Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor organizeaza luni o conferinta de presa cu ocazia startului, pentru populatie, a Programului Rabla, urmand sa anunte alte doua programe pentru stimularea achizitiei masinilor electrice. In Europa s-au vandut anul trecut 60.000 de masini electrice. iar in Romania nici macar 10 unitati, segmentul neavand nicio sansa de dezvoltare fara subventii care sa compenseze pretul mare al masinilor.

Masinile electrice vor fi ajutateFoto: Renault

"In cadrul evenimentului de presa, vor fi prezentate alte doua programe, complementare Rabla, configurate in prezent de Administratia Fondului pentru Mediu precum: Ecotichetul ¬ program de stimulare a achizitiei de catre populatie a autovehiculelor electrice, precum si Programul de dezvoltare a infrastructurii de incarcare a acestor tipuri de masini", anunta un comunicat de presa al ministerului.

In tarile din Vestul Europei statul da subventii intre 4.000 si 9.000 euro pentru achizitia de masini 100% electrice. Aceste modele sunt mult mai scumpe decat cele cu motor conventional, o masina electrica de clasa mini costand cam 20.000 de euro, iar una de clasa mica este cam 25.000 euro fara subventie.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro