Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a scazut cu 2,7% in primele sapte luni din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, datorita scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-4,0%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,2%), a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+0,9%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+0,4%).

In luna iulie 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 5,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,4%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, in luna iulie din acest an volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut atat ca serie bruta cu 6,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,5%.