ING Bank a transmis redactiei un drept la replica in urma publicarii articolului despre achizitiile publice realizate de primarul Sectorului 6, Rares Manescu.

Textul integral al dreptului la replica:

"Atribuirea celor trei contracte de creditare in suma totala de 243 milioane RON catre ING Bank s-a facut prin procedura de negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare. Aceasta metoda este prevazuta de Legea achizitiilor publice OUG 34/2006 si este una dintre cele mai folosite metode de catre autoritatile contractante din Romania in cazul serviciilor de finantare. Serviciile financiare reprezinta una dintre cele 4 categorii de servicii care pot fi contractate in cadrul procedurii de negociere cu publicarea prealabila a unui anunț de participare, datorita complexitatii achizitiilor de aceasta natura.

Procesul de selectie prin procedura mai sus amintita este public, transparent si competitiv, fiind in deplina conformitate cu legislatia achizitiilor publice. La fiecare dintre aceste proceduri de achizitie au participat in afara ING Bank si alte institutii bancare. Atribuirea contractelor de finantare a fost facuta exclusiv in baza competitivitatii ofertei ING Bank, conform criteriilor de atribuire.

ING Bank a actionat respectand cu strictete standardele de conformitate cu legislatia in vigoare si cu normele interne, care nu permit implicarea in operatiuni de natura a pune la indoiala etica si reputatia bancii."