Compania americana Inteva Products va deschide, in incinta fostului hypermarket PIC din Oradea, o fabrica de componente pentru sisteme de acoperisuri auto furnizate in principal clientilor din Europa, scrie ziarul Bihoreanul. "Vrem sa deschidem fabrica in iunie. In momentul de fata facem amenajarile necesare pentru noul spatiu de productie. Am inceput deja angajarile si vom ajunge la circa 200 de operatori", a declarat reprezentantul companiei, Laurentiu Portan.

Fabrica amenajata pe fosta platforma PIC este cea de-a doua unitate de productie deschisa in Romania de Inteva Products. "Noua fabrica de la Oradea va dubla capacitatea de productie din Romania", a declarat Lon Offenbacher, presedintele si directorul general al Inteva Products.

Grupul Inteva mai detine o fabrica cu 300 de angajati la Salonta, achizitionata in 2011 de la ArvinMeritor. Compania a raportat in 2013 o cifra de afaceri de 24 milioane lei in Romania, in scadere de la 24,8 milioane lei in 2012, in timp ce veniturile au urcat cu circa 8% de la 25,8 milioane lei la 28 milioane lei. Potrivit datelor Ministerului Finantelor, profitul net al companiei a crescut in 2013 cu 40,6%, de la 1,82 milioane lei la 2,56 milioane lei.

Deschiderea fabricii din Oradea face parte dintr-un program de extindere a operatiunilor companiei la nivel global. Printre altele, acesta include constructia unei unitati noi in China si mutarea centrului tehnic din Germania, unde deserveste clienti precum Daimler, Volkswagen si BMW, din orasul Wuppertal intr-un complex mai spatios din orasul Solingen.

Inteva Products este primul client care se stabileste pe fosta platforma PIC, care a stat parasita dupa intrarea in insolventa in 2009 a retelei detinute de fratii Ilie si Cornel Penescu. Imobilul, cu o suprafata de 16.850 metri patrati, a fost vandut anul trecut de lichidatorul PricewatershouseCoopers (PwC) Business Recovery Services catre Western Logistics SRL, firma afiliata grupului Alf Mizzi & sons Ltd, specializat in dezvoltari imobiliare, productie, distributie, retail, turism, dar si publicitate si mass media.