​Panasonic testeaza in Japonia un sistem cu camere video si senzori ce pot avertiza soferul asupra unui posibil accident in intersectie, a spus la targul de tehnologie IFA Berlin, Laurent Abadie, seful Panasonic Europa. Masinile viitorului vor avea un display urias pe bord, fara butoane sau ceasuri, de pe el soferul urmand sa afle tot ce are nevoie la condus, a spus intr-un interviu pentru HotNews,ro seful Panasonic Europe.

Laurent AbadieFoto: Panasonic

Panasonic e celebra pentru televizoare, camere video si electrocasnice, dar in ultimul timp insista mult pe activitatile auto, compania producand baterii pentru mai multe modele de masini electrice, concomitent cu cercetarile la partea de siguranta auto.

Panasonic testeaza, folosind tehnologii din domeniul electro-IT, precum camerele video Lumix, un sistem auto ce poate detecta nu doar obstacole. ci poate recunoaste pietoni si diverse obstacole, putand si anticipa o serie de actiuni.

Fiindca o buna parte dintre accidente se intampla la intersectii, mai ales din cauza neacordarii de prioritate, Panasonic a dezvoltat un sistem de supraveghere la intersectii, bazat pe senzori aflati in masina, dar si pe unii plasati la nivelul drumului, cu care cei din masina intra in legatura. Soferul este avertizat de pericol si acum se testeaza sistemul si pe conditii mai dificile: ceata, ploaie, noapte. Urmatorul pas este dezvoltarea sistemului care sa prevada in timp real cum vor actiona soferii, dar si pietonii.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro