​Hotararea CJUE din 12 Februarie 2014 a venit ca un crepuscul de lumina si speranta ca, totusi, statul roman poate fi invins in disputa privind taxa pe poluare auto, asa cum se numea ea in 2012. Acum e mult mai usor sa-ti recuperezi banii, in instanta, daca vrei. Insa recuperarea taxei pe poluare auto platita in 2012 s-ar putea sa nu fie, totusi, o idee prea buna. Iata de ce.

Primul motiv ar fi ca diferenta dintre taxa din 2012 si timbrul din 2014 este de cele mai multe ori nesemnificativa, iar efortul de a castiga un proces si de a recupera 100-300 Euro s-ar putea sa nu merite pur si simplu.

In al doilea rand, la masini cu motoare turbo diesel de 3 litri Euro 4 – aici intra aproape tot ce inseamna SUV si berline premium – taxa din 2012 era semnificativ mai mica decat in prezent, iar recuperarea ei ar fi, de fapt, o mare paguba.

In al treilea rand, masina ta s-a devalorizat intre timp, iar cuantumul timbrului de mediu actual din valoarea ei de piata reprezinta acum mai mult decat a reprezentat taxa pe poluare auto in 2012.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro si vezi exemplele de calcul