BĂNCI
BCE este "în negocieri avansate" cu 25 de bănci pentru licenţe post-Brexit 25 de bănci sunt "în discuţii avansate" cu Banca Centrală Europeană pentru a-şi menţine prezenţa în UE după Brexit, a declarat luni Daniele Nouy, preşedintele Mecanismului Unic de Supraveghere (SSM), aflat sub tutela BCE, transmite Reuters, citat de Agerpres. Instituţiile financiare cu sediul în Londra trebuie să solicite o licenţă nouă sau să o extindă pe cea actuală pentru a putea oferi servicii bancare în UE, după Brexit. "Avem 25 de bănci ... care sunt în discuţii avansate", a afirmat şeful SSM.
Duminică după amiază, 66 de clienți ai ING s-au trezit cu cardurile blocate în automatul cu care pot fi făcute plăți. Niciunul dintre clienți nu a suferit daune materiale, spun reprezentanții băncii ”Pe parcursul zilei de duminică, ING a întâmpinat dificultăți de funcționare pentru unitățile sale AST- birourile din interiorul Self'Bank , de unde clienții pot efectua diferite operaţiuni- tranzacţii de plată fără numerar, verificarea şi tipărirea extrasului de cont lunar, a situaţiilor intermediare de plată ș.a.m.d. 66 de clienti au avut cardurile reținute de aparat, banca găsind soluții pentru fiecare - fie deblocarea pe loc a cardului, fie eliberarea unui card nou în rețeaua de ING Points din tara. Niciunul dintre clienți nu a suferit daune materiale”, au explicat pentru HotNews.ro reprezentanții băncii.
Guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei a trecut la ofensivă în scandalul bancar Guvernatorul Băncii Centrale a Poloniei, Adam Glapinski, l-a acuzat pe magnatul aflat în mijlocul unui scandal de corupţie, care a dus la demisia preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF), că încearcă să saboteze industria bancară din Polonia, transmite Bloomberg, citat de Sgerpres. "Leszek Czarnecki, proprietarul băncilor Getin Noble Bank SA şi Idea Bank SA, precum şi avocatul său încearcă să destabilizeze sistemul bancar polonez şi vreau să le spun că nu vor reuşi", a declarat duminică guvernatorul Adam Glapinski, într-un interviu acordat postului public de televiziune TVP Info.
Numărul locurilor de muncă rămase neocupate a crescut din vară până în toamnă cu 2.300 de joburi. Vezi care ar putea fi explicațiile și ce ne rezervă viitorul Dificultatea de a găsi oameni pregătiți să ocupe joburile din economie a fost confirmată luni de Institutul Național de Statistică, prin publicarea ratei și a numărului de locuri de muncă vacante, ambii indicatori fiind în creștere față de vara acestui an. Potrivit INS, rata locurilor de muncă vacante a urcat de la 1.25% la 1,30%, iar numărul locurilor de muncă vacante a fost de 63.700. cu 2.300 de joburi neocupate mai mult decât în vară.
Financial review Prima pagină a presei străine: Trump: Uciderea lui Khashoggi ar putea rămâne un mister mult timp de acum înainte. Cresc taxele de școlarizare pentru străinii care studiază în Franța. Macron, țintă și simbol al mâniei Financial Times: Șeful Apple spune că o mai mare reglementare a industriei tehnologice este "inevitabilă" ● Trump spune că responsabilitatea pentru uciderea lui Khashoggi ar putea rămâne un mister mult timp de acum înainte ● Les Echos: Studenții străini: cresc taxele de școlarizare, dar și cuantumul burselor ● Handelsblatt: Brexit scade sentimentul de încredere al companiilor din Regatul Unit ● Le Figaro: Macron face apel la Paris și Berlin pentru “o nouă responsabilitate europeană” ● “Vestele galbene”: Emmanuel Macron, țintă și simbol al mâniei. Lectură plăcută!
​Trump: SUA vor stabili în zilele următoare cine l-a ucis pe Khashoggi Preşedintele american, Donald Trump, a declarat sâmbătă că Statele Unite vor stabili în următoarele zile cine l-a ucis pe jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat pe 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, relatează AFP, citat de Agerpres. Adresându-se jurnaliştilor la Malibu (California), unde a vizitat sâmbătă zonele devastate de incendii, Donald Trump a anunţat că un "raport complet" despre "cine a făcut asta" va fi definitivat "în următoarele două zile", duminică sau luni, apoi a menţionat un termen diferit, "luni sau marţi".
Finanțele: Loteria bonurilor fiscale continuă cu o nouă extragere în data de 18 noiembrie Extragerea bonurilor fiscale câștigătoare emise între 1 și 31 octombrie 2018 este programată duminică, 18 noiembrie 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii, potrivit unui anunț publicat sâmbătă seara de MFP.
6 lucruri pe care nu le-a spus Ministerul Finanțelor referitor la ratingul Fitch Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat un comunicat de presă cu privire la ratingul Fitch acordat României în privința datoriei guvernamentale, respectiv BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală. Problema este că au fost prezentate doar datele pozitive din comunicatul original. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, chiar are o declarație în care vorbește despre recunoașterea creșterii economice sustenabile și perspectivele solide de dezvoltare.
Reduceri de 10% sau 5% pentru cei care îşi achită mai devreme obligațiile fiscale Persoanele fizice care au depus Declarația Unică până la 31 iulie 2018 și își achită integral obligațiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificație de 5% din totalul sumei datorate, transmite Ministerul Finanţelor.
Zece sfaturi utile pentru cumpărăturile de Black Friday Când călătoriți în străinătate, vi s-a întâmplat deseori, atunci când doreați să faceți o plată cu cardul, să fi fost întrebat dacă doriți să achitați cumpărăturile în moneda locală sau în lei. Același lucru se poate întâmpla și atunci când încercați să retrageți bani dintr-un bancomat în străinătate sau să plătiți pentru cumpărăturile făcute online. Pentru moment, aveți un sentiment de dezorientare, iar, de cele mai multe ori ați ales plata în moneda națională (pentru siguranță, desigur!)
Producătorul biscuiților Oreo, vizat de Greenpeace pentru salvarea urangutanilor Producătorul biscuiților Oreo a devenit cea mai nouă țintă a Greenpeace în campania privind stoparea distrugerii pădurilor tropicale pentru uleiul de palmier, scrie The Straits Times, citând Bloomberg.
Reacțiile amuzante ale utilizatorilor eMAG la icoane puse în vânzare:„Le-am pus în sufragerie, iar noaptea trecută au început toate să plângă și mi s-a umflat parchetul” Un set de 82 de icoane individuale „de care are nevoie o Biserică” au fost puse în vânzare de eMAG, iar cu ocazia Black Friday prețul este redus cu 24%, la aproape 10.000 de lei. Utilizatorii platformei s-au întrecut în glume pe seama acestui produs în secțiunea de comentarii. Redăm câteva dintre cele mai amuzate.
Finanțele se încurcă în termene. Mulți contribuabili își pot pierde bonificația de 5% pentru depunerea declarației unice în format electronic Declarația unică este reglementată prin OUG nr. 18/2018 publicată în Monitorul oficial nr. 260 din 23.03.2018. aceasta este depusă de persoanele fizice ce realizează venituri de natură extra salarială (activități independente, profesii libere, venituri din dividende, venituri din alte surse, etc). Desigur, depunerea declarației ține cont de situația personală a fiecărui contribuabil ce a realizat astfel de venituri, nu toți având obligația completării tuturor secțiunilor, nefiind obiectul analizei.
Financial review Prima pagină a presei străine: În rugăciunea "Tatăl Nostru" va fi înlocuit un vers. Interviu cu Manfred Werner, posibil viitor șef al CE. Theresa May promite să lupte pentru Brexitul ei. ”Vestele galbene", un fenomen dificil de definit Financial Times: Theresa May promite să lupte pentru Brexitul ei ● Procurorul saudit îl exonerează de vină pe prințul moștenitor în cazul uciderii lui Khashoggi ● Handelsblatt: Manfred Weber critică imaginea guvernului federal în Europa ● Les Echos: ”Vestele galbene", un fenomen dificil de definit ● Kathimerini: Grecia - superexcedent bugetar primar exagerat pentru a-i convinge pe creditori ● Rainews: În noua versiune a rugăciunii "Tatăl Nostru" va dispărea versetul "Şi nu ne duce pre noi în ispită". ● La Repubblica: A fost dejucat un atentat împotriva jurnalistului Federico Ruffo. Lectură plăcută!
Lazea, BNR: Mă îndoiesc sincer că, la nivelul IFN-urilor, funcționează această conştiinţă de a-și educa clienții. Mă îndoiesc! IFN-urile: Nu credem că ar trebui să fim puși în aceeași oală cu casele de amanet, de pildă ”Un număr mic de bănci s-au trezit la realitate că ar fi bine să-şi educe clienţii, dar mă îndoiesc sincer că, la nivelul IFN-urilor, această conştiinţă a ajuns deja. Mă îndoiesc. Dar aștept să fiu contrazis.", a spus joi, economistul-şef al Băncii Naţionale a României, Valentin Lazea, la cea de-a 14-a conferință anuală a industriilor de leasing şi credit de consum din cadrul ALB România - Asociaţia Societăţilor Financiare.
Păunescu (CSALB): Sunt mulți funcționari bancari care nu au auzit de Centru de Soluționare Alternativă a Litigiilor Educația financiară la nivelul angajaților băncii este foarte importantă pentru că aceștia vând produsele financiare, a declarat, Alexandru Păunescu, director în cadrul Direcției Juridice la Banca Națională a României și membru în colegiul de coordonare al Centrului de soluționare alternativă a litigiilor în sistemul bancar (CSALB).
Mugur Isărescu: Funcționarii bancari sunt prost plătiți, insuficient educați și supraîncărcați cu tendința de a da vina pe BNR Bancherii nu au avut grijă ca funcționarul de la front office care este în relație directă cu consumatorii să fie mai bine plătit, susține guvernatorul Băncii Naționale României (BNR), Mugur Isărescu, într-o conferință organizată de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Sistemul Bancar (CSALB).UPDATE1: Isărescu: Dacă încerci să-i salvezi pe ei, cei 10 milioane, plătesc 20 de milioane în sensul că-i salvezi cu bani publici, din impozite și taxe.UPDATE 2 Guvernatorul BNR: I-am spus aseară președintelui EBA: „Dacă vă mai urmăream mult aș fi înțeles că e mai mult decât greu să recâștigăm încrederea”.
Nicolae Cinteză, șeful Supravegherii din BNR, despre cum s-a ajuns la limitarea îndatorării: Existau bănci care mergeau pe un grad de îndatorare de 70%, ceea ce era de neacceptat. Câte tranzacții bancare sunt în curs și cum se re-așază piața IFN-urilor ”Acum vreo doi ani și jumătate noi cei de la Supraveghere ne adresam Direcției de Stabilitate rugându-i să re-analizeze gradul de îndatorare. De fapt, Direcția de Reglementare nu avea un grad de îndatorare propriu-zis pe care să îl țintească, acesta fiind înscris doar în normele interne ale băncilor. Neavând așadar o limită maximă, era dificil să-i impui unei bănci o anumită limită”, a explicat Nicolae Cinteză, șeful Supravegherii din BNR, la o conferință organizată de Piața Financiară. ”Până acum ceva vreme, BNR trebuia doar să aprobe normele de creditare ale băncilor comerciale”, a adăugat Cinteză.
Financial review Prima pagină a presei străine: Mafia şi "Ndrangheta au acaparat jocurile de noroc online. Economia Germaniei frânează puternic. Premierul ceh, acuzat că şi-a trimis fiul în Crimeea, pentru a-l proteja de o anchetă. May, pregătită să-și înfrunte adversarii Financial Times: May, pregătită să înfrunte reacțiile adversarilor după ce a câștigat bătălia feroce pentru Brexit. ● Les Echos: Creșterea economică a Germaniei frânează puternic ● The Guardian: Proiectul de acord al Theresei May pe tema Brexit: ce e şi ce va urma? ● Le Temps: Bazele unui "Italexit" ● La Repubblica: Mafia şi "Ndrangheta au acaparat jocurile de noroc online ● Noviny : Posibilă demisie a premierului ceh, acuzat că şi-a trimis fiul în Crimeea, pentru a-l proteja de o anchetă de corupţie. Lectură plăcută!
Libocor (BRD): România ar putea adopta euro în 2028 Anul 2019 ar putea fi ultimul de creştere economică din actualul ciclu economic, iar în 2028 am putea adopta moneda unică, a declarat, miercuri, economistul-şef al BRD, Florian Libocor, la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România, menţionând că vorbeşte în nume personal, potrivit Agerpres.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version