, 3 Ian 2018 Economie | EuROfonduri
Ministerul Dezvoltarii si Fondurilor Europene anunta intr-un comunicat semnarea a sase proiecte in valoare totala de peste 800 milioane lei (dintre care 670 milioane lei fonduri europene), prin care se vor reabilita circa 230 km de drumuri in judetele Brasov, Covasna, Mures, Sibiu si Vaslui.

Ministerul Dezvoltarii a lansat in ultimele doua luni apeluri de proiecte din bani europeni in valoare de 2,3 miliarde de euro 

de Alina Neagu HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin autoritatile de management pentru programele gestionate, a lansat, in lunile noiembrie si decembrie, apeluri de proiecte in valoare totala de aproximativ 2,3 miliarde euro fonduri europene, anunta institutia, intr-un comunicat.

DNA suspecteaza functionari de la Fonduri Europene ca i-au ajutat pe sefii din Tel Drum sa ia bani UE incorect

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 29 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Functionari de la Fonduri Europene sunt suspectati de procurorii anticoruptie ca ar fi ajutat pe sefii din compania Tel Drum sa obtina incorect fonduri europene, un nou dosar de cercetare penala urmnd sa fie disjuns din dosarul existent, potrivit rechizitoriului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cazul unor sefi ai firmei mentionate, trimisi in judecata. Procurorii mentioneaza si ca actualul ministru Marius Nica a avizat un act prin care un proiect al Tel Drum a devenit finantabil, prin majorarea bugetului alocat apelului de proiecte.
Fonduri
Foto: Dreamstime

Un ordin bizar al ministrului Finantelor publicat vineri seara inainte de mini-vacanta de Craciun a restrictionat unele plati in Start Up Nation si alte programe de finantare IMM, dar si in primarii

de C. Zamfir, C. Pantazi HotNews.ro
Joi, 28 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a dat chiar inainte de Craciun un ordin de ministru pe care si l-a modificat a doua zi printr-un alt ordin. Efectul acestei miscari bizare este ca unele plati asteptate de antreprenori in programul Start Up Nation, dar si in alte programe de finantare a IMM-urilor din bugetul de stat pe anul 2017 vor fi blocate cel putin temporar, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse din sistem. Micii antreprenori sunt victime colaterale, cei vizati de masura fiind de fapt primarii, care se vad in impozibilitatea de a face platile de final de an. In schimb, Guvernul mai economiseste niste bani, bineveniti pentru a se incadra in limita de deficit bugetar de sub 3% din PIB. Si Ministerul Dezvoltarii se confrunta cu probleme la platile pe final de an, potrivit unor surse oficiale.
Start-upNation
Foto: StartupCafe.ro

LISTA Fondurilor pentru firme 2018:  Start-Up Nation si celelalte ajutoare nerambursabile de la stat pentru mici afaceri

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 22 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Start-Up Nation 2018 si alte programe de finantare a micilor afaceri se regasesc in bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, stabilit vineri de Parlament. Senatorii si deputatii au adoptat vineri, cu 255 de voturi pentru si 95 impotriva, bugetul de stat pe anul 2018, care contine si fondurile Ministerului pentru Mediul de Afaceri in forma iesita din comisiile de buget ale Parlamentului.
Mihnea Gîngioveanu
Foto: Hotnews

Patru tineri romani au obtinut 50.000 Euro de la UE, pentru un proiect de realitate augmentata

de CZ HotNews.ro
Joi, 21 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
O firma din Romania, care realizeaza un proiect de navigatie interioara prin realitate augmentata, a obtinut o finantare de 50.000 de euro de la Uniunea Europeana, a informat, joi, Comisia Europeana printr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Fonduri UE 2018 pentru SRL, PFA, II: 100.000 Euro - 1 milion Euro pentru afaceri cu livezi. Descarca Ghidul solicitantului

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 21 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Romanii care fac afaceri cu livezi vor putea obtine noi fonduri europene de 100.000 de euro - 1,05 milioane de euro, pentru investitii, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anuntand joi data deschiderii inscrierilor.
Lista contracte semnate
Foto: Hotnews

Start-Up Nation 2017: LISTA firmelor care au semnat contracte de finantare cu statul

de CZ HotNews.ro
Joi, 21 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat lista oficiala a firmelor care au semnat contractele de finantare in cadrul programului Start Up Nation 2017, prin care statul spune ca va acorda fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei, pentru investitii.
Start-upNation
Foto: StartupCafe.ro

Start Up Nation 2017: Banca Transilvania a aprobat cele mai multe credite-punte pentru antreprenori (oficial)

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 20 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Banca Transilvania a aprobat cele mai multe credite-punte antreprenorilor care s-au calificat la ajutoarele nerambursabile de la stat de maximum 200.000 de lei prin parogramul Start Up Nation 2017, potrivit informatiilor oficiale comunicate, miercuri, de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start Up Nation: Blocaj la Fondul de contragarantare a creditelor - acuza initiatorul programului

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 19 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Firmele care s-au calificat pentru ajutoarele nerambursabile de maximum 200.000 de lei in programul Start Up Nation 2017 si au optat pentru credite-punte se confrunta cu anumite blocaje in obtinerea banilor pentru implementarea investitiilor, din cauza unei lentori la nivelul Fondului Roman de Contragarantare, a acuzat, marti, fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, initiatorul programului de finantare.
Corina Cretu
Foto: Comisia Europeana

Corina Cretu: Peste 60% din investiţiile publice din România sunt create prin fonduri europene,

de Ionut Baias HotNews.ro
Luni, 18 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Peste 60% din investitiile publice din Romania sunt create prin fonduri europene, a declarat, luni, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, in cadrul "Galei Fondurilor Structurale", potrivit Agerpres.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

LISTA: 10 firme romanesti semneaza pentru fonduri UE de 1,8 milioane de euro

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 18 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Zece firme mici si mijlocii (IMM) romanesti semneaza, luni, contracte de finantare cu reprezentantii statului pentru proiecte europene  in valoare totala eligibila de peste 8,76 milioane lei (peste 1,8 milioane euro) pentru investitii in achizitionare de echipamente, dezvoltare, inovare si cresterea competitivitatii pe piata locala, a informat Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

623 milioane lei din fonduri europene pentru 17 proiecte cu beneficiari publici si privati

de RH HotNews.ro
Luni, 18 Dec 2017 Economie | EuROfonduri
Ministrul delegat pentru Fonduri  Europene, Marius Nica, a semnat luni 17 contracte de finanțare pentru proiecte finantate din fonduri UE prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Sapte proiecte vor fi realizate de institutii de stat, iar celelalte zece proiecte - de firme private, potrivit unui comunicat al institutiei.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri