In cazul celor care au dat statul in judecata pentru restituirea taxei incasate ilegal – daca acestora li s-a restituit contravaloarea taxei - la momentul vanzarii masinii este nevoie ca cel care o cumpara sa plateasca timbrul de mediu, se mentioneaza in propunerea de ordonanta pentru modificarea si completarea legii 9/2012. Intra in articol pentru a vedea ce aduce nou timbrul de mediu, de ce era nevoie de el si ce se intampla cu masinile inmatriculate inainte de 2007.

Timbrul de mediu vine cu schimbari importanteFoto: 0-100.ro

Ideile, pe scurt

- Noul timbru de mediu va fi cu adevarat o taxa de mediu, pentru ca se calculeaza in principal in functie de emisia de CO2.

- Vechea taxa era discriminatorie si avea valori anormal de mari pentru anumite masini.

- Timbrul se plateste doar la prima inmatriculare pe piata din Romania sau la vanzarea unei masini inmatriculate inainte de 2007.

- Noua taxa este agreata de UE, nu vor mai fi probleme cu incalcarea unor tratate.

- In perioada urmatoare, banii vor fi folositi, in mare parte, pentru a se plati restituirile catre cei care au dat statul in judecata pentru incasare ilegala a versiunii anterioare a taxei.

- O scutire de la plata taxei exclusiv pentru masinile inmatriculate in tara inainte de 2007 nu se mai poate realiza, pentru ca acest lucru ar constitui discriminare si ar fi sanctionat la nivel european plus ca ar genera noi procese si noi despagubiri.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro