EUROFONDURI
Consultantii raspund: Despre comertul online, cabinete medicale si proiecte de mediu  Un proiect de vanzari online poate primi finantare prin fonduri structurale, insa un proiect de mediu nu poate primi, daca este realizat de catre o firma. Cabinetele medicale private au sanse sa obtina fonduri daca sunt organizate ca microintreprinderi. Detalii despre toate acestea a transmis, pentru "euROfonduri", consultantul Marian Mocan.Numar record de proiecte pentru "renovarea satelor" Valoarea proiectelor depuse in cadrul masurii "322 - Renovarea si dezvoltarea satelor" este de patru ori mai mare decat fondurile alocate pentru prima licitatie, incheiata pe 28 martie. La componenta "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice", valoarea proiectelor depuse este mai mica decat suma alocata. O noua licitatie va fi lansata pe 2 aprilie.
Garantiile pentru proiectele de "investitii mici" ale IMM, eliminate  Proiectele de investitii ale intreprinderilor mici si mjilocii care vor solicita finantare europeana au scapat de garantiile consistente solicitate initial de catre autoritatea de management (AM). Pentru "investitii mici" garantiile au fost eliminate iar pentru "investitii mari" au fost pastrate numai o parte dintre ele, a declarat pentru The Money Channel reprezentantul AM pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE).
276 de "proiecte mari" pentru resurse umane, depuse pentru finantare. "Proiectele mici" se lanseaza la 16 aprilie Prima licitatie pentru "proiecte strategice" in domeniul resurselor umane s-a incheiat in data de 20 martie, cu 276 de cereri de finantare depuse la autoritatea de resort. Urmatoarea licitatie se va lansa cel mai probabil in data de 16 aprilie si va viza proieectele "mici" adica cele cuprinse intre 50.000 si 500.000 de euro.
Consultantii raspund: finantare pentru dotarea tehnica a unei tipografii sau pentru o clinica stomatologica Achizitionarea utilajelor necesare unei tipografii, infiintarea unui azil de batrani si a unei clinici stomatologice sunt proiecte care pot primi fonduri structurale europene. Detalii despre programele in care se incadreaza si sumele ce pot fi primite ofera, pentru HotNews.ro -EurActiv.ro consultantul Christian Fotache. UPDATE: Precizari suplimentare despre finantarea unei tipografii.
Leonard Orban: La sfarsitul lui 2009, Guvernul va trebui sa decida - asigura o rata mare de absorbtie a fondurilor europene sau adanceste decalajele intre regiuni Utilizarea fondurilor europene este marea provocare a Romaniei din acest moment, iar o lipsa de implicare a "tuturor actorilor" interesati nu va duce la o absorbtie mare a banilor comunitari, a spus comisarul european Leonard Orban. El crede ca - la sfarsitul lui 2009, cand se va putea vorbi despre rata de absorbtie - Guvernul se va afla in fata unei "optiuni fundamentale": sa asigure o rata mare sau sa adanceasca decalajele de dezvoltare dintre regiuni.
APIA: Cererile pentru platile la hectar, „puse in pericol” de firma care tipareste formularele „Societatea Inform Lykos pune in pericol desfasurarea campaniei de depunere a cererilor de sprijin financiar destinat fermierilor, pentru 2008, prin nerespectarea termenului de livrare a formularelor de cerere de sprijin pretiparite si a hartilor cu blocurile fizice", transmite Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Reprezentantii companiei au declarat pentru HotNews.ro ca este vorba numai de jumatate din formularele solicitate si ca acestea nu au putut fi realizate din cauza specificatiilor tehnice ale Agentiei.
48 proiecte de "management al ariilor protejate", in evaluare la nivel national In cadrul primei licitatii de proiecte din Programul Operational Sectorial de Mediu au fost depuse 48 proiecte de "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii" care intra astazi intr-o prima evaluare. Pentru componenta "managementul serviciilor de apa", au fost depuse patru proiecte care asteapta aprobarea Comisiei Europene. 
Ministerul Finantelor va prezenta o "lista a rusinii" cuprinzand companiile care nu au onorat contractele din fonduri UE Ministerul Economiei si Finantelor va prezenta, luna viitoare, o lista cuprinzand companiile care nu isi onoreaza contractele obtinute din fonduri europene de preaderare, ISPA si PHARE. Lista va fi actualizata permanent. Firmele vizate vor putea participa insa in continuare la licitatii pentru proiecte din fonduri europene, urmand a fi eliminate de la licitatii numai in baza unor decizii definitive ale instantelor.
UPDATE: 60 proiecte de "modernizare a exploatatiilor agricole", depuse pentru finantare UE. Primul proiect de "renovare a satelor" provine din Maramures Viviana Vasile, directorul general pentru dezvoltare rurala din Ministerul Agriculturii a declarat ca, in circa doua saptamani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala, au fost depuse pentru finantare 62 proiecte, cele mai multe dintre acestea pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole". Cei interesati mai au timp sa depuna proiecte, in cadrul acestei prime licitatii, pana la 28 martie.
Credite speciale pentru campania agricola de primavara  CEC, BRD si Alpha Bank vor oferi credite fermierilor  pentru a-si finanta lucrarile de primavara pana la sosirea platilor directe la hectar, in baza unui acord semnat azi de cele trei banci, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura si Fondul de Garantare a Creditului Rural.
Statele membre al Uniunii Europene trebuie sa publice o lista detaliata a beneficiarilor de fonduri pentru agricultura pana in aprilie 2009 Comisia Europeana a stabilit miercuri normele pentru alcatuirea listei care va cuprinde toti beneficiarii de fonduri europene pentru agricultura, fie ca sunt plati directe sau alte masuri de sprijin. Numele complet al fiecarui beneficiar, localitatea, codul postal si sumele obtinute vor trebui afisate de statele membre pe un site propriu pana in 30 aprilie 2009, a dispus Bruxelles-ul. Masura are drept scop o mai mare transparenta si este luata in contextul in care ultimul raport al Curtii Europene de Audit a indicat o utilizare necorespunzatoare a banilor europeni destinati agriculturii.
Doar 24 de cereri finalizate pentru fonduri europene pe resurse umane Din 3600 de cereri initiate pentru finantare europeana in domeniul resurselor umane, numai 24 au fost finalizate, a anuntat miercuri ministrul Muncii, Paul Pacuraru, la un seminar organizat de Ziarul Financiar. Termenul limita pentru depunerea cererilor este joi, 20 martie.
Sumele alocate de UE pentru fermele cu o suprafata sub cinci hectare ar trebui sa creasca Sumele alocate de la bugetul Uniunii Europene fermelor cu o suprafata mai mica de cinci hectare ar trebui sa creasca, in timp ce sumele alocate fermelor mari ar trebui reduse treptat, potrivit unui studiu privind reforma bugetului UE elaborat de patru economisti romani. De asemenea, in document se mai arata ca reforma politicii agricole a Uniunii nu ar trebui sa reduca fondurile alocate agriculturii, ci ar trebui sa se axeze pe o redistribuire a cheltuielilor.
Ovidiu Silaghi: "Intentionam sa reducem cu 30% avizele necesare proiectelor cu fonduri europene" Ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi, a declarat in cadrul emisiunii "Money Report", la The Money Channel, ca intentioneaza sa reduca "birocratia" cu care se confrunta solicitantii de fonduri europene. Manuela Preoteasa, coordonatorul EurActiv.ro, a replicat, in cadrul dezbaterii televizate, ca acest lucru este riscant fiindca presupune si modificarea documentelor oficiale deja aprobate.
Mugur Isarescu: Accesarea fondurilor europene reprezinta principala problema a Romaniei Accesarea fondurilor europene reprezinta principala problema a Romaniei, momentan tara noastra contribuind cu sume mai mari decat atrage, ceea ce reflecta dezechilibre macroeconomice majore, potrivit lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citat de NewsIn. El a amintit ca Romania a avut dreptul la fonduri de doua miliarde de euro in 2007, din care a reusit sa atraga doar 440 milioane de euro.
Fonduri UE: Licitatie deschisa de proiecte pentru microintreprinderi Incepand din 13 martie si pana in data de 16 iunie microintreprinderile pot depune proiecte, la Agentiile de Dezvoltare Regionala, pentru a primi fonduri europene. Primul pas pe care trebuie sa-l faca firmele este sa verifice daca se incadreaza in categoria mentionata de regulament (vezi documentul atasat)
Newsweek: Noile tari membre ale UE nu mai au chef de reforme In timpul procesului de aderare la UE, tarile candidate sunt dispuse sa indeplineasca aproape toate conditiile necesare pentru a deveni membre cu drepturi depline, dar dupa aderare scade determinarea lor fata de continuarea reformelor  - se arata intr-o analiza realizata de revista americana Newsweek si citata de Rador.Citeste mai jos toata analiza Newsweek
Un dig distrus de inundatii, reabilitat cu bani din Fondul European de Solidaritate Refacerea celui mai important dig din judetul Braila, distrus in 2006, costa 8 milioane de lei, din care 5 milioane reprezinta fonduri europene.
Laszlo Borbely: Primele proiecte aprobate pentru finantare prin fonduri structurale provin din Harghita si Timis Cel mai tarziu la inceputul lunii aprilie vor fi semnate primele contracte pentru proiecte care au fost selectate pentru a primi finantare prin Programul Operational Regional, a declarat pentru HotNews.ro Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor. Cele doua proiecte "fruntase" provin din Timis si din Harghita si se refera la drumuri judetene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version