BĂNCI
Buget 2017 Ministerului Culturii primeste 766,1 milioane de lei, cu 51,1% mai mult decat in 2016 Ministerului Culturii si Identitatii Nationale primeste, potrivit noului proiect al bugetului de stat pentru 2017 al Guvernului condus de Sorin Grindeanu, 766,1 milioane de lei, cu 51,1% mai mult decat in 2016, scrie News.ro.
Cat costa minutul de intarziere al trenurilor romanesti? Dar opririle ne-programate, in asteptarea altor garnituri? Pe langa legea gravitatiei, in Romania mai opereaza o lege implacabila: iarna, trenurile intarzie. Unele cu orele. Altele sunt chiar anulate, daca ninsorile sunt prea abundente. Toate aceste intarzieri costa, insa despre costul unui minut de intarziere al unui tren s-a scris prea putin la noi. HotNews.ro s-a adresat CFR Calatori, si  aflat cat costa minutul de intarziere si care este costul opririlor ne-programate ale garniturilor de tren.
Buget 2017 Guvernul mareste bugetul Apararii la 2% din PIB, dar taie bugetul SRI cu 9,4%. Bani mai putini pentru Presedintie si Parlament Al doilea proiect de buget pentru 2017 al Guvernului condus de Sorin Grindeanu a majorat puternic, fata de prima varianta, fondurile alocate Ministerului Apararii, de la 11 miliarde lei la 16,3 miliarde lei, echivalent cu 2% din produsul intern brut (PIB), dar a redus semnificativ fondurile alocate Serviciului Roman de Informatii, principalul serviciu de informatii al Romaniei, informeaza News.ro. Noul proiect de buget pe acest an a fost publicat vineri de Ministerul Finantelor
Laura Chiriac, fostul candidat ALDE la Primaria sectorului 1 al Capitalei, este consilier pe probleme de media al presedintelui ANAF Fostul jurnalist si candidat la Primaria sectorului 1 al Capitalei din partea ALDE, Laura Chiriac, face acum parte din stafful sefului ANAF, functia ei fiind de consilier pe probleme de presa. Chiriac a fost instalata in aceasta functie de circa o saptamana fiind in perioada in care incearca sa se familiarizeze cu mecanismele si procedurile institutiei.
Ancheta de conjunctura a INS indica un optimism moderat al intreprinzatorilor cu privire la evolutia economiei in primul trimestru din acest an O relativa stabilitate a activitatii in industria prelucratoare si servicii, un recul al numarului de angajati din constructii si comert, dar si preturi stabile in economie- acestea sunt estimarile oamenilor de afaceri chestionati periodic de catre Institutul National de Statistica. Anchetele Statisticii s-au efectuat pe esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.151 firme), constructiilor (1.671firme ), comertului cu amanuntul (2.110 firme) si serviciilor (2.546firme).
Executia bugetara pe 2016: Deficitul calculat de Finante, 2.41% din PIB Executia bugetului general consolidat din 2016 s-a incheiat cu un deficit de 18,3 miliarde de lei, respectiv 2,41% din PIB, au anuntat joi seara oficialii Ministerului Finantelor.  Veniturile (in suma de 223,7 miliarde de lei, reprezentand 29,5% din PIB), au fost cu 4,3% mai mici in termeni nominali fata de anul precedent, prezentand un grad de realizare a prevederilor bugetare anuale de 95,1%, au mai transmis acestia.
BNR: Anumite categorii speciale de depozite vor beneficia de un plafon suplimentar de garantare Pentru a oferi o protectie sporita pentru deponenti, anumite categorii speciale de depozite beneficiaza de un plafon de garantare suplimentar, a anuntat joi Banca Nationala. Acest plafon se aplica pe o perioada de maximum 12 luni de la data la care suma a fost creditata in cont la institutia in cauza sau de la data la care depozitele pot fi transferate legal la o alta institutie de credit.Baza legala o reprezinta Directiva 49/2014/UE.
ANAF propune schimbarea procedurii de publicare a romanilor aflati pe "lista rusinii" Agentia Nationala de Administrare Fiscala va schimba procedura de publicare a listelor cu restantierii la buget, marind plafoanele peste care numele firmelor si cele ale persoanelor fizice vor aparea in "lista rusinii". Noile plafoane vor fi 500.000 lei, pentru marii contribuabili;250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii; 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decat cele de la lit. c).
Tendinte 2017 in fiscalitatea din Romania(studiu EY) Recenta eliminare a plafoanelor la contributiile sociale reprezinta un obstacol in plus, in contextul in care Romania a devenit a treia piata din lume ca dificultate in recrutare, dupa Japonia si Taiwan. Autoritatile au dezvoltat o atentie sporita in cadrul controalelor fiscale. Trei din cinci multinationalele care opereaza in Romania se asteapta sa treaca printr-un control de preturi de transfer in urmatorii 2 ani. Acestea sunt principalele 3 tendinte  in fiscalitatea locala, potrivit concluziilor celei de a XI-a editii a Conferintei anuale de fiscalitate EY. 
Barometrul industrial: care ar putea fi explicatia caderii masive de la sfarsitul lui 2016? "Semnele de incetinire au aparut in septembrie. S-au accentuat in octombrie si noiembrie, desi industria ramanea in zona de crestere. Dar in luna decembrie, activitatea a cazut puternic. Indicatorul pentru volumul productiei a coborat de la 55 de puncte la 42, iar industria a scazut cu 8 puncte sub pragul de 50 care desparte expansiunea de contractie", se arata in Barometrul Industrial, calculat de Irsop si de SNSPA. Caderea a fost dramatica pentru ca a cuprins 90% din indicatorii masurati de Barometru. Indicatorul pentru comenzi noi a scazut de la 53 in noiembrie la 44 in decembrie. Stocurile s-au redus ceva mai putin, de la 45 la 43, pentru ca erau deja relativ epuizate. Comenzile neexecutate erau la 46 de puncte si au scazut la 41, in conditiile subtierii semnificative a portofoliului de comenzi.
Coma indusa din sistemul de economisire-creditare nu ajuta nimanui. Parlamentarii sunt asteptati sa valideze cat mai rapid clarificarile legislative aflate pe masa de lucru Daca te plimbi prin Bratislava, nu ai cum sa nu iei nota de aspectul impecabil al fatadelor blocurilor- blocuri construite in stil comunist, e drept. La fel e si in Praga, la fel e si in Viena.  Majoritatea renovarilor (in Bratislava cel putin) sunt facute prin intermediul unui sistem care la noi e in coma indusa: cel de economisre-creditare. "Am trecut si noi acum cativa ani prin ceea ce trece Romania astazi. In anii `90, Guvernul nostru a decis sa oblige toti deponentii bancilor pentru locuinte sa isi justifice cu chitante si facturi modul in care utilizeaza banii economisiti in sistemul Bauspar. Din fericire au observat ca masura a daunat mai mult decat a facut bine si a retras-o", spune David Marwan, membru in boardul celei mai mari banci localedin domeniul locativ.
Seful Comisiei Nationale de Prognoza, audiat de comisia de ancheta privind guvernul Ciolos: Nu avem atributii la rectificari Presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, Ion Ghindeanu, a fost audiat, miercuri, de catre comisiile parlamentare de buget, in privinta rectificarilor bugetare efectuate de Guvernul Ciolos, el prezentand atributiile institutiei pe care o conduce si explicand ca ea nu are atributii in cazul rectificarilor, ci face doar statistici, informeaza News.ro.
Guvernul a prelungit cu doua zile termenul de depunere a declaratiilor fiscale si plata creantelor scadente Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care termenul de depunere a declarațiilor fiscale, respectiv de plată a creanțelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017, a fost prelungit cu două zile, până la 27 ianuarie 2017 inclusiv, pentru a da contribuabililor mai mult timp să se conformeze.
Proiectul de buget va fi aprobat vineri, cu limita de deficit bugetar de 2,99% Guvernul va convoca vineri o sedinta in vederea aprobarii proiectului de buget pe 2017, potrivit declaratiilor facute miercuri de catre premierul Sorin Grindeanu si ministrul finantelor Viorel Stefan. Vineri seara, imediat dupa aprobare, va fi trimis Parlamentului. Potrivit ministrului finantelor, deficitul bugetar a fost estimat la 2,99% din PIB, dupa standardele ESA, fiind respectata limita de 3% din tratatul de la Maastricht. Reamintim ca marti seara au avut loc discutii cu ministrii, pentru a schimba forma initiala a proiectului de buget, pus in dezbatere publica in cursul zilei de luni. Aceasta in conditiile in care presedintele PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu s-au aratat numultumiti de prima forma a proiectului de buget.
BUGET 2017 Guvernul Grindeanu majoreaza bugetul DNA cu 39%, la peste 165 milioane lei Proiectul de buget de stat elaborat de Guvernul Grindeanu prevede majorarea in 2017 cu aproape 39% a cheltuielilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), fata de executia preliminata pe anul trecut, la 165,2 milioane lei (peste 37 milioane euro), in linie cu propunerea bugetara inaintata de DNA Executivului, in care, potrivit procurorului-sef al Directiei, Laura Codruta Kovesi, era solicitat un buget de 35-40 milioane euro, scrie News.ro
BUGET 2017 Dragnea va avea la dispozitie un fond de 205.000 lei, cu 17,8% mai mare decat in 2016. Fondurile de deplasari si protocol ale lui Iohannis, taiate Noul presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, primeste un fond la dispozitia sa de 205.000 lei, mai mare cu 17,8% fata de bugetul aciordat in 2016, reiese din noul proiect de buget pentru 2017, pus in dezbatere publica luni de cabinetul Grindeanu, scrie Profit.ro. Totodata, proiectul prevede o diminuare a fondurilor puse la dispozitia presedintelui Klaus Iohannis.
BUGET 2017. Guvernul reduce fondurile pentru Interne, Aparare si servicii secrete. Presedintia si Parlamentul au bugete mai mici fata de 2016 In proiectul de buget pentru 2017 Guvernul Sorin Grindeanu a redus, fata de 2016, fondurile alocate Apararii, Educatiei, Internelor si serviciile speciale, dar a majorat bugetele pentru asistenta sociala, Agricultura sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimarii absorbtiei de fonduri europene, arata News.ro. La Ministerul Educatiei scaderea e previzibila, pentru ca ministerul s-a scindat, aparand si Ministerul Cercetarii, cu buget separat.
Tichetele de masa, voucherele cadou, cupoanele sociale ar putea ramane blocate pentru bugetari pe intreg anul (proiect OUG) Actualul Guvern are pe masa de lucru un proiect de Ordonanta prin care va bloca pe perioada intregului an acordarea tichetelor de masă, a celor cadou, a cupoanelor sociale pentru elevi dar si acordarea a 500 de euro pentru educația permanentă a fiecărui nou-născut. Acestea fusesera blocate de Guvernul Ciolos, insa doar pana la data de 1 martie. Vezi proiectul in atasament
​Buget 2017. Finantele au publicat proiectul Bugetului pentru acest an Finantele au publicat luni dimineata proiectul Bugetului Romaniei pentru acest an. In varianta publicata (vezi atasament) , constructia bugetara tine cont de pragul maxim de deficit de 3% stabilit la nivelul Uniunii Europene, tinta de deficit bugetar cash pe anul 2017 este estimata la 2,96 % din PIB, iar deficitul ESA la 2,99 % din PIB. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale brute pentru sfarsitul anului 2016 este de  37,7% din PIB, iar pe termen mediu (2017 - 2019) se va situa sub 40,0% din PIB.
ANAF solicita prelungirea cu doua zile a termenului limita pentru depunerea declaratiilor fiscale si plata creantelor scadente la 25 ianuarie 2017 ANAF a inaintat proiectul de Ordonanta de Urgenta privind prorogarea termenului de depunere a declaratiilor fiscale si de plata a creantelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017,   Ministerului Finantelor Publice, in vederea initierii procedurii de avizare si a includerii pe Agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie, arata oficialii Fiscului. ANAF a initiat acesta propunere  avand in vedere faptul ca luna ianuarie reprezinta varful anual de depunere, iar  data de 25 ianuarie a.c. este precedata de 4 zile nelucratoare.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version