Daniela Dobrila, directoarea de Licente din cadrul Autoritatii Rutiere Romane a recunoscut toate acuzatiile care i se aduc de catre procurorii anticoruptie in dosarul de coruptie ce implica o firma de transport din judet, scrie Ziar de Cluj. Directoarea i-a ajutat pe patronii firmei Fany, sotii Olezia si Stefan Cadar, sa castige licitatia pentru traseele intrajudetene in Cluj, in schimbul primirii mai multor foloase, printre care o masina VW Polo, 10.000 de lei si opt rochii.

Avocatul directoarei de la ARR, Tiberiu Ban a declarat pentru Ziar de Cluj ca aceasta a recunoscut toate acuzatiile care i se aduc de catre procurorii anticoruptie, in dosarul Fany.

Daniela Dobrila, directoarea de Licente din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, si-a schimbat pozitia si declaratiile la sedinta de vineri, cand judecatorii Tribunalului Cluj au judecat propunerea de arestare preventiva in cazul celor trei inculpati.

"Doamna Daniela Dobrila a recunosut, initial, ca i-a ajutat pe sotii Cadar de la Fany, mai putin ca a pretins si a luat unele foloase materiale. La sedinta de vineri, si-a reconsiderat pozitia si a recunoscut tot", a declarat Tiberiu Ban, avocatul angajatei de la ARR.

Procurorii anticoruptie arata ca, pentru sprijinul promis in castigarea licitatiei, inculpata Dobrila Daniela ar fi acceptat si ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri si bani cu titlu de mita: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player si mai multe obiecte de imbracaminte (valoarea totala fiind de cca 12.000 euro).

De asemenea, in acelasi scop de favorizare a firmei inculpatilor, a rezultat ca inculpata Dobrila Daniela ar fi pretins de la sotii Cadar Eronim Stefan si Cadar Olezia remiterea a doua laptopuri Apple, in valoare de cca. 3500 euro.

In cazul acesteia, judecatorii au luat decizia de arest la domiciliu pentru urmatoarele 30 de zile. Si in cazul Oleziei Cadar s-a luat aceeasi decizie. In ceea ce-l priveste pe Stefan Cadar, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Stefan Cadar nu a recunosut niciuna dintre acuzatiile care i se aduc, la procesul de vineri. Directoarea ARR, Daniela Dobrila, si inculpata Olezia Cadar vor fi aduse in aceasta saptamana in fata instantei clujene. Curtea de Apel Cluj urmeaza sa judece in termen de cinci zile contestatia inaintata de procurorii anticoruptie fata de masura Tribunalului Cluj, de arest la domiciliu.

Relatand subiectul, Agerpres noteaza ca din dosarul cauzei rezulta ca, la data de 29 noiembrie 2013, la nivel national s-a declansat procedura de licitatie pentru atribuirea traseelor cuprinse in programele judetene de transport pentru perioada 1 ianuarie.2014-30 iunie 2019.

In contextul demararii procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judetean de persoane, Cadar Eronim Stefan si Cadar Olezia ar fi apelat la ajutorul Danielei Dobrila, pentru ca, prin prisma functiei detinuta de aceasta, sa le inlesneasca castigarea unui numar cat mai mare de trasee, din cele scoase la licitatia ce s-a deschis la finele lunii noiembrie 2013.

A mai rezultat ca cei doi ar fi apelat tot la ajutorul Danielei Dobrila pentru a obtine acte necesare castigarii procesului intentat impotriva Consiliului judetean Cluj, in legatura cu scoaterea de la licitatie a unor trasee din Zona Metropolitana Cluj.

S-a stabilit ca in vederea castigarii licitatiei Cadar Eronim Stefan s-ar fi deplasat in perioada noiembrie - decembrie 2013, in mai multe randuri, la Bucuresti pentru 'a rezolva' din timp licitatia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la Daniela Dobrila.