BĂNCI
Economia a crescut cu 4,3% în trimestrul al treilea Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat o creştere cu 4,3% pe serie brută în al treilea trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică, ce confirmă estimările de luna trecută.
Contribuabilii români pot solicita majorarea plafonului de scutire de TVA la 400.000 lei În data de 11 septembrie 2018 Consiliul Uniunii Europene a adoptat mai multe modificări aduse Directivei nr. 2006/112 privind sistemul comun al TVA pe care statele membre trebuie să le implementeze până la 31 decembrie 2019, adică cu puțină bunăvoință din partea Ministerului de finanțe pot fi implementate chiar de la 01 ianuarie 2019, la fel cum am fost primii în Europa la implementarea directivei privind combaterea transferului de profituri pe seama dobânzii – OUG nr. 79/2017 pentru modificarea Codului fiscal.
Sindicatele din Poliție: Vom stabili calendarul acţiunilor sindicale după data de 1 ianuarie 2019, alături de partenerii noştri din ţară şi din Uniunea Europeană ”​Suntem îngrijoraţi de aserţiunile apărute, ieri, în spaţiul public”, spun reprezentanții Federației Sindicale Naționale a Polițiștilor și Personalului Contractual, referitor la proiectul de înghețare a salariilor. ”În cursul zilei de miercuri, în spaţiul public a fost lansată o aserţiune fulminantă, privind ,,îngheţarea salariilor bugetarilor în anul 2019”, care s-a propagat cu repeziciune în mass-media şi pe toate celelalte canale de comunicare, stârnind nedumerire şi, mai ales, nemulţumire în rândul bugetarilor”, arată comunicatul sindicaliștilor.
Alpha Bank Romania pregătește lansarea primului program de obligațiuni ipotecare. Vezi ce sunt aceste obligațiuni mai exact După ce, în anul 2001, Alpha Bank România lansa primul credit imobiliar, instituția financiară pregătește acum lansarea primului program de obligațiuni ipotecare din România. Adunarea Generală a Acționarilor Alpha Bank Romania a aprobat punerea în practică a unui program-cadru de obligațiuni ipotecare, cu un plafon maxim al principalului de 1.000.000.000 euro (sau echivalentul în alte valute).
Guvernul ar putea renunța la mărirea salariului minim pentru cei cu peste 15 ani vechime. Rămâne valabilă majorarea pentru cei cu studii superioare ​Guvernul ar putea renunța la majorarea salariului minim brut lunar pentru românii cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, urmând să crească doar salariul minim pentru persoanele încadrate pe funcții cu studii superioare, cu o vechime de cel puțin 1 an, acestea urmând să urce la 2.350 de lei pe lună. Documentul ar putea fi adoptate în ședința de vineri a Guvernului.Vezi aici Nota de Fundamentare si aici Proiectul propriu zis.
Financial review Prima pagină a presei străine: Executiv Huawei, arestat în Vancouver. UK publică emailuri private ale șefilor Facebook. Volkswagen trece pe austeritate. Goldman Sachs:Probabilitatea unei recesiuni crește. Va veni la un moment dat Financial Times: CFO-ul Huawei, arestat în Vancouver ● Fost consultant McKinsey, favorit pentru postul de premier elen ● UK publică emailuri private ale șefilor Facebook, acuzând compania că ar fi încheiat tranzacții secrete care permit accesul unor dezvoltatori la datele utilizatorilor ● Handelsblatt: Volkswagen trece la un program dur de austeritate ● L`Echo: ”Europa este încă o piață ieftină, dar asta nu este suficient pentru a investi în ea" (Goldman Sachs) ● La Stampa: Salvini sfidează Europa: "Stop misiunii Sophia dacă nu se impun noi reguli pentru debarcarea migranţilor” ● Il Fatto Quotidiano: Khashoggi: Turcia a emis mandate de arestare pentru doi saudiţi prieteni cu prinţul. Lectură plăcută!
Cărțile electronice ar putea avea TVA de 5% Federația Editorilor Europeni (FEP) salută adoptarea directivei UE pentru TVA-ul redus la publicațiile digitale și încurajează statele membre să reducă la minimum impozitarea cărților în orice format. În România, TVA pentru cărțile tipărite este 5%, dar cărților electronice li se aplică o cotă de 19%.
Subvenţii lunare de 2.250 lei pentru angajatorii care încadrează în muncă șomeri Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni, potrivit unui anunț făcut miercuri de Biroul de presa AJOFM Ilfov.
Proiect de OUG: În 2019, sporurile și primele pentru bugetari vor fi înghețate, iar angajările pe posturile vancante vor fi suspendate/ Pensia se va indexa de la 1 septembrie/ Acciza la țigarete va crește Sporurile, indemnizațiile și primele de care beneficiază bugetarii se vor menține în 2019 "cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018", se arată într-un proiect de OUG care ar urma să fie aprobat în curând de Guvern, potrivit Federației Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor. Proiectul de act normativ prevede mai multe măsuri pentru reducerea unor cheltuieli bugetare în 2019. O altă măsură este suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante. UPDATE Potrivit proiectului, acciza totală la țigarete va crește de la 448,74 lei /1000 ţigarete la 475,77 lei /1000 ţigarete de la 1 ianuarie. Vezi ce mai cuprinde proiectul.
România a avut a cincea creştere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, în octombrie Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut cu 0,1% în luna octombrie 2018, comparativ cu luna anterioară, România consemnând a cincea creştere înregistrată de o ţară membră a UE, de 1,3%, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Comerţul cu amănuntul în zona euro a consemnat un avans de 0,3% de la o lună la alta în timp ce în UE a crescut cu 0,1%, în condiţiile în care vânzările de combustibil au sporit cu 0,8% şi cele de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 0,5%.
Br - EXIT. La ce ar trebui să fie atente companiile din România? Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va părăsi Uniunea Europeană sâmbătă, 30 martie, 2019, devenind o țară terță. Pe scurt, noua relație presupune că principiul liberei circulații a bunurilor, persoanelor și serviciilor nu se va mai aplica în relațiile comerciale dintre UE și Regatul Unit. Ce înseamnă asta pentru companii? Întârzieri, costuri suplimentare, presiune pe fluxul de numerar și necesitatea actualizării sistemelor de gestiune.
Tu știi pe ce s-au dus banii luna asta? Tuturor ne este cunoscut acel moment de la finalul lunii în care ne întrebăm pe ce s-au dus banii și oare cum am mai putea reduce cheltuielile ca să nu ajungem în aceeași situație luna următoare. În teorie, planul e simplu: de luna viitoare voi trece absolut orice cheltuială pe foaie și la finalul celor 30 de zile centralizez datele și mă organizez mai bine.
Vânzările din comerțul cu amănuntul au urcat după primele 10 luni cu 5.4% În primele 10 luni ale anului, afacerile din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de primele 10 luni din 2017 cu 5.4%, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Național de Statistică. ”Motorul” acestei creșteri pare să vină din zona vânzărilor de produse nealimentare (+6,4%) și al celor alimentare (+6%), în timp ce comerţul cu carburanţi a crescut cu doar 2.9%. Acest indicator, vânzările din comerțul cu amănuntul, poate fi asimilat consumului privat, care a fost principala forță a creșterii economiei românești. Majoritatea economiștilor anticipează o frânare a lui de la 10% în 2017 la circa 6% în acest an.
​​Corporate Report: Scena europeană a startupurilor tech este mai dinamică decât în SUA; Dacă restructurarea la General Motors va fi aspră, la Ford va fi dureroasă; Thomson Reuters elimină 3.200 de posturi în următorii doi ani; PSA și Toyota, un nou capitol al parteneriatului Startupurile tehnologice europene listate la bursă sunt mai mici, dar mai numeroase și mai vioaie decât cele americane / Giganții auto americani sunt strânși în menghină între presiunile pieței mondiale în schimbare dinamică și cele ale președintelui Trump de dezvoltare locală / Și Thomson Reuters se restructurează din mers, dar produce bani cu nemiluita / Grupul PSA și Toyota nu ratează ocazia de a afișa un mariaj fericit în Europa, în timp ce Renault-Nissan are mari probleme la vîrf
Impozitarea bacșișului la restaurante și baruri, în România Impozitarea bacșișului oferit de clienți angajaților din restaurante, baruri sau alte firme HoReCa îi nemulțumește în continuare pe patronii români din domeniu, care cer noi prevederi.
Daniel David: Instituțiile vestice au două valori fundamentale care la noi nu funcționează. De aceea, când vrem să le asimilăm, obținem rezultate distorsionate sau forme fără fond Deși s-a declarat un optimist moderat, autorul "Psihologiei poporului român" admite că mai avem mult până să reformăm actuala societate. Vestul funcționează după norme care la noi nu merg pur și simplu. Un exemplu: vesticii tind să-i recompenseze pe cei mai performanţi oameni. În schimb, românii administrează recompensele fără legătură cu implicarea. În grupul american emerg "lideri" . La noi, pedepsele sunt administrate celor mai implicaţi, adesea de către cei mai puţin performanţi indivizi.
Retrospectivă 2018. Anul acesta s-a intervenit de 114 ori în legislația fiscală. Cele mai importante 10 schimbări De la începutul acestui an și până în 2 decembrie s-a intervenit de 114 ori în legislația fiscală. Prin Ordine ale Ministrului, ale Președintelui ANAF, Ordonanțe de urgență etc. Dacă ne uităm și în anii trecuți, media schimbărilor legislative (în materie fiscală) este undeva la 140/an, medie care ar putea fi atinsă și în acest an, dat fiind faptul că în decembrie apar frecvent modificări fiscale. Urmărite după numele ministrului, cel mai ”aprig” schimbător de norme sau de legi a fost Darius Vâlcov. În cele 3 luni în care acesta a fost numărul unu la Finanțe, legislația a fost schimbată de 48 de ori, ceea ce înseamnă 16 modificări/lună. Față de Vâlcov, în mandatul lui Teodorovici avem 10 modificări/lună. Deocamdată.
Banii dați pe mâncare și băutură ne fac campioni europeni (Eurostat) În 2017, familiile din statele Uniunii Europene (UE) au cheltuit pe mâncare și băutură (alcoolică și non-alcoolică) în medie 12,2% din cheltuielile totale de consum, arată datele Eurostat. România este campioana acestui tip de cheltuieli, ponderea banilor dați pe băutură și hrană urcând la 33%. La polul opus se află Marea Britanie, cu 11.5% și familiile austriece, care nu alocă mai mult de 13% pe alimentație.
Financial review Prima pagină a presei străine: Șeful MI6 avertizează cu privire la Huawei. Colapsul civilizației la orizont. Istoria revizionistă a Rusiei. Planul UE de a conferi euro un rol internațional mai mare decât al dolarului Financial Times: Șeful MI6 avertizează cu privire la Huawei ● Bruxelles-ul va publica miercuri planul prin care euro să capete "rol internațional mai puternic" în lupta cu dolarul ● Trump afirmă că China "va reduce şi va elimina" o serie de taxe impuse importurilor auto ● The Guardian: David Attenborough: colapsul civilizației e la orizont ● Brexit: Ofensiva de convingere începe, iar Theresa May se bate pentru avizul juridic ● The New York Times: Puncte de Cotitură: Istoria revizionistă a Rusiei ● Handelsblatt: Ieșirea Qatarului din OPEC- un test pentru cartelul petrolului. Lectură plăcută!
​Corporate Report: UE e cu ochii pe Google, care se teme de o amendă de 4% pe cifra de afaceri; Vânzările de mașini Tesla nu s-au prăbușit în China; Generalii automobilelor germane merg încolonați spre Casa Albă; Facebook are preocupări tot mai ciudate Funcțiile de localizare și urmărire a utilizatorilor pot fi extrem de costisitoare pentru Google în Europa ● O asociație chineză distribuie informații „grosolan de incorecte” spunând că vânzările de automobile Tesla pe piața chineză au scăzut cu 70% în octombrie ● Summit al marilor șefi germani din industria auto la Casa Albă sub sloganul „capul plecat sabia nu-l taie”, în timp ce Donald Trump jubilează pe Twitter ● Urmărește Facebook să ne invadeze la propriu cu muște și caracatițe robotice așa cum a făcut-o virtual pe net?

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version