Piata auto europeana este in al saselea an consecutiv de scadere, insa nici cand criza economica se va termina, vanzarile de masini noi nu isi vor reveni, arata o analiza The Wall Street Journal. Europenii merg tot mai putin cu masina, nu o mai considera un simbol atat de important de statut, iar imbatranirea populatiei inseamna mai putini potentiali clienti pentru masinile noi, sustine publicatia. Intra in articol pentru a vedea o perspectiva interesanta, nu foarte optimista, insa cu mari sanse de implinire.

Perspective sumbre pentru vanzarile de masini noi in EuropaFoto: Mazda

Vanzarile de masini in Europa scad mereu din 2008 incoace, in unele luni au atins minimul ultimelor doua decenii, dar industria spera ca dupa criza vanzarile isi vor reveni din plin. Sunt insa si voci care avertizeaza ca revenirea nu va fi atat de consistenta, chiar si atunci cand ea se va produce.

De ce? Fiindca multi vest-europeni nu mai considera absolut necesara masina, in special in orase in care transportul in comun este eficient. In Romania, transportul in comun lasa de dorit, insa in Germania sau Franta este mult mai bun.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro