BĂNCI
Cum ți se va calcula pensia. Patru cazuri concrete Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, câteva exemple de pensii ce urmează a fi primite, după intrarea în vigoare a noii legi.
Lia Olguța Vasilescu: Administratorii de la Pilonul II vor plăti 0,5% din comisionul de 2,5% Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a confirmat faptul că administratorii de pensii Pilon II vor plăti un comision din transferul care se realizează de stat.
Codîrlașu (CFA), despre noua lege a pensiilor: Administratorii de fonduri Pilon II vor plăti un comision pentru virarea contribuțiilor de către stat Noua lege a pensiilor prevede o comisionare a administratorilor de fonduri pentru serviciul virării contribuțiilor colectate, susține Adrian Codîrlașu, președinte CFA România.
Estimările analiștilor financiar-bancari: Un curs euro de 4.72 lei (în ianuarie viitor), un ROBOR de 4.16% (în iulie 2019) și o rată a inflației de 4.66% (tot în iulie viitor) Circa 85% dintre analiștii financiar-bancari, membri ai Chartered Financial Analyst (CFA) România, anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală), potrivit unui comunicat transmis vineri de CFA. Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru ianuarie 2019 este de 4,7224 lei/euro în timp ce pentru iulie 2019 valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7688 lei/euro. În ceea ce privește inflația, rata anticipată a inflației pentru iulie 2019 (față de iulie 2018) a înregistrat o valoare medie de 4,66%. De asemenea, rata medie a ROBOR cu scadență de 3 luni anticipată pentru iulie 2019 este 4,16%, mai precizează comunicatul.
Inflația anuală a coborât în iulie la 4.56% Preţurile au urcat în luna iulie 2018 cu 4,56% comparativ cu cele din iulie 2017, dar au scăzut față de iunie 2018, arată datele transmise vineri de Institutul Național de Statistică. Față de iulie 2017, cel mai mult au crescut prețurile biletelor de avion, gazele, legumele și fructele. La polul opus, prețul înregistrat luna trecută  la ouă a scăzut cel mai mult față de prețul din iulie 2017.
UPDATE Noua Lege a pensiilor: Cheltuielile cu pensiile vor crește cu 130%, în 2022, la 140 miliarde lei. Ministrul Muncii susține că vor crește încasările, iar Bugetul de pensii ar trebui suplimentat doar cu 15 miliarde lei Cheltuielile cu pensiile, la bugetul asigurărilor sociale de stat, vor crește cu 11% în 2019, dacă noua lege a pensiilor va intra în vigoare în forma actuală, conform datelor din proiect. Astfel, de la 60,7 miliarde lei în acest an, vor ajunge la 67,4 miliarde lei în 2019.UPDATE Ministrul Muncii susține că statul va trebui să suplimenteze bugetul de pensii cu 15 miliarde de lei, în anul 2022, estimându-se, în paralel, o creștere a încasărilor la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, generată de creșterea salariilor, a numărului de angajați, dar și a gradului de colectare, ca urmare a întoarcerii sarcinii fiscale.
​Reciclarea deșeurilor de ambalaje: punct și de la capăt. Noile provocări ale mediul de afaceri La nivel european se discută de ceva vreme un pachet legislativ ambițios privind managementul deșeurilor. Pentru a putea răspunde angajamentelor asumate în fața Comisiei Europene și a se alinia modelului impus de economia circulară, autoritățile din România au decis că este momentul oportun pentru a implementa principii de mediu care să reglementeze sistemul de gestiune a ambalajelor,  și anume "plătește pentru cât arunci", "răspunderea extinsă a producătorului" și "taxa la depozitare".
Noua Lege a pensiilor: Pensia anticipată va deveni "pensie pentru limită de vârstă". Ce se modifică la pensia minimă și care va fi noua formulă de calcul Actuala pensie anticipată (nepenalizată) devine pensie pentru limită de vârstă, conform expunerii de motive la noua Lege a pensiilor. Astfel, persoanele care au 8 ani peste stagiul complet de cotizare, inclusiv perioade asimilate, se pot pensiona pentru limită de vârstă cu 5 ani înainte de îndeplinirea vârstei standard de pensionare.
BancPost. De la înființare la preluarea de către Banca Transilvania. Istoria unor prelungi calcule greșite BancPost a fost una din figurile emblematice ale peisajului bancar local. A fost  înființată în 1991 prin HG, a avut o ascensiune sustenabilă, cum ar spune Guvernatorul, până când a decis să se orienteze spre profit no matter what. Sacrificând încrederea și lipsa de educație financiară a clienților, dar beneficiind și de o susținere binemeritată până într-un punct, BancPost putea deveni o vedetă bancară regională. N-a fost să fie, însă. Preluată de grecii de la EFG Eurobank, banca e acum deținută de Banca Transilvania, care speră s-o integreze cu succes în businessul propriu. Un drum pe care BancPost s-a lăsat încercată de ispita lăcomiei și a succesului ieftin, fiind cât pe ce să fie răpusă de cele două ispite. Vezi mai jos istoria unor bancheri care nu au înțeles întotdeauna menirea unei instituții de credit.
Comunicarea cu Fiscul se va realiza exclusiv online, din 2019 Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus la dispoziția contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare în sistem self service. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale, se arată într-un comunicat de presă al instituției.
Raiffeisen Bank, profit de 423 milioane de lei în prima jumătate a anului  Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 423 milioane de lei, cu 74% mai mult față de primele 6 luni din 2017, au transmis joi reprezentanții băncii Activele totale ale au crescut la 38,1 miliarde lei (creștere de 14%, an la an). Motorul principal al acestei evoluții puternic pozitive a continuat să fie activitatea de creditare: 23,6 miliarde de lei este valoarea creditelor nete acordate clienților băncii, în creștere cu 20% față de perioadă similară a anului 2017.
ANPC a amendat Bancpost cu 150.000 de lei pentru practici comerciale incorecte  și afectarea intereselor economice ale consumatorilor  ANPC a amendat Bancpost S.A. cu 150.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007 și pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2), a transmis joi Autoritatea. Astfel a fost aplicată măsură complementară “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru întreg portofoliul de credite cesionat de către Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societăți, respectiv EFG New Europe Funding B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc.) reprezentând dobânzi, dobânzi penalizaloare, penalități calculate și reținute în perioadă 11.07.2008-27.03.2018, când cesionar a fost EFG New Europe Funding B.V. (actuală ERB New Europe  Funding B.V.)”
Care ar fi randamentul bursier care ar face rentabilă investiția pe credit la bursă Suntem în 2007. Sorin tocmai își schimbase locul de muncă. Câștiga relativ bine la cei 40 de ani ai lui, dar tot își dorea ceva mai mult. Toate ziarele scriau despre cum crește bursa și cum te poți îmbogăți cu bani relativ puțini. Așa că a riscat. Numai că a făcut-o pe banii altora, împrumutându-se la bancă pentru a investi pe bursă. La finalul anului, a avut un mic plus, dar apoi a venit criza. A sperat că acțiunile își vor reveni. Mirajele rar devin însă realitate. În 2009, a decis să vândă tot, rămânând doar cu creditul. Sorin n-a făcut decât să confirme zicala cu socoteala de-acasă și cea din târg. El n-a făcut atunci multe calcule. HotNews.ro le reface pentru el și pentru toți cei care au intenții similare. Care ar fi randamentul bursier care ar face rentabilă investiția pe credit la bursă?
Competitivitatea scăzută și consumul din import au dus la un ”minus” de peste 6 miliarde de euro în relațiile comerciale ale României Competivitatea scăzută a economiei românești, alături de un consum bazat pe produse de import au dus deficitul comercial din primul semestru la peste 6,3 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate joi de Institutul Național de Statistică. România contează pe mai puțin de 25.000 de companii exportatoare, iar în primii 100 de exportatori doar 4 sunt companii private cu capital local. Germania are peste 300.000 de companii exportatoare, acestea producând în primele 6 luni un excedent comercial de peste 121 miliarde de euro. Spania se confruntă și ea cu o pierdere de competitivitate pe piețele internaționale, deficitul comercial spaniol atingând 14 miliarde de euro în prima jumătate de an.
UPDATE Lia Olguța Vasilescu va susține vineri o declarație de presă privid proiectul noii Legi a pensiilor. Acesta va fi supus dezbaterii publice în această seară la ora 21:00 Ministerul Muncii nu va mai face o conferință de presă pentru prezentarea noii Legi a pensiilor, conform reprezentanților instituției. Aceștia au precizat, pentru HotNews.ro, că proiectul va fi publicat în dezbatere publică, iar apoi va fi dat un comunicat de presă spre seară.UPDATE Proiectul de lege privind sistemul public de pensii va fi publicat în această seară la ora 21:00 pe site-ul Ministerului. Ministrul Muncii va susține vineri o declarație de presă la ora 12:00
Noile case de marcat electronice 2018: Câteva lămuriri de la ANAF Noile case de marcat cu jurnal electronic, care devin obligatorii de anul acesta pentru majoritatea comercianților din România, au încă anumite necunoscute pentru patroni. StartupCafe.ro a selectat câteva chestiuni interesante ridicate de contribuabili, la care Agenția Națională de Administrare Fiscală a dat răspunsuri miercuri, într-o sesiune de asistență pe Facebook.
UniCredit Bank, profit în creștere cu 16%, în primele șase luni UniCredit Bank a obținut un profit net consolidat de 262 milioane de lei, în primele șase luni din acest an, în creștere cu 16,3%, comparativ cu perioada similară din 2017, reiese dintr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).
Cele 6 mesaje transmise de Isărescu, Guvernului: Nu mai stimulați consumul, faceți reforme, atenție la încrederea românilor în economie, scade competitivitatea produselor noastre, grijă la deficit și la presiunile inflaționiste Nu mai stimulați prin măsuri fiscale consumul, faceți reformele structurale de care economia are nevoie, atenție la încrederea în scădere a românilor în economie, scade competitivitatea produselor românești, atenție la deficit și la presiunile inflaționiste! Acestea sunt mesajele transmise miercuri Guvernului de către experții BNR prin intermediul Raportului privind inflația, ediția august 2018.
Calendar: Cursuri gratuite pentru firmele și consultanții care vor să ia ajutoarele de stat de milioane de euro pentru investiții Antreprenorii, managerii sau consultanții care vor să acceseze ajutoarele de stat pentru firmele care fac investiții de minimum 3 milioane de euro în România pot participa la o serie de cursuri organizate de Ministerul Finanțelor Publice pentru a putea aplica mai ușor la programul de finanțare.
Prognozele de creștere economică în scădere ar putea face ca următoarea rectificare să fie negativă Majoritatea analiștilor și, mai nou, Banca Națională se așteaptă la o creștere economică sub nivelul prognozat de Comisia Națională de Prognoză (CNP), de 5,5%. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se așteaptă la 4%, fiind o diferență de 1,5 puncte procentuale față de prognoza pe care s-a realizat bugetul.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version