EUROFONDURI
Cristina Iova: UE poate subventiona salariile angajatilor timp de 2 ani Intreprinzatorii, ONG-urile si autoritatile publice interesate sa depuna pentru finantare UE proiecte in domeniul resurselor umane de pana la 500.000 de euro se pot baza pe documentele deja publicate de catre autoritatea de resort. Cristina Iova, seful programului de finantare pe resurse umane explica, intr-un interviu acordat HotNews.ro-EurActiv.ro ca solicitantii pot obtine un avans de pana la 30% si ca intreprinzatorii trebuie sa fie bine pusi la punct cu problematica ajutoarelor de stat.Departamentul pentru Lupta Antifrauda a recuperat 700.000 de euro fraudati si a transmis 51 de dosare la DNA Departamentul pentru Lupta Antifrauda a recuperat in 2007  - in urma a 103 controale privind obtinerea, derularea si utilizarea fondurilor europene - 700.000 de euro si a transmis la DNA 51 de dosare, din care au fost solutionate doar 9. Cele mai multe controale au avut loc in Regiunea 3 Sud Muntenia si in Regiunea 7 Centru, iar valoarea totala a proiectelor controlate fiind de 200 de milioane de euro, cu 38% mai mare decat in anul anterior.
Varujan Vosganian: Fondul European de Investitii va deschide un birou la Bucuresti in martie Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian si Francis Carpenter, director executiv al Fondului European de Investitii (FEI), au semnat memorandumul de finantare privind programul european JEREMIE. Pentru a coordona acest program, FEI va deschide, "cel mai probabil in decursul lunii martie" un birou la Bucuresti, a declarat Vosganian.
Consultantii raspund: fonduri pentru activitati de ingrijire a bolnavilor O asociatie nonguvernamentala cu activitati in domeniul sanatatii a solicitat redactiei "euROfonduri" indrumare pentru obtinerea de sprijin financiar. Consultantul Lucian Branea raspuns solicitarii si a oferit detalii pe aceasta tema.
Acord de finantare intre Guvern si Fondul European de Investitii pentru 100 de milioane de euro  Executivul si FEI vor semna luni acordul de finantare pentru demararea programului european JEREMIE, a declarat Eugen Teodorovici, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor. Prin acest program, 100 de milioane de euro trebuie alocate unor scheme de finantare si de garantare, pentru IMM-uri.
16 linii de finantare deschise pentru proiecte de resurse umane  Comisarul european Vladimir Spidla a lansat la Bucuresti 16 licitatii de proiecte pentru care sunt  alocate 177 de milioane de euro de la UE prin Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane". Proiectele se pot depune online pentru finantare. 
Lista cheltuielilor IMM care pot fi decontate prin fonduri structurale, publicata Ordinul ministrului economiei si finantelor referitor la cheltuielie IMM pentru proiecte de investitii si consultanta, care pot fi finantate prin fonduri structurale, a fost publicat pe pagina web a autoritatii de resort. 
Licitatie deschisa de proiecte pentru transporturi  Ministerul Transporturilor a lansat licitatiile pentru patru componente ale programului operational, din acest sector, cu finantare europeana. Proiectele se refera la retele transeuropene de transport, infrastructura rutiera si feroviara nationala, porturi, siguranta traficului, impactul transporturilor asupra mediului.
Consultantii raspund: Conditii de finantare pentru "start-up" si fonduri pentru pensiuni, in mediul rural Care este perioada de functionare a unei firme pentru a se incadra in categoria "start-up" prin Programul National de Dezvoltare Rurala? La aceasta intrebare si altele, legate de finantarea pensiunilor turistice, prin acelasi program, a raspuns consultantul Marian Stoian. Citeste si: Trei pasi pentru infiintarea pensiunilor turistice
Trei pasi pentru infiintarea pensiunilor turistice Modalitatea de inregistrare a intreprinzatorilor, conditiile care trebuie indeplinite referitor la cladirea unde va functiona pensiunea precum si la obtinerea avizelor necesare sunt detaliate intr-o sinteza realizata de consultantii ConsTrain. 
Primul director roman la Comisia Europeana: Obiceiul solicitarilor de sus omoara administratia din Romania Daniela Gheorghe-Marinescu este singurul roman care a reusit pana acum sa obtina un post de director in cadrul Comisiei Europene. Ea coordoneaza acum fondurile structurale in cadrul Directoratului General pentru Pescuit si Afaceri Maritime. Daniela Gheorghe-Marinescu explica cum se vede administratia romaneasca de la Bruxelles, unde ai numai doi sefi: directorul general si comisarul european.
Consultantii pe fonduri europene raspund cititorilor Vrei sa stii mai multe despre fondurile UE? Intreaba un consultant! HotNews.ro si EurActiv.ro relanseaza rubrica de raspunsuri ale consultantilor la intrebarile legate de finantari. 
Podul peste Dunare intre Braila si Tulcea necesita peste 300 de exproprieri Lucrarile la podul peste Dunare, un proiect de peste 300 de milioane de dolari, sunt impiedicate de chestiuni administrative. Un lucru aproape obisnuit in Romania. Doua consilii judetene si un minister nu reusesc sa se puna de acord in privinta procedurii de rezolvare a exproprierilor necesare in zona. 
European Voice: Comisia Europeana ar putea actiona in justitie statele membre din cauza fondurilor structurale Daca statele membre nu vor prezenta rapoarte legate de cheltuirea fondurilor structurale in perioada 2000-2006, executivul de la Bruxelles ia in considerare sanctionarea statelor membre, inclusiv prin initierea unor proceduri de "infringement", a declarat Danuta Hubner, comisarul european pentru politici regionale, citata de publicatia European Voice. Alta sanctiune se refera la posibila sistare a platilor din fondurile structurale.
S-au publicat ghidurile solicitantului actualizate pentru IMM  In vederea accesului IMM la fonduri structurale, au fost publicate online trei ghiduri actualizate pentru proiecte de investitii acces la consultanta.
Dacian Ciolos: 100 de proiecte SAPARD risca sa fie reziliate  Din cauza intarzierilor la lucrarile de infrastructura, 100 de proiecte derulate de catre consiliile locale, in cadrul programului SAPARD, ar putea fi reziliate, a declarat Dacian Ciolos, ministrul agriculturii, citat de NewsIn. 
MCTI: Proiectul este respins automat daca lipsesc mai mult de 3 documente din dosar Elementele cheie ale evaluarii proiectelor, ce anume trebuie sa contina dosarul de finantare si bugetul unui proiect sunt aspecte de baza legate de fondurile europene pe care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) le-a inclus intr-un document informativ, transmis HotNews.ro.
A doua editiei a conferintei TAXEU va avea loc in 19 februarie Cea de-a doua editie a conferintei TAXEU va avea loc in data de 19 februarie si va oferi participantilor analize si informatii privind regimul impozitelor directe si indirecte aplicabile companiilor in anul fiscal 2008. Cu aceasta ocazie specialisti si analisti economici din domeniu vor prezenta schimbarile legislative si fiscale datorate armonizarii legislatiei romanesti cu cea a Uniunii Europene.
Calin-Popescu Tariceanu: Programul de dezvoltare a resurselor umane va fi lansat pe 15 februarie In data de 15 februarie Comisarul european Vladimir Spidla va sosi in Romania si va lansa oficial Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu la finalul reuniunii de lucru cu responsabilii pentru gestionarea fondurilor structurale. 
Laszlo Borbely: Astazi Guvernul aproba polii de crestere economica In sedinta de Guvern de astazi va fi aprobat un memorandum referitor la polii de crestere economica. Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor a declarat ca 12 orase vor primi acest statut.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă