EUROFONDURI
Start-up Nation 2017: 3 bănci s-au înscris să ofere credite-punte. În ce condiții s-ar prelungi înscrierea antreprenorilor în program. TOP judete la aplicatii Trei banci au depus oferte pentru a deveni partenere in programul Start-up Nation, prin care statul va acorda fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei unor firme foarte noi. In privinta inscrierii antreprenorilor in programul de finantare, guvernantii nu exclud nici varianta prelugii sesiunii sau pe cea a organizarii uneia noi.VIDEO Start-up Nation. Ministrul Laufer, catre aplicanti: Sustin majorarea salariului minim. Nu vor fi greve in sistem / Impozitul pe cifra de afaceri nu e nici ca propunere Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si-a declarat, vineri, sustinerea pentru majorarea salariului minim brut pe economie din anul 2018. El a raspuns astfel unor eventuale ingrijorari pe care antrerenorii care au aplicat in programul Startup Nation le-ar avea viziavi de cresterea unor costuri in planurile lor de afaceri.
Inscriere Startup Nation: Cate dosare s-au depus in primele 3 saptamani In primele 3 saptamani ale programului Start-up Nation 4.389  de firme si-au depus planurile de afaceri pentru finantarea de pana in 200.000 de lei de la stat.
Fonduri UE 2017: Cerere mare pentru banii europeni pentru afaceri neagricole la sate Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat joi inchiderea sesiunii 2017 de depunere a proiectelor pentru fondurile europene de pana la 200.000 de euro, pentru mici afaceri non-agricole in mediul rural, ca urmare a numarului foarte mare de anreprenori care au solicitat banii.
Fonduri UE pentru apicultori: Peste 21 de milioane de euro in anii 2017-2019 Guvernul a publicat, marti, in Monitorul Oficial noul Program National Apicol, prin care cescatorii de albine din Romania vor avea la dispozitie fonduri nerambursabile de circa 97,6 milioane de lei (aproximativ 21,6 milioane euro) in anii 2017-2019.
OUG pentru fondurile UE: ce se schimba in legislatie Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care vrea sa usureze absorbtia fondurilor europene si implementarea proiectelor, mai cu seama pe infrastructura de transport. Astfel, OUG 49/2017 modifica mai multe acte normative, potrivit unui comunicat al ministrului Fondurilor, Rovana Plumb.
75.000 Euro pentru restaurante pescaresti si agrement. Se cer fondurile UE, de marti Antreprenorii cu afaceri in domeniul pescuitului vor putea cere, incepand de marti, fondurile europene de pana la 75.000 de euro pentru restaurante cu specific pescaresc, agrement si alte astfel de mici afaceri finantate din Programul Operational Pescuit (POP) 2014-2020.
Bancile nu se inghesuie sa sustina programul Guvernului Start-up Nation Bancile din Romania nu s-au prea aratat interesate sa intre ca parteneri de implementare si sa acorde credite-punte in cadrul programului Start-up Nation. Statul se vede astfel nevoit sa prelungeasca preioada de depunere a ofertelor bancare cu inca 4 zile.
Fonduri UE: 200.000 Euro - 2,5 milioane euro pentru mici afaceri cu bauturi alcoolice, lactate, morarit. Descarca ghidurile oficiale Persoanele fizice autorizate (PFA), societatile cu raspundere limitata (SRL) si alte firme vor putea sa obtina fonduri europene intre 200.000 de euro si 2,5 milioane de euro pentru investitii in mici afaceri in productia de alcool, lactate, morarit, carne, prin doua linii de finatare pentru care s-au publicat ghidurile solicitantului in forma finala.
Start-up Nation: Bucureștenii vor avea și ei agenție de implementare a programelor IMM Antreprenorii din București vor avea la dispoziție și ei o agenție de implementare a programelor pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM) ale statului, inclusiv Start-up Nation, potrivit unei ordonante de urgență adoptate de Guvern vineri.
Noi credite de 50.000 euro pentru mici afaceri: Ce avantaje va oferi instrumentul micro-mezanin Firmele mici si mijlocii (IMM) romanesti care au pana la un an de functionare vor putea obtine credite de 50.000 de euro, fara sa puna garantii, printr-un nou instrument de tip micro-mezanin finantat din fonduri europene, a declarat, vineri, un oficial guvernamental.
Inscrierea Startup Nation la jumatatea perioadei. Laufer: Ma asteptam la mai multi aplicanti A trecut jumătate din perioada de înscriere în programul Startup Nation 2017, prin care statul urmează să ofere până la 200.000 de lei, ajutor nerambursabil unor firme foarte noi, iar Ministerul pentru Mediul de Afaceri spune că a cerut deja suma maximă la rectificarea bugetară.
Parlamentul European aproba mandatul eurodeputatului Siegfried Muresan pentru negocierile asupra bugetului UE din 2018 Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat, joi, raportul deputatului european Siegfried Muresan, negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, privind mandatul pentru primele negocieri cu Consiliul si Comisia Europeana asupra bugetului european de anul viitor. Proiectul de buget pentru 2018, prezentat de Comisia Europeana in 30 mai 2017, este in valoare de 160,6 miliarde de euro, in crestere cu 2,2 miliarde de euro fata de anul 2017.
CALENDAR Fonduri UE 2017: Cand cer SRL si PFA max. 75.000 Euro pentru restaurante si alte finantari din programul de pescuit S-a publicat varianta revizuita a calendarului orientativ al liniilor de finantare disponibile in anul 2017 in Programul Operational Pescuit, pe lista fiind si masura pentru difersificarea activitatilor, prin care se firmele vor putea obtine pana la 75.000 de euro pentru restaurante cu specific pescaresc.
Fonduri europene pentru restaurare si conservare: au fost depuse 298 de proiecte, circa jumatate - respinse. Vezi ce contracte de finantare s-au semnat La primul apel de proiecte pe Programul Operational Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritara 5 - Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, desfasurat anul trecut, au fost depuse 298 de proiecte, cu o valoare solicitata de circa 3,2 miliarde lei, potrivit unui raspuns trasmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Dintre acestea, pana pe 15 mai au fost respinse 139 de proiecte, cu o valoare solicitata de 1,57 miliarde lei. Restul sunt in evaluare, pana acum fiind semnate doar cateva contracte de finantare.
Start-up Nation 2017: Dobanda si comisionale maxime la creditul-punte Statul a anuntat, vineri, cand va selecta bancile partenere, precum si dobanzile si comisionale maxime pe care acestea le vor percepe la creditele-punte pe care le vor acorda in Programul Start-up Nation 2017. Aceste credite-punte vor putea fi accesate de antreprenorii admisi in program, pentru a-si asigura cheltuielile curente pana la primirea ajutorului de minimis de maximum 200.000 de lei.
Fonduri nerambursabile 2017: Max. 900.000 Euro pentru mici afaceri cu ciocolata, fructe confiate, bauturi alcoolice. Descarca propunerea de ghid al solicitantului Persoanele fizice autorizate (PFA), societatile cu raspundere limitata (SRL) si alte tipuri de firme pot obtine fonduri nerambursabile de 200.000 de euro - 900.000 de euro pentru investitii in mici afaceri cu fabricute si laboratoare de ciocolata, fructe confiate sau bauturi alcoolice, printr-o linie de finantare pentru care a fost publicata o propunere de ghid al solicitantului.
Inscrieri Startup Nation: Cate dosare au fost depuse in prima saptamana ​A trecut prima saptamana din perioada de o luna a sesiunii de inscriere in programul Startup Nation 2017, prin care firmele foarte noi pot obtine fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei de la stat.
VIDEO Vrea sa transforme informatia in bani, pentru firme Transformă datele în informații și informațiile în bani - asta spune un antreprenor că face printr-o platformă de marketing digital pentru firme. Tomas Salamon ne-a explicat, într-un interviu video acordat la Praga, cum funcționează platforma sa de growth hacking pentru startupuri și firme mai mari.
​Credite de 100 milioane Euro pentru firme, de la Banca Transilvania Firmele mici și mijlocii vor putea accesa credite garantate în valoare totală de aproximativ 100 de milioane de euro, de la Banca Transilvania, în urma unui acord de garantare semnat miercuri cu Fondul European de Investiții (FEI), parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții (BEI).ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri