EUROFONDURI
In sfarsit, Romania in Copa Cogeca: Platim 1 Euro, primim inapoi 100 - 1.000 "De ce fermierii romani primesc doar 138 Euro / hectar /an? Chiar si fermierii polonezi primesc 220". "Deoarece Romania nu a fost membra a Copa Cogepa atunci cand subventiile au fost negociate, prin urmare n-am inclus ceva si pentru tara voastra in propunerea noastra catre Comisia Europeana". Raspunsul oficialului de la Copa Cogepa nu ne-a lasat loc de comentarii. "Daca doriti sa obtineti ceva in urma negocierilor, mai intai trebuie sa va prezentati la masa negocierilor".Cum luam 1,6 mld euro pentru proiecte in mediul rural? Ii puteti adresa intrebari sefului Programului National de Dezvoltare Rurala, Mihai Herciu  O serie de linii de finantare pentru proiecte rurale, deschise pana la finalul acestei luni, au un buget inca disponibil de aproape 1 miliard de euro. Alte componente, pentru utilitati publice tot in zona rurala, sunt valabile pana in luna decembrie. Mihai Herciu, directorul PNDR va acorda un interviu EurActiv.ro in care va raspunde si la intrebarile cititorilor, pe care le puteti adresa pana vineri, 2 octombrie, ora 12.00.
Comisia Europeana a aprobat 40 de milioane de euro pentru un drum din Romania Comisia Europeana a aprobat luni plata catre Romania a 40,7 milioane de euro, reprezentand finantarea din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune a proiectului de reabilitare a Drumului National 14 - parte din Programul Operational de Transport 2007-2013, a informat executivul comunitar, intr-un comunicat de presa.
Comisia Europeana a reluat platile in cadrul programelor "Competitivitate Economica" si "Mediu": 120 de milioane de euro vor fi transferati autoritatilor romane Comisia Europeana a luat marti, 15 septembrie, decizia de a relua platile pentru Romania in cadrul programelor "Competitivitate Economica" si "Mediu", ambele intrerupte la inceputul lunii aprilie 2015, anunta comisarul pentru Politica Regionala, Corina Cretu. Astfel, in perioada urmatoare circa 120 de milioane de euro vor fi trasnferatic atre autoritatile romane.
Comisia Europeana reia platile catre Romania in programele de Mediu si Competitivitate Comisia Europeana a decis, marti, sa reia platile pentru Romania in cadrul programelor "Competitivitate Economica" si "Mediu" din perioada de programare 2007-2013, urmand ca tara sa primeasca 120 de milioane de euro de la Bruxelles in urma cheltuielilor efectuate deja in proiectele europene, potrivit unui comuncat al executivului comunitar.    
Ministerul Fondurilor Europene explica: Acreditarea institutiilor din sistem, realizata in 2009, le da capacitatea de a semna orice document „Capacitatea organismului intermediar de a semna orice document (ex. contracte de finantare), potrivit acordului de delegare de functii, este recunoscuta prin acreditarea sistemului de management si control, acreditare obtinuta de catre AM POSDRU in anul 2009 si valabila pentru intreaga perioada de implementare a POSDRU”, transmite Ministerul Fondurilor Europene drept raspuns la acuzatiile unor avocati potrivit carora organismele intermediare POSDRU nu ar avea baza legala pentru a semna documente.
Bilant in domeniul fondurilor europene: incompetenta sau neglijenta din MFE poate atrage pierderi majore pentru Romania Ordinul de ministru care delega o serie de functii catre Organismele Intermediare POSDRU nu a fost niciodata publicat in Monitorul Oficial, fiind practic inexistent. Prin urmare, nu produce nici un efect juridic. Cu alte cuvinte, organismele intermediare nu aveau competenta legala de a derula activitati de gestiune a fondurilor europene (inclusiv de a incheia contracte de finantare, de a asigura monitorizarea cheltuielilor si, mai ales, de a aplica sanctiuni - sub forma corectiilor financiare). Citeste articolul integral. 
Sifonare anuntata: Cum explica Guvernul 'secretizarea' firmelor cu sub 5% dintr-un contract de achizitii publice Posibila portita pentru sifonarea banilor publici si aparitia conflictelor de interese: subcontractantii cu contracte mai mici de 5% din valoarea totala nu trebuie declarati. Oficialii statului justifica aceasta alegere cu caracterul 'neimportant' al acestor contracte fata de obiectul principal al achizitiei.
Parteneriatul public-privat va fi reglementat prin viitoarea Lege a concesiunilor Eduard Badea, Director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea Achizitiilor Publice a declarat ca parteneriatele public-private vor avea prevederi dedicate in noua lege a contractelor de concesiune ce va fi publicata in curand, aceasta fiind formula agreata si de Comisia Europeana.
Ambasadorul Marii Britanii: E nevoie de mecanisme mai puternice de prevenire a coruptiei in achizitiile publice Paul Brummel a precizat, in cadrul unei conferinte pe aceasta tema, ca este nevoie de simplificarea procedurilor de achizitii publice in favoarea IMM-urilor. Experienta britanica arata ca pot fi reduse costurile pentru administratie cu pana la 90% dupa implementarea Directivei privind achizitiile publice. De asemenea, diplomatul britanic a subliniat ca, in Romania, nu este functional sistemul de prevenire a conflictelor de interese din acest domeniu.
Alege sa fii invingator! Proiectul  „SALVA - SAnsă La Viață Activă!” a fost creat special pentru tine, cel pe care boala l-a afectat și pe plan social, dar și profesional! Alătură-te nouă și devino și tu învingător! Vino la unul din Centrele noastre și îți oferim servicii psiho-medico-sociale personalizate GRATUITE: consiliere psihologică și profesională, terapie prin artă, cursuri de calificare profesională certificate ANC, ajutor în găsirea unui loc de muncă. Intră pe www.viata-activa.ro și află mai multe detalii despre „SALVA - SAnsă La Viață Activă!”.
Smecheriile pe proiecte cu fonduri UE, vanate de un nou sistem electronic anti-frauda Cei care incearca sa dubleze functii in proiecte sau sa participe in paralel la cursuri pe fonduri UE vor fi depistati odata cu finalizarea unui nou sistem electronic care coreleaza automat informatiile stranse de autoritatile din sistem, a explicat pentru EurActiv.ro Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.
Noua runda de finantari pentru proiecte de asistenta pentru dezvoltare Institutiile publice, ONG-urile pot solicita finantari de la Ministerul Afacerilor Externe 2016 pentru proiecte destinate dezvoltarii in state asistate pentru dezvoltare (cum ar fi R.Moldova, Georgia, Armenia Ucraina).
Vieti salvate cu pretul vietii: peste 300 de lucratori umanitari, agresati anual in zeci de tari Uciderea, rapirea si atacurile sunt pericole care ii pandesc in fiecare zi pe lucratorii umanitari. Pe 19 august, Ziua mondiala pentru asistenta umanitara, institutiile internationale au adus un tribut lucratorilor care isi risca viata pentru a ajuta victimele dezastrelor naturale sau razboaielor.
Granturi de 700.000 de euro de la Comisia Europeana pentru ajutor umanitar Comisia Europeana cauta voluntari si organizatii globale care sa se implice in cooperarea pentru dezvoltare si ajutor umanitar. Grantul maxim acordat va fi in valoare de 700.000 euro, iar cel minim de 100.000 euro. Co-finantarea CE este de 85%, cu o prefinantare de 75%, transferata in 30 de zile de la semnarea acordului de finantare.
Cum au fost atinse cele 8 Obiective de Dezvoltare ale Mileniului? In lumea intreaga, 1 din 5 persoane traieste in saracie extrema, cu mai putin de 1.25 dolari pe zi. "Mobilizarea globala din spatele Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului a produs cea mai de succes miscare anti-saracie din istorie." (Ban Ki Moon). Romania ofera 100,9 milioane de euro ca asistenta pentru dezvoltare tarilor in curs de dezvoltare, iar in ceea ce priveste venitul national brut, tara noastra este pe ultimul loc din Europa la acest capitol.
35 milioane de tineri in „gaura neagra” a somajului, in tarile OECD. Posibile solutii Secretarul general al Forumului Tineretului European a acordat un interviu pentru blogul Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD) in care a vorbit despre modificarile necesare in sistemul de educatie pentru a combate de la radacini problema acuta a somajului in randul tinerilor.
Agenda ONU pentru dezvoltare pe urmatorii 15 ani, criticata de ONG-uri Agenda ambitioasa de dezvoltare a Natiunilor Unite post-2015 este controversata inainte de a se ajunge la dezbaterile oficiale, care vor avea loc in septembrie. O coalitie globala de organizatii ale societatii civile, sub denumirea United Nations Major Groups avertizeaza ca agendei, care este axata pe 17 Obiective de Dezvoltare Durabila, ii lipsesc efectul rapid, o strategie de implementare clara si posibilitatea de cuantificare, potrivit unui articol publicat de International Press Agency. 
Tinerii pasionati de dezvoltarea durabila isi pot prezenta lucrarile la Expozitia de la Milano 2015 Comisia pentru dezvoltare (DEVE) a Parlamentului European lanseaza un apel de lucrari pentru tinerii care studiaza in domeniul dezvoltarii durabile. In Anul European dedicat politicii de dezvoltare, expozitia universala de la Milano consacra cele sase luni de zile (mai - octombrie 2015) temei centrate pe hrana si dezvoltarea sustenabila a planetei.
32 milioane euro deja virati Romaniei de UE asteapta sa fie cheltuiti. Cheia: baza de date ANOFM cu tinerii someri, inexistenta Fondurile puse la dispozitie de Comisia Europeana pentru formarea si angajarea tinerilor care nu sunt nici angajati, nici in educatie sau training vor putea fi accesate numai pe baza listelor nominale ale acestora, inregistrati oficial la ANOFM. Baza de date este „in curs de realizare”. Aproape 32 miliarde de euro au fost deja virate ca prefinantare.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică