Grupul auto italian Fiat a lansat vineri o initiativa, in Italia, care permite persoanelor care cumpara o masina a acestei marci sa beneficieze timp de trei ani de un pret fix al carburantului, la un euro pe litru, relateaza AFP.

Potrivit site-ului constructorului, oferta este valabila pentru achizitiile facute in perioada 1 iunie - 31 iulie si doar pentru vehiculele Fiat, nu si pentru alte marci ale grupului precum Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ferrari.

Aceasta oferta este valabila pentru benzinariile IP, aproximativ 4.200 in Italia, si pentru carburant normal, benzina sau diesel, marcile 'premium' fiind excluse.

Concret, fiecare cumparator va primi un "Supercard" care va fi activat dupa cumpararea masinii si va fi valabil timp de trei ani.

Cantitatea maxima de carburant "subventionat" variaza intre 4.500 de litri pentru un Fiat Freemont si 1.200 litri pentru un Fiat 500 sau un Fiat Panda.

In Italia, pretul la combustibil se apropie de 2 euro pe litru, in special dupa ultima majorare de accize, de doi eurocenti la litru, decisa miercuri pentru a finanta reconstructia zonelor din nord-estul Italiei afectate de cele doua cutremure din 20 si 29 mai, soldate cu 23 de morti.