​Uzina Ford din Craiova va opri fabricatia de vehicule timp de 13 zile in luna noiembrie, urmand ca 4.810 modele B-MAX sa nu fie produse, iar fabricatia de motoare este pentru prima data perturbata si ea, din cauza scaderii cererii, urmand ca timp de 8 zile sa fie oprita si productia de motoare, ceea ce inseamna un minus de peste 8.000 unitati care nu vor mai iesi pe portile uzinei din Craiova, au declarat pentru 0-100.ro reprezentantii Ford Romania.

Practic, vor fi 8 zile in noiembrie in care fabrica Ford din Craiova va fi oprita complet (Uzinele Vehicule si Motoare) si alte 5 zile in care va fi oprita doar productia de automobile, dar angajatii de la motoare vor lucra.

Aceste intreruperi ale productiei vin pentru a ajusta fluxul de fabricatie la cererea din piata, atat pentru automobilele Ford B-MAX, cat si pentru motoarele EcoBoost de 1.0 litri si 1,5 litri.

Opririle de productie din noiembrie erau previzibile inca de la jumatatea lunii septembrie, cand Ford a anuntat ca productia va fi oprita in aceasta luna (septembrie), dar si in octombrie si, probabil, noiembrie. La acel moment nu se stia insa cum va evolua cererea exact si nu putea fi comunicat un calendar de lucru.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro