BĂNCI
Teodorovici: Deficitul de pe piața forței de muncă este de un milion de persoane. 300.000 dintre cei cu dizabilități ar putea munci Circa 800.000 de persoane sunt cu dizabilități în România, dar cam 300.000 pot să desfășoare o activitate, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, într-un interviu pentru DC News.
Teodorovici: În punctele vamale funcționează un singur scaner. Mulți merg prin zona unde nu se verifică, dar mai trece câte unul fără să vrea si pică în plasă Ministerul Finanțelor a prevăzut bani pentru dotarea vămilor cu scanere, la rectificare, și a bugetat angajarea a 200 de noi vameși tineri, neafectați de sistem, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul unui interviu pentru DC News.
Teodorovici: I-am spus șefului ANAF că are șansa să dovedească ceea ce nu a dovedit ca ministru. Planul de încasări este elementul de care depinde soarta sa Partea de plus pe încasări a venit datorită trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, iar ANAF are de recuperat foarte multe, a susținut Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, în cadrul unui interviu pentru DC News.
ANAF: Nu transmitem email-uri în care anunțăm controale ale Direcției Antifraudă! Dacă primiți asemenea mesaje nu dați reply și nu accesați linkurile din text După ce o serie de companii au primit emailuri în care pretinși inspectori ANAF anunțau demararea unor controale fiscale, Agenția Națională de Administrare Fiscală atrage atenția asupra faptului că Agenția nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunța controale ale Direcției Generale Antifraudă Fiscală. ”ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecție fiscală printr-un aviz de inspecție, conform art. 122 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea sunt inopinate și operative”, spun reprezentanții Agenției.
Teodorovici spune că în locul premierului Dăncilă ar fi continuat discursul cerând demisia lui Timmermans Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, susține că premierul Viorica Dăncilă a avut o intervenție bună în Parlamentul European, dar că ar fi adăugat câteva lucruri, reiese dintr-un interviu acordat DC News.
Financial review. Prima pagină a presei străine: Vestul lansează atacul împotriva Rusiei. Planul împotriva haosului aerian. Asigurări: tarifele vor crește în 2019. Theresa May, invitată la o cină decisivă cu cei 27 Financial Times: Vestul lansează atacul împotriva Rusiei, acuzând-o de infracțiuni cibernetice ● Handelsblatt: Planul împotriva haosului aerian ● Les Echos- Economia franceză va reporni din semestrul al doilea ● Asigurări: tarifele vor crește în 2019:  între 1 și 2% pe segmentul asigurărilor auto și cu până la 5% a celor de locuințe ● Le Figaro: Washingtonul se pregăteşte să înăsprească şi mai mult tonul faţă de Beijing ● Le Soir: Summitul Brexit: Theresa May, invitată la o cină decisivă cu Cei 27 ● Politika: Preşedintele Serbiei a declarat încetarea stării de alertă maximă a Armatei Serbiei . Lectură plăcută!
BBC: Cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank, este obiectul unei investigaţii la Departamentul american de Justiţie Cea mai mare bancă din Danemarca, Danske, a anunţat că este investigată de Departamentul american de Justiţie, în legătură cu un scandal de spălare de bani. În cea mai mare parte a tranzacţiilor suspecte, în valoare de aproximativ 230 de miliarde de dolari, ar fi vorba de bani din spaţiul rusesc sau ex-sovietic, potrivit BBC, citat de Rador.
MFP: TVA-ul pentru turism și activități conexe se reduce la 5%, de la 9%, de la 1 noiembrie ​Ministerul finanţelor publice (MFP) a anunțat, joi seara, că, în ședința de astăzi, Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență (OUG), iniţiată de MFP, prin care se reduce cota Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru turism și activități conexe, potrivit Mediafax.
Ministerul Finanțelor vrea să împrumute 2,5 miliarde euro de pe piețele externe Ministerul Finanțelor Publice va ieși pe piețele externe pentru contractarea unor împrumuturi prin lansarea a una sau doua serii de obligațiuni, se arată într-un ordin publicat în Monitorul Oficial.
Vrem să ne luăm cât mai repede casă, dar ratele ne sufocă. Vrem să părăsim casa părintească rapid, dar jumătate din tineri pleacă după 26 de ani. O comparație în 10 grafice cu statele UE Românii, turcii, italienii și spaniolii sunt popoarele europene cu cei mai puțini tineri de sub 21 de ani care pleacă din casa părintească înainte de 21 de ani. Unul din cinci români pleacă la vârsta de peste 26 de ani, iar unul din patru spune că nu s-a mutat încă, deși are peste 26 de ani. Cu toate acestea, dacă îi întrebi când se gândesc să/și cumpere prima proprietate imobliară, o treime dintre tinerii români spun că înainte de a împlini 30 de ani. Iar jumătate dintre ei (pondere în creștere puternică) sunt de părere că statul are o proastă politică în privința spațiului locativ. E drept, stăm mai bine decât turcii, britanicii sau spaniolii, unde pesimismul e mai accentuat.
Tic Tac – Brexitul se apropie. Companiile din România cu capital britanic spun că nu vor fi afectate. Specialiștii se așteaptă la ieșiri de capitaluri pentru a susține firmele-mamă 23 iunie 2016 a devenit o zi istorică pentru Marea Britanie și Uniunea Europeană. Toată lumea a fost cu ochii pe referendumul privind Brexit. Au urmat apoi rezultatele votului. S-a decis ieșirea din UE, iar David Cameron, premier la acea vreme, a demisionat. Theresa May a preluat funcția și apoi au început discuțiile cu oficialii europeni în privința negocierii unui acord, iar tensiuni între cele două părți au fost în toată această perioadă. Nu mai este mult până la cealaltă zi istorică pentru UE și UK, ceasul ticăie, iar data de 29 martie 2019 se apropie. Probabil că agenda României pe timpul deținerii președinției UE va fi ocupată cu acest eveniment. România are peste 5.000 de firme cu capital britanic, iar capitalul social al acestora are o pondere de 2,2% din total. Deși companiile britanice contactate de HotNews.ro nu recunosc, este posibil să existe o scoatere a capitalurilor din România pentru a susține firmele-mamă. Un alt impact va fi asupra importurilor și exporturilor.
Investitorii străini: Guvernul României nu ar trebui să modifice legislația fundamentală prin Ordonanțe de Urgență. Simplul anunț al acestora nu constituie o consultare ”Credem că pentru buna funcționare a economiei, Guvernul României nu ar trebui să continue să adopte sau să modifice legislația fundamentală prin Ordonanțe de Urgență (OUG) și mai ales fără o consultare reală și structurată cu mediul de afaceri și părțile relevante. Faptul că unele schimbări legislative au fost anunțate la începutul mandatului, prin programul de guvernare, nu justifică adoptarea lor prin OUG-uri. Simplul anunț al acestora nu constituie o consultare”, spun reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini într-un mesaj transmis HotNews.ro
Polonia a achiziționat cea mai mare cantitate de aur din ultimii 10 ani Polonia a adăugat aproximativ nouă tone de aur la rezervele sale în perioada iulie-august 2018, pe fondul scăderii preţurilor, aceasta fiind cea mai mare achiziţie de aur făcută de acest stat după 1998 şi, totodată, una dintre cele mai mari achiziţii făcute de atunci de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), analizate de Bloomberg, citate de Agerpres.
VIDEO Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica. Ele au fost ridicate din stradă Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica, în zona Sabana Oeste. Cele două, căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă, a anunțat Digi24, citând un anunț publicat de Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica.  Cele două femei au fost plasate în custodie judiciară în San Jose. Vezi în articol materialul video postat de autoritățile costaricane.
Financial review. Prima pagină a presei străine: Scandalul celor 200 de miliarde de dolari. May promite sfârșitul austerității. A cincea Republică nu mai provoacă entuziasm. Creditele neperformante- marea bătaie de cap a băncilor Financial Times: May promite să pună capăt austerității ● Scandalul celor 200 de miliarde de dolari ● Le Figaro: A cincea Republică nu mai provoacă entuziasm în inimile francezilor ● Frankfurter Allgemeine Zeitung: Organizaţiile migranţilor pledează pentru "Ziua Diversităţii Germane" ● Le Monde: La congresul Partidului Conservator, Boris Johnson atacă planul pentru Brexit al Theresei May ● Bugetul italian: Bruxelles-ul menţine presiunea asupra Romei  ● Efimerida ton Syntakon: Acţiunile băncilor greceşti s-au prăbuşit la bursă, în timp ce creditele neperformante sunt marea bătaie de cap a băncilor. Lectură plăcută!
Isărescu: Suntem în faza finală cu măsurile prudențiale de limitare a gradului de îndatorare. Ele vor fi anunțate într-un orizont nu prea îndepărtat ”Suntem în faza finală cu măsurile prudențiale de limitare a gradului de îndatorare. Ele vor fi anunțate într-un orizont nu prea îndepărtat. Am discutat și cu industria și cu alți factori de decizie. Ne gândim la o creștere sănătoasă a creditării, care să fie spre binele consumatorilor. Să-și poată bine evalua posibilitățile de rambursare”, a explicat miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isărescu.
Deloitte: România nu îndeplinește condiția ca 25% din deficitul de încasare a TVA să fie din frauda carusel pentru aplicarea mecanismului generalizat de taxare inversă. Politic se dorește implementarea România ar putea aplica mecanismul generalizat de taxare inversă a TVA de la 1 ianuarie 2020, dacă se dorește acest lucru, având în vedere că se aplică deja pentru diverse bunuri și servicii, susțin reprezentanții Deloitte România
Pînzaru (Reff & Asociații), despre investiția în monedă virtuală: Poți să faci foarte mulți bani, poți să pierzi banii respectivi Populația trebuie să fie conștientă de riscurile pe care le comportă investițiile în criptomonede, fiind extrem de riscante, susține Andrei Burz Pînzaru, partener Reff & Asociații.
Deloc surprinzător, BNR a decis menținerea dobânzii cheie la 2.5% În şedinţa de miercuri a Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, s-a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an, menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% şi a ratei dobânzii aferente facilității de creditare la 3,50%. De asemenea, au fost menținute și nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.
Indicele imobiliar ANEVAR indică, pentru București, o ușoară creștere în această vară, în vreme ce pentru Cluj-Napoca se observă o ușoară, dar și surprinzătoare scădere ”Există orașe în România unde se pare că asistăm la o supraîncălzire a pieței imobiliare, prețurile fiind în zone maxime, unde noi creșteri sunt puțin probabile”, a spus miercuri președinta ANEVAR, Dana Ababei. Această ipoteză a fost confirmată și de Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari, care a precizat că din calculele sale, prețurile imobiliarelor sunt supra-dimensionate cu 20-25%.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version