​Automobile Dacia a avertizat, prin vocea lui Constantin Stroe, ca exista o mare probabilitate ca o parte a productiei de la Mioveni sa fie transferata in Maroc daca protestul "nu se va incheia rezonabil si in mod multumitor pentru ambele parti", scrie agentia Reuters. De la final de februarie sindicatele negociaza cu patronatul pe tema contractului colectiv de munca, insa dupa 14 runde discutiile s-au blocat. Conducerea ofera o crestere de 9%, sindicatele cer un plus de 40%

"Daca protestul nu se va incheia intr-un mod rezonabil si multumitor pentru ambele parti si daca angajatii vor continua cu cererile nerealiste, exista o mai mare posibilitate sa transferam o parte importanta a productiei in Maroc", spune Constantin Stroe.

Dacia a produs 350.000 de masini anul trecut la Mioveni, iar peste 90% au mers la export. Cele doua zile in care productia a fost intrerupta in martie au adus pierderi de 20 milioane euro.

"Avantajul uzinei din Maroc este ca acolo un angajat castiga doar 54% din salariul unui muncitor din Romania", a mai spus Stroe.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro