EUROFONDURI
Circa 200 milioane euro pentru prima "transa" de proiecte in mediul rural Intreprinzatorii si autoritatile locale pot solicita, incepand de azi, finantare europeana pentru trei categorii de proiecte, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala.UPDATE: Noi informatii despre fonduri pentru pensiuni In urma numeroaselor solicitari primite, consultantul Marian Stoian a raspuns punctual altor noi intrebari referitoare la infiintarea si finantarea pensiunilor turistice.  
Consultantii raspund: posibila finantare a unei tabere internationale, in mediul rural Consultantul Christian Fotache a raspuns intrebarii legate de posibilitatea de finantare a unei tabere amplasata in mediul rural.
Pensiunile turistice, in topul temelor de interes pentru cititorii HotNews.ro - EurActiv.ro Cele mai frecvente intrebari adresate redactiei HotNews.ro -EurActiv.ro se refera la finantarea pensiunilor turistice. Toti cei interesati sunt invitati sa consulte sinteza materialelor publicate pe aceasta tema si un document realizat de consultantul Raluca Ene. 
Finantari de 36,6 milioane de euro pentru proiecte de mediu  Autoritatile localitatilor cu maxim 50.000 de locuitori pot obtine pana la 1 milion de euro, prin programul PHARE 2006, pentru gestionarea deseurilor si "gospodarirea apelor uzate". 
Attila Korodi: 43 de orase deverseaza apa uzata in rauri, fara epurare Din cele peste 1.300 de statii de epurare a apei existente in tara, peste 700 nu functioneaza corespunzator, a declarat Attila Korodi, Ministrul mediului. Bucuresti, Craiova, Braila, Galati si Tulcea sunt numai cateva orase care, potrivit lui Korodi, deverseaza apa uzata direct in rauri, fara a fi epurata.
Laszlo Borbely: Proiectele regionale nu trebuie sa fie la cheremul unor primari Problema proiectelor de dezvoltare regionala este capacitatea autoritatilor locale de a le derula, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. "Nu trebuie ca aceste proiecte sa sufere din cauza unui primar sau a altuia. Daca e nevoie, vom face modificari legislative astfel incat autoritatile sa nu mai fie la cheremul unor consilii locale sau al unor primari", a mai spus ministrul.
Consultantii raspund: finantare pentru utilajele de constructii si pentru ingrijirea medicala la domiciliu  Trei probleme din domenii diferite au fost clarificate de consultantul Marian Mocan. Informatiile au fost furnizate ca raspuns la intrebarile cititorilor despre posibilitatile de finantare a utilajelor unei firme de constructii, a activitatilor de ingrijire medicala la domiciliu si a pensiunilor apartinand persoanelor fizice autorizate. 
OSCAR pentru un film realizat cu 600.000 de euro de la UE "Die Fälscher", castigatorul premiului OSCAR pentru cel mai bun film strain, este realizat cu fonduri de peste 600.000 de euro de la Comisia Europeana, prin intermediul programului de finantare MEDIA. In 2007, zece companii romanesti din industria cinematografica au obtinut finantare prin acelasi program. 
Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 a fost lansat oficial vineri Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 a fost lansat oficial vineri. Programul va finanta exclusiv proiectele de asistenta tehnica depuse de institutiile care gestioneaza fonduri structurale. Aceste institutii sunt Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata.
Conditiile finale de finantare pentru intreprinzatori, in mediul rural Varianta oficiala a Programului National de Dezvoltare Rurala, aprobata in 20 februarie la Bruxelles, contine multe modificari fata de documentul in stadiu de proiect. Spre exemplu, achizitia terenului nu este o cheltuiala eligibila si cererile de finantare trebuie depuse numai in anumite perioade. Consultantul Marian Stoian a realizat o sinteza a celor mai importate prevederi pentru sectorul productiv. 
500 milioane de euro pentru concediatii din sectoarele cu probleme Tarile UE pot solicita finantari de cateva milioane de euro pentru proiecte in sprijinul lucratorilor disponibilizati, ca urmare a declinului unor sectoare sau relocarii companiilor in afara spatiului Uniunii. Germania, pentru concedierile din industria de telefonie mobila (compania Benq) si Franta, pentru industria auto (Peugeot si Renault) sunt printre putinele cazuri finantate in 2007. 
500 milioane de euro pentru concediatii din sectoarele cu probleme Tarile UE pot solicita finantari de cateva milioane de euro pentru proiecte in sprijinul lucratorilor disponibilizati, ca urmare a declinului unor sectoare sau relocarii companiilor in afara spatiului Uniunii. Germania, pentru concedierile din industria de telefonie mobila (compania Benq) si Franta, pentru industria auto (Peugeot si Renault) sunt printre putinele cazuri finantate in 2007. 
Parlamentul European: 85% din fondurile fraudate in UE, concentrate in 4 tari Un raport adoptat marti de Parlamentul European arata ca aproximativ 85% din suma afectata de nereguli in cheltuirea fondurilor structurale, adica circa 438 milioane euro, a vizat, in 2006, Germania, Spania, Italia, Portugalia si Regatul Unit. Totusi, documentul remarca progrese in alcatuirea rapoartelor privind protejarea intereselor financiare ale Uniunii.
Cristina Iova: UE poate subventiona salariile angajatilor timp de 2 ani Intreprinzatorii, ONG-urile si autoritatile publice interesate sa depuna pentru finantare UE proiecte in domeniul resurselor umane de pana la 500.000 de euro se pot baza pe documentele deja publicate de catre autoritatea de resort. Cristina Iova, seful programului de finantare pe resurse umane explica, intr-un interviu acordat HotNews.ro-EurActiv.ro ca solicitantii pot obtine un avans de pana la 30% si ca intreprinzatorii trebuie sa fie bine pusi la punct cu problematica ajutoarelor de stat.
Departamentul pentru Lupta Antifrauda a recuperat 700.000 de euro fraudati si a transmis 51 de dosare la DNA Departamentul pentru Lupta Antifrauda a recuperat in 2007  - in urma a 103 controale privind obtinerea, derularea si utilizarea fondurilor europene - 700.000 de euro si a transmis la DNA 51 de dosare, din care au fost solutionate doar 9. Cele mai multe controale au avut loc in Regiunea 3 Sud Muntenia si in Regiunea 7 Centru, iar valoarea totala a proiectelor controlate fiind de 200 de milioane de euro, cu 38% mai mare decat in anul anterior.
Varujan Vosganian: Fondul European de Investitii va deschide un birou la Bucuresti in martie Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian si Francis Carpenter, director executiv al Fondului European de Investitii (FEI), au semnat memorandumul de finantare privind programul european JEREMIE. Pentru a coordona acest program, FEI va deschide, "cel mai probabil in decursul lunii martie" un birou la Bucuresti, a declarat Vosganian.
Consultantii raspund: fonduri pentru activitati de ingrijire a bolnavilor O asociatie nonguvernamentala cu activitati in domeniul sanatatii a solicitat redactiei "euROfonduri" indrumare pentru obtinerea de sprijin financiar. Consultantul Lucian Branea raspuns solicitarii si a oferit detalii pe aceasta tema.
Acord de finantare intre Guvern si Fondul European de Investitii pentru 100 de milioane de euro  Executivul si FEI vor semna luni acordul de finantare pentru demararea programului european JEREMIE, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor. Prin acest program, 100 de milioane de euro trebuie alocate unor scheme de finantare si de garantare, pentru IMM-uri.
16 linii de finantare deschise pentru proiecte de resurse umane  Comisarul european Vladimir Spidla a lansat la Bucuresti 16 licitatii de proiecte pentru care sunt  alocate 177 de milioane de euro de la UE prin Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane". Proiectele se pot depune online pentru finantare. ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi