Panasonic si F64 au lansat un aparat foto de tip "bridge" care inregistreaza videoclipuri la rezolutie 4K, dispune de conexiune wireless si are obiectiv Leica. Aparatul costa 4.950 lei.

Panasonic DMC-FZ1000Foto: Panasonic

Camerele foto de tip bridge sunt plasate ca si specificatii intre DSLR-uri si compacte si au ca avantaje dimensiunile reduse, zoom-ul bun si pretul din ce in ce mai abordabil. Termenul bridge vine de la cuvantul "bridge", sensul fiind ca aceste aparate sunt ca o "punte" intre compacte si DSLR-uri. O diferenta importanta este faptul ca obiectivul aparatelor bridge nu este interschimbabil.

F64.ro a lansat Panasonic Lumix DMC-FZ1000 despre care spune ca e cel mai puternic si avansat aparat foto de tip bridge de pe piata

Aparatul ce cantareste 800 de grame inregistreaza la rezolutie 4K cu 25 de cadre pe secunda, dar poate fi folosit si pentru videoclipuri FullHD in slow-motion cu 100 de cadre pe secunda.

Senzorul MOS are 20 megapixeli si dimensiunea de 1 inch, fiind completat de un obiectiv Leica DC Vario-Elmarit cu zoom optic 16x si o deschidere maxima F/2.8-4.

"Lumix DMC-FZ1000 este aparatul care poate schimba gama bridge, una pe care, in ultimii ani, utilizatorii au cam ocolit-o pe masura ce tot mai multi au trecut la fotografia cu telefonul mobil sau unii chiar s-au specializat in folosirea echipamentelor dSLR sau Mirrorless", spune Marian Alecsiu, cofondator F64.ro.