BĂNCI
Noutăți aduse proiectului legii pensiilor. Punctajul lunar pentru nevăzători se va majora cu 25% Proiectul noii legi a pensiilor a suferit unele modificări, față de varianta inițială publicată de Ministerul Muncii în dezbatere pe 9 august. Acestea au fost agreate în urma discuțiilor cu sindicatele, patronatele și administratorii de fonduri de pensii.
Posibile efecte ale lipsei legii împotriva spălării banilor: Un senator PNL îl atenționează pe guvernatorul BNR că românii sunt discriminați la accesarea serviciilor bancare în UE "Accesul cetățenilor români rezidenți în România la servicii de bază bancare în alte state ale Uniunii Europene este restricționat și cetățenii români rezidenți în România nu pot să își deschidă nici măcar un cont de basic în alt stat UE fără a fi rezidenți în statul respectiv", susține senatorul PNL, Mircea Cazan, într-o întrebare adresată în această lună guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, căruia îi cere să spună cum va rezolva Banca Națională această problemă. Cauza acestei discriminări ar fi neimplementarea Directivei UE pentru prevenirea spălării banilor, problemă pentru care România a fost dată în judecată la Curtea Europeană de Justiție și riscă să i se aplice amenzi de milioane de euro.
Platformă online pentru donatorii de sânge: Cine se poate înscrie şi cum funcţionează Banca Transilvania şi Asociația Societatea de Salvare Bucureşti, în colaborare cu centre de transfuzie, lansează Banca de sânge, inițiativă pe termen lung care şi-a propus să contribuie la crearea unei comunități online de donatori constanți.
UPDATE Olguța ​Vasilescu, despre legea pensiilor: Noua formulă de calcul este aproape de perfecțiune / Proiectul va fi trimis săptămâna viitoare în circuitul de avizare ​Noua variantă a legii pensiilor este aproape de perfecțiune, iar săptămâna viitoare va fi trimisă în circuitul de avizare, susține Lia Olguța Vasilescu, într-un interviu la Digi24.
Noua lege a asociațiilor de proprietari a intrat de azi în vigoare. Care sunt principalele schimbări aduse? De astăzi intră în vigoare noua Lege a Asociaţiilor de proprietari, care aduce schimbări pentru familiile de români care locuiesc în apartamente. Una dintre schimbări este cea potrivit căreia cei care nu anunța asociația de proprietari și administrația fiscală că intenționează să modifice suprafața utilă pot primi o amendă între 200 și 1.000 de lei. Vezi în text varianta finală a legii și cele mai importante schimbări.
Doi din trei români care trăiesc la țară nu au apă curentă. Șase din zece gospodării au toaleta în curte Populaţia deservită de sistemul public de alimentare cu apă a fost de peste 13,229 milioane persoane, în 2017, reprezentând 67,5% din populaţia rezidentă a României, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). În mediul urban s-au înregistrat 10,191 milioane persoane conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 96,9% din populaţia rezidentă urbană. Ceea ce trage în jos situația la nivel național o reprezintă populația din mediul rural. Acolo au beneficiat 3,038 milione persoane, reprezentând 33,5% din populaţia rezidentă rurală a ţării. Cu alte cuvinte, doar una din trei persoane  au fost deservite de sistem.
SONDAJ Care este suma pe care credeți ca o cheltuiți, anul acesta, în vacanțe? Românii au cheltuit, în total, circa 3,96 miliarde lei în vacanțe, în țară și în străinătate, în prima jumătate a acestui an. De asemenea, numărul călătoriilor realizate de români a scăzut cu 3%. Din totalul înnoptărilor înregistrate pentru vacanţe, de către rezidenți, 87,6% au fost realizate în România şi 12,4% în străinătate. În proporţie de 98%, călătoriile pentru vacanţe în străinătate realizate în semestrul I 2018 de către români au avut ca destinaţie ţări din Europa, ţările Uniunii Europene reprezentând 93,8% din totalul acestor călătorii. Sondaj HotNews.ro: Care este suma pe care credeți ca o cheltuiți, anul acesta, în vacanțe?
Managerii firmelor din comerț se așteaptă la o creștere a prețurilor în următoarea perioadă O relativă stabilitate a numărului de salariați în industrie, construcții și servicii și o creștere a prețurilor în comerțul cu amănuntul - la asta se așteaptă cei 8000 de manageri chestionați de Institutul Național de Statistică în cadrul sondajului de conjunctură.
Teodorovici: Amnistia fiscală, redenumită restructurare financiară, va avea un mecanism în octombrie. Această măsură li se va aplica atât companiilor private, cât și celor publice, în urma unei analize Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a susținut, joi, că amnistia fiscală va fi redenumită restructurare financiară, iar mecanismul acesteia va fi finalizat în cursul lunii octombrie, potrivit Mediafax. „Să îi spunem o restructurare financiară, oarecum, nu amnistie, prin amnistie se înțelege altceva, care, alături de insolvență, oferă mediului de afaceri beneficii”, a afirmat Teodorovici, joi seara, în cadrul unei emisiuni tv.
Turismul românesc înseamnă vizita la rude. Suntem codași în UE la populația care își permite să plece în vacanță România se situează pe ultimul loc în UE în ceea ce privește participarea populației la turism. Doar unul din patru cetățeni de peste 15 ani a plecat în vacanță, în țară sau străinătate, arată datele Comisiei Europene, care fac referire la anul 2016. Situația pare să se mențină la același nivel și în primele șase luni din acest an, numărul călătoriilor turiștilor rezidenți fiind în scădere cu aproape 3%, în primul semestru. Probabil că această diminuare a fost recuperată în partea a doua a anului, când mulți bugetari au început să-și folosească voucherele de vacanță.Participă în articol la sondajul HotNews.ro: Ce sumă credeți că veți cheltui în total, anul acesta, în vacanțe?
Financial review. Prima pagină a presei străine: ”Sunt 100% sigură că m-a agresat!”. Datoria: pericolele care pândesc Franța. Jeremy Corbyn subminaează eforturile Theresei May pe tema Brexitului. Afacerile chineze în Balcani îngrijorează Europa Financial Times:  ”Sunt 100% sigură că m-a agresat!”, spune femeia care îl acuză de agresiune sexuală pe Brett Kavanaugh ● În ultimul minut, guvernul Italiei încă mai face calcule bugetare ● Les Echos: Datoria: pericolele care pândesc Franța ● Buget: 80% din pensionari vor pierde din puterea de cumpărare ● The Guardian: Haideţi să reinventăm Europa ● Handelsblatt: RWE atacă guvernul ● The Sun: Jeremy Corbyn, convorbiri cu emisarul UE Michel Barnier din dorinţa de a submina eforturile Theresei May pe tema Brexitului. ● Kathimerini: Infiltrarea afacerilor chineze în Balcani îngrijorează Europa. Lectură plăcută!
Noile case de marcat 2018: ALDE cere o nouă amânare de termen pentru firmele mici Al doilea partid de la putere, ALDE, cere Guvernului o nouă amânare a termenului până la care firmele mici și mijlocii să fie obligate să treacă la casele de marcat cu jurnal electronic.
Șapte avertismente discrete venite dinspre BNR. Ca om politic, poți să le iei în calcul sau nu, depinde cărui partid aparții... Economia reacționează la ceea ce se petrece în jur, chiar dacă o face cu o anumită întârziere. În sintezele pe care BNR le publică la finalul fiecărei luni sunt surprinse aceste reacții, buletinul lunar pe iulie realizat de specialiștii Băncii Centrale fiind publicat chiar miercuri. Am selectat 7 avertismente transmise de bancherii centrali, asupra cărora guvernanții ar merita își aplece atenția.
ANAF: Cum îți iei numărul unic de identificare a casei de marcat în 3 minute Firmele care sunt obligate să treacă anul acesta la casele de marcat cu jurnal electronic pot să obțină online numărul unic de identificare a acestor aparate, iar această operațiune durează maximum 3 minute, susține joi Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
UPDATE Proiectul de OUG pentru modificarea Legii Insolvenței, adoptat de Guvern. Teodorovici: ANAF va avea o procedură clară când va cere conversia crențelor în acțiuni sau falimentul Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul insolvenţei a fost adoptat joi de Guvern.UPDATE Teodorovici spune că, prin conversia creanțelor în acțiuni, statul va ajuta companiile în insolvențăUPDATE 2 El a spus că nu există un act normativ european care să fi fost încălcat și a prezentat principalele modificări ale legii
Investitorii străini evită România. Numărul noilor firme care intră pe piața românească se află la jumătate față de acum 10 ani Datele Oficiului Național al Registrului Comerțului reprezintă și încrederea investitorilor străini în economia românească. Cu cât sunt mai multe firme, cu atât mai bine. Numărul societăților cu capital străin înființate în România a scăzut în acest an, în primele opt luni, dar în ceea ce privește valoarea investită, aceasta a crescut. Specialiștii spun că este mai bine să fie cât mai mulți investitori, pentru că investițiile izolate sunt în general speculative. După ce dispare oportunitatea din piață, acestea se închid și repatriază sumele. Mediul de afaceri străin, prezent în România, spune că nu mai are forță de muncă disponibilă, iar multe proiecte rămân pe hârtie din cauza acestui lucru. Astfel, renunță la eventualele investiții pe care ar putea să le facă.
Financial review. Prima pagină a presei străine: ”Oamenii râd de preşedinte”. Unul dintre suspecții din cazul otrăvirii din Salisbury este un colonel rus. Războiul tarifelor din telecom a ajuns în punctul culminant The Washington Post: ”Oamenii râd de preşedinte”. Trump a avut parte exact de soarta de care mereu s-a temut. ● La Stampa: Salvini: "Nu accept lecţii de drept de la Macron" ●  The Guardian: Corbyn, către May: Ori un acord privind Brexit, ori veto-ul laburist ● Unul dintre suspecții din cazul otrăvirii a doi cetățeni ruși în Salisbury este un colonel rus. ● Les Echos: Războiul tarifelor din telecom a ajuns în punctul culminant. ● FED vrea să evite supraîncălzirea economiei ● Handelsblatt: Zetsche nu renunță. Predă mandatul de CEO, dar va trece din 2021 la conducerea Consiliului de Supraveghere ● Prognoza de toamnă: Economiștii se așteaptă la o creștere economică de numai 1.7% în 2018. Lectură plăcută!
Investitorii străini evită România. Numărul noilor firme care intră pe piața românească se află la jumătate față de acum 10 ani Datele Oficiului Național al Registrului Comerțului reprezintă și încrederea investitorilor străini în economia românească. Cu cât sunt mai multe firme, cu atât mai bine. Numărul societăților cu capital străin înființate în România a scăzut în acest an, în primele opt luni, dar în ceea ce privește valoarea investită, aceasta a crescut. Specialiștii spun că este mai bine să fie cât mai mulți investitori, pentru că investițiile izolate sunt în general speculative. După ce dispare oportunitatea din piață, acestea se închid și repatriază sumele. Mediul de afaceri străin, prezent în România, spune că nu mai are forță de muncă disponibilă, iar multe proiecte rămân pe hârtie din cauza acestui lucru. Astfel, renunță la eventualele investiții pe care ar putea să le facă
Lobby-istă româncă, despre proiectul de OUG: Anumite persoane vor putea face lobby netransparent ​Anumite persoane vor putea face activități de lobby și reprezentare a intereselor în România , în continuare, în mod netransparent, din cauza unor excepții prevăzute în proiectul de ordonanță de urgență privind lobby-ul, pregătit de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, a declarat, pentru HotNews, liderul unei asociații profesionale de lobby-iști din România.
Analiză Pentru o pensie mai bună, să economisesc sau să mă pensionez mai târziu? Răspuns: prelungirea vieții active cu 8 luni aduce cam tot atât la pensie cât economisirea a 10% din venit Treaba e simplă. Luați un român care are în prezent 30 de ani, plătit cu salariul mediu pe economie. Presupuneți că se va pensiona la 65 de ani. Nu a economisit mai nimic până atunci, dar se gândește să o facă, pentru a avea resurse suplimentare la pensie. Întrebarea care se pune este: cum e mai avantajos pentru el? Să economisească 10% din venitul anual? Să-și prelungească cu câteva luni viața activă pentru a avea o vechime mai mare și astfel, o pensie mai ridicată? Și dacă da, cu câte luni (ani)? O analiză în baza calculelor bazate pe mai multe scenarii diferite.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...





Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version