IMOBILIAR
Aqua land-ul din Parcul Tineretului, blocat in instanta pana in vara lui 2012 Autorizatia de construire si Planul Urbanistic de Detaliu pentru Aqua land-ul din Parcul Tineretului raman suspendate pana cand Tribunalul Bucuresti va judeca cererea de anulare a celor doua acte administrative depusa de Asociatia Salvati Bucurestiul, potrivit unei decizii definitive si irevocabile data de Curtea de Apel la inceputul lunii noiembrie. Asociatia Salvati Bucurestiul a atacat in instanda documentele care stau la baza construirii parcului acvatic pe motiv ca sunt ilegale. Primul termen din dosarul de suspendare a autorizatei de construire si a PUD-ului este pe 6 iunie 2012, ceea ce inseamna ca cel putin pana la acea data, lucrarile vor fi blocate.
Valeriu Tabara: Suprafata agricola detinuta de straini in Romania se ridica la peste 700.000 de hectare Suprafata agricola detinuta de straini in Romania se ridica in prezent la peste 700.000 de hectare, ceea ce reprezinta 8,5% din suprafata arabila a Romanei, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara: "Suprafata agricola detinuta de straini in Romania se ridica la ora actuala la peste 700.000 de hectare, Italia avand 24,29% din suprafata detinuta, Germania 15,48%, iar tarile arabe - 9,98 procente. Solicitarea de a cumpara terenuri agricole este un fenomen care se accentueaza tot mai mult la aceasta data", spune Valeriu Tabara, citat de Agerpres.
Primaria Bucurestiului impodobeste orasul cu 2,5 milioane de beculete ecologice si holograme de Craciun Primaria Capitalei va impodobi anul acesta orasul, incepind cu 4 decembrie, cu peste 2,5 milioane de beculete ecologice, renuntand la ornamentele traditionale de Craciun cu care au fost impodobite in anii trecuti strazile.  O alta noutate este ca, pe  Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar National si Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” vor fi proiectate holograme cu tematica sarbatorilor de iarna.
VIDEO Strategia dezvoltarii Bucurestiului pentru 25 de ani. Vezi ce s-ar putea schimba in cartierul tau In urmatorii 25 de ani, metroul va fi extins in zonele cele mai aglomerate ale Capitalei, vor fi amenajate inca trei parcuri - in Ferentari, zona Vacaresti si Lacul Morii. Calea Victoriei si alte cateva strazi din centrul orasului vor deveni pietonale. De asemenea, Bucurestiul va fi conectat de orasele importante ale tarii prin trenuri de mare viteza si autostrazi. Vom putea ajunge in cateva minute de la Gara de Nord la aeroportul Otopeni, iar pe raurile din vecinatatea orasului se vor amenaja porturi care sa le puna in valoare. Nu este este un scenariu SF, ci  viziunea urbanistilor care elaboreaza strategia pentru Bucuresti pentru urmatorii 25 de ani si propun proiectele care trebuie realizate pentru ca aceasta viziune sa devina realitate.
Ungaria va interzice temporar constructia de mall-uri Guvernul Ungariei a aprobat saptamana trecuta o propunere de a impune o interdictie temporara privind constructia de centre comerciale noi cu o suprafata mai mare de 300 de metri patrati, potrivit The Wall Street Journal. Scopul acestei masuri, care va intra in vigoare la inceputul lunii ianuarie, este de a echilibra structura comertului cu amanuntul.
Pretul locuintelor in Europa: intre +8% in Franta si Norvegia, si -14% in Irlanda. Cum stau grecii? La sfarsitul lunii octombrie, conform indicelui la nivel national calculat de imobiliare.ro, pretul mediu solicitat de proprietarii de apartamente a fost 1.023 euro, in scadere cu 2,4% fata de septembrie, si cu 4,4% fata de octombrie 2010. Pe orase insa, evolutia lunara este complet diferita, doar un singur oras (Cluj) dintre cele sapte monitorizate inregistrand scaderi peste medie, in timp ce preturile “de strigare” au stagnat in Bucuresti, Timisoara si Brasov, si au crescut usor in Iasi si Ploiesti, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau. Cum au evoluat preturile pe piata imobiliara in alte tari?
Luigi Snozzi, presedintele juriului la concursul de arhitectura pentru Piata Universitatii: "Pentru mine, majoritatea proiectelor au fost, daca nu slabe, oricum in afara adevaratei probleme urbane puse in discutie" Cat de bune au fost proiectele inscrise in concursul pentru amenajarea Pietei Universitatii? Ce aspect a contat cel mai mult in alegerea castigatorilor? Ar fi fost mai bine ca Primaria Capitalei sa fi organizat concursul pentru amenajarea Pietei Universitatii inainte de inceperea lucrarilor la parcarea subterana? Cum a influentat proiectul parcarii, deja facut, solutiile de amenajare ale locului? Raspunsurile la aceste intrebari le aflati de la presedintele juriului, arhitectul elvetian Luigi Snozzi.
S-au publicat rezultatele concursului de arhitectura pentru amenajarea Pietei Universitatii. Vezi primele imagini cum va arata cel mai important loc din Capitala Ordinul Arhitectilor din Romania a publicat, luni, rezultatele concursului de arhitectura pentru amenajarea Pietei Universitatii, stabilindu-se astfel cum va fi amenajata cea mai importanta piata din Capitala. Locul I (proiectul care va fi implementat) a fost castigat de o echipa din Italia, condusa de arhitecta Ambra Fabi. Castigatorii au fost alesi din 52 de proiecte inscrise in competitie. Competitia a fost organizata dupa inceperea lucrarilor de construire a parcajului subteran de la Piata Universitatii, la solicitarea Filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor.
Casa academicianului Alexandru Rosetti, demolata luni dimineata. Pe terenul eliberat se va construi un bloc cu patru etaje Casa academicianului Alexandru Rosetti, de pe strada Dionisie Lupu, nr. 56 (in apropiere de Piata Romana), a fost demolata luni dimineata. Imobilul a fost construit in a doua jumatate a secolului XIX, avand circa 150 de ani. ONG-urile sustin ca demolarea a fost facuta ilegal, autorizatia de demolare fiind expirata de 3 saptamani. In loc, proprietarii vor construi un bloc de patru etaje.
Volumul lucrarilor de constructii, in crestere cu 2,2% in luna septembrie 2011 Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,2% in luna septembrie din acest an fata de aceeasi luna a anului trecut, pe fondul cresterii volumului de lucrari la constructiile ingineresti, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica (INS). Volumul lucrarilor de constructii a crescut in luna septembrie din acest an cu 1,3% fata de luna anterioara a acestui an. In primele noua luni din acest an, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 0,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
O cladire de peste 100 de ani din Centrul Istoric al Bucurestiului a fost demolata Un imobil de peste 100 de ani din Centrul Istoric al Capitalei, strada Selari, nr. 14, a fost pus la pamant weekend-ul trecut. Demolarea s-a facut in baza unei autorizatii de demolare emise de Primaria Capitalei. Fatada cladirii demolate ar putea fi refacuta si integrata in noua constructie.
Pasajul rutier subteran dinspre DN 1 (Fantana Miorita) cu iesiri spre Bd. Kiseleff si Bd. Expozitiei a fost aprobat de Comisia tehnica de urbanism Comisia tehnica de urbanism de pe linga Primaria Municipiului Bucuresti a decis miercuri solutia tehnica pentru pasajul subteran rutier de la Casa Presei. Dupa luni de discutii si numeroase variante prezentate, s-a decis ca pasajul sa fie facut doar intr-un singur sens. Va pleca de pe DN1, dupa Fantana Miorita, sub Piata Presei se va bifurca, un tunel iesind pe Bd. Kiseleff linga Strandul Tineretului, iar celalalt tunel - pe Bd. Expozitiei.
Centrul Istoric 2011. Am atins apogeul prețurilor de închiriere? Astăzi compania mea, MORE Real Estate Services, va publica primul studiu de piață detailat pentru Centrul Istoric din București, axat, în principal, pe piața Spațiilor Comerciale Stradale. Pe lângă informații legate de cele 3 zone comerciale, tennats mix și mult mai multe detalii, concluzia principală este că: toate prețurile de închiriere au crescut.
Vanzarile de locuinte din SUA au crescut cu 5,7% in septembrie, insa preturile continua sa scada ​Vanzarile de locuinte unifamiliale din SUA au crescut in luna septembrie cu 5,7% compartiv cu luna anterioara, se arata intr-un raport al Departamentului Comertului, insa scaderea preturilor indica faptul ca piata imobiliara este departe de a-si reveni, potrivit Reuters. Departamentul Comertului mai arata ca pretul mediu de vanzare a coborat cu 3,1% luna trecuta, la 204.400 dolari, cel mai redus din octombrie 2010.
4 zone din Bucuresti cu un potential foarte mare pe segmentul de retail Exista multe companii care isi concentreaza activitatea doar pe centrul orasului Bucuresti sau pe mall-uri. Nu este o strategie gresita. Majoritatea au ales calea corecta pentru ca aceste zone se potrivesc profilului companiei mai bine decat altele. Insa exista si alte zone "interesante" din Bucuresti pentru un Retailer. Acest fapt este valabil mai ales pentru cei care au un proiect ce se potriveste profilului zonei, caracteristicilor si datelor demografice.
Sedintele unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti incep sa fie secretizate Primaria Capitalei a trecut la secret o sedinta a Comisiei Tehnice de Urbanism, locul unde se decide soarta celor mai mari proiecte imobiliare din Capitala (turnuri in centrul orasului, blocuri pe spatii verzi etc). Desi aceste sedinte au fost publice pana acum, la ultima sedinta a Comisiei, care a avut loc miercurea trecuta, nici presa si nici ONG-urile nu au mai fost invitate. De asemenea, pe site-ul Primariei Capitalei nu a mai fost publicat anuntul oficial. Presedintele Comisiei, Sorin Gabrea, a declarat pentru HotNews.ro ca e posibil ca nici la viitoarele sedinte sa nu mai fie invitata presa si societatea civila. In ultimii ani, HotNews.ro a scris in fiecare miercuri despre proiectele avizate. O parte dintre acestea daunau grav interesului public.
Situatia dupa cinci zile de recensamant al locuintelor si populatiei: Au fost recenzate 4,01 milioane de locuinte si 9,8 milioane de persoane 4,01 milioane de locuinte, reprezentand 46,44% din totalul locuintelor estimate a fi recenzate si un numar de 9,8 milioane de persoane (prezente, temporar absente si plecate pe perioada indelungata din gospodaria din care fac parte) au fost recenzate in primele cinci zile ale Recensamantului populatiei si locuintelor 2011, conform datelor transmise prin SMS si centralizate de Institutul National de Statistica (INS), a anuntat marti institutia.
Recensamantul populatiei si locuintelor 2011: Peste 1,5 milioane de persoane si 628.263 de locuinte inregistrate in prima zi 628.263 locuinte, reprezentand 7,28% din totalul locuintelor estimate a fi recenzate si un numar de 1.576.453 persoane (prezente, temporar absente si plecate pe perioada indelungata din gospodaria din care fac parte) au fost recenzate joi, in prima zi a Recensamantului populatiei si locuintelor 2011, conform datelor transmise prin SMS si centralizate de Institutul National de Statistica (INS), a anuntat vineri institutia.
Piata imobiliara: chirii versus preturi In septembrie 2011, potrivit portalului imobiliare.ro, chiria medie solicitata de proprietari pentru o garsoniera a ramas practic constanta comparativ cu septembrie 2010, in timp ce preturile au scazut cu 2,1%, insa pe segmentul apartamentelor cu doua si trei camere chiriile au scazut cu mult mai mult decat preturile, ceea ce a determinat o scumpire a locuintelor in raport cu chiriile, cea mai mare diferenta fiind inregistrata in cazul apartamentelor cu trei camere, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.
VIDEO Interviu Cum a devenit Stockholm cel mai verde oras al Europei: biciclete, metrou si politicieni vizionari In 2010, Stockholm a fost desemnat de Comisia Europeana "European Green Capital". Cum a reusit Stockolm sa devina un oras "verde"? Ce masuri a luat administratia locala sa reduca traficul, unul dintre cei mai mari poluatori? Ce politici ar trebui sa adopte administratia bucuresteana pentru a reduce poluarea? Gunnar Soderholm, seful departamentului pentru protectia mediului si ingrijirea sanatatii din cadrul primariei din Stockholm, ofera raspunsurile la aceste intrebari intr-un interviu acordat HotNews.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version