EUROFONDURI
​VIDEO interviu. Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu: Era de preferat ca beneficiarii POSDRU sa isi organizeze mai bine proiectele, dar isi vor primi banii. Cum a cheltuit miliarde de euro o tara cu 40% din populatie in risc de saracie si excluziune sociala Noul ministru al Fondurilor Europene, Aura Raducu, a dat asigurari, intr-un interviu acordat HotNews, ca beneficiarii care au derulat proiecte in cadrul POSDRU isi vor primi banii cheltuiti corect, dupa ce mai multe organizatii non-guvernamentale si patronate au amenintat statul cu procese colective daca nu le sunt rambursate cheltuielile efectuate in proiectele din programul de resurse umane. Ministrul a afirmat insa ca beneficiarii POSDRU ar fi trebuit sa isi organizeze mai bine proiectele, pentru a nu impinge finalizarea acestora catre sfarsitul anului 2015, cand se incheie perioada de programare 2007-2013, si trebuie respectate anumite termene impuse de Comisia Europeana.​VIDEO Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, spune ca fiul sau a lucrat la compania Teamnet, dar ca nu exista interferente intre activitatea ei si a lui Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a mentionat, intr-un interviu acordat HotNews, ca fiul sau a lucrat ca account manager la compania IT Teamnet, care a avut diverse conracte legate de fondurile europene, insa ea sustine ca in prezent acesta nu mai activeaza in aceasta firma si ca activitatea lui nu are interferente cu mandatul ei de ministru.
Minister: Beneficiarii POSDRU isi pot primi rambursarile si dupa 31 decembrie 2015. Peste 430 milioane euro, risc de dezangajare in program Organizatiile non-guvernamentale, sindicatele, patronatele si alti beneficiari care au derulat proiecte europene in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si nu li s-au rambursat cheltuielile pana acum isi vor putea primi banii de la Autoritatea de Management a POSDRU si dupa 3 decembrie 2015, precizeaza, vineri, Ministerul Fondurilor Europene, intr-un comunicat remis StartupCafe. In schimb, Romania risca sa piarda peste 430 de milioane de euro, in anul 2015, prin dezangajari doar din POSDRU, bani pusi la dispozitie de Comisia Europeana, dar necheltuiti de beneficiari.
UPDATE Patronate si ONG-uri ameninta Guvernul cu procese colective, pentru platile din POSDRU Situatie exploziva la Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resursalor Umane 2007-2013: Coniliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNPIMMR), Camera de Comert si Industrie a Romaniei impreuna cu o serie intreaga de organizatii non-guvernamentale care au derulat proiecte POSDRU ameninta  Guvernul cu procese colective, plangandu-se ca autoritatile nu le mai ramburseaza cheltuielile efecuate in proiecte.
Banca Europeana de Investitii va asigura sprijin autoritatilor romane pentru imbunatatirea gestionarii fondurilor europene Banca Europeana de Investitii va asigura sprijin autoritatilor romane pentru imbunatatirea managementului si consolidarii absorbtiei Fondurilor Europene Structurale si de Investitii, realizarea agendei de reforme structurale si investitii in sectorul public, in vederea realizarii obiectivelor din Acordul de Parteneriat 2014-2020. In acest sens, va fi semnat un Memorandum de Intelegere intre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, decizie luata miercuri de Executiv.
Guvernul a aprobat o corectie financiara de 2% solicitata de Comisia Europeana referitoare la Cresterea Competitivitatii Economice Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, aplicarea corectiei financiare de 2% solicitata de Comisia Europeana la nivelul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE). Corectia este pentru cheltuielile efective aferente contractelor de finantare incheiate cu beneficiari intreprinderi mici si mijlocii pentru care au fost deja incluse cheltuieli in declaratiile de cheltuieli si in aplicatiile de plata transmise Comisiei Europene.
Solutie de avarie la Guvern: Proiectele europene nefinalizate vor putea fi continuate cu bani de la beneficiari, pentru a nu pierde fondurile UE absorbite ​Beneficiarii care deruleaza proiecte pe fonduri europene in cadrul financiar 2007-2013 si care nu pot sa le finalizeze pana la 31 decembrie 2015 vor putea sa continue lucrarile si dupa acest termen, insa pe bani din bugetele proprii, pentru a nu pierde si banii europeni absorbiti pana acum. Masura este prevazuta intr-o hotarare adoptata miercuri de Guvern, beneficiarii de stat, precum Compania de drumuri si autostrazi sau CFR, urmand sa folosesca bani din buget dupa 31 decembrie 2015.
Explicatia sefului APIA pentru cei 100.000 de fermieri ramasi "pe afara" la plata subventiilor in avans. Cat costa softul SIVECO - Teamnet Una dintre cauzele intarzirii in realizarea modulului informatic pentru procesarea cererilor de plata a avansurilor la subventiile europene catre fermieri o reprezinta faptul ca asocierea de firme SIVECO-Teamnet, care realizeza sistemul, a refuzat sa prezinte Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, de la bun inceput, detalierea tehnica funcţionalităţilor - a declarat, pentru HotNews , directrul APIA, Mihai Putintei.
​LISTELE care iti arata unde si cat de multi bani europeni aruncam. Panoplia intarziatilor si raul cel mai mic Romania pierde circa 3,2 miliarde de euro din fondurile europene alocate tarii in perioada de programare 2007-2013 in peste 70 de proiecte de infrastructura de transport si de mediu taraganate. HotNews va prezinta lista asa-numitelor proiectelor fazate de la Ministerul Fondurilor Europene - o "panoplie" a celor mai intarziate proiecte.
Scandalul de la APIA. SIVECO si Teamnet: Intelegem situatia critica a fermierilor si ne-am asumat riscul de imagine pe care il presupune termenul cvasi-imposibil impus de semnarea foarte intarziata a contractului de catre agentie Firmele SIVECO si Teamnet, care au realizat modulul electronic prin care se proceseaza plata subventiilor pentru fermierii romani, subliniaza, sambata, ca functionarii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sunt cei care controleaza fluxul de lucru. Consortiul de companii IT sustine ca termenul de 30 noiembrie pentru plata subventiilor in avans catre fermieri este unul "cvasi-imposibil", pentru ca APIA ar fi semnat foarte tarziu contractul pentru sistem.Amanunte despre ce se intampla cu platile catre fermieri
Metroul catre Otopeni, noi masuri la fondurile europene, absorbtia curenta si obiectivul noului ministru​ Beneficiarii care deruleaza proiecte cu fonduri europene ar putea beneficia de o prelungire a termenelor pana la care trebuie sa depuna documentele pentru finalizarea cadrului financiar 2007-2013, a declarat, joi, noul ministru al Fondurilor Europene. Aura Raducu a mentionat ca isi propune un grad de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de peste 70% la finalul anului 2015, cand se finalizeaza perioada de programare 2007-2013. In cadrul financiar 2014-2020, din anul 2016 ar putea sa inceapa proiectul liniei de metrou Gara de Nord - Otopeni, potrivit ministrului.
Probleme cu fondurile UE: Dacian Ciolos a anuntat ca a gasit Programul Operational Regional blocat, iar sistemul informatic nefunctional Premierul Dacian Ciolos a anuntat vineri ca a gasit blocat Programul Operational Regional (POR) pentru perioada de finantare 2007-2013. Probleme sunt si pentru perioada 2014-2020, sistemul informatic fiind nefunctional. Nici procedurile de acreditare nu sunt finalizate. Declaratiile au fost facute in urma unei intalniri cu comisarul european Corina Cretu. La randul sau, Corina Cretu a spus ca mai sunt doar 6 saptamani pana la 31 decembrie 2015, termenul limita pana la care Comisia Europeana mai accepta facturi pentru a fi decontate.
Posturi scoase la concurs in domeniul fondurilor europene Locuri de munca in administratia publica, in domeniul absorbtiei fondurilor europene sunt disponibile, in aceasta perioada, la Ministerul Fondurilor Europene, potrivit site-ului oficial al institutiei.
Dacian Ciolos: Singurele criterii pentru functiile de conducere din autoritatile de management sunt cele de competenta Premierul Dacian Ciolos a anuntat in cadrul primei sale sedinte de Guvern ca va urmari personal cum vor fi derulate concursurile pentru functiile de conducere din autoritatile de management al fondurilor europene. "Cu aceasta ocazie, transmit si acest mesaj foarte clar din partea acestui Guvern: singurele criterii pentru aceste functii vor fi cele de competenta tehnica, competenta manageriala.(...)".
Fonduri structurale: Cat a absorbit Romania Romania a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 56%, ca bani rambursati de Comisia Europeana, in perioada de programare 2007-2013, cu o luna si jumatate inainte de termenul pana la care tara mai poate lua acesti bani.
Ministerul Fondurilor Europene anunta ca Bruxelles-ul a reluat toate platile pe POSCCE (Competitivitate) Ministerul Fondurilor Europene a obtinut acordul Comisiei Europene pentru reluarea tuturor platilor aferente Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) 2007-2013, anunta un comunicat MFE.
Aura Raducu, propusa ministru al Fondurilor Europene Aura Raducu, expert in finantari europene si internationale al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), urmeaza sa fie propusa pentru functia de ministru al Fondurilor Europene in viitorul Cabinet Ciolos, au declarat, pentru HotNews, surse convergente. 
Comisarul Cretu il ia la cabinetul ei pe secretarul de stat din MFE care coordoneaza fondurile UE pentru competitivitate si transport Secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene Mihaela Maria Ciuciureanu a demisionat din functie si va pleca la Bruxelles, unde va lucra la cabinetul comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu, au declarat, pentru HotNews, surse oficiale.
CONSENS a creat un sistem de servicii asistiv, multidisciplinar destinat îmbunătăţirii ocupabilităţii persoanelor care aparţin unor grupuri vulnerabile Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna finalizează implementarea în parteneriat cu AJOFM Prahova, AJOFM Braşov, SC Finex Global Solutions SRL Bucureşti şi Asociaţia Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Durabilă Braşov, a proiectului „Crearea de Oportunităţi - şaNSE Sporite de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile "CONSENS"” – ID POSDRU/165/6.2/S/143203.
Crearea de Oportunităţi - şaNSE Sporite de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile "CONSENS" Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna implementează în parteneriat cu AJOFM Prahova, AJOFM Braşov, SC Finex Global Solutions SRL Bucureşti şi Asociaţia Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Durabilă Braşov proiectul „Crearea de Oportunităţi - şaNSE Sporite de inserţie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile "CONSENS" – ID POSDRU/165/6.2/S/143203.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică