Sindicatul Automobile Dacia a anuntat ca va organiza pe 5 martie in localitatea argeseana Mioveni o adunare publica pentru sustinerea industriei auto, la care ar urma sa participe peste 10.000 de oameni, informeaza Agerpres. Se va protesta din cauza lipsei masurilor concrete de sprijinire a industriei auto dar si pe tema amanarii executiei tronsonului de autostrada Pitesti - Sibiu.

'Consiliul Sindicatului Automobile Dacia va organiza o adunare publica pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor din Mioveni, in data de 5 martie 2014, intre orele 13,00 si 14,00. La adunarea populara vor participa peste 10.000 de membri ai sindicatului', se arata intr-un comunicat semnat de liderul sindical Nicolae Pavelescu.

Una dintre nemultumiri este legata de lipsa masurilor concrete pentru sustinerea pietei auto din Romania, sindicalistii cerand suplimentarea tichetelor pentru programul de reinnoire a parcului auto si stimularea cumpararii de masini noi.

Se va protesta, de asemenea, fata de nerespectarea promisiunilor guvernantilor cu privire la modificarea legislatiei muncii si fata de decizia Guvernului de amanare a executiei tronsonului de autostrada Pitesti - Sibiu, considerat de sindicalisti ca fiind 'de importanta deosebita pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii sai si pentru Romania'.