BĂNCI
Tun de peste 7 milioane de lei prin tranzactii fictive depistat de inspectorii antifrauda. Vezi schema mecanismului Inspectorii antifrauda au constatat in urma verificarii a 46 de operatori economici ca a fost creat un circuit de tranzactionare fictiva de bunuri si servicii, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale, prin diminuarea bazei impozabile a profitului si deducerea nelegala a TVA, au anuntat joi reprezentantii Antifraudei. Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului este in suma de 7.125.369 lei. Totodata, au fost sesizate organele de cercetare penala, mai precizeaza inspectorii Antifrauda.Vezi in text schema mecanismului utilizat
Circa 30 de bancheri din sistemul european al Bancilor pentru Locuinte s-au reunit la Bucuresti pentru a-si exprima sprijinul pentru colegii din Romania Peste 30 de bancheri din sistemul european al bancilor pentru locuinte s-au reunit in aceste zile la Bucuresti pentru a participa la Adunarea anuala a Federaţiei Europene a Băncilor pentru Locuinţe si pentru a da un semnal cu privire la sprijinul BCR BpL si Raiffeisen BpL, a caror activitate este in acest moment blocata ca urmare a unui control al Curtii de Conturi. Cele doua institutii nu mai pot incheia noi contracte de economisire-creditare, insa sunt obligate sa acorde credite celor care le solicita. "Suntem alaturi de colegii din Romania, le punem la dispozitie expertiza noastra, dar nu putem sa ne implicam la nivel guvernamental, acolo unde se iau deciziile", a spus intr-o discutie cu HotNews.ro Andreas J. Zehnder - Directorul Federatiei Europene a Bncilor pentru Locuinte si al International Union for Housing Finance. Atat el cat si alti membri ai conducerii Federatiei au marturisit ca nu inteleg de ce unele reguli europene nu se aplica in Romania, iar altele sunt schimbate din mers, daunand afacerilor.
 Studiu Novel: 7 din 10 romani considera ca prezenta companiilor multinationale in Romania contribuie semnificativ la dezvoltarea economiei locale Circa 46% dintre romani considera ca mediul de afaceri este motorul de dezvoltare al economiei din Romania prin locurile de munca create, salariile oferite angajatilor si taxele platite la bugetul de stat. Acestea sunt concluziille unui studiu realizat de compania de cercetare de piata Novel Research pentru Provident Financial Romania in octombrie 2017 pe un esantion reprezentativ de 1.002 respondenti din Romania. Alti aproape 28% dintre respondenti asociaza sectorul privat cu exploatarea, gandindu-se in principal la salarii scazute si la volumul mare de munca, insa nu pun toata incarcatura negativa pe seama companiilor, ci mai degraba pe contextul social. Astfel, 7% sunt de parere ca firmele private sunt victime ale sistemului actual, in sensul ca uneori nu beneficiaza de sprijin din partea statului.
Valoarea Bitcoin si a celorlalte criptomonede de pe piata se apropie de 200 miliarde de dolari Valoarea agregat a monedelor virtuale a atins astăzi nivelul record de 189 de miliarde de dolari, potrivit datelor disponibile pe Coinmarketcap, fiind echivalentă cu capitalizarea cumulată a băncilor americane Goldman Sachs şi Morgan Stanley, scrie Reuters.
VIDEO Vor scadea salariile unor angajati din mediul privat? Om de afaceri: Ca unii vor mari, iar altii nu, noi nu putem sa raspundem in numele tuturor Mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat, planuita de Guvern de la 1 ianuare 2018, este criticata de importanti oameni de afaceri romani, care nu exclud posibilitatea sa unii dintre patronii din Romania sa-si lase angajatii cu salarii mai mici decat in 2017. Antreprenorii si managerii reuniti in Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) au atras atentia si asupra creserii costurilor firmelor cu salariile in IT, cercetare-dezvoltare sau cu salariatii cu conditii de munca deosebite. Ei critica si majorarea salariului minim pe economie, propusa de Guvern de la 1 ianuarie 2018, avertizand ca unele firme nu-si vor putea permite acest cost.
Split TVA: Multe firme vor fi afectate si dupa modificari (consultant) Sistemul platii defalcate a TVA va afecta in continuare multe firme mici, chiar daca va fi obligatroiu doar pentru cele in insolventa si pentru cele cu restante la plata taxei, considera consultantul fiscal Ruxandra Jianu.
Profesor de business la Harvard: Au Bitcoin si celelalte monede digitale viitor? Un profesor de business de la Harvard a abordat fenomentul Bitcoin, intr-un articol publicat recent, si a ramas cu mai multe intrebari decat raspunsuri, intrebari pe care poate ar trebui sa ti le pui si tu inainte de a investi in criptomonede.
Banca Angliei: Circa 10.000 de angajati din sectorul financiar isi vor pierde posturile in prima zi a Brexitului Aproximativ 10.000 de posturi ar putea sa fie desfiintate in industria financiara britanica in prima zi a Brexitului, a anuntat miercuri Banca Angliei, relateaza The Associated Press, citata de news.ro.
Anghel, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Anul 2017 reprezinta un model de cum NU ar trebui sa initiem masuri de politica fiscala/Sper ca acest puzzle guvernamental sa nu devina un joc de domino care sa inceapa sa se darame in 2018 "Anul 2017 reprezinta un model de cum NU ar trebui sa initiem masuri de politica fiscala. Amintiti-va: am inceput cu impozitul pe gospodarii. Am continuat apoi cu impozitul pe cifra de afaceri in mod generalizat. Vara a fost fierbinte pentru ca am discutat despre plata defalcata a TVA. Incheiem anul apoteotic, cu transferul contributiilor de la angajator la angajat. Asta daca ar fi sa amintesc doar cateva dintre masurile initiate, dar ne-analizate, ne-discutate, retrase sau modificate semnificativ", a spus miercuri coordonatorul  in materie de fiscalitate al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, orgaizatie care reuneste investitorii romani si straini  din economia noastra. Anghel a confirmat miercuri canu exista niciun dialog intre oamenii de afaceri si Guvern, degeaba sustin oficialii  ca masurile sunt discutate cu mediul de afaceri.
Plata defalcata a TVA - povestea continua. Cine va trebui sa aplice totusi acest mecanism? Cu numai doua luni inainte de implementarea obligatorie a platii defalcate a TVA, Comisia de Buget-Finante din cadrul Senatului a schimbat regulile jocului si a propus un nou model care ar trebui sa se aplice cu caracter obligatoriu societatilor aflate in procedura de insolventa si celor care au obligatii restante de TVA. Desi restrange considerabil sfera de aplicare a sistemului de plata de defalcata a TVA, mediul de afaceri din Romania se confrunta in continuare cu o perioada de incertitudine, intrucat nici noile propuneri de modificare nu elimina si nu clarifica in totalitate impedimentele practice care apar in legatura cu aplicarea acestui mecanism.
Anastasiu, Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei: Lipsa unui dialog real intre mediul de afaceri si autoritati este distrugatoare pentru economie. Haideti sa tragem putin aer in piept, ca nu ne grabeste nimeni sa aplicam cu hei-rupul modificarile fiscale "Traim un paradox. In loc sa organizam o conferinta in care sa sarbatorim cea mai mare crestere economica si somajul cel mai mic, facem azi o conferinta in care sa transmiteam o mare ingrijorare. Suntem convinsi ca Romania ar putea ajunge la 10% crestere economica, daca facem ce trebuie. Sau putem retrai momentele din 2009-2010, daca facem ce nu trebuie. Lipsa unui dialog real intre mediul de afaceri si autoritati este distrugatoare pentru economie. Am vazut cu totii propunerile venite de la Finante. Sunt 11 acte normative care au schimbat anul acesta Codul Fiscal. Unele erau in Programul de Guvernare. Mesajul nostru este simplu: haideti sa tragem aer in piept si sa ne luam 3-4 luni, cat e nevoie, pentru a face un studiu de impact ca sa nu mai schimbam apoi conjunctura ficala. Nimic nu ne grabeste sa implementam cu hei-rupul aceste masuri", a declarat miercuri Dragos Anastasiu, presedintele Camerei de Comert romano-germane, la o conferinta comuna a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei.
Salariul minim 2018: Cele 5 situatii pentru netul angajatului si costul firmei Salariul minim brut pe economie ar urma sa ajunga la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, cu mutarea tuturor contributiilor la pensii si sanatate de la angajator la angajat, potrivit declaratiilor publice ale guvernantilor. StartupCafe.ro a cerut Ministerului Muncii calculul exact al costului salarial al unei firme pentru un angajat cu noul salariu minim 2018, daca se va aproba, si am primit calculele pentru cele 5 situatii posibile, cu deducerile aferente fiecarei categorii.
Romania- tara in care, atunci cand o ducem bine, inegalitatile salariale cresc. Cand o ducem prost, ele scad "Romania este o tara cu o ingalitate a veniturilor foarte mare si foarte volatila. In perioada de criza, inegalitatea veniturilor a scazut. A scazut prin comprimarea veniturilor pur si simplu. Trebuie spus foarte clar: noi am aplicat politici de devalorizare foarte brutale. La noi nu s-au aplicat stabilizatori automati ca in alte state, noi am aplicat brutal; au scazut salariile, au scazut pensile si astfel a scazut inegalitatea veniturilor. Noi am intrat in UE la 50 de ani de la fondarea UE, intr-o perioada de criza. In ansamblul UE, in criza nu au fost mari variatii. La noi, insa, inegalitatea a scazut. Cum am inceput sa crestem, cum a crescut si inegalitatea. Asta arata ca la noi fie stabilizatorii automati nu functioneaza fie sunt foarte vulnerabili", a explicat zilele trecute Catalin Ghinararu, unul din putinii expertii pe care Romania ii are pe piata muncii. Datele lui au fost ulterior confirmate de BNR si de Statistica.
Pago, aplicatia romaneasca de plati electronice, obtine investitie de la BT Investments Startup-ul Timesafe care a dezvoltat aplicatia Pago a fost preluat partial de BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania. Pago este o aplicatie prin care se poate efectua plata tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont.
Luna octombrie, cea mai buna luna de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Activitatea institutiei s-a dublat Luna octombrie a fost cea mai buna luna de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar, din punctul de vedere al cererilor si al dosarelor constituite, adica acceptate de comercianti pentru a fi rezolvate la CSALB, au transmis marti reprezentantii Centrului. Activitatea institutiei s-a dublat in luna octombrie fata de media primelor 9 luni ale anului 2017, existand 120 de dosare solutionate sau aflate in curs de solutionare si peste 50 de cereri in faza de filtru. Si, pentru prima data, cele peste 170 de solicitari depasesc numarul cererilor clasate.
Cu doua luni intarziere, Guvernul infiinteaza Centrul National pentru Informatii Financiare. Noua structura unifica toate bazele de date legate de fiscalitate, cu susținerea STS Prevazut initial a se oficializa pana la 1 septembrie, decizia de infiintare a Centrului National pentru Informatii Financiare a fost publicata luni in Monitorul Oficial. Noua structura nu are personalitate juridica si este organizata la nivel de directie generala, prin reorganizarea Directiei generale a tehnologiei informatiei si preluarea activitatii in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precum si a personalului aferent acestei activitati.Vezi aici actul normativ
Split TVA, obligatoriu doar pentru firmele in insolventa si cu intarzieri la plata TVA, adoptat de Senat. Serban Nicolae: E foarte greu sa spunem la aceasta ora daca masura va avea efecte negative sau pozitive Plenul Senatului a adoptat marti, cu 54 de voturi "pentru" si 45 de voturi "impotriva" legea de aprobare a ordonantei privind split TVA, care in noua forma prevede ca masura de plata defalcata a TVA va fi obligatorie exclusiv pentru companiile aflate in insolventa sau care inregistreaza intrazieri la plata acestei taxe, relateaza News.ro. De asemenea, companiile care vor opta benevol pentru aceasta masura, vor primi o scutire de 5% din impozitul pe profit.
Sefii psihopati si colegii care injunghie pe la spate, cele mai inspaimantatoare motive pentru care angajatii romani si-ar cauta un alt job (sondaj eJobs) De Halloween, eJobs a intrebat angajatii romani care sunt lucrurile cele mai inspaimantatoare cand vine vorba de locul de munca, iar 42% dintre acestia considera ca "un sef psihopat" reprezinta cel mai inspaimantator lucru la locul de munca si motivul pentru care si-ar cauta rapid un nou job. Alti 29% ar face acelasi pas din cauza "colegilor care injunghie pe la spate", iar 10% sunt speriati de lucrul pana in toiul noptii. Sunt insa si angajati temerari (7%), care spun ca nimic nu i-ar putea inspaimanta atat de tare incat sa fie nevoiti sa isi caute un alt job.
Modificarile fiscale pregatite pentru veniturile din activitati independente - PFA, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala Prin proiectul de Ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal publicat recent pe site-ul Ministerului Finantelor se aduc o serie de modificari legislatiei fiscale existente in prezent, inclusiv modificari in ceea ce priveste activitatile independente, atat sub aspectul impozitului pe venit cat si asupra contributiilor de asigurari sociale si de sanatate datorate la bugetul de stat sau cel de asigurari sociale - cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018.Calcule comparative contributii si impozit pe venit 2017/2018: prevederi actuale vs. prevederi proiect Cod fiscalSalariul minim 2018: Cele 5 situatii pentru netul angajatului si costul firmei
Rata somajului a coborat in septembrie la 5% Rata somajului in luna septembrie 2017 a scazut cu 0,1 puncte procentuale fata de cea inregistrata in luna precedenta (5,1%), au anuntat marti reprezentantii Institutului National de Statistica. Rata somajului la barbati a fost cu 2,3 puncte procentuale mai mare decat la femei, mai arata comunicatul INS.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri