​Renault va prezenta la Salonul Auto de la Paris (2-19 octombrie) conceptul de clasa mica EOLAB despre care producatorul spune ca va putea fi produs in serie in cel mult zece ani, cu un consum de un litru/100 km. Renault spune ca masina hibrida are 100 de inovatii tehnice, unul dintre avantaje fiind ca modelul care este cam de marimea unui Clio cantareste numai 955 kg.

Renault EOLAB conceptFoto: Renault

Renault spune ca EOLAB (o combinatie intre "Eol" (zeul vantului si "laborator" este un concept de clasa mini radical ce vine cu o serie de idei care vor intra in diverse masini de serie pana in 2020, finalitatea fiind ca in cel mult zece ani sa fie produsa o masina hibrida care sa consume un litru de benzina/100 km. Si guvernul francez a lansat o provocare celor doi mari constructori ai tarii: PSA si Renault, sa construiasca pana in 2010 masina care se consume doi litri/100 km, conceptul Renault fiind un prim pas spre obiectiv.

La EOLAB consumul este redus prin trei tactici: aerodinamica excelenta, componente ultra-usoare si un sistem de propulsie hibrid cu o baterie speciala, neobisnuit de usoara.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro