​La inceput de martie un finlandez a primit o amenda de 54.000 de euro pentru ca a condus cu 103 km/h intr-o zona unde limita legala era de 80 km/h. Suma este calculata printr-un sistem controversat din tara scandinava unde, oamenii care au venituri foarte mari, platesc si amenzi uluitor de mari. Omul de afaceri este furios si spune ca Finlanda e o tara in care este imposibil de trait daca esti bogat. El ameninta ca se va muta din Finlanda, insa multi i-au raspuns ca poate pleca linistit daca nu-i place sa respecte regulile.

HotNews.roFoto: Hotnews

New York Times relateaza controversa creata in jurul amenzii de 54.000 de euro primita de omul de afaceri Reima Kuisla care activeaza in domeniul imobiliarelor. Conform legii finlandeze, amenzile sunt calculate in functie de venituri, iar Kuisla a avut in 2013 venituri de 6,5 milioane euro.

Finlanda, ca si alte tari nordice, are un sistem de taxare progresiva, unde cei cu venituri mari au cel mai mult de plata. La fel se intampla si la amenzi unde, ideea generala este ca o persoana foarte bogata trebuie sa plateasca mult mai mult pentru aceeasi infractiune, in comparatie cu un om cu venituri mici.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro