Ford a inceput sa analizeze posibilitatea de a produce un al doilea model la Craiova, fiind vorba de SUV-ul EcoSport care ar putea fi produs din a doua jumatate a lui 2017. Reprezentantii Ford s-au intalnit luni dimineata cu premierul Victor Ponta. Productia Ford la Craiova a scazut anul trecut, iar marile sperante ale uzinei stau in EcoSport, un SUV compact care e produs in India, dar care va avea un rol important in strategia Ford de a-si tripla vanzarile europene de SUV-uri. E de asteptat ca o decizie definitiva sa fie anuntata in cateva luni.

Ford EcoSportFoto: Ford

"Este vorba despre o intentie si o oportunitate de a produce EcoSport din a doua jumatate a lui 2017 la Craiiova. In industria auto, anuntarea unui model cu doi ani inainte este ceva normal", a spus pentru HotNews.ro, Ovidiu Cioroianu, liderul sindical Ford. Mai sunt cateva luni pana sa se ia o decizie clara, mai intai va fi facut un amplu studiu, Ford analizand mai multi factori legati de productie, furnizori si alte aspecte.

Ford cauta de mult timp solutii pentru al doilea model care sa fie produs de uzina craioveana. Initial s-a spus ca ar putea fi vorba de Fiesta, insa apoi a venit in prim-plan SUV-ul EcoSport fiindca Ford anuntase ca viitoarea generatie Fiesta va fi produsa in Germania.

E de asteptat ca intre Ford si autoritati sa se poarte negocieri aprinse, compania cerand de mult timp imbunatatirea infrastructurii rutiere din zona. Relatand subiectul, cotidianul Gazeta de Sud citeaza surse care spun ca Ford ar putea solicita un nou ajutor de stat pentru implementarea acestui al doilea model.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro