EUROFONDURI
EXCLUSIV Documente: Hexi Pharma a luat bani europeni sa asigure concentratia corecta a dezinfectantelor. Firma se lauda ca a livrat produse in scoli pe vremea "gripei porcine din 2009" Firma Hexi Pharma care a livrat, in spitale din toata tara, dezinfectante care s-au dovedit a fi diluate in urma unor controale, a luat fonduri europene pentru a-si moderniza si extinde productia. In documentatia depusa, firma descria o serie intreaga de proceduri prin care tinea sub control concentratia si calitatea dezinfectantelor, valorile fiind inregistrate in dosare si pe un computer. Firma Hexi Pharma si-a cerut, saptamana trecuta, insolventa, in mijlocul unui scandal de proportii declansat in urma unor investigatii realizate de o echipa de jurnalisti de la Gazeta Sporturilor (si blogul Tolo.ro), legate de infectiile intraspitalicesti care au condus la moartea multor pacienti din Romania, printre care si victime ale incendiului din clubul Colectiv, din 2015. Dezinfectantele Hexi erau  folositi in prevenirea infectiilor nosocomiale.Guvernul a aprobat cadrul general pentru implementarea proiectelor europene, prin programul pentru pescuit si afaceri maritime Guvernul a stabilit cadrul general de implementare a operatiunilor finantate prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM 2014-2020). Prevederile aprobate sunt aplicabile atat cheltuielilor realizate din asistenta Uniunii Europene, cat si din cofinantarea nationala, din bugetul de stat, bugetul local, alte surse publice si private. Suma totala alocata Romaniei din FEPAM pentru 2014-2020 este de 168.421.371 euro.
Romania NU are aprobat niciun proiect in Planul Juncker. Guvern: Sunt 5 proiecte, ajunse in faza de screening Romania nu avea aprobat de catre Comisia Europeana, vineri, 6 mai, niciun proiect care sa fie finantat plin Planul de investitii strategice Juncker, insa Guvernul da asigurari ca tara a transmis la Bruxelles 5 proiecte care sunt in evaluare. Asa cum arata o situatie din 14 aprilie 2016 de la Comisia Europeana, din cele 28 de state membre UE, doar Romania si doua tari mici (Malta si Cipru) nu au niciun proiect aprobat in Planul Juncker.
Ministerul Fondurilor Europene controleaza proiectele UE derulate de firma de dezinfectanti Hexi Pharma Corpul de Conrol al Ministerului Fondurilor Europene va evectua un cotrol asupra proiectelor europene derulate de firma de dezinfectanti Hexi Pharma, a mentionat MFE intr-un comunicat remis HotNews.
Romania pierde peste 420 milioane euro - corectii financiare din cauza neregulilor din POSDRU Romania a fost nevoita sa plateasca la Comisia Europeana peste 420 milioane euro reprezentand corectii financiare aplicate in urma unor nereguli in absorbtia fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, a declarat, joi, noul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, potrivit unui comunicat de presa emis de minister.
VIDEO Cine este Cristian Ghinea, noul ministru al Fondurilor Europene. A pupat-o pe Monica Macovei in 2014, l-a sustinut pe Nicusor Dan in 2012 Noul ministru al Fondurilor Europene, tehocratul Cristian Ghinea, a sustinut-o pe eurodeputata Monica Macovei la alegerile prezidentiale din 2014 si pe independentul Nicusor Dan la alegerile locale de la Bucuresti, din 2012. Ghinea este cofondator al Centrului Roman pentru Politici Europene (CRPE) impreuna cu Ciprian Ciucu, fost candidat, la randul sau, la Primaria Bucuresti, in 2016, din partea artidului M10 al Monicai Macovei.
Comisia Europeana a aprobat prima etapa a centurii Sucevei, un proiect de 52 milioane euro Comisia Europeana a aprobat prima etapa a unui proiect in valoare de aproximativ 52 de milioane de euro, din care aproape 44 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru constructia soselei de centura a municipiului Suceava.
Fonduri europene la zi: Cat am reusit sa profitam de Uniunea Europeana, pana acum Romania a reusit sa ramana cu un plus 22,85 miliarde de euro din toate categoriile de fonduri europene, dupa ce si-a platit contributia la bugetul european, din anul 2007 pana in prezent. Cel mai dificil s-au dovedit de atras fondurile structurale si de coeziune,  rata de absorbtie aici fiind de 61,5% in perioada de programare 2007-2013. In noul ciclu financiar 2014-2020 absorbtia efectiva mai asteapta inca acreditarea cadrului institutional romanesc. HotNews.ro prezinta situatia la zi a fondurilor structurale si de coeziune pentru Romania, in contextul demisiei ministrului Fondurilor Europene, Aura Raducu, care a avut un mandat de 6 luni.
Investitori straini si romani ingrijorati de intarzierea legislatiei achizitiilor publice Investitorii romani si straini membri ai Camerei de Comert Americane (AmCham) in Romania si-au exprimat, joi, ingrijorarea fata de intarzierea adoptarii noului pachet de legi privind achizitiile publice de catre Camera Deputatilor. In lipsa noilor legi adoptate si operationale, practic nu se pot derula noi proceduri de achizitii publice pentru lucrari si alte proiecte ale autoritatilor centrale si locale.
Test "pe viu" pentru consilierii judeteni: sute de milioane de euro, fonduri UE pusi la bataie pentru gunoi Consilierii judeteni si partidele lor au acum ocazia sa demonstreze ca merita cu adevarat voturile oamenilor la alegerile locale din 5 iunie. Incepand cu 25 aprilie 2016, Ministerul Fondurilor Europene pune la bataie 654 de milioane de euro din noile fonduri europene destinate proiectelor de mediu, din care sume importante sunt prevazute pentru gropi de gunoi si sisteme de gestioare a deseurilor, bani pe care autoritatile locale trebuie sa ii ceara prin proiecte bine intocmite.
Parlamentari: Noile legi ale achizitiilor publice, supuse votului plenului Camerei miercurea viitoare, la doua zile dupa expirarea termenului impus de directiva Noul pachet de proiecte de lege privind achizitiile si concesiunile publice va fi supus votului plenului Camerei Deputatilor, ca for decizional, miercuri, 20 aprilie, la doua zile dupa expirarea termenului de aplicare a reglementarilor, prevazut de directivele europene in domeniu, au declarat, pentru HotNews, doi deputati din comisiile jurididica si de industrii.
Surse: Ministrul Muncii, Ana Costea, vrea sa cheltuiasca 12 milioane de euro pe benzina si 3 milioane euro pentru ceasuri, sepci si stick-uri de memorie intr-un proiect pentru tinerii fara educatie si serviciu Ana Costea, actualul ministru al Muncii, voia sa cheltuiasca pe benzina, sepci, ceasuri si stick-uri de memorie peste o treime din bugetul unui proiect dedicat ajutorarii tinerilor fara educatie si fara locuri de munca. Astfel, ministrul Muncii a vrut sa cheltuiasca peste 12 milioane de euro pentru benzina in acest proiect prin organizarea de caravane, unde tinerilor din grupul - tinta sa li se dea cadouri sepci (circa 400.000 de euro), stick-uri de memorie (circa 1,6 milioane de euro) si ceasuri (circa 977.000 de euro), au declarat pentru HotNews.ro surse politice.
webPR - Inscrieri: Conferinta "Finantarea investitiilor rurale", 21 aprilie 2016 (Iasi) In contextul in care inceputul de an in agricultura a stat sub semnul lipsei subventiilor, in pofida conditiilor meteo favorabile si a perspectivelor bune de dezvoltare, fermierii romani sunt ingrijorati de lipsa banilor.
Ministrul Fondurilor Europene: Nu mai accept ghiduri de sase sute de pagini pentru beneficiari, documentatia este extrem de stufoasa Ministrul Fondurilor Europene declara intr-un interviu la RFI ca vrea sa simplifice ghidurile pentru beneficiari. Aura Raducu spune ca "de multe ori, beneficiarii au fost indusi in eroare de niste prevederi din ghid, pe care nu le-au inteles".
Ministru: Romania are rata de absorbtie de 62% la fondurile structurale si de coeziune vechi. Cine plateste corectiile financiare cauzate de nereguli Romania inregistreaza o rata de absorbtie de circa 62% la fondurile structurale si de coeziune alocate tarii in perioada 2007-2013, insa mai poate primi bani de la Comisia Europeana pana in aprilie 2017, a declarat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu. Ea a precizat ca pregateste masuri pentru plata unor corectii financiare catre Comisia Europeana, din cauza neregulilor inregistrate in absorbtia fondurilor UE de catre Romania in anii anteriori.
​LISTA Adevaratul examen pentru primari: 66 proiecte de apa si canal, de miliarde de euro, pe care trebuie sa le urmarim cand ne dam votul Autoritatile locale si companiile de utilitati din subordinea lor vor putea sa ceara circa 3 miliarde de euro din fonduri europene in perioada 31 martie - 31 decembrie 2016, pentru contructia si modernizarea retelelor de apa si canalizare, in toata tara. Apelurile de proiecte care vor fi deschise de Ministerul Fondurilor Europene reprezinta si un examen real pe care primarii si consilierii judeteni si locali in functie ar trebui sa-l sustina in campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.
OUG aprobat de Guvern: Primariile se vor putea imprumuta de la Trezorerie, in limita a 400 de milioane de lei, pentru finalizarea unor proiecte din fonduri europene Guvernul a aprobat miercuri, prin Ordonanta de Urgenta, unele masuri in scopul asigurarii finantarii necesare administratiei publice locale sa finalizeze, pana la 30 iunie 2016, 222 de proiecte finantate prin Programul Operational Regional 2007-2013 si Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013. Unitatile administrativ-teritoriale si asociatiile de dezvoltare intercomunitara pot solicita in cursul anului 2016 contractarea de imprumuturi de la Trezorerie, din venituri din privatizare, in limita sumei de 400 de milioane de lei pentru finalizarea unor proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile.
Mica revolutie din agricultura anuntata de guvern: numarul taranilor si micilor fermieri care vor putea lua bani europeni va creste de sase ori Guvernul condus de inginerul horticultor Dacian Ciolos a anuntat luni intr-un sat din judetul Alba o mica revolutie pentru satul romanesc: un pachet de masuri care sa creasca exponential numarul micilor fermieri care pot lua bani europeni. Plecand de la constatarea bazata pe o cercetare academica, potrivit careia "fermele foarte mari nu raspund nevoilor sociale, in zonele cu cele mai mari ferme din Romania sunt si zonele cu cele mai intinse pungi de saracie", guvernul a anuntat o serie de masuri prin care numarul taranilor care vor putea lua fonduri europene ar putea creste exponential. Printre masuri se numara scaderea pragului de productivitate, dar si eliminarea unor acte birocratice, precum si eliminarea prevederii privind detinerea unei suprafete agricole compacte pentru cei care solicita bani UE pe anumite masuri din PNDR.Daca planul lansat de Ciolos va functiona si fermele mici vor deveni mai productive, unul dintre efecte ar putea fi scaderea tendintei de vanzare a micilor terenuri agricole
Asistenti de la BEI, BERD si BM vor ajuta Romania sa implementeze proiectele finantate din fonduri europene Romania va beneficia de expertiza Bancii Europene de Investitii (BEI), a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si a Bancii Mondiale (BM) pentru modernizarea administratiei publice, sprijinirea reformelor structurale si pentru pregatirea si implementarea proiectelor finantate din Fondurile Europene Structurale si de Investitii (FESI), informeaza Guvernul. Scopul este cresterea ratei de absorbtie in perioada de programare actuala 2014-2020 si pregatirea perioadei urmatoare de programare.
Comisia Europeana critica dur Romania: Studiile pentru infrastructura sunt de proasta calitate, iar prioritatile strategice sunt afectate de factori politici Romania are una dintre cele mai slabe infrastructuri de trasport din Europa, din cauza influentei politice in stabilirea prioritatilor strategice in domeniu si a pregatirii proaste a lucrarilor, sustine Comisia Europeana in raportul de tara prezentat, miercuri, la Bucuresti.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă