EuroNCAP a anuntat rezultatele unei noi runde de teste de impact, cel mai bine fiind cotate modele precum Porsche Macan si noul VW Passat. Cel mai slab rezultat l-a obtinut Dacia Logan MCV care a primit doar trei stele, testele aratand ca ocupantii ar putea suferi rani grave la nivelul pieptului si la picioare. Logan MCV a fost depunctata si fiindca are putine sisteme de asistenta a soferului. Modul de interpretare a testelor a devenit mult mai dur fiindca acum cativa ani aproape toate masinile primeau cinci stele.

Dacia Logan MCV la testeFoto: EuroNCAP

EuroNCAP a testat 12 modele, rezultatele fiind foarte diverse: de la trei stele, la cinci stele, scorul maxim fiind obtinut de sapte masini, cateva exemple fiind Porsche Macan, Lexus NX, Ford Mondeo si Kia Sorento.

In comunicatul in care prezenta rezultatele, EuroNCAP noteaza la final "Dacia Logan a primit trei stele, rezultat care reflecta aspiratiile marcii in special la capitolul siguranta si la sistemele de asistenta ale soferului.

Ca si punctaj, Logan MCV a primit 57% din punct la testele de protectie a ocupantilor adulti, 75% din maxim la copii, 55% la impactul cu pietonii si numai 38% la sistemele de asistenta.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro