EUROFONDURI
Liviu Dragnea
Foto: Agerpres

OFICIAL Ministerul Dezvoltarii, despre lucrarile din dosarul Tel Drum-Dragnea: Corectiile de milioane de euro au fost platite din bugetul de stat, in 2014

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 17 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Corectiile financiare de milioane de euro decise in cazul a doua lucrari care fac acum obiectul dosarului Dragnea-Tel Drum, deschis de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), au fost platite in anul 2014, de la bugetul de stat al Romaniei, a confirmat oficial Ministerul Dezvoltarii Regionale (MDRAPFE). Prin aceste corectii, Romania a suportat din bugetul propriu cheltuielile efectuate in poiectele europene in cauza, neutilizand in loc banii de la Uniunea Europeana. Intr-un raspuns oferit vineri la solicitarea HotNews, ministerul precizeaza ca la una dintre lucrari MDRAPFE va fi nevoit sa se constituie parte civila intr-un eventual proces penal in acest caz, pentru a-si putea recupera acest prejudiciu de la presupusii vinovati.Director adjunct APIA Olt: Daca nu va fi aliniata grila de salarizare, protestele vor continua

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Directorul executiv adjunct al APIA Olt, Doru Neacsu, a declarat joi seara, dupa vizita ministrului Agriculturii la sediul APIA de la Slatina, ca este convins ca angajatii institutiei vor continua protestele daca nu va fi aliniata grila de salarizare din centrele judetene si locale la cea din aparatul central, potrivit Agerpres.
Fonduri nerambursabile 2017
Foto: Dreamstime

35.000 Euro, fonduri europene pentru romani care se intorc din strainatate, sa-si deschida mici afaceri in Romania

de CZ HotNews.ro
Joi, 16 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Romanii plecati la munca in strainatate si care se intorc in tara pot obtine fonduri nerambursabile de 35.000 de euro plus cursuri de antreprenoriat, pentru a-si deschide mici afaceri in Romania, intr-unul dintre proiectele pe fonduri europene din linia de finantare Diaspora Start-up, au informat joi organizatorii, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Start-up Nation 2017. Laufer: Vom face platile fara probleme pe anul acesta

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 15 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat pierde 78,5 milioane de lei la cea de-a doua rectificare bugetara a anului 2017, insa ministrul Ilan Laufer da asigurari ca are disponibile toate sumele necesare pentru platile pe anul in curs catre beneficiarii din programul Startup Nation 2017 si celelalte programe de finantare.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Start-up Nation 2017: A terminat si Agentia Iasi evaluarea dosarelor

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 14 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
A terminat si Agentia Iasi evaluarea dosarelor primite in programul Start-up Nation 2017, urmand sa finalizeze si semnarea acordurilor de finantare cu firmele admise in program, a anuntat marti ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, in conditiile in care, potrivit legislatiei cu care a inceput programul de finantare, semnarea tuturor acordurilor de finantare ar fi trebuit sa se termine pe 29 septembrie 2017 la toate agentiile din subordinea ministerului.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Comisia Europeana: Romania a acceptat corectiile imputate in proiectele UE din dosarul Tel Drum

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 14 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Comisia Europeana a cerut, in anul 2016, autoritatilor romane sa aplice corectii financiare pentru fondurile europene investigate de oficiul european de lupta anti-frauda OLAF, in cazul Tel Drum, iar Romania a acceptat aceste corectii - a declarat, pentru HotNews, un purtator de cuvant al exectivului comunitar.
Fonduri europene de 551 mil. euro pentru someri
Foto: Ministerul Fondurilor Europene

Fonduri europene de peste jumatate de miliard de euro pentru proiecte de integrare profesionala a somerilor si a tinerilor

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 12 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Administratiei si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a lansat cinci ghiduri de finantare in valoare totala de 551 milioane de euro, pentru proiecte care vizeaza reducerea somajului si cresterea ocuparii, in special in randul tinerilor, anunta ministerul intr-un comunicat.
Fonduri nerabursabile
Foto: Pixabay

55.000 Euro in programul Comert: Incepe contractarea finantarilor. Descarca ofertele bancilor pentru aport propriu

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii admisi in programul Comert 2017, prin care statul spune ca ofera fonduri nerambursabile de maximum 250.000 de lei (aproape 55.000 euro) unor firme mici si mijlocii (IMM), vor fi invitati sa semneze contractele de finantare in perioada urmatoare, a informat vineri Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Descarca de la finalul articolului ofertele celor 3 banci partenere, cu dobanzile si comisioanele la creditele pentru asigurarea aportului propriu al beneficiarului.
Romexpo
Foto: romexpo.org

Bucuresti: Targ de handmade, cu mestesugari si artizani

de CZ HotNews.ro
Vineri, 10 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Statul a anuntat vineri cand si unde are loc Targul National pentru Artizanat si Mestesuguri 2017, la care romanii cu mici afaceri handmade pot participa, cu decontarea unor cheltuieli cu cazarea si transportul de catre guvern.
Fonduri
Foto: Dreamstime

LISTA Cei 40.000 Euro pentru mici afaceri: Inca 13 proiecte admise pentru a acorda fonduri antreprenorilor debutanti

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 8 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Romanii care vor sa-si deschida mici afaceri vor putea sa obtina fonduri europene de maximum 40.000 de euro in cadrul a inca 13 proiecte derulate de o serie de organizatii, ale caror contestatii au fost acceptate pentru a intra la finantare in Programul Operational Capital Uman, in linia de finantare Romania Start-up Plus.
Fonduri
Foto: Dreamstime

DOCUMENTE Senat: Start-upuri si alte mici afaceri romanesti mai riscante vor putea lua imprumuturi de la o banca de stat

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 7 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Start-upurile si alte mici afaceri romannesti cu un grad de risc mai mare, care nu se pot imprumuta de la bancile comerciale in actualele conditii de piata, ar urma sa poata accesa credite de la banca de stat Eximbank, care s-ar reorganiza sub forma de banca de dezvoltare, potrivit unei propuneri de lege adoptate, marti de Senat. Functionari din Reprezentanta Comisiei Europene au invocat si ei, marti, necesitatea unei astfel de banci promotionale a statului roman, care sa se concentreze pe finantarile din surse europene.
consultanta
Foto: Pexels

100 de firme din Romania pot primi consultanta in marketing, strategie si management, printr-un program european

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marţi, 7 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Platforma europeana de consiliere in materie de investitii, BERD si Uniunea Europeana lanseaza un program pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania, Bulgaria si Grecia prin care sa le ofere acces la consultanti locali si internationali, care sa le ajute sa isi dezvolte afacerile. Din Romania vor fi selectate 100 de IMM-uri. Ce conditii trebuie sa indeplineasca.
Fonduri nerambursabile 2017
Foto: Dreamstime

Unele proiecte respinse la finantarile europene vor fi reevaluate, dupa ce ONG-urile au reclamat vicierea procesului

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Autoritatea de Management a Programului Operational Capacitate Administrativa (AM POCA) din cadrul Ministeului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene anunta luni ca va reintroduce in evaluare proiectele care au fost respinse pentru depasirea pragului de 2% a contributiei beneficiarului, in cadrul apelurilor - Cresterea capacitatii ONG-urilor si a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative" si "Sprijin pentru actiuni de imbunatatire a accesului la justitie".
Fonduri europene
Foto: Pixabay

50 milioane Euro: Noi credite pentru start-upuri romanesti mai riscante

de CZ HotNews.ro
Luni, 6 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Firmele mici si mijlcii si start-upurile romanesti considerate ca avand un grad mai mare de risc vor putea obtine noi credite de la o banca din Romania, in urma unui acord de imprumut in valoare totala de 50 de milioane de euro, semnat luni cu Banca Europeana de Investitii (BEI), potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro.
Euro se apropie de 4.64 lei
Foto: MorgueFile.com

Start-up Nation: Se semneaza pimele acorduri de finantare pe fonduri UE (ministru)

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 3 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Firmele din mediul urban, in afara de Bucuresti-Ilfov, semneaza, incepand din aceasta saptamana, primele acorduri de fiantare in programul Start-up Nation 2017, pe partea finantata din fonduri europene, a declarat, vineri, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.
 documente
(02 Nov 2017) PDF, 299KB

Fonduri UE de 7,6 milioane de euro: Un grup de ONG-uri acuza "vicierea grava a evaluarii" proiectelor depuse intr-un apel POCA

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Organizatiile nonguvernamentale grupate in Coalitia ONG pentru fonduri structurale au transmis o scrisoare ministrilor responsabili cu fondurile UE si Comisiei Europene in care acuza "vicierea grava a evaluarii" proiectelor depuse intr-un apel in valoare totala de 35 de milioane de lei (7,6 milioane de euro) si cer realuarea procesului de verificare.
Bani
Foto: Dreamstime

Rezultate Comert 2017: LISTA firmelor care vor primi pana la 55.000 Euro de la stat

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Nov 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat, joi, lista actualizata a firmelor admise la finantare in Programul Comert si Servicii 2017, in care statul ofera ajutoare nerambusabile de maximum 250.000 de lei fiecare (circa 55.000 euro) unor firme mici si mijlocii private din Romania.
Hanmade
Foto: Pixabay

S-a anuntat cand se fac inscrieri pentru targul de handmade pe banii statului

de CZ HotNews.ro
Luni, 30 Oct 2017 Economie | EuROfonduri
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a anuntat, luni, data oficiala la care mestesugarii, artizanii si alti producatori handmade se vor putea inscie online pentru a merge la targul national de gen, cu decontarea unor cheltuieli cu transportul si cazarea.
Start-up Nation de vanzare
Foto: olx.ro

Start-up Nation de vanzare: Avalansa de anunturi de vanzare a firmelor dupa aprobare. 7 intrebari pe care ar trebui sa si le puna un client

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 30 Oct 2017 Economie | EuROfonduri
O serie intreaga de anunturi de vanzare a unor presupuse firme selectate pentru finantare in programul Start-up Nation 2017 au aparute pe site-uri de mica publicitate, mai ales in ultima vreme, dupa ce Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat lista intermediara cu beneficiari acceptati si respinsi. StartupCafe.ro propune o lista (deschisa) de intrebari pe care un antreprenor ar fi bine sa le puna inainte sa cumpere o astfel de afacere.
Start-up Nation
Foto: Hotnews

Rezultate Start-up Nation 2017: Rata de respingere si bugetul in agentia care evalueaza dosarele pe Bucuresti-Ilfov

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 27 Oct 2017 Economie | EuROfonduri
Agentia pentru IMM Ploiesti, cea care verifica si dosarele depuse de aplicantii din Bucuresti si judetul Ilfov, a evaluat 2.953 de planuri de afacero si a primit 80 de milioane de lei in conturi pentru a plati beneficiarii admisi, a declarat, vineri, George Brezoi, directorul acestei unitati din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri.  De asemenea, statul a publicat lista actualizata a dosarelor admise si respinse pana acum, in toata tara, insa si aceasta lista este una intermediara si se va mai schimba (vezi lista in articol).ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri