EUROFONDURI
48 proiecte de "management al ariilor protejate", in evaluare la nivel national In cadrul primei licitatii de proiecte din Programul Operational Sectorial de Mediu au fost depuse 48 proiecte de "Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii" care intra astazi intr-o prima evaluare. Pentru componenta "managementul serviciilor de apa", au fost depuse patru proiecte care asteapta aprobarea Comisiei Europene. Ministerul Finantelor va prezenta o "lista a rusinii" cuprinzand companiile care nu au onorat contractele din fonduri UE Ministerul Economiei si Finantelor va prezenta, luna viitoare, o lista cuprinzand companiile care nu isi onoreaza contractele obtinute din fonduri europene de preaderare, ISPA si PHARE. Lista va fi actualizata permanent. Firmele vizate vor putea participa insa in continuare la licitatii pentru proiecte din fonduri europene, urmand a fi eliminate de la licitatii numai in baza unor decizii definitive ale instantelor.
UPDATE: 60 proiecte de "modernizare a exploatatiilor agricole", depuse pentru finantare UE. Primul proiect de "renovare a satelor" provine din Maramures Viviana Vasile, directorul general pentru dezvoltare rurala din Ministerul Agriculturii a declarat ca, in circa doua saptamani de la lansarea Programului National de Dezvoltare Rurala, au fost depuse pentru finantare 62 proiecte, cele mai multe dintre acestea pentru "Modernizarea exploatatiilor agricole". Cei interesati mai au timp sa depuna proiecte, in cadrul acestei prime licitatii, pana la 28 martie.
Credite speciale pentru campania agricola de primavara  CEC, BRD si Alpha Bank vor oferi credite fermierilor  pentru a-si finanta lucrarile de primavara pana la sosirea platilor directe la hectar, in baza unui acord semnat azi de cele trei banci, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura si Fondul de Garantare a Creditului Rural.
Statele membre al Uniunii Europene trebuie sa publice o lista detaliata a beneficiarilor de fonduri pentru agricultura pana in aprilie 2009 Comisia Europeana a stabilit miercuri normele pentru alcatuirea listei care va cuprinde toti beneficiarii de fonduri europene pentru agricultura, fie ca sunt plati directe sau alte masuri de sprijin. Numele complet al fiecarui beneficiar, localitatea, codul postal si sumele obtinute vor trebui afisate de statele membre pe un site propriu pana in 30 aprilie 2009, a dispus Bruxelles-ul. Masura are drept scop o mai mare transparenta si este luata in contextul in care ultimul raport al Curtii Europene de Audit a indicat o utilizare necorespunzatoare a banilor europeni destinati agriculturii.
Doar 24 de cereri finalizate pentru fonduri europene pe resurse umane Din 3600 de cereri initiate pentru finantare europeana in domeniul resurselor umane, numai 24 au fost finalizate, a anuntat miercuri ministrul Muncii, Paul Pacuraru, la un seminar organizat de Ziarul Financiar. Termenul limita pentru depunerea cererilor este joi, 20 martie.
Sumele alocate de UE pentru fermele cu o suprafata sub cinci hectare ar trebui sa creasca Sumele alocate de la bugetul Uniunii Europene fermelor cu o suprafata mai mica de cinci hectare ar trebui sa creasca, in timp ce sumele alocate fermelor mari ar trebui reduse treptat, potrivit unui studiu privind reforma bugetului UE elaborat de patru economisti romani. De asemenea, in document se mai arata ca reforma politicii agricole a Uniunii nu ar trebui sa reduca fondurile alocate agriculturii, ci ar trebui sa se axeze pe o redistribuire a cheltuielilor.
Ovidiu Silaghi: "Intentionam sa reducem cu 30% avizele necesare proiectelor cu fonduri europene" Ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi, a declarat in cadrul emisiunii "Money Report", la The Money Channel, ca intentioneaza sa reduca "birocratia" cu care se confrunta solicitantii de fonduri europene. Manuela Preoteasa, coordonatorul EurActiv.ro, a replicat, in cadrul dezbaterii televizate, ca acest lucru este riscant fiindca presupune si modificarea documentelor oficiale deja aprobate.
Mugur Isarescu: Accesarea fondurilor europene reprezinta principala problema a Romaniei Accesarea fondurilor europene reprezinta principala problema a Romaniei, momentan tara noastra contribuind cu sume mai mari decat atrage, ceea ce reflecta dezechilibre macroeconomice majore, potrivit lui Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citat de NewsIn. El a amintit ca Romania a avut dreptul la fonduri de doua miliarde de euro in 2007, din care a reusit sa atraga doar 440 milioane de euro.
Fonduri UE: Licitatie deschisa de proiecte pentru microintreprinderi Incepand din 13 martie si pana in data de 16 iunie microintreprinderile pot depune proiecte, la Agentiile de Dezvoltare Regionala, pentru a primi fonduri europene. Primul pas pe care trebuie sa-l faca firmele este sa verifice daca se incadreaza in categoria mentionata de regulament (vezi documentul atasat)
Newsweek: Noile tari membre ale UE nu mai au chef de reforme In timpul procesului de aderare la UE, tarile candidate sunt dispuse sa indeplineasca aproape toate conditiile necesare pentru a deveni membre cu drepturi depline, dar dupa aderare scade determinarea lor fata de continuarea reformelor  - se arata intr-o analiza realizata de revista americana Newsweek si citata de Rador.Citeste mai jos toata analiza Newsweek
Un dig distrus de inundatii, reabilitat cu bani din Fondul European de Solidaritate Refacerea celui mai important dig din judetul Braila, distrus in 2006, costa 8 milioane de lei, din care 5 milioane reprezinta fonduri europene.
Laszlo Borbely: Primele proiecte aprobate pentru finantare prin fonduri structurale provin din Harghita si Timis Cel mai tarziu la inceputul lunii aprilie vor fi semnate primele contracte pentru proiecte care au fost selectate pentru a primi finantare prin Programul Operational Regional, a declarat pentru HotNews.ro Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor. Cele doua proiecte "fruntase" provin din Timis si din Harghita si se refera la drumuri judetene.
Consultantii raspund: informatii despre universitati, infrastructura din statiuni si o clinica de testari medicale Consultantul Raluca Ene ofera detalii legate de trei teme pentru care cititorii si-au exprimat interesul: posibilitatile de finantare pentru universitati, pentru o cabana aflata intr-o statiune turistica si pentru deschiderea unei clinici de determinare a paternitatii.
Novinite.com: Bulgaria ar putea returna fonduri UE Michael Mann, purtator de cuvant pentru agricultura si dezvoltare rurala al Comisiei Europene, a declarat pentru Deutsche Welle ca Bulgaria ar putea returna anumite fonduri europene, relateaza Novinite.com
Calendarul programelor de finantare derulate in luna martie Agentia de Dezvoltare Regionala "Centru" a transmis lista actualizata, pentru luna martie, a programelor de finantare pentru care exista licitatii deschise, impreuna cu termenele limita pana la care se pot depune proiecte (vezi documentul atasat). 
Danuta Hübner: In Romania e nevoie de o mai buna administrare Politica regionala joaca un rol din ce in ce mai important in reactia la provocarile globale cum ar fi schimbarile climatice, producerea de energie si demografia. Dar pana acum aceasta politica nu detine instrumentele necesare rezolvarii acestor provocari, a declarat pentru EurActiv Comisarul pentru Politica Regionala, Danuta Hübner. 
Finantarile europene pentru mediul de afaceri, pe punctul de lansare Karoly Borbely, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a declarat ca pana la sfarsitul lunii martie va fi lansata prima licitatie de proiecte in domeniul IT. Schemele de finantare pentru investitii ale IMM si consultanta sunt si ele pregatite pentru lansare, potrivit lui Razvan Cotovelea, directorul Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale. 
Credite avantajoase pentru fermieri Bancile comerciale ar putea acorda fermierilor credite cu o dobanda mai atractiva decat dobanda pietei, cu termene de rambursare si cu perioada de gratie mai mari. Premierul Tariceanu si ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, au discutat vineri cu reprezentantii bancilor comerciale despre facilitatile pe care le pot oferi fermierilor, pentru o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare. Romania ar putea accesa pana in 2013, 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, pentru programe de dezvoltare rurala.
Pentru ce primesc finantare microintreprinderile Costurile cu instalatiile si constructiile, precum cele cu achizitionarea de noi tehnologii si echipamente sunt printre cheltuielile eligibile efectuate de microintreprinderi, potrivit ordinului ministerial publicat in Monitorul Oficial la data de 4 martie, referitor la fondurile alocate prin Programul Operational Regional.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version