Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la Craiova, ca vrea sa fie cel care cumpara prima masina Ford B-MAX produsa in Romania. Tot seful statului a fost cel care a cumparat primul SUV produs de Dacia Renault in Romania, Duster, in 2010.

Ford-ul cumparat de presedintele BasescuFoto: 0-100.ro

"Am convingerea ca proiectul va fi un succes si, pentru ca nu poti proba altfel decat prin fapte credinta ta, vreau sa va spun ca vreau sa fiu cel care cumpara prima masina care va fi produsa la Ford Craiova", a spus Basescu, care a participat la lansarea oficială a noului model Ford, B-MAX.

Dupa declaratia pe care a facut-o la Craiova, seful Ford Europa i-a dat presedintelui cheile primei masini care a fost produsa la Craiova, de culoare rosie, iar Traian Basescu i-a aratat acestuia factura cu care a platit.

Dupa ce i-au fost inmanate cheile, Basescu s-a urcat in vehiculul Ford si a condus aproximativ 30 de metri in incinta uzinei, declarand, la covorare: "Tehnologic, este cu doua-trei clase peste tot ce se produce in Romania".

"Mi-as dori mult ca in timp si aici, la Craiova, plecand de la realitatea pe care Craiova o ofera, o universitate, licee tehnice, si la Craiova sa se dezvolte un centru de excelenta", asa cum Renault a dezvoltat un astfel de centru Titu, a adaugat presedintele.

Traian Basescu a tinut sa multumeasca salariatilor de la Ford Craiova si, "cu anticipatie, si celor care vor veni pana in 2014, cand uzina va ajunge la circa 6.000 de muncitori".

"Asa cum am stat si am sprijinit si alte proiecte, cum a fost Dacia Mioveni, voi fi un consecvent sustinator al dezvoltarii acestei capacitati de productie de cel mai inalt nivel", a mai spus Basescu.