EUROFONDURI
Guvernul vrea sa schimbe continutul invatamantului gimnazial, pentru ca lipsesc activitatile practice Continutului invatamantului, programelor scolare si manualelor din Romania le lipsesc activitatile practice, spune Guvernul, care vrea sa modifice invatamantul gimnazial obligatoriu in cadrul unui proiect european cu valoare totala de 38,25 milioane de euro.Ministerul Fondurilor Europene vrea sa isi finalizeze sistemul electronic cu experti de analiza de business IT care au facut stiinte politice Ministerul Fondurilor Europene vrea sa cumpere servicii de consultanta de la privati pentru asistarea propriilor angajati in dezvolarea si desemnarea sistemelor electronice de gestionare a banilor europeni. MFE vrea un operator economic care sa puna la dispozitie experti de analiza de business IT care sa fi absolvit, de exemplu, studii superioare de stiinte politice sau administrate publica.
ANCS: In 2016 au fost contractate 604 milioane de euro din fondurile europene pentru cercetare Valoarea totala a fondurilor europene contractate prin Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica si Inovare pe parcursul anului 2016 este de 604 milioane de euro (2.718 milioane lei), 62% din suma totala alocata pentru exercitiul financiar 2014-2020 domeniului cercetare-dezvoltare-inovare in cadrul Axei 1 a Programului Operational Competitivitate 2014-2020, informeaza ANCS.
Ministru: Intarzieri grave la sistemul IT de gestionare a fondurilor UE Ministrul Fondurilor Europene, Cristain Ghinea, spune ca gasit intarzieri grave in executia sistemului informatic de gestionare a fondurilor europene, MySMIS, cand a preluat mandatul, in aprilie 2016, motiv pentru care a organizat o structura permanenta in Ministerul Fondurilor Europene pentru gestionare aplicatiei online.
RAZBOI pe FACEBOOK. Ministrul Ghinea ii raspunde comisarului Cretu: Guvernul Ponta nu a miscat nimic, iar Facebook-ul doamnei Cretu nu s-a ingrijorat atunci/ Comisarul Cretu vine cu replica intr-un comentariu la postarea lui Ghinea :) Escaladeaza disputa dintre ministrul tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, si social-democrati: miercuri ministrul a declarat ca fostul Guvern Ponta "nu a miscat nimic" pentru finalizarea cadrului institutional romanesc de fonduri europene, dar atunci comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu (PSD), nu si-a exprimat ingrijorarea. Comisarul european, Corina Cretu, i-a replicat intr-un comentariu la postarea ministrului Ghinea, afirmand ca  a dat publicitatii documente ale comisiei care arata avansurile catre statele membre, "avansuri care se acorda la inceput de exercitiu bugetar". Ulterior ministrul Ghinea a "facut pace" pe Facebook, printr-un comentariu in care ii prezinta scuze Corinei Cretu pentru limbajul folosit de unii dintre "prietenii" sai de pe Facebook. El a subliniat totusi ca datele sale sunt corecte.
Comisarul european Corina Cretu (PSD): Romania are absorbtie zero la fondurile UE 2014-2020. Ma ingrijoreaza​ Comisarul European pentru politica regionala, social-democrata Corina Cretu, spune ca Romania nu a absorbit nimic din fondurile europene din perioada de programare 2014-2020, ca deconturi de la Bruxelles, in baza cheltuielilor interne din proiectele europene, oficialul european declarandu-se ingrijorat de situatie.
O romanca, numita la varful Comisiei Europene. Ruxandra Draghia-Akli este noul director general adjunct pentru cercetare si inovare Ruxandra Draghia-Akli a fost numita miercuri director general adjunct al Comisiei Europene la departamentul pentru Cercetare si Inovare, potrivit unui comunicat al CE. Ruxandra Draghia-Akli, angajata a Comisiei din 2009, a ocupat pana acum postul de Director Health in Directoratul General Cercetare, gestionand o echipa de 150 de oameni si un buget de 1,3 miliarde euro anual.
Burse de performanta si premii pentru cadre didactice, finantate dintr-o linie de fonduri UE de 25 de milioane de euro in total Cadrele didactice din scoli si gradinite cu copii defavorizati din toata tara vor putea concura pentru burse de performanta si premii, in cadrul unor proiecte europene care vor fi sustinute printr-o linie de finantare de 25 de milioane de euro, in total, a informat, marti, Ministerul Fondurilor Europene.
Guvernul a luat masuri pentru rambursarea cheltuielillor pentru unele proiecte europene care au fost temporar suspendate la plata Guvernul a completat marti cadrul legal astfel incat sa poata fi rambursate/platite cheltuielile aferente contractelor de finantare incheiate din fondurile europene aferente exercitiului financiar 2007-2013, pentru care a fost infirmata suspiciunea de frauda dupa investigatii ale DLAF, OLAF, ANI, DNA sau structurilor de control din cadrul autoritatilor de gestionare a fondurilor sau pentru care erau in derulare procese penale/civile in instanta. Masurile au fost luate de Guvern printr-o ordonanta de urgenta adoptata marti, se arata intr-un comunicat.
Ministerul Fondurilor Europene a preluat Programul RO 05- Eficienta Energetica Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, preluarea de catre Ministerul Fondurilor Europene a Programului RO 05 - Eficienta energetica in calitatea de operator de program, in locul Ministerului Economiei. Preluarea a fost facuta avand in vedere modificarile si completarile aduse in acest sens Memorandumului de Intelegere aferent Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, a carui forma noua a intrat in vigoare la data de 20 aprilie 2016. In vechea forma a Memorandumului mentionat, operatorul acestui program era Ministerul Economiei.
Dacian Ciolos: Obiectivul Guvernului este sa lanseze, pana la terminarea mandatului, cererile de proiecte pe toate programele operationale/ Platim pretul balbaielilor care vin de ani de zile Premierul Dacian Ciolos a declarat luni, la Radio Romania Actualitati, ca in privinta proiectelor finantate din fonduri europene, atentia Guvernului este concentrata pe publicarea a cat mai multe ghiduri ale beneficiarului. De asemenea, un obiectiv este ca cererile de proiecte sa fie lansate pe toate programele operationale pana la terminarea mandatului actualului Guvern. Acesta sustine ca acum Romania plateste "pretul balbaielilor care vin de ani de zile".
Ministerul Fondurilor Europene: Au fost lansate ghiduri pentru fonduri europene de 12,2 miliarde de euro, din programarea 2014-2020 Peste 1,9 miliarde de euro aferente inchiderii exercitiului bugetar 2007-2013 au intrat in tara in ultimele opt luni, informeaza Ministerul Fondurilor Europene. Pana la sfarsitul acestui an "estimam ca Romania va primi de la Comisia Europeana deconturi in valoare de 539 milioane de euro pentru POSDRU, pentru care Comisia blocase platile catre Romania, dar pe care am reusit sa le deblocam in luna mai", a declarat Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene (MFE), potrivit unui comunicat de presa. De asemenea, au fost lansate ghiduri pentru 12,2 miliarde de euro.
Comisarul european Corina Cretu (PSD) critica Guvernul tehnocrat Ciolos pentru intarzieri la fondurile europene pentru transport Comisarul European pentru Politica Regionala, social-democrata Corina Cretu, i-a transmis, joi, o scrisoare ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, in care se declara "ingrijorata de ritmul lent in pregatirea proiectelor" europene ale Romaniei pentru infrastructura de transport, derulate de companiile din subordinea Ministerului Transporturilor.
Romanii si Planul Juncker: 5 proiecte, 484 milioane euro, o companie de stat cu pierderi, afaceri bio, businessmeni cu aeroport privat Romania a transmis la Comisia Europeana 5 proiecte in valoare totala de 484 milioane euro, pentru a fi finantate prin Fondul European pentru Investitii Strategice, vestitul Plan Juncker, care implica bani privati si credite bancare cu garantii europene. 3 proiecte sunt derulate de compania de stat ELCEN Bucuresti, la care Guvernul a reclamat pierderi, sesizand si procurorii. Un proiect este derulat de o firma privata de taxi aerian care detine aeroportul particular Tuzla, iar un alt proiect este derulat de o companie din domeniul agriculturii bio, cu patroni din Luxemburg si statul Wyoming SUA, cunoscute pentru oportunitatile de tip paradis fiscal pentru investitori.
Ministrii transporturilor din tarile UE au semnat un document pentru reabilitarea infrastructurii de cai navigabile pe Dunare Ministrii transporturilor din tarile Uniunii Europene au semnat, luni, proiectul de ''Concluzii privind reabilitarea si intretinerea eficienta a infrastructurii de cai navigabile pe Dunare si pe afluentii sai navigabili', in cadrul celei de-a treia Reuniuni a ministrilor transporturilor din tarile riverane Dunarii, potrivit Agerpres.
Organismele intermediare pentru programele din domeniul resurselor umane trec in subordinea Ministerului Fondurilor Europene Guvernul a decis joi, prin Ordonanta de Urgenta, trecerea organismelor intermediare pentru gestionarea programelor operationale sectoriale in domeniul dezvoltarii resurselor umane din subordinea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in subordinea Ministerului Fondurilor Europene, care indeplineste si rolul de Autoritate de Management pentru aceste programe de finantare, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Comisarul european Corina Cretu cere Guvernului Romaniei sa-si accelereze eforturile pentru a demara investitii pe fonduri europene cu o valoare totala de 572 milioane euro Comisarul european pentru politici regionale, social-democrata Corina Cretu, a solicitat, marti, ca ministerele responsabile din Romania sa isi intensifice eforturile pentru a demara cat mai repede investitiile planificate in pachetul antisaracie al Guvernului de la Bucuresti.
​EXCLUSIV Comisia Europeana - mesaj disperat catre Romania: Folositi banii din Planul Juncker. Aveti nevoie de irigatii. Va dam si indrumare tehnica Vicepresedintele pentru investitii al Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a declarat, la Bruxelles, pentru HotNews, ca Romania nu a avansat proiecte private sau in parteneriat public-privat care sa fie finantate prin Fondul European pentru Investitii Strategice, insa executivul comunitar s-a oferit sa acorde sprijin Guvernului de la Bucuresti pentru promovarea si utilizarea Planului Juncker. El a criticat si bancile din Romania, pentru lipsa de interes fata de creditarea intreprinderilor mici si mijlocii, prin Planul Juncker.
Ministrul Fondurilor UE, catre candidatii la Primaria Capitalei: Luati cei 187 milioane de euro de la Bruxelles, pentru conducte, sa nu pierdeti banii europeni ai bucurestenilor Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a facut, miercuri, un apel public catre candidatii la Primaria Bucurestiului, pentru ca persoana care va ajunge primar general sa avanseze urgent un proiect european de reabilitare a retelei de termoficare a orasului, pentru a nu pierde cei 187 milioane de euro alocati, pana in iunie 2017. Ghinea a mai cerut ca viitorul primar general sa se implice si intr-un proiect de reamenajarea raului Dambovita, pentru care sunt alocati 120 milioane euro, din fonduri europene.
Minister: DNA Ploiesti face cercetari la APIA, privind sistemul prin care se impart banii europeni Directia Nationala Anticoruptie (DNA) efectueaza cercetari privind platile directe pentru fermieri si achizitionarea serviciilor de actualizare a softului prin care se fac aceste plati, a informat, marti, Directia  Generală Control, Antifraudă şi Inspecţii (DGCAI)  a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), la solicitarea HotNews.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică