Conducatorii auto pot achita tariful de utilizare a drumurilor nationale din Romania si la cele 47 de agentii informatizate disponibile la nivel national in cadrul Companiei Nationale Posta Romana S.A., a anuntat marti compania intr-un comunicat citat de Agerpres. Rovinietele electronice sunt emise cu ajutorul unor terminale montate in incita oficiilor postale, prin intermediul serviciului 'E-Rovinieta' - 'Roviniete Electronice'.

La achitarea tarifului de utilizare, clientului va primi un tichet (vaucher) emis din terminal (care atestă înregistrarea în baza de date a CNADNR a rovinietei electronice valide), precum şi factura emisă în sistem informatizat de oficiul poştal.

Serviciul 'E-Rovinieta' permite atât eliberarea rovinietelor pentru un singur vehicul, cât şi pentru mai multe vehicule, utilizând o funcţionalitate de tip coş de cumpărături.

Emiterea rovinietelor electronice se poate face pentru oricare dintre perioadele de valabilitate: o zi (cu excepţia autoturismelor şi vehiculelor de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone); 7 zile, 30 zile, 90 zile sau 12 luni. Tariful de utilizare se încasează cu cel mult 30 de zile anterior datei de începere a valabilităţii rovinietelor, şi numai pentru autovehiculele înmatriculate definitiv sau temporar.