BĂNCI
Fondul Proprietatea : Ne exprimam dezamagirea in legatura cu numirea noului Directorat interimar la Hidroelectrica.Inlocuirea Directoratului precedent survine in pofida rezultatelor financiare extraordinare obtinute "Fondul Proprietatea isi exprima dezamagirea in legatura cu numirea noului Directorat interimar la Hidroelectrica. Inlocuirea Directoratului precedent survine in pofida rezultatelor financiare extraordinare obtinute de acesta. Profitul inainte de impozitare in primul trimestru al anului 2017 a fost cu 38% mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2016, un an cu un profit record in istoria companiei - de 1,27 miliarde de lei", se arata intr-un comunicat transmis vineri de reprezentantii Fondului.
14 lucruri pe care poate nu le stiai despre piata muncii din Romania Doar un somer din 6 (16,7%) ar accepta un loc de munca in orice conditii, neindicand niciun motiv de refuz in eventualitatea gasirii unuia, reiese dintr-o cercetare a Institutului National de Statistica, publicata in aceste zile. Dintre somerii care au indicat ce anume i-ar face sa refuze un loc de munca, un sfert au spus ca schimbarea domiciliului ar fi un bun motiv de refuz, un alt sfert au spus ca lipsa unui contract de angajare iar unul din cinci au spus ca ar refuza orice job care e la distanta mare de casa
Leul a pierdut 3 bani in aceasta saptamana, cotatia medie calculata vineri de BNR fiind de 4.587 lei/euro Cotatia medie a leului calculata vineri de Banca Centrala in baza tranzactiilor din piata a fost de 4.587 lei/euro, cu 3 bani mai mult decat cotatia din prima zi a saptamanii. Leul s-a depreciat cu un ban atat in fata francului elvetian cat si a dolarului SUA, cotatiile de vineri fiind de 4.17 lei/chf respectiv de 4.01 lei/usd.
UPDATE VIDEO Presedintele Fiscului, Bogdan Stan: Nu mi-a cerut nimeni demisia / Despre controalele la RISE: ANAF nu e o institutie politica,  nu ne facem calendarul de controale in functie de declaratiile si actiunile anumitor politicieni Seful Fiscului, Bogdan Stan, a sustinut vineri seara, intr-o conferinta de presa, ca ANAF nu isi face calendarul de controale dupa agenda unor politicieni si a invocat secretul fiscal atunci cand a fost intrebat ce plangeri au fost depuse la Antifrauda pentru a justifica controalele la site-ul de investigatii RISE Project.
Salariul mediu net a scazut in luna mai cu 3 lei, la 2.363 de lei. Salariile din invatamant revin peste media pe tara Salariul mediu brut calculat de statisticieni pentru luna mai 2017 a fost de 3.288 lei, cu 0,1% mai mic decat in luna aprilie 2017, in vreme ce salariul mediu net a fost de 2.363 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 3 lei  (-0,1%). Valorile cele mai mari ale salariului net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (5842 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1376 lei). In sectorul bugetar  s-au inregistrat cresteri ale salariului mediu net din mai fata de luna precedenta in invatamant (+2,8%) si administratia publica (+1,0%). Castigul salarial mediu net a scazut usor in sanatate si asistenta sociala  (-1,1%) comparativ cu luna precedenta.
INS mentine estimarile privind cresterea economiei in primul trimestru din acest an: 5,7% fata de acelasi trimestru din anul 2016 si 1,7% fata de trimestrul IV 2016 Institutul National de Statistica a mentinut vineri estimarile privind cresterea economiei in primul trimestru din acest an: 5,7% fata de acelasi trimestru din anul 2016 si cu 1,7% fata de trimestrul IV 2016. Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2017 a fost de 164,21 miliarde lei preturi curente.
Clienții Băncii Transilvania nu vor putea folosi cardul în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4 ore, pentru actualizarea sistemului informatic Cardurile, bancomatele şi POS-urile Băncii Transilvania nu vor funcționa în noaptea de sâmbătă spre duminică, în 8/9 iulie, în intervalul 0.00 – 4.00, când vor fi făcute actualizări în sistemul informatic aferent, a informat, joi, BT, într-uncomunicat remis StartupCafe.ro.
Guvernul a stabilit cei 10 ordonatori de credite care vor fi inclusi in strategia fiscal-bugetara din perioada 2018- 2020 Guvernul a stabilit, joi, printr-un memorandum, cei 10 ordonatori principali de credite ai bugetului de stat ale caror cheltuieli, inclusiv proiectele de investitii publice prioritare, vor fi incluse in Strategia fiscal-bugetara care se va elabora pentru perioada 2018-2020. Decizia a fost luata conform Legii responsabilitatii fiscal-bugetare.
În primele zile ale lunii iulie,  ANAF a  rambursat  TVA în valoare de 846,60 milioane de lei În zilele de 3 şi 4 iulie 2017, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)  a rambursat  TVA  în valoare de 846,60  milioane de lei. Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare, au anuntat joi reprezentantii Fiscului. "In luna iunie 2017, ANAF a rambursat TVA in valoare de 1.287,5 milioane lei, cu 513,3 mai mult decat în luna iunie 2016 (774,2 mil lei). Rambursarea TVA se realizează lunar, prin selecţie la nivel naţional a tuturor deconturilor negative cu opţiune de rambursare soluţionate până la data extragerii informaţiilor, potrivit principiului “ cel mai vechi decont se stinge primul “.  În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, mai spun oficialii ANAF.
Consultant fiscal din Big4: Pana acum 6 luni aveam un dialog cu Guvernul- ne mai intelegeam, ne mai certam, dar exista un dialog! Dar ceea ce se petrece de 6 luni incoace nu am mai vazut in ultimii 10 ani! "Daca vrem sa reducem evaziunea, ea trebuie combatuta, nu inventate taxe noi. Pana acum 6 luni discutam cu Guvernul- ne mai intelegeam, ne mai certam, dar exista un dialog. Dar ceea ce se intampla de 6 luni nu am mai vazut de 10 ani! Momentan, acest dialog nu exista si nu  pot spune ca avem vreun cuvant de spus inafara de a ne adresa media si a explica. Noi citim din presa ceea ce urmeaza sa se intample . Important e sa gasim deschidere si sa fim ascultati inainte sa vina si sa arunce in piata asemenea idei (taxa de solidaritate, impunerea firmelor pe cifra de afaceri etc-n.red)", a spus joi Alex Milcev, partener si liderul departamentului de asistenta fiscala si juridica in cadrul EY Romania.
Studiul de impact al majorarii salariului minim. Patru efecte care il fac indezirabil “Salariul minim pe economie a fost majorat de 12 ori in ultimii 8 ani, noul plan de guvernare indicand alte 3 majorari pana in anul 2020, cand acesta ar urma sa ajunga la 2.400 RON, fata de nivelul actual de 1.450 RON. Astfel, ponderea salariului minim in nivelul mediu a crescut de la 27%, in anul 2008, si poate depasi nivelul de 60% pana in 2020. Aceasta dinamica confirma faptul ca majorarile consecutive ale salariului minim pe economie s-au realizat intr-un ritm foarte accelerat, care nu a fost sustinut de evolutia corespunzatoare a productivitatii inregistrate la nivelul mediului de afaceri", se arata intr-un studiu de impact al cresterii salariului minim, studiu realizat de Iancu Guda, CFA, EMBA, Presedinte AAFBR si lector IBR. Concluziea documentului e simpla: efectele negative pe termen scurt persista un dauna efectelor favorabile pe termen mediu-lung.
Alex Milcev, EY: Daca as fi arbitru la examenul de admitere in Camera consultantilor fiscali, nu cred ca am da nota de trecere unor initiative cum sunt cele fiscale din Programul de guvernare "Daca as fi arbitru la examenul de admitere in Camera consultantilor fiscali, nu cred ca o sa ii putem primi, cu asemenea initiativa, printr-o nota de trecere", a spus Alex Milcev, partener si liderul departamentului de asistenta fiscala si juridica in cadrul EY Romania, unul dintre cei mai respectati consultanti fiscali. Milcev a abordat intr-o intalnire cu reprezentantii presei temele de actualitate de pe agenda fiscala a noului Guvern: impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, mutarea contributiilor de la angajator la angajati si trecerea la splitarea TVA pentru achizitiile publice.
[P] Start inscrieri pentru granturile „Raiffeisen Comunitati” 2017 Programul de granturi „Raiffeisen Comunitati”, organizat de Raiffeisen Bank, se afla la a saptea editie si este un program de finantare a organizatiilor locale de dimensiuni mici si medii pentru proiecte de impact, derulate in comunitatile in care banca isi desfasoara activitatea.
Finantele au aprobat nomenclatorul activitatilor ce pot fi impozitate in baza normelor anuale de venit In Monitorul Oficial nr. 519 din 04.07.2017 s-a publicat OMFP NR. 925/2017 pentru aprobarea Nomenclatorului activitatilor independente ce pot fi impozitate prin transe de venit.Potrivit art. 69 alin. (2) din Codul fiscal, prin Ordin al Ministrului Finantelor, se aproba nomenclatorul activitatilor ce pot fi impozitate in baza normelor anuale de venit. Impozitarea veniturilor utilizandu-se metoda transelor de venit este permisa pentru un numar de 130 de activitati, la care legiuitorul a prezentat si codurile CAEN corespunzatoare activitatilor din economia nationala. Vezi aici documentul aparut in Monitorul oficial.
ANAF a initiat actiunea "BALLROOM". Noile tinte: firmele care detin spatii cu destinatie principala de organizare evenimente ANAF a initiat actiunea "BALLROOM", efectuand controale operative la societati care detin spatii cu destinatie principala de organizare evenimente (nunti, simpozioane, evenimente corporate etc.). "Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor incasate din inchirierea spatiului unde se desfasoara evenimentul si/sau prestarile de servicii conexe (catering, servire bauturi, program artistic, DJ etc.)", arata Fiscul intr-un comunicat transmis joi.
INS: ​In trimestrul I 2017, veniturile medii lunare /gospodărie au fost de 3250 lei, iar cheltuielile totale au fost, în medie de 2761 lei Veniturile totale (brute) medii lunare au reprezentat in trimestrul I 2017, in termeni nominali, 3250 lei pe gospodarie si 1233 lei pe persoana, au transmis joi reprezentantii Institutului National de Statistica. In aceeasi perioada, cheltuielile totale ale populatiei, au fost de 2761 lei lunar pe gospodarie (1048 lei pe persoana) si au reprezentat 85,0% din nivelul veniturilor totale. In dinamica, data de ultimul trimestru din anul trecut, veniturile au crescut cu peste 10.36%, iar cheltuielile cu 9.3%.
Cod rosu pentru mediul de afaceri Dorinta autoritatilor fiscale este de a colecta cat mai mult la bugetul de stat, insa introducerea impozitului pe cifra de afaceri in locul impozitului pe profit nu este o solutie. Aceasta practica este considerata abuziva de catre mediul de afaceri, care pana la urma finanteaza in mod consistent sistemul public.
Monedele Europei emergente au pierdut teren fata de euro miercuri, inclusiv leul (raport) "Euro continua sa se mentina intre limite inguste fata de dolar situandu-se in jurul nivelului USD 1.1335/EUR inaintea publicarii minutei de la cea mai recenta intalnire a Fed. Monedele Europei emergente au pierdut teren fata de euro miercuri dimineata", arata un raport al unei banci locale, destinat investitorilor. Leul a fluctuat miercuri in jurul nivelului 4.5850/EUR, calculul BNR de la pranz pe media tranzactiilor fiind de 4.5868 lei pentru un euro. Exista analisti care nu exclud miscari ale leului de pana la 4.63 in fata euro , dar pe termen scurt.
Florin Georgescu, BNR: Pregatirea personalului bancar din activitatea de creditare este esentiala/Astazi, 50% din personalul bancar este implicat in calculul riscului de credit "Trebuie sa le explicati produsele clientilor, care avantajele anumitor tipuri de credite, care sunt produsele de garantare. Trebuie sa informati cu regularitate clientii IMM - atat prin reteaua proprie de unitati cat si prin platforma pusa la dispozitie de Institutul Bancar Roman. Un ingredient esential pentru asigurarea sustenabilitatii si majorarii intermedierii financiare este pregatirea personalului bancar din activitatea de creditare. 50% din personalul bancar este implicat in riscul de credit. Pana in 2025, potrivit unui raport McKensey, procentul va ajunge la 25%", le-a transmis miercuri prim-viceguvernatorul BNR Forin Georgescu, celor peste 200 de bancheri prezenti la sediul Institutului Bancar Roman, la Banking Summer Academy.
UE aproba recapitalizarea celei mai vechi banci din lume Uniunea Europeana a aprobat acordarea unui ajutor de stat de 5,4 miliarde de euro (6,1 miliarde de dolari) catre "Banca Monte dei Paschi di Siena" SpA din Italia, cea mai veche banca din lume, ceea ce reprezinta de facto nationalizarea grupului italian.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri