EUROFONDURI
Ce buget va avea Uniunea Europeana in anul 2017: Mai multi bani pentru "primirea si integrarea" refugiatilor Institutiile competente ale Uniunii Europene au ajuns, joi, la un acord privin bugetul UE pe anul 2017, in urma propunerii Comisiei Europene.Studiu Deloitte: Legislatia nearmonizata, nivelul scazut de digitalizare si birocratia excesiva, principalii factori care afecteaza absorbtia fondurilor europene Studiul "Costurile fiecarui euro din bugetul UE pentru implementarea politicilor UE in diferite state membre: controlul costurilor de implementare a granturilor UE", realizat de Deloitte, sub coordonarea eurodeputatului Siegfried Muresan (PMP/PPE), si prezentat miercuri in Comisia pentru bugete a Parlamentului European, arata ca legislatia nearmonizata, nivelul scazut de digitalizare a sectorului public si birocratia excesiva se numara printre factorii care genereaza costuri suplimentare, poveri administrative si confuzie in randul beneficiarilor de finantare europeana si in randul autoritatilor.
Comisia Europeana asteapta clarificari din partea a sapte tari din zona euro privind bugetele Comisia Europeana a cerut marti unora dintre cei 19 membri ai zonei euro lamuriri in legatura cu proiectelor lor de buget, exprimandu-si ingrijorarea in special pentru Italia, Cipru si Finlanda, care nu respecta obiectivele europene, transmite AFP, citata de Agerpres.
"Nu s-au platit toate subventiile pe 2015" / Investitiile la sat: cat, cum, in ce conditii? HotNews.ro a transmis LIVE VIDEO TEXT prima parte a conferintei Reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, beneficiari de fonduri europene, reprezentanti ai mediului bancar si de afaceri au discutat despre oportunitatile de finantare in mediul rural, despre proceduri, reguli, dar si obstacole, in cadrul unei conferinte specializate, la Constanta.
UPDATE Ministerul Fondurilor Europene a sesizat DNA: Suspiciuni de frauda la achizitii ale CJ Suceava de la Siveco si o firma care ar fi avut legaturi cu Sebastian Ghita. Ministrul Ghinea il ataca pe deputatul Ghita pe Facebook Ministerul Fondurilor Europene a trimis Directiei Nationale Anticoruptie un raport privind suspiciuni de fraude intr-un proiect european derulat de Consiliul Judetean Suceava, in care au fost achizitionate solutii IT de la firma Expert One Research SRL, despre care presa a relatat ca ar fi avut legaturi cu deputatul Sebastian Ghita, precum si de la compania Siveco, in valoare de peste 7 milioane de lei.
Ministerul Fondurilor Europene pune la dispozitia cetatenilor o arhiva electronica ce contine date despre toate proiectele cu fonduri europene din perioada 2007-2013 Ministerul Fondurilor Europene anuntat ca publica arhiva electronica SMIS, care contine proiectele si contractele de achizitie aferente programelor operationale 2007-2003. Ministerul ofera acces liber la informatii, in format de date deschise (open data), referitoare la utilizarea fondurilor europene in exercitiul financiar european 2007-2013: proiecte, beneficiari, contracte de achizitie, furnizori, rambursari. Datele deschise referitoare la activitatea MFE sunt disponibile atat pe site-ul institutiei (http://www.fonduri-ue.ro/transparenta/date-deschise), cat si pe platforma unica la nivel national (http://data.gov.ro/organization/mfe).
DOCUMENT ​Romania a luat de la UE 3,2 miliarde de euro, in 9 luni, din vechile fonduri structurale si de coeziune. TOP programe Romania a primit de la Comisia Europeana, in primele 9 luni ale anului 2016, peste 3,2 miliarde de euro, din fondurile structurale si de coeziune alocate tarii in perioada de programare 2007-2013, potrivit celor mai recente date centralizate de Ministerul Fondurilor Europene.Descarca tabelul cu situatia fondurilor structurale, de la finalul articolului
DLAF: Mai multe pedepse cu suspendare decat cu executare, pentru fraude cu fonduri UE Mai multe pedepse cu inchisoarea au fost cu suspendare decat cu executare in cazuri de fraude cu fonduri europene investigate de Departamentul de Luta Anti Frauda din subordinea Guvernului, dupa cum a informat, vineri, DLAF, intr-un comunicat.
Seful Antifraudei europene: E bine ca sunt investigatii in Romania, mai ingrijorat sunt de statele in care nu se raporteaza fraude. 231,7 milioane de euro, impactul neregulilor depistate de DLAF in proiectele europene 2007-2013 ale Romaniei Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la numarul de investigatii efectuate de Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), privind posibile fraude cu fonduri europene, pe anul 2015, ceea ce arata buna colaborare cu autoritatile romane, a declarat, miercuri, seful OLAF, Giovanni Kessler, care s-a aratat mai ingrijorat de statele membre in care nu sunt raportari de frauda. Pe de alta parte, in toata perioada de programare 2007-2013, Departamentul de Lupta Anti-Frauda (DLAF) din Romania a gasit nereguli cu impact financiar de circa 231,7 milioane de euro, la proiectele din tara.
STS: Solicitantii de fonduri europene vor putea folosi o versiune imbunatatita a aplicatiei de depunere a proiectelor, incepand de luni, estimativ Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) spune ca a ameliorat deja situatia sistemului electronic MySMIS 2014 prin care solicitantii de fonduri euroene depun proiecte si ca, incepand de lunea viitoare, estimativ, va fi disponibila o versiune imbunatatita a aplicatiei.
Ministrul Agriculturii: UE va folosi pentru imigranti banii necheltuiti de Romania pentru dezvoltare rurala intr-un an Fondurile ce raman anual necheltuite din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), de catre Romania si de catre alte state membre, din sumele pe care tarile si le asuma in fiecare an, vor fi directionate catre imigranti, a declarat joi pentru News.ro ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a subliniat, insa, ca nu este vorba de bani pierduti, pentru ca Romania are timp pana in anul 2022 sa cheltuiasca intreaga suma alocata.
Ghidul Programului "Diaspora Start-Up", lansat in consultare publica: 30 milioane de euro din bani europeni pentru romanii din diaspora care vor sa deschida o afacere in tara Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, anunta lansarea in consultare publica a Ghidului Programului "Diaspora Start-Up". Finantarea, in valoare de 30 milioane euro, este realizata prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020 si are ca obiectiv stimularea antreprenoriatului in randul cetatenilor romani din diaspora si a celor recent reintorsi in tara, anunta Ministerul Fondurilor Europene, intr-un comunicat.
UPDATE Solicitantii de fonduri europene se plang de blocaje repetate in sistemul electronic de depunere a proiectelor. Minister: Rezolvam problemele, prezint scuze utilizatorilor. Ce masuri a anuntat MFE Sistemul electronic de gestionare a fondurilor europene in Romania, MySMIS 2014, realizat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si Ministerul Fondurilor Europene, s-a blocat joi din nou, dupa luni intregi de functionare greoaie, se plang o serie de solicitanti care acceseaza bani europeni. Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, pentru HotNews, ca blocajele vor fi rezolvate, in cursul zilei de joi lucrandu-se la sistem. HotNews a solicitat informatii si de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale, urmand sa le publicam atunci cand le vom primi.
Guvernul vrea sa schimbe continutul invatamantului gimnazial, pentru ca lipsesc activitatile practice Continutului invatamantului, programelor scolare si manualelor din Romania le lipsesc activitatile practice, spune Guvernul, care vrea sa modifice invatamantul gimnazial obligatoriu in cadrul unui proiect european cu valoare totala de 38,25 milioane de euro.
Ministerul Fondurilor Europene vrea sa isi finalizeze sistemul electronic cu experti de analiza de business IT care au facut stiinte politice Ministerul Fondurilor Europene vrea sa cumpere servicii de consultanta de la privati pentru asistarea propriilor angajati in dezvolarea si desemnarea sistemelor electronice de gestionare a banilor europeni. MFE vrea un operator economic care sa puna la dispozitie experti de analiza de business IT care sa fi absolvit, de exemplu, studii superioare de stiinte politice sau administrate publica.
ANCS: In 2016 au fost contractate 604 milioane de euro din fondurile europene pentru cercetare Valoarea totala a fondurilor europene contractate prin Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica si Inovare pe parcursul anului 2016 este de 604 milioane de euro (2.718 milioane lei), 62% din suma totala alocata pentru exercitiul financiar 2014-2020 domeniului cercetare-dezvoltare-inovare in cadrul Axei 1 a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, informeaza ANCS.
Ministru: Intarzieri grave la sistemul IT de gestionare a fondurilor UE Ministrul Fondurilor Europene, Cristain Ghinea, spune ca gasit intarzieri grave in executia sistemului informatic de gestionare a fondurilor europene, MySMIS, cand a preluat mandatul, in aprilie 2016, motiv pentru care a organizat o structura permanenta in Ministerul Fondurilor Europene pentru gestionare aplicatiei online.
RAZBOI pe FACEBOOK. Ministrul Ghinea ii raspunde comisarului Cretu: Guvernul Ponta nu a miscat nimic, iar Facebook-ul doamnei Cretu nu s-a ingrijorat atunci/ Comisarul Cretu vine cu replica intr-un comentariu la postarea lui Ghinea :) Escaladeaza disputa dintre ministrul tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si social-democrati: miercuri ministrul a declarat ca fostul Guvern Ponta "nu a miscat nimic" pentru finalizarea cadrului institutional romanesc de fonduri europene, dar atunci comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu (PSD), nu si-a exprimat ingrijorarea. Comisarul european, Corina Cretu, i-a replicat intr-un comentariu la postarea ministrului Ghinea, afirmand ca  a dat publicitatii documente ale comisiei care arata avansurile catre statele membre, "avansuri care se acorda la inceput de exercitiu bugetar". Ulterior ministrul Ghinea a "facut pace" pe Facebook, printr-un comentariu in care ii prezinta scuze Corinei Cretu pentru limbajul folosit de unii dintre "prietenii" sai de pe Facebook. El a subliniat totusi ca datele sale sunt corecte.
Comisarul european Corina Cretu (PSD): Romania are absorbtie zero la fondurile UE 2014-2020. Ma ingrijoreaza​ Comisarul European pentru politica regionala, social-democrata Corina Cretu, spune ca Romania nu a absorbit nimic din fondurile europene din perioada de programare 2014-2020, ca deconturi de la Bruxelles, in baza cheltuielilor interne din proiectele europene, oficialul european declarandu-se ingrijorat de situatie.
O romanca, numita la varful Comisiei Europene. Ruxandra Draghia-Akli este noul director general adjunct pentru cercetare si inovare Ruxandra Draghia-Akli a fost numita miercuri director general adjunct al Comisiei Europene la departamentul pentru Cercetare si Inovare, potrivit unui comunicat al CE. Ruxandra Draghia-Akli, angajata a Comisiei din 2009, a ocupat pana acum postul de Director Health in Directoratul General Cercetare, gestionand o echipa de 150 de oameni si un buget de 1,3 miliarde euro anual.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri