Noul Cod Rutier este pe cale sa fie aprobat saptamana viitoare in Guvern, insa nu ramane asa pentru mult timp, fiindca o noua modificare ar putea sa urmeze in 6-12 luni daca se constata ca va fi nevoie de asa ceva, a spus ministrul de Interne, Radu Stroe la deschiderea Salonului Auto Bucuresti & Accesorii. Radu Stroe spune ca ordonanta va fi cu siguranta adoptata saptamana viitoare.

Radu StroeFoto: AGERPRES

"Este un proiect care se incadreaza in nivelul din majoritatea tarilor europene. Depasirea lui 0,5 inseamna infractionalitate si noi eram undeva la 0,8, nu era in regula", spune ministrul, legat de propunerile pentru stabilirea noilor praguri de alcoolemie care vor elimina toleranta zero fata de alcool, permitand o alcoolemie de maxim 0,2 care nu va mai fi inclusa la contraventie .

"Pana la 0,2 este un fapt natural, uman, nu pentru ca am permite noi sa se consume alcool, pentru ca la urma urmei nimeni nu poate sta langa oamenii care doresc sa faca lucrul acesta. Este problema lor personala. Ei trebuie sa stie daca pot bea un pahar de bere sau doua. Perioada dintre 0,2 si 0,5 e o chestiune care vizeaza contraventionalul, e o chestiune ceva mai simpla", a mai spus membrul Guvernului.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro.