BĂNCI
SONDAJ Cum vă par cifrele incluse în proiectul de buget? Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere proiectul de buget, bazat pe un deficit bugetar de 2,55%, creștere economică de 5,5%, inflație 2,8%. Cum vi se par cifrele incluse în proiectul de buget? Participă la sondajul HotNews.ro
Factura OUG 114: Rezervele valutare ale României, aflate la BNR, au scăzut în ianuarie cu peste un miliard de euro Potrivit comunicatului transmis vineri de Banca Centrală, rezervele valutare s-au diminuat în ianuarie cu 1.1 miliarde de euro, economiștii punând această scădere pe seama intervențiilor pe care BNR le-ar fi făcut pentru a nu lăsa leul să se deprecieze și mai mult. Reamintim că ianuarie a fost luna în care presiunile pe leu au fost foarte puternice, ducând cursul euro până aproape de 4.78 lei. Între timp, lucrurile s-au mai calmat în piață, vineri media tranzacțiilor pe perechea leu/euro fiind de 4.75 lei. Potrivit anunțului făcut vineri de bancherii centrali, nivelul rezervelor a coborât la 31.9 miliarde euro, de la 33.06 miliarde euro.
Buget 2019 Finanțele spun că a accelerat creșterea economică în trimestrul III din 2018. De fapt, a decelerat Finanțele susțin, în Strategia care însoțește proiectul de buget pe 2019, că economia a accelerat în cel de-al treilea trimestru din 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. O astfel de formulare înseamnă că în cel de-al treilea trimestru creșterea a fost mai mare decât cea anterioară. Problema este că datele Institutului Național de Statistică (INS) contrazic Guvernul. E, de fapt, opusul. Pare o dezinformare involuntară.
Buget 2019 ANAF va face Seminare Web și va introduce programările on-line Finanțele și-au propus creşterea calităţii serviciilor ANAF destinate contribuabililor prin continuarea implementării unui nou concept de servicii pentru contribuabili, implementarea sistemului de gestionare a cozilor şi a conceptului de ghişeu unic și introducerea unor noi servicii pentru contribuabili (Serviciul Seminare Web; serviciul Programări on-line), se arată în Strategia care însoțește proiectul de buget pe 2019.
Semnal de alarmă al Camerei de Comerț Americane: Companiile renunță la planurile de investiții și extindere în favoarea altor piețe Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) transmite un semnal de alarmă cu privire la degradarea accelerată a calității politicilor publice, reglementării și guvernanței în România.
Daniel Dăianu: Până la Euro avem de apărat Leul Există dezideratul conturat politic ca, până la jumătatea deceniului ce vine, România să adere la zona euro (ZE); se aduc în acest sens argumente de ordin economic, politic și geopolitic. Asemenea argumente se regăsesc în Raportul de fundamentare a aderării la ZE, care a fost elaborat sub îndrumarea Comisiei Naționale formate la începutul anului trecut. Aderarea la zona euro presupune o monedă națională cât mai solidă, care să aibă rădăcini într-o economie robustă și politici bine chibzuite. Este iluzoriu să credem că Aderarea se poate face mizând pe clemență externă și ignorând reguli de bună administrare a economiei, lecții ale istoriei economice, ale crizei din ZE.
Orașele - magnet ale turismului nostru: Bucureşti, Braşov, Constanța şi Cluj Plecările românilor în străinătate în 2018 au fost de 21,03 milioane, în creştere cu 5,4% față de 2017, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică. Asta nu înseamnă că au plecat în afara țării 21 de milioane de români, ci că unii au efectuat două sau mai multe ieșiri din țară. În 7 din 10 cazuri, ieșirea s-a făcut cu ajutorul autoturismului sau cu autocarul.
Buget 2019 Exprimări caraghioase din proiectul de bugetl pe 2019 Bugetul de stat este însoțit de un document în care unele formulări și idei atrag atenția. Acestea arată, de altfel, și modul în care gândesc autoritățile: de la România care se află în topul economiilor UE, la riscuri pozitive. Mai mult, își asumă succese care nu sunt ale lor.
​Buget 2019 Influențele "Ordonanței lăcomiei" în bugetul pe acest an: zero lei prin taxa pe bănci, dar plusuri de la jocurile de noroc și țigări Începând cu 1 ianuarie 2019, prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114/2018, s-a instituit taxa pe activele financiare ale instituțiilor de credit al cărei eventual impact nu a fost inclus in proiecția de venituri bugetare, se arată în Raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2019, care însoțește bugetul.
BUGET 2019 Raportul privind situația macroeconomică: Pe plan intern, riscurile sunt în general pozitive Riscurile care pot afecta economia reală şi implicit obiectivul de creştere economică sunt în principal de natură externă, se arată în Raportul privind situația macroeconomică ce însoțește proiectul Bugetului pe acest an. Pe plan intern, riscurile sunt în general pozitive, apreciază autorii Raportului.
Corporate Report: Volkswagen se străduie să revitalizeze Dieselul; Coreea de Sud: primii doi constructori de nave din lume se contopesc într-o afacere de două miliarde de dolari; Record de vânzări la Boeing, iar 2019 se anunță chiar mai bun Achizițiile de mașini diesel noi cresc în Germania și scad în Europa, dar cele vechi se vând ca pâinea caldă mai la Răsărit ● Coreea de Sud predă lumii o nouă lecție de intervenție masivă a statului în sprijinul industriei naționale ● La Boeing, veniturile și profitul se înalță spre cer
BUGET 2019 Pensii, salarii și indemnizații mai mari, dar și renunțarea la alte stipendii sociale. Câștigători și perdanți ai construcției bugetare Construit pe un model evident de stânga, Bugetul pentru acest an publicat joi seara târziu este axat pe creșterea veniturilor populației, prin creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, majorarea punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru pensionari garantată. Desigur, proiectul de buget arată doar intențiile politicii Guvernului, nu de puține ori între ceea ce prevedea bugetul și ceea ce se întâmpla pe parcursul anului apărând diferențe notabile.
Comisia Europeană acuză opt bănci de înțelegere pe piața obligațiunilor Comisia Europeană a acuzat joi, 31 ianuarie, opt mari bănci că s-au înțeles “în anumite perioade între 2007 și 2012” pentru a falsifica concurența pe piața obligațiunilor din Zona Euro. Executivul european n-a dezvăluit niciunul din numele instituțiilor respective în comunicatul său, potrivit Le Monde, citat de Rador.
Brexit: Exodul angajaților din băncile americane din Londra a început - AFP Exodul angajaților marilor bănci americane din Londra spre continent a început, potrivit unor surse din interior, citate de AFP. Aceleași surse suțin că emblematicul Wall Street se pregătește de asemenea pentru un divorț dur între Regatul Unit și Uniunea Europeană. Aproximativ 400 de angajați ai Bank of America se vor alătura Parisului și Frankfurtului din februarie, a declarat pentru AFP una dintre surse.
Finanțele vor să majoreze capitalul social al CEC Bank cu 940 de milioane de lei Bugetul Ministerului Finanțelor Publice (MFP) pentru acest an prevede majorarea capitalului social al CEC Bank cu 940 de milioane de lei, arată proiectul de buget de stat pentru 2019, publicat, în consultare publică, joi seara, potrivit Mediafax. Banca este deținută în totalitate de stat, iar majorarea va fi făcută printr-un ajutor de stat, procedurile urmând să fie inițiate.
Buget 2019 / Cum vor Finanțele să evite risipa banului public Bugetul de stat este însoțit de mai mutle document. Unul dintre acestea este și "Raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2019 şi proiecţia acesteia pe anii 2020-2022" în care este vorba, printre altele, despre evitarea risipei banului public, prin măsuri de limitare a cheltuielilor.
Buget 2019 / Deși Finanțele nu mai vor să se mai împrumute de la bănci, în strategia care însoțește bugetul se spune opusul În anul 2019, similar anului 2018, în vederea îndeplinirii obiectivului de dezvoltare a pietei titlurilor de stat, finanţarea deficitului bugetului de stat şi refinanţarea datoriei publice guvernamentale se va realiza în principal din surse interne și în completare din surse externe, se arată în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021. Mai mult, ar putea apela la bănci pentru emisiunile de titluri de stat pentru populație din cadrul Tezaur.
​DOCUMENT/ Buget 2019 Principalele cifre din bugetul pe anul acesta. Bugete mult mai mici la Ministerul pentru Mediul de afaceri și la Comunicații ​În anul 2019 deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,55% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB, cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht, potrivit unui document al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). De remarcat că este luată în considerare o creștere economică ce pare ireală: 5,5%. Asta în condițiile în care economia zonei euro încetinește, iar Italia a intrat în recesiune tehnică. Mai mult, anul trecut bugetul a fost construit pe 5,5%, iar între timp estimarea autorităților a scăzut la 4,5%, dar se prefigurează a fi aproape de 4%.
Boeriu (Deloitte): CE poate transmite un aviz motivat privind procedura de infringement pe legislația datoriei vamale, dacă România nu ia măsuri România riscă o nouă procedură de infringement, după ce Comisia Europeană a decis săptămâna trecută să trimită României o scrisoare de punere în întârziere pentru a solicita modificarea legislației privind datoria vamală, susține Vlad Boeriu, partener taxe indirecte Deloitte România.
"Ordonanța lăcomiei": Probleme identificate de către Deloitte Modificările fiscale prin OUG 114/2019 au fost aprobate fără consultare în avans, deși legea transparenței decizionale prevede un termen de cel puțin 30 de zile pentru publicarea textului și de 10 zile pentru ca asociațiile profesionale să își formuleze punctele de vedere, a declarat Dan Bădin, partener Coordonator Servicii fiscale și juridice Deloitte România, în cadrul unei conferințe de presă.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version